Merve Çubuktepe

Eski aksiyon filmlerinde klişe bir sahne vardır. Zaman ayarlı saatli bir bomba geri saymakta ve kahramanlarımız bu sayımı durdurmak adına hangi kabloyu keseceklerini düşünmektedirler. Hem süre çok kısadır hem de hata yapmamaları gerekir. Eğer doğru kabloyu keserlerse sayaç durur ve bomba etkisini yitirir. Genelde mavi kablo doğru olandır. :) Bu hafta önümüze böyle vakalar gelebilir. Doğru kabloyu kesmeyi, doğru kişi ve olaylarla mesafe koymak, özgürleşmek ve toksik bir bağ varsa geride bırakmak gibi düşünebiliriz. Kova yeniayından sonra bu hafta 13 Şubat 2024’te Mars, 16 Şubat 2024’te Venüs Kova burcuna geçerek gökyüzündeki Kova vurgusunu daha da yükseltirken, özgürleşme duygumuz da nasibini alacak. 14 Şubat 2024’te haftanın hatta astrolojinin en sert açılarından Mars-Plüton durdurulması gereken saatli bombayı simgeliyor. Bu hafta ezberleri bozacak, düzenleri değiştirecek kaotik olaylar gündeme gelebilir. Neye nasıl tepki vereceğimiz geleceğimizi bir anda değiştirebilir, unutmayalım! Bu süreçte sakin, mantık odaklı ve kontrollü olmak mühim. Açı kalıbı maalesef her türlü askeri aktivite, sert hava olayları ve sismik aktiviteyle alakalı; umarım minimum sıkıntıyla biter. Ancak son söz olarak, bu açı kalıbı sertlik ve zorbalığı simgelese de hiçbir zorbalık sonsuza dek sürmez ve en önemlisi de negatif hareketlerin eninde sonunda negatif karması gerçekleşerek ilahi adalet tecelli eder. Bu yüzden doğru yolda umutla ve kararlılıkla yürümeye devam…

Bu hafta girişte belirttiğim üzere Kova yeniayından sonra transit geçişleri sebebiyle gökyüzündeki Kova burcu vurgusu daha da artacak. Özellikle de Venüs ve Mars Kova burcuna geçeceği için en kritik konu da ilişkiler düzlemi. İlişkilerde bireysel alan ve özgürleşme arzusu maksimuma çıkacağı için bu konuda zorlamalar veya alan ihlalleri söz konusu ise çok hızlı kopmalar gerçekleşebilir. Herkes birbirinin alan ve isteklerine saygı duymalı, zira duymayan bunu bu hafta sert bir şekilde öğrenecek gibi görünüyor…

İlk olarak 13 Şubat 2024’te Mars Kova burcuna geçiş yapacak. Bu süreçte bireysel alanımızı inşa etmek, fikirlerimizin doğruluğunu ispatlamak ve gelecek güzel günlere ulaşmak için mücadele vermemiz olası. Kova burcu sabit nitelikte olan bir burç olduğundan kararlarımızdan kolaylıkla vazgeçmek istemeyeceğiz. Eylemlerimizde tutarlılık söz konusu olacaktır.

Öte yandan zaten var olan sorunlu bir düzenin çabalar karşılığında bile çözüme ulaşmaması kimileri için gemileri kolaylıkla yaktıracaktır. Bu nedenle insan ilişkilerinde patronluk taslayan tavırların desteklenmeyeceği bir süreç yaşayacağız. Bize karşı sınırlarını aşan insanlara sessizliğimizi bozarak gerekli cevapları vermek isteyebiliriz. Mars, 23 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

16 Şubat 2024’te Venüs de Kova burcuna geçecek. İlişkilerde kendi beklentilerimiz, kişisel özgürlüğümüz önem kazanacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken kaçış ve isyan temasının boyutudur. Her geleneksel yapıyı sıkıcı diye yok saymak sonradan pişmanlık getirebilir.

Bu dönem imaj konusunda radikal değişimleri de getirebilir. Alıştığımızdan daha farklı ve belki de cesaret edemediğimiz tarzları deneme zamanıdır. (Tabii herkes kendi zevkini bilmeli sonradan pişman olmamak adına) Venüs, 11 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli açılarını incelersek eğer ilk olarak Venüs-Neptün üçgeninin olumlu etkisiyle yeni haftaya başlasak da haftanın en sert ve imtihanlı açısı tartışmasız Mars-Plüton kavuşumu olacak. Haftanın ortası itibariyle türbülanslı etkiler altında olacağız, pek hata yapma lüksümüz yok. Ki hafta sonu da tutku, kıskançlık ve yine sınırların test edileceği Venüs-Plüton kavuşumu da devrede olacağı için bu hafta ilişkiler açısından çok kritik bir eşik diyebiliriz. Bu eşiği geçen ilişkiler daha da güçlenerek yoluna devam ederken miadı dolanlar çok hızlı ve kalıcı bir şekilde sona erebilir. Şimdi açıları tek tek inceleyelim:

13 Şubat 2024’te Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

14 Şubat 2024’te Mars-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı sert, dönüştürücü ve hırslı etkiler içeriyor. Hassas dengeleri temsil eden açı kalıbı hırsla kararlılık arasındaki ince çizgiye dikkat etmemiz konusunda uyarı yapmakta. Bir mücadelemiz varsa hak aramak ve savaşı kazanmak adına destekleyicidir. Ancak bu kavuşumu ani duygusal patlama ve agresyon da yaratabilir. Makro düzlemde patlamalar, askeri operasyonlar, havacılıkla ilgili problemler ve kaotik olaylar gündeme gelebilir. Sert hava olayları ve doğal afetlere açıklık mümkündür. Maalesef bu açı cinnet ile de alakalı olduğu için hiçbir psikopat veya sorunlu insanı muhatap almayalım, belalı kişi ve ortamlardan uzak duralım. Açı kalıbı +7 gün kalıbı etkili.

15 Şubat 2024’te Merkür-Chiron altmışlığı kesinleşecek. Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Şubat 2024’te Merkür-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

17 Şubat 2024’te Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir konuya tutkuyla odaklanma sonucunda çözüm ve başarı da getirebilir, ancak sınırları aşma riski de söz konusudur. Hırs ve ihtiraslarımızı kontrol altında tutmamız önemlidir. Her şeyi materyal dünya gerçeklerine göre değerlendirmek duyguları hiçe saymak hata yaptırabilir. Tutku, şehvet, kıskançlık her türlü pembe dizi etkisi de devrede. Kontrolü kaybetmemek önemli. Bu açı yasak meyvelere iştahı arttırabilir… Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Şubat 2024’te Merkür-Vesta üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir konuya en etkin şekilde odaklanma ve derinleşme konusunda destekleyicidir. Okült ve ruhsal temaları okumak, eğitim almak ve pratikler yapmak adına güçlü bir tesirdir. Ruhsal açıdan değerli gördüğümüz kişilerden rehberlik alabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 12 Şubat 2024: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya olumlu tesirlerle adım atıyoruz. Ay Balık burcunda saat 06:30’da Venüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor ve üzerinde saat 07:10-11:10 arasında Ay-Neptün kavuşumu etkin durumda. Bu aralık her türlü ruhsal çalışma ve sanatsal faaliyet için çok uygundur. Günün en verimli saatleri 12:31-14:31 arasında etkin olan Ay-Mars altmışlığı, bu aralık her türlü önemli ve efor gerektiren iş için değerlendirilebilir. Ay bu açıdan sonra saat 14:32-15:25 arasında boşlukta kaldıktan sonra saat 15:26’da boşluktan çıkıp Koç burcunda geçiş yapacak. Günün ikinci verimli zamanı ise Ay-Plüton altmışlığının etkin olduğu 16:35-18:35 arası. Özellikle etki bırakmak, destek bulmak ve kolektif işler için de özellikle uygundur. Günün Sabian sembolü “Tutkularından arınan bir adam bilgeliği öğretiyor.” Bu sembol dünyevi dürtüler ve nefsin odağından özgürleşmeyi vurgular. Kişinin dogmalardan ve geçmiş koşullanmalardan sıyrılarak tam kontrolü söz konusudur. Mutlak tarafsız ve objektivite gerçeği, aynı zamanda bilgeliği getirecektir. Aynı zamanda bu sembol kitlelere yön veren bilge kişileri ve bir kanaat önderini temsil eder. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 13 Şubat 2024: Haftanın en önemli gökyüzü olaylarından biriyle yeni bir güne başlıyoruz. Saat 08:04’te Mars Kova burcuna geçiş yapacak. Bu süreçte bireysel alanımızı inşa etmek, fikirlerimizin doğruluğunu ispatlamak ve gelecek güzel günlere ulaşmak için mücadele vermemiz olası. Kova burcu sabit nitelikte olan bir burç olduğundan kararlarımızdan kolaylıkla vazgeçmek istemeyeceğiz. Eylemlerimizde tutarlılık söz konusu olacaktır. Öte yandan zaten var olan sorunlu bir düzenin çabalar karşılığında bile çözüme ulaşmaması kimileri için gemileri kolaylıkla yaktıracaktır. Bu nedenle insan ilişkilerinde patronluk taslayan tavırların desteklenmeyeceği bir süreç yaşayacağız. Bize karşı sınırlarını aşan insanlara sessizliğimizi bozarak gerekli cevapları vermek isteyebiliriz. Mars 23 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak. Ay-Güneş 45’liği saat 06:46’da kesinleşirken Hilal fazına geçiş yapacağız, asıl bu evre bir şeyleri başlatmak adına idealdir. Belirttiğim saatleri bu başlangıçlar için kullanabiliriz. Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 10:43-14:43 arası Ay-Merkür altmışlığı etkin olduğu için bu aralık her türlü önemli görüşme, imza ve başvuru için çok uygundur. Bunun üzerine haftanın en iyicil açı kalıplarından Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Son olarak saat 17:22-19:22 arasında Ay-Chiron kavuşumu etkin olduğundan bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Günün Sabian sembolü “Kozasından önce sağ kanadıyla çıkan bir kelebek.” Bu sembol önemli bir seçim arifesini gösterir, artık kaçacak yer yoktur. Karar verme vakti gelmiştir. Bir dönüşüm başlamış ve somut hale gelmiştir, kişi bunu iliklerinde hisseder. Aynı zamanda sembol kişisel ve makro sorunları çözme azmine ulaşma durumunu da simgeler. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 14 Şubat 2024: Geldik Sevgililer gününe… Ama bugün yılın en sert açılarından biri kesinleşiyor. Büyük kontrast… Zaten sevginin günü falan yoktur, esasen bu sadece kapitalizmin insanlar birbirine hediye alsın diye ürettiği bir gün sadece… Saat 08:05’te yorumun başında bahsettiğim pek sert açı kalıbı Mars-Plüton kavuşumu devrede. Bu açı kalıbı sert, dönüştürücü ve hırslı etkiler içeriyor. Hassas dengeleri temsil eden açı kalıbı hırsla kararlılık arasındaki ince çizgiye dikkat etmemiz konusunda uyarı yapmakta. Bir mücadelemiz varsa hak aramak ve savaşı kazanmak adına destekleyicidir. Ancak bu kavuşumu ani duygusal patlama ve agresyon da yaratabilir. Makro düzlemde patlamalar, askeri operasyonlar, havacılıkla ilgili problemler ve kaotik olaylar gündeme gelebilir. Sert hava olayları ve doğal afetlere açıklık mümkündür. Maalesef bu açı cinnet ile de alakalı olduğu için hiçbir psikopat veya sorunlu insanı muhatap almayalım, belalı kişi ve ortamlardan uzak duralım. Açı kalıbı +7 gün kalıbı etkili. Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 06:39-10:39 arası Ay-Güneş altmışlığı devrede olacak, bu yorucu günde her türlü önemli işimiz için en verimli zamanlardan birindeyiz. Ay saat 12:20’de Venüs ile kare açı yaparak boşluğa girecek ve 12:21-17:02 arasında boşlukta. Bu evreler sert açının etkisiyle de kalp kırıklığı ve yanlış anlaşılmalara açıklık oluşturabilir, dikkat. Ay saat 17:03’te boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapıyor. Günün en gergin saatleri ise saat 18:21 ve sonrası olacak. Zira Ay-Plüton ve Ay-Mars kareleri devreye girecek ve Mars-Plüton kavuşumu iki kat tetiklenecek. Bu saatler itibariyle her türlü agresyondan ve kavgalı ortamdan kaçınmak, risk almamak ve sakin kalmak çok önemli olacak. Aşırı hırs ve öfke çok ters tepebilir, ayrıca yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Günün Sabian sembolü “Bir tamirci arabanın aküsünü test ediyor.” Bu sembol en emin olduğumuz şeyi dahi kontrol etmemiz gerektiğini ve her şeye sağlıklı şüphecilik ile yaklaşmamız gerektiğini vurgular. Güç kontrollü şekilde serbest bırakılmalıdır. Bir şeyler denenmeden peşin hükümlü ve aşırı özgüvenli olmak ilerleyen dönemde beklenmedik problemler yaratabilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 15 Şubat 2024: Gergin açılarla dolu bir günden sonra daha sakin ve yapıcı tesirlerle dolu bir gün bizleri beklemekte. Ay Boğa burcunda ve saat 06:56’da Ay-Satürn altmışlığının gücü ve kararlılığıyla güne başlıyoruz. Üzerine saat 07:30-10:30 arasında Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşeceği için bu aralık günün en harika saatleri. Her türlü kariyer ve finans konusu başta olmak üzere tüm önemli işlerimizi bu aralığa denk getirebiliriz. Üzerine saat 15:16’da Merkür-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Sadece gece geç saatlere geldiğimizde 22:35 itibariyle Ay-Merkür karesi itibariyle frene basmakta fayda var. Karmaşık ve çözümü zor konuları pas geçmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Nadir kitapların önünde menekşelerle dolu antik bir vazo.” Bu sembol evrensel değerlerin bağlayıcı gücünün tezahürüdür. Antik bilgelik ve eski değerlerden faydalanarak geleceğe yönelik çözümler bulabiliriz. Eski bilgiyi küçümseyerek sadece yeni olanı yüceltmek kişiyi hataya götürebilir. En ufak şeye dahi değer katmak bir fark yaratacaktır. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 16 Şubat 2024: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 12:55-16:55 arasında Ay-Neptün altmışlığı devrede. Bu evre her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması, aromaterapi ve sanatsal faaliyet için çok uygundur. Ayrıca duru görü ve tarot açılımı gibi uygulamalar için de pozitiftir. Saat tam 17:00’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken İlk Dördün fazına adım atıyoruz. Saat 18:04’te haftanın en önemli transiti gerçekleşiyor ve Venüs Kova burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerde kendi beklentilerimiz, kişisel özgürlüğümüz önem kazanacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken kaçış ve isyan temasının boyutudur. Her geleneksel yapıyı sıkıcı diye yok saymak sonradan pişmanlık getirebilir. Bu dönem imaj konusunda radikal değişimleri de getirebilir. Alıştığımızdan daha farklı ve belki de cesaret edemediğimiz tarzları deneme zamanıdır. (Tabii herkes kendi zevkini bilmeli sonradan pişman olmamak adına) Venüs 11 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 18:06’da Venüs ile üçgen açı yaptıktan sonra 18:07-21:40 arasında boşlukta. Önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmektense rutin ve hali hazırda başlamış konuları ele alabiliriz. Ay saat 21:41’de boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçiş yapıyor. Üzerine saat 22:01 ve sonrasında Ay, Venüs ve Plüton ile olumlu açı yapacağı için bu saatler son derece romantik ve tutkulu enerjiler içeriyor. İlanı aşklar, barışmalar ve sorunları çözmek adına iyicil destekler bizimle olacak. Günün Sabian sembolü “Kışı geçirmeye yetecek büyüklükte bir odun yığını.” Bu sembol bize en zor koşullar için dahi hazırlık yapmanın gereksinimi ve önemini hatırlatır. Önceden tedbir alan kişi kriz anında karlı çıkacaktır. Her türlü olasılığı hesaplama ve görebilme gücümüzü hatırlamalı; eğer emin olamıyorsak bilen bir kişiye danışmalıyız. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 17 Şubat 2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay İkizler burcunda ve saat 02:55’te Mars ile üçgen açı yapıyor. Hala uyanık olanlar için eğlenceli, enerjik ve odaklayıcı tesirler devrede. Ancak… Saat 05:52’de Merkür-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Yıkıcı bir isyanı simgeler. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bugün çok yoğun tesirler içeriyor, zira bu açı üzerine saat 10:48’de Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir konuya tutkuyla odaklanma sonucunda çözüm ve başarı da getirebilir, ancak sınırları aşma riski de söz konusudur. Hırs ve ihtiraslarımızı kontrol altında tutmamız önemlidir. Her şeyi materyal dünya gerçeklerine göre değerlendirmek duyguları hiçe saymak hata yaptırabilir. Tutku, şehvet, kıskançlık her türlü pembe dizi etkisi de devrede. Kontrolü kaybetmemek önemli. Bu açı yasak meyvelere iştahı arttırabilir… Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün en zorlayıcı zamanları 10:56-14:56 arasındaki Ay-Satürn karesi olacağı için önemli işlerimizi ve zor konuları bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Günün geri kalanı daha sakin ve olaysız devam edecek; önemli konuları günün ikinci yarısı özellikle akşam saatlerinde ele almak en iyisi. Günün Sabian sembolü “Metamorfoz tamamlandı, bir kelebek kanatlarını açtı.” Sembol yeni bir şuur seviyesi ve aydınlanmayı temsil eder. Çoktan başlamış önemli bir süreç tamamlanmakta, yeni bir boyuta geçiş yapılmaktadır ve bunu idrak etmek çok önemlidir. Ancak sembol aynı zamanda tereddüt ve özgüven eksikliğinin getireceği blokajlara karşı da bizi uyarmaktadır. Boyut atlamak her şeyden önce cesaret gerektirir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 18 Şubat 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay İkizler burcunda ve günün ilk yarısında sakince yolculuğuna devam edecek. Bol muhabbet, bol mizah ve bol öğrenme adına güzel tesirler devrede. Günün en keyifli ve olumlu zamanı ise Ay-Merkür üçgeninin devrede olduğu 11:21-15:21 arası. Bu zaman dilimi keyifli sohbetler, eğitim ve seyahatler için idealdir. Sadece konuşmak değil, dinlemek de çok şey öğretebilir. Bugün çok özel ve ruhani bir açı kalıbını deneyimleyeceğiz. Saat 22:01’de Merkür-Vesta üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir konuya en etkin şekilde odaklanma ve derinleşme konusunda destekleyicidir. Okült ve ruhsal temaları okumak, eğitim almak ve pratikler yapmak adına güçlü bir tesirdir. Ruhsal açıdan değerli gördüğümüz kişilerden rehberlik alabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü bu açı kalıbıyla son derece uyumlu ve anlamlı. Bugünün Sabian sembolü “Babil’de beyaz çiçeklerin açtığı Ay ışıklı alanlar.” Bu sembol ruhun sesi ve müziğini temsil etmektedir. Kişi varlık ve kolektifin içsel şiirini, mesajını ve amacını duymalıdır. Duymak isteyen eninde sonunda o melodiyi yakalar… İşaretleri iyi yorumlamak ve idrak etmek önemlidir. Bu durum gerçekleştiği takdirde kalbi aydınlatan manevi değerler daha yapıcı hale gelecek ve somut şeylerin ortaya çıkışı hızlanacaktır. Antik Mezopotamya kültürünün sembolleri ekstra ilham verici ve yol gösterici olabilir, ruhsal çalışmalarda bu tür sembolleri kullanabilirsiniz. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe