Begüm Minkis

Aşk ve sevgi temsilcisi Venüs 12 Mart 2024 itibariyle 0° Balık burcuna geçerek yüceldiği yerde transitine başlıyor. 5 Nisan 2024’e kadar burada transit ederken başkalarından bağımsız kendi içimizden kaynayan sevginin, fedakarlığın ve adanmışlığın en yüce formunu insanlara açmak isteyebiliriz. Evrende kaynaklar sonsuzdur. Sınırsız kaynaklarla bereket yağmuruna tutulabiliriz. Aşırı doz sevgi insanlar için bunaltıcı bir hal de alabilir. Bunlarla birlikte bağımlılık kavramı Venüs Balık arketipinin gölgesi olduğu için istenmediğimiz yerde durmamayı öğrenmemiz, yoksunluk duygusuna itecek kadar bir şeye bağımlı olmamamız ve ilişkilerde sağlıklı sınırlar belirlemek için daha çok savaş vermemiz gerekebilir. Zira karmanın babası Satürn de Balık burcunda transit ettiği için; kurtarıcı olmaya çalışırken kendi hayatını berbat eden, aldatılan kişileri de bolca konuşabiliriz. Çünkü bu süreçte insanın bir yere uyum sağlaması doğru yerde olduğu anlamına gelmeyebilir.

Küçük gibi gözüken bir rastlantı karmayla sonuçlanabilir bu süreçte. Transit sürecinde deneyimlenecek Venüs ve Satürn kavuşumu gerçek sevginin adanma ve sorumluluk gerektirdiğini bilincine vardırabilir. Soğukluk ve ayrılıklar da görülebilir. Soğuyan bir kalbi tekrardan ısıtmanın zor olacağını unutmadan sevgi, özen ve olgunlukla hareket etmek faydalı olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Her duyguyu özene bezene yaşayıp özellikle sevgiyi abartacağımız bu transit bir yandan evrendeki sonsuz iyilik kapılarını açabilir. Birilerine maddi manevi şifa olmak isteyebiliriz. Karşılık beklemeden sevmek, vermek isteyebiliriz. Ancak normalde bu tutum zamanla bir suistimale dönmeye aday olabilir. Kendi hakkımıza girmeye neden olurken, yapılan iyilikler de bir görev haline gelebilir. İşte tam da bu konularla ilgili Satürn, ilişkilerdeki tüm gerçeklikleri önümüze sererken ciddiyeti deneyimlememize yardımcı olabilir. ‘Ne kadar aptal mışım’ demek istemiyorsak çok geç olmadan mesafe koyabilmeyi, her şeye alttan almaktan ziyade hak aramayı öğrenmek gerekebilir.

Davalarda, paylaşımlarda tüm hak ettiklerimizin, alma verme dengesinin üzerinden geçebiliriz bu süreçte. Venüs Balık transitinin giriş anı haritasında 0° Yay burcunun yükseldiğini görüyoruz. Jüpiter ve Yay burcu yüksek maneviyatla da ilişkili olduğu için dini, felsefi, hukuki, siyasi ve spiritüel alanlara ilgi artışı olabilir. Hatta bu alanlardan daha çok para kazanılabilir.

Yay ve Balık burçlarının ortak yöneticisi Jüpiter bu transit boyunca epey baskın olacaktır. Jüpiter Boğa burcunda bir yandan Balık’taki Venüs ile karşılıklı ağırlayan konumda olacağı için hak edenler ciddi manada muradına erebilir. Pek çok kişi ilişkisinde boyut atlayabilir, hakkını alabilir, sağlam mal alabilir ve birikim fırsatları yakalayabilir.

Venüs Balık burcunun 16°sindeyken 25 Mart’ta meydana gelecek gölgeli bir Ay Tutulmasına eşlik edecek. İlişkilere dair adeta son hüküm veriliyor, hak edenlere ödül, etmeyenlere de cezalar kesiliyor. *Tutulma anında da Venüs ve Satürn kavuşumu en keskin halinde olacağı için Venüs Balık süreci unutulmaz olabilir ve etkiler bir sonraki tutulma süreci Eylül 2024’e kadar devamlılık gösterebilir. Yengeç ve Akrepler bu transitten daha rahat pürüzsüz etkilenebilirler. İkizler, Başak, Yay ve Balıklar da daha keskin mücadeleye iten değişimlere açık olabilirler.

Ayak bakımları, işlemleri ve masajları sağlık olarak tercih edebilir. Ayak sağlığına iyi gelecek kaliteli papuçlar alınabilir. Alternatif tıp yöntemleri, fizyoterapiler, spiritüel çalışmalar ve yoga bu süreçte çok tercih edilebilir. Şifa çalışmalarına ilgi artabilir bu süreçte.

Venüs Balık Transitinin Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kendinizle baş başa kalmak isteyebileceğiniz, uzak yolculuklara çıkabileceğiniz ilham dolu zamanlardan geçmeniz mümkün. Sağlık sorunlarınız varsa şifalandırabilirsiniz. Spiritüel çalışmalar sayesinde derinleşebilirsiniz. Gizli ilişkiler varsa dikkat etmek önemli zira isminiz skandallara karışabilir bu süreçte. Ummadığınız insanlardan büyük destekler görebilirsiniz. Değer yargılarınızı gözden geçirmek için de iyi bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Arkadaşlarınıza daha çok vakit ayırmak isteyebilirsiniz. Küslükler varsa sonlanabilir. Spiritüel gruplara katılabilirsiniz. Çevrenizden hayırlı haberler gelebilir bu süreçte, kendinizi daha dayanışma içinde hissedebilirsiniz. Bir hayaliniz için tohum ekebilirsiniz. Önemli bir meslektaşınızla yapacağını görüşme geleceğinizi ilgilendirebilir. İş sunumu ve mülakatlarda kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyerinizle ilgili sizi şifalandıran gelişmeler olabilir. İş kabulu, kendi işinizi kurmak, terfi veya bir alanda başarı kazanabilirsiniz. Otorite figürleri sizin arkanızda durabilir. Ebeveynlerinizle yaşadığınız bir anlaşmazlık varsa çözüm yolu görülebilir. Evlilik veya ortaklık yoluyla toplumsal prestijiniz olumlu yönde değişebilir. Bir ikon haline gelebilir, insanlar tarafından takip edilebilirsiniz. Kadın figürleri yoluyla başarı kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Eğitimler ve seyahatler umduğunuzdan daha iyi geçebilir. Hukuki yollar vasıtasıyla haklarınızı alabilirsiniz. Yasal engelleriniz varsa eğer ortadan kalkabilir. Karamsar bakış açınız umut dolu hayallere evrilebilir. Dini, felsefi ve siyasi konularda daha derin araştırmalar yaparak bilgili olmak isteyebilirsiniz. Uzak mesafe ilişkisi yaşayabilirsiniz veya partnerinizle uzun bir yolculuk planlamayı düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi açıdan zorluk yaşadığınız konularda içinize su serpecek gelişmeler meydana gelebilir. Borçlarınızı rahat ödeyebilir ve ummadığınız ek kaynaklar sayesinde cebiniz bereketlenebilir. Prim ve nafaka artışı, tazminat ve miras hakları, ikramiye ve hediyeler alabilirsiniz bu transit sürecinde. Hayattaki zorlukların üstesinden gelmek daha kolaylaşabilir. İlişkilerde paylaşımları ve cinsel hayatınızı dengeye getirmeye çalışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Herkesin kötü olmadığını size değer veren, yardım etmeye gönüllü insanların bulunduğunu fark edebilirsiniz. Geçmişte yaptığınız iyiliklerin karşılığını bulabilirsiniz. İlişkilerde diplomasi önemli olabilir. Evlilik, boşanma, anlaşma ve ortaklık konularında resmi prosedürlerle yakından ilgilenebilirsiniz. Hukuki konularda hak arayışlarınızda şans sizin yanınızda olabilir. Herhangi bir alanda danışmanlık görüşmeleri için bu süreci değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Meslek hayatınızda yeni bir sayfa açabilirsiniz. Çalışma ortamınızda üzerinizde baskılar varsa barış ve huzur gelebilir. İlişkilerde sorumluluk paylaşımları, düzen ve disiplin önem kazanabilir. Edineceğiniz yeni rutin alışkanlıklar sağlığınıza epey şifa olabilir. Diyetisyenden yardım almak veya detoks yapmak için uygun zamanlar. Yeni faydalı kozmetik ürünler kullanmaya başlayabilirsiniz. Estetik operasyonlarınız da başarılı geçebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk hayatınızda yepyeni bir süreç başlıyor. Duygularınızı daha açık ve gerçekçi yaşayabilirsiniz. Yolunda gitmeyen ilişkilerde sorunların kaynağına ulaşarak çözüm geliştirebilirsiniz. İlişkilerde ciddiyet arayışında olabilirsiniz. İş yatırımları düşünebilir ve yaratıcı projeler başlatabilirsiniz. Lüks geziler ve harcamalar olabilir. Moda, aksesuar, teknoloji, eğlence ve sanat gibi alanlara para yatırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aile ev sorunları, miras krizleri veya güvenliğinizi sarsan koşullar içerisindeyseniz çözüme kavuşturabilirsiniz. Evinizde daha çok vakit geçirmek, eksiklikleri gidermek, dekorasyonla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Taşınma, nakliye ve tadilat konuları nedeniyle sorumluluk alabilirsiniz. Bu transitle eski bir ilişkiye tekrar geri dönüş söz konusu olabilir. Sevdiğiniz insanlarla anılarınızı yad edebilirsiniz. Bağımlı ve toksik ilişkiler varsa kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Size uzun vadede büyük katkıları olacak hayırlı sözleşmeler imzalayabilirsiniz bu süreçte. Teklifler, projeler, tanışmalar olabilir. Aynı anda epey iş halledebilirsiniz. Kısa bir eğitime katılabilir ve ticari girişimler planlayabilirsiniz. Araç alıp satmak, bakımını yaptırmak, evrak işlerini düzenlemek için destekleyici tesirler olacak. Bunun yanında kardeş, komşu ve kuzenlerle ilgili anlaşmazlıklar varsa konuşarak çözebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddi bereketinizin artması ve eksiklerinizi toparlamanız mümkün bu süreçte. İmkanları yeterli olan bir işe girebilir, mevcut işinizde zam alabilirsiniz. Ancak kişisel harcamalarınız da artabilir. Değerli bir eşya satın almayı düşünebilirsiniz. Bu süreçte kendi değeriniz ve yeteneklerinizin farkında olarak mantıklı adımlar atabilirsiniz. Bozuk olan bir eşyanızı tamir ettirerek tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatınızı her anlamda güzelleştirmenin, şımarmanın yollarını bulabilirsiniz. Kendinizi daha çekici hissedebilirsiniz. Size yeterli özeni göstermeyen kişileri daha iyi idrak ederek uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Kilo vermek, saç kestirmek ve stil değiştirmek için iyi bir zaman olabilir. Maddi konularda yeni anlaşmalar ve başlangıçlar yapabilirsiniz. Partneriniz sizinle daha yakından ilgilenebilir ve ayrı bir özen gösterebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis