Begüm Minkis

16 Şubat 2024 tarihinden itibaren küçük benefik gezegen Venüs, marjinaliteyi temsil eden Kova burcuna geçerek 12 Mart 2024’e kadar devam edeceği transitine başlıyor. Uranüs yönetimindeki Venüs Kova’dayken güzellik algımız ve tercihlerimiz normalin ötesine geçebilir. Bizden beklenmedik performanslar ortaya çıkabilir. İnsanları şaşırtmaktan ve algı yaratmaktan hoşlanabiliriz. Transitin başında Venüs’ün hem Mars hem de Plüton ile çok dikkat çekici kavuşumları olacağı için ilişkilerde derinlik, tutku ve yoğunluk görülebilir. Kutsal dişi ve eril birbirlerini bulabilir bu süreçte. Eros’un okları roket hızında bazı kalplere isabet edebilir. Aşk, evlilik bana göre değil, yalnızlığımdan memnunum ve bu kişiyle asla olmaz diyenlerin sırılsıklam aşık olduğunu görüp şaşırabiliriz. Ayrıca bir insanı veya bir konuyu merkezimize almak, aşırı konsantrasyon sağlamak için de bu transit mükemmel etkiler verebilir. Zekamızla insanları etki altında bırakabiliriz. Bu transiti verimli kılmak için egonun gölgesine düşmemek, güç savaşlarında bulunmamak, karşılaşılan insanları küçümsememek gerekiyor, eğer böyle davranılırsa kendimizi bu da mı gol değil be? derken bulabiliriz. Transiti layıkıyla değerlendirmek için değişime direnmemek, denemekten geri durmamak gerekiyor.
(Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs Kova burcundayken ilişkilerde objektif, zekaya, eşitliğe, adalete ve arkadaşlık arayışına geçebiliriz. Kova; gruplar, topluluklar demek olduğu için yalnızca ikili ilişkiler değil farklı yüz ve kültürlerin bir arada bulunduğu cemiyete, güruha hitap etmek ve katılmak isteyebiliriz. Etkinlik, partiler, davetler, konserler ve organizasyonlar da artış gözlememiz mümkündür. İnsan bağlantılarını geliştirmek için destekleyici bir zaman olacaktır. İkili ilişkilerde kişisel alan korunmuyorsa eğer anlaşmazlıklar baş gösterebilir. İsyan bayrakları da çekilebilir…

Kova burcu gelecek planlarıyla ilişkili olduğu için vizyoner davranışlar sergilememiz olasıdır. Kendimizi bu insan benim için doğru insan mı? Birlikte aynı yolu yürüyebilir miyim? Benim hep destekçim olur mu? Sosyal çevremle anlaşır mı? şeklinde sorular sorarken bulabiliriz. Yanlış insanlardan beklenti içerisinde bulunmamak, oyalanıp zaman kaybetmemek isteyebiliriz. Bilhassa durduğumuz yerde kurtarıcı beklememek, gerçeklerle yüzleşmek ve yanlış durakta otobüs beklememek gerekebilir.

Global çapta kadın ve hayvan haklarıyla ilgili özgürlük sesleri yükselebilir. Medeniyeti daha çok hissedebiliriz. Venüs iyicil bir gezegen olması bir yandan da Terazi burcundaki Güney Ay Düğümüyle 120’lik uyumlu açı yapacağı için karmik hak edişleri almaya ve adaleti sağlamaya daha yakın olabiliriz gibi gözüküyor.

Venüs’ün süreç boyunca gerçekleştireceği önemli açıları değerlendirdiğimizde 17 Şubat 2024’deki Venüs-Plüton, 22 Şubat 2024’de Venüs-Mars açılarıyla ilişkilerin ateşini yükseltebilir. Cinsellik yaşamak amaçlı beraberlikler başlayabilir. Kıskançlık, baskı veya zorbalık çok ters tepebilir. Ancak bu süreçte başlayan ilişkiler 25 Şubat 2024’de Venüs-Jüpiter karesiyle ya aşırılıklar ve abartılı talepler nedeniyle zarar da görebilir. Bir şeylerin ortası ve ölçüsü olmayabilir maalesef.

29 Şubat 2024’de Venüs ve Kuzey Ay Düğümü altmışlığı kadınlarla ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler ve işbirliklerinde hayırlı kapıları açabilir. Güzel tanışmalar olabilir. 1 Mart 2024’de Venüs-Kiron asteroiti altmışlığı ruhsal ve bedensel şifalanma getirebilir. Alternatif tıp yöntemlerinden fayda sağlanabilir. 3 Mart 2024’de Venüs-Uranüs karesi - + 5 gün özellikle planlarda ani değişiklik, abartılı cesaret, risk alma isteği ve dürtüsel davranışlar sebebiyle pişmanlıklar getirebilir. Bu süreçte isyankar tarafımızla daha çok tanışabiliriz.

Venüs Kova Tansitinin Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Keyifli hissedeceğiniz ortamlarda vakit geçirebilir, size destek olacak başarılı insanlar tanıyabilirsiniz. Grup faaliyetleri başarıyla ilerleyebilir. Çevrenizle dayanışma içinde hissedebilirsiniz. Serbest çalıştığınız işiniz varsa satışlarınız başarılı ilerleyebilir. Kariyer gelirleriniz de tatmin etmeye başlayabilir. Sosyal medyayı etkili kullanabilir, insanları harekete geçirebilirsiniz bu süreçte. Hayır diyemeyeceğiniz iş ve projeler önünüze çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyerinizde önünüzü kapayan unsurlar, kişilerden veya koşulları dengeye getirebilirsiniz. Ortamlarda başarılarınız ve namınızdan söz ettirebilirsiniz. Sorumluluklarınızı zevkle yerine getirebilirsiniz. Otorite figürleriyle ilişkileriniz dostça ilerleyebilir. Savunduğunuz özgürlüğe bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Güçlü bir gruba önderlik edebilir, farklı kültürden insanları bir araya toplayabilir ve toplumsal misyonlarınız üzerine düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İmkansız gibi gözüken hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Bilginiz ve zekanızla geniş bir kitleyi kendinize çekebilirsiniz. Özgürlüğünüze ket vurmayacak, sizi geliştiren bir ilişki başlatabilirsiniz. İşiniz sebebiyle uluslararası görüşmeler yapabilirsiniz. Sosyal medya çalışmaları ve akademik çalışmalar başarıyla ilerleyebilir bu süreçte. Teknoloji, bilim, tasarım ve hukuk üzerinde derin araştırmalar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Borçlarınızı rahat ödemek ve kapatmak için destekleyici etkiler altına giriyorsunuz. İstediğiniz miktarda krediniz bankanız tarafından onaylanabilir. Miras, ek iş ve prim sayesinde elinize daha çok para geçebilir. Yalnızsanız tutkuların ve ten uyumunun yoğun olduğu bir beraberlik başlatabilirsiniz. Evlilik hayatınızda da eşinizden maddi ve duygusal destek görebilir, aranızdaki güveni tazeleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tüm ilişkilerdeki kaos, şüphe yerini bırakarak yerine huzur ve adalet gelebilir. Tüm iletişim sorunlarını tatlılıkla çözebilirsiniz ancak bazı insanlarla gereksiz diyaloglara girmemeye özen göstermelisiniz. Yeni ortamlar size hem güçlü dost hem de güçlü rakipler kazandırabilir. Eşiniz ve ortağınızla serbest bir iş girişimi planlayabilirsiniz. Hoşlandığınız bir arkadaşınızla ilişkiniz boyut atlayarak sevgililiğe ilerleyebilir. Bu süreçte farklı ilişki modelini deneyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sağlıklı ve ölçülü bir hayata önem verebilirsiniz. Düzeninizi değiştirmek ve günlük rutinlerinizi güzelleştirmek isteyebilirsiniz. Kilo almaya, güzel ve zararlı şeyler yemeye yatkın olabilirsiniz. Aşırı rehavete kapılmamaya özen göstermelisiniz. İlişkilerde detaylar sizi memnun edebilir. Oturmasını bekleyene kadar gizli bir ilişkiye başlayabilirsiniz bu süreçte. Kişisel bakım ve hijyen konusunda yeni alışkanlıklar kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aşk hayatınızda hayatınıza renk katacak hoş sürprizlere hazırlıklı olmalısınız. Yalnızsanız arkadaş ortamınızdan birinden çok elektrik alabilir direkt flört etmeye başlayabilirsiniz. Çevrenizdeki cinsiyet ayrımcılığı bitebilir. Çocuk sahibi olmaya karar verebilir, çocuklarınızın bireyselliğine önem vererek özgür bırakabilirsiniz. Yatırımlar veya hobileriniz başarılı ilerleyebilir. Şansınızı kapayan unsurlar varsa eğer bir bir dağılmaya başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Mülk yatırımı yapmaya veya taşınmaya karar verebilirsiniz. Bu süreçte huzur bozan dış koşullardan kurtulabilirsiniz. Aile baskıları, miras anlaşmazlıkları son bulabilir ve özgürleşebilirsiniz. Ayrı eve de çıkabilirsiniz. Sevdiğiniz insanların güvenliğini sağlamaya çalışırken duygularınızı pek hissettirmemeye çalışabilirsiniz. Evinizde sevdiğiniz dostlarınızla keyifli vakit geçirebilir ve organizasyonlar düzenleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İlişkilerde anı yaşamak isteyebilirsiniz bu süreçte. Ayrıca düşüncesizce hevesli ve acele karar vermeye eğiliminiz olabilir. Aynı anda iki kişi veya teklif arasında kalabilirsiniz. Yüzeysel geçici ilişkilere yeltenebilirsiniz. Yeni araç gereçler satın almak, web sitesi ve sosyal medya işleri konusunda destekleyici zamanlar olabilir. İletişim ikna becerilerinizle çalışma hayatınızda başarı toplayabilirsiniz. Gerçekleştiremeyeceğiniz sözler vermemeye dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Parayla bağınızın güçlendiği bu süreçte hem harcamaktan hem kazanmaktan zevk duyabilirsiniz. Lükse eğiliminiz olabilir. Kendinize güzel kıyafetler ve takılar satın alabilirsiniz. Yüz bölgenize estetik işlemler de yaptırabilirsiniz. Riskli yatırımlarınız varsa yolunda gidebilir ve işinizde tatmin eden bir zam alabilirsiniz. İlişkilerde sahiplenici, tutkulu tarafınız tetiklenebilir. Güzel giden bir beraberliğiniz varsa evlilik fikrini daha yakından düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Her türlü tuhaflığınızın daha çok ilgi çekeceği, hoş karşılanacağı bir zaman giriyorsunuz. Size karşı gelen eleştirilerde azalma görülebilir. Farklı tarzınız ve cesur hallerinizle istediğiniz kişinin ilgisini hemen çekebilirsiniz. Aşk sizi ansızın yakalayabilir. Hızlı bir ilişki veya flört başlatabilirsiniz. İlk adımı atan taraf siz olabilirsiniz. Estetik işlemleri, imaj değişimleri ve saç kesimi için bu transiti değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kadersel şekilde gelişebilecek karşılaşmalar ve ayrılıklar hayat rotanızı olumlu anlamda değiştirebilir. İlişkilerinizi gizli tutmak isteyebilirsiniz bu süreçte. Yasak bir ilişkiye çekilebilirsiniz. Mental açıdan şifalanabilirsiniz. Uykularınız daha dinlendirici ve derin olabilir. Yaşadığınız bir sağlık sorunu için doğru tedaviyi bulabilir, ilaçların faydasını görebilirsiniz. Meditatif, psikoloji ve spiritüel alanlarla ilgili yeni deneyimler kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis