Begüm Minkis

10 Şubat 2024 İstanbul’a göre 01:59:09’da Kova burcunun 20°sinde yepyeni bir ay doğuyor. Kova burcuna yakışır sıra dışı açı kalıpları da ön planda olacak. Uranüs, 90’lık açıyla yeniay derecesine meydan okurken, kadersel ay düğümleri de uyumlu açı ile an haritasında destekleyici konumda. İyisiyle kötüsüyle tekamülümüze hizmet ettirerek yenilikler hayatımıza dahil olurken bazı konularda zorlu bir yolculuğu tamamlayarak karaya ayak basabiliriz. Çobansız koyunu kurt kapar sözünü bu dönemde tekrar tekrar hatırlayarak abartılı, havai, komik, haddimizi aşan hareketlerden kaçınmamız gerekebilir. Bu dönem en büyük rakibimiz bizzat kendimiz olabiliriz. Yeniay anındaki Güneş-Uranüs karesi abartılı bir marjinalite peşinden koşmamızın, her şeye isyan bayrağını çekmemizin belki de artık değişmesi gerektiğini ve dünyada yaşadığımızı artık fark etmemiz gerektiğini göstermekte. Aksi takdirde değişim daha da kötüye doğru gidebilir. Her şey bir düaliteden meydana geldiğini, zıtlıkların bireyi geliştirdiğini, iyi ve kötünün iç içe geçtiğini unutmamalıyız. Değer kıymet bilerek, sakinleşerek, huzur yaratmaya odaklanmak çığırından çıkmış olaylar varsa dengelemeye yardımcı olabilir ve en önemlisi insanları da oldukça şaşırtabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Kova burcu; STKlar, toplumsal olaylar, devrimler, isyanlar, yardımlaşmalar, alışkanlıkları kırmak, bağımlılıklardan özgürleşmek, geçmiş döngüleri kırmak, marjinal olanı istemekle doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple modern astrolojiye göre beklenmeyen felaket veya ödüller Uranüs gezegeniyle ilişkilidir. Ancak Uranüs’e baktığımızda yeniay derecesine kare (90’lık) sert açı yaptığını görmekteyiz. Tüm bunlar şok yaratan, sarsıcı ve kırılma noktası yaratan gelişmeleri beraberinde getirebilir. Bireysel hayatta bu da nereden çıktı dememek ve koşullara gözlemci yaklaşmak iyi olabilir. Global çapta doğal afetler, cinayetler, teknolojik gelişmeler, grevler maalesef artabilir.

Ancak en önemlisi bu süreçte haksız yere fazla sesimiz çıkarsa çok sağlam şekilde susturulma ihtimalimiz de var. Hangi konuda dikkat çekerek farkındalık yaratmaya çalıştığımızı çok iyi düşünmek gerek. Rezillik ve pişmanlıklar da peşi sıra gelebilir. Yeniay placidus ev sistemine göre 3. whole sign ev sistemine göre 4.evde gerçekleşiyor. Olaylar ışık hızıyla gerçekleşebilir. Aceleci ve pratik olabiliriz. Aniden karar alınarak kentsel dönüşüm projeleri, ani mülk alım-satımları, miras hak edişleri, taşınma, evlilik-boşanma, aile içi hastalık-iyileşme görülerek konfor alanından çıkartabilir.

İlişkiler perspektifinde değerlendirdiğimizde ise Mars’ın 27° Oğlak burcunda tam yücelim derecesinde, Plütonla kavuşması yeniayla beraber güvenmediğimiz erkeklere pek yaklaşmamamız gerektiğini gösteriyor. Zalim, kontrolsüz, hırslı, ihtiraslı, manipülatif ve yıkıcı eril arketipi kadınların duygularını incitmeye açık olabilir.

Venüs ve Marsın Oğlak’taki kavuşumu kadın-erkek ilişkilerinde tutku ve arzu yoğunluğunu ortaya çıkarsa da Oğlak burcunda olduğu için mantığımıza yatmayan karar ve insanlardan uzak durmak isteyebiliriz. Evlilik odaklı, sorumlulukların paylaşılabileceği ilişkilere değer verilebilir. Diğerleri de sonlandırılabilir. Yeniay ile Koç burcundaki Kiron asteroiti ve Kuzey Ay Düğüm kavuşumu ise alınacak yaralara karşın şifanın da zamanının geldiğini gösteriyor.

Yeniay’ın yükseleni 19° Akrep burcu olacak. Ölüm ve yeniden doğuşu temsil eden konular, transformasyon, cerrahi operasyonlar, miras, yer altı konuları, petrol, arkeolojik çalışmalar, cinsel hayat, psikoloji, tıbbi gelişmeler, okültistler, ezoterizm, derin devlet, mafya, bankalar, ekonomistler ve faiz kararları bu yeniayla beraber sürpriz şekilde gündem oluşturabilir.

Yeniay’ın sabian sembolü Hayal kırıklığına uğramış bir kadın hayatla cesaret ile yüzleşiyor. Bazı zamanlar gelecek vaad etmeyen ümitler taşısak da en büyük başarı gerektiğinde gerçeklerle yüzleşmek ve bırakabilmeyi öğrenmektir. Hayata zararın neresinden dönersek kardır mantığıyla yaklaşabiliriz. Boşa kürek çekmektense yeni olasılıklara kendimizi açmamız zaman yönetimi açısından iyi olabilir.

Türkiye’nin kuruluş haritasını incelediğimizde haritanın placidus ev sistemine göre 9.evinde gerçekleştiğini görüyoruz. İthalat/ihracat işleri, gümrük ve lojistikle ilgili sorunlar, hava ve deniz yolları taşımacılığı, uçak kazaları, üniversitelerde karışıklıklar, hukuksal mücadeleler, din adamlarıyla ilgili gelişmeler ve tübitak gibi bilimsel kuruluşların çalışmaları gündemde olabilir. Esasen ülkece krizli süreçleri bırakarak küllerden yeniden doğmayı deneyimleyebiliriz.

Ülkenin İkizler burcundaki Ay’ı ile üçgen destek açıda gerçekleşecek yeniay halk, hayır kurumları ve kadınlarla ilgili güzel gelişmelere işaret ediyor. Uranüs yeniay anında 11.evden sert bir açı gerçekleştirdiği için parlamentoda sürpriz gelişmeler beklenebilir. Birinin rahatsızlığı veya mal varlığı gündem oluşturabilir. Dışarıyla yansıtılmayan iç karışıklıklar da yaşanabilir. Sivil toplum kuruluşları, yardım çalışmaları, klüp ve organizasyonlarda başarılı projeler takdir toplayabilir. Yurt dışındaki etkinliklerde milletimizi iyi temsil edebiliriz.

Kova Yeniayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Gelecek planlarınızı ilgilendiren yenilikler olabilir. İçinde bulunduğunuz topluluktan sıkılmanız ve sizi geliştirmediğini düşünmeniz mümkün. Grup çalışmalarında ayrılıklar görülebilir. İşinizden elde ettiğiniz gelir sizi tatmin etmiyorsa iş değişikliğine gidebilirsiniz. Beklemediğiniz bir para, yatırımlar veya hobileriniz vasıtasıyla elinize geçebilir. Sosyal çevrenizden bazı insanlarla aranızda kopukluklar görülürken hızlı ilişkiler de kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İçinde bulunduğunuz sitemlerin artık eski düzeninde olmadığını, yeniliğe gitmeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. Katı kurallarınızı ve inadınızı bir alanda esnetmeniz gerekebilir. Yaşam tarzınızdaki değişim kariyerinize yansıyabilir. İş sebepli taşınmaya karar verebilirsiniz. Sürpriz kariyer fırsatlarıyla hızlı bir ilerleme kat edebilirsiniz. Özgüven patlaması yaşayabilir, potansiyelinizi aşan abartılı eylemlerde bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hayata bakış açınızı daha yoğun sorgulayabileceğiniz bu süreçte pek çok alanda rahat ve pervasız davranışlar sergilemeye açık olabilirsiniz. Aşırı iyimserlik size bile bile lades yaptırabilir, gereksiz masraflara ve değer kaybına neden olabilir. Yurt ve şehir dışı organizasyonlara dahil olabilir, tatile çıkmak isteyebilirsiniz. İnternet üzerinden yapacağınız e-ticari girişimleri sayesinde sürpriz paralar kazanmanız mümkün olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Miras, nafaka, ortaklı işler ve yatırımlar vasıtasıyla parasal kazançlarınız bereketlenebilir. Proje bazlı işler sayesinde büyük bir başarı kazanabilirsiniz. Bu süreçte çevrenizde güvenmemeniz gereken tekin olmayan insanlar varsa kendilerini belli edebilir ve önlem almaya başlayabilirsiniz. Travmaları ve korkuları aşabilir, cinsel ve psikolojik sorunlarınızı kökten çözebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İlişkilerinizde değişim ve güç mücadeleleri gündeme gelebilir. Açık düşmanlıklarla karşılaşabilirsiniz. Kariyer konusunda haklarınız yeniyorsa artık adalet yerini bulabilir. Yanlış ilişki ve ortaklıklar enerjinizi tüketebilir. Hayatınızı değiştirmek isterken doğru hedefte olup olmadığını konusunda bir şeyleri iyice gözden geçirmeniz gerekebilir. Bu sebeple bazı yol ayrımları ve yön değişimleri hayatınızı sıfırdan inşa etmek adına bir fırsat doğurabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Çalışmanızdaki titizlik ve özen sayesinde başarılı olmaya başlayabilirsiniz. İş hayatınızda elle gösterilen biri olabilirsiniz. Kendinizi bir düzene, rutine ve mesleğe daha ait hissedebilirsiniz. Duygusal kökenli sorunlarınız çözüme kavuşabilir. Bedeninizle de daha çok ilgilenebilirsiniz. Geleceğe dair daha umut dolu olabilirsiniz. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken nokta ise arkadan çevirdiğiniz gizli işler ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hayatınıza pek çok yönden renk ve farklılık gelebilir. Bekarsanız yeni biriyle flört etmeye başlamanız olası. Bir ilişkiyi arkadaşlıktan sevgililiğe çevirebilirsiniz. Yaptığınız spor, uğraştığınız hobileriniz, gezdiğiniz yerler bu süreçte size daha çok mutluluk verebilir. Ayrıca bir iş girişiminde bulunabilirsiniz. Karmik yükler hafifleyebilir ve bazı engeller ortadan kalkabilir. Çocuklar konusunda maddi ya da manevi engelleri ortadan kaldıran yenilikler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Özel hayatınızla ilişkili sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yakınlarınızla bir fikir ayrılığı, duygusal baskı veya engel hızlıca ortadan kalkabilir. Bu süreçte istediğiniz gibi bir mülk ve toprak bularak yatırım yapabilirsiniz. Evinizi değiştirmeye karar verebilirsiniz. Eve uzaklardan beklenmedik misafirler gelebilir. Uzak bir bölgeye seyahat etmeniz de olası. Evlenmeyi düşünebileceğiniz biri hayatınıza girebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yakın çevre, kardeşler, kuzenler ve komşularınızla ilişkili stres içeren yeni başlangıçlar olabilir. Israrcı ve inatçı fikirlerinizden feragat etmeniz gerekebilir. Bu süreçte ne konuştuğunuza ve ne yazdığınıza çok dikkat etmelisiniz. Hayallerinize ulaşmak istiyorsanız emek vermeden bir kurtarıcı beklemek veya şansa aşırı güvenmek yerine çalışmaları her konuda yoğunlaştırmak ve temponuzu arttırmanız iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Finansal konularda bazı borçlar bitebilir, işinizde zam alabilirsiniz fakat yeni ve büyük bir masraf sizi bekliyor olabilir. Yeni bir yatırım veya iş kurmayı planlıyor, evinizi tadilata sokuyor veya çocuk yapmayı düşünüyor olabilirsiniz. Bu süreçte finansal yönetimde fazla tutumlulukla aşırı müsriflik arasında dengeyi tutturmakta zorlanabilirsiniz. Maddi özgürlük içerisinde birilerine fikir danışmayı ve yardım istemeyi ihmal etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayatınızda yepyeni ve huzur vaad eden bir sayfa açılıyor olabilir. İç sıkıntısı yaratan maddi ve manevi konulardan kurtularak hafiflediğinizi düşünebilirsiniz. Neşeli ve eğlenceli tabiatınız tekrar geri gelebilir. Aileniz veya aile gibi gördüğünüz arkadaşlarınız artık sizin arkanızda olabilir. Kendi işinizi kurmak veya geliştirmek, sosyal medya üzerinden çalışmalar yapmak, ekip çalışmalarına katılmak için ideal zamanlara giriyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Planlarınızı gizli tutmak, yalnız kalmak, herkesle her şeyi paylaşmak istemeyeceğiniz bir sürece girmektesiniz. Sosyal çevrenizden sizin için iyi niyetli olmayan, kuyunuzu kazmaya çalışan bazı insanlar olduğunu fark edebilirsiniz. Geçmişte yakanıza yapışmış ve sizi esir bırakmış bir konudan kurtulma fırsatı bulabilirsiniz. Kurban bilincinden çıkarak olaylar karşısında daha güçlü ve kontrollü durmayı öğrenmeniz başarının kapısını aralayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis