Begüm Minkis

16 Şubat İstanbul’a göre 19:56’da Aslan burcunun 27 derede 59 dakikasında güçlü bir dolunay gerçekleşecek. Herkesin doğru yolu elbette kendine lakin bu süreçte mutluluk kaynağı, motivasyon ve güven veren unsurlar neredeyse oraya yönelmeye başlayabiliriz. Sistem bizi güvenli bir yola sokmak için hayatımızdaki çürük yapıları kontrolümüz dışında temizleyecek. Hedeflerimize ulaşma ihtimalimiz biraz da mevcut şartları nasıl yönettiğimiz, egomuzun esiri olup olmadığımızla da ilgili. Zira dolunay anında Aslanın Kalbi dediğimiz Regulus kraliyet yıldızı ve başka önemli kadersel yıldızlar da başrolü paylaşacak. Bu sebeple doğru ve dürüst yoldan şaşmamak çok önemli diyebiliriz. Dolunayın oyunu kuralına göre oynayanları desteklediği bir sürece şahitlik edeceğiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Göksel konumlara göre Aslan dolunayı önemli yol ayrımları, seçim ve kararları gösteriyor. Hatırlarsanız 19 Kasım 2021’de Boğa burcunda Ay tutulması deneyimlemiştik. Aslan dolunayı o dönemde gerçekleşen Ay tutulmasının etkilerini tetikleyici konumda bulunuyor. Yalnız o dönemde Ay düğümleri henüz Boğa ve Akrep eksenine geçmemişti ve halen eyleme geçmeden direndiğimiz durumlar mevcuttu. Kaderin kılavuzları olan düğümler de artık burç değiştirdiğinden iyi ve kötünün ayrımını yapmaktan kaçamayacağımız manasına geliyor.

Yanlış tutum ve beklentilerdeysek maalesef biraz canımız acıyabilir, egomuz yıkılabilir. Sistem bizi güvenli bir yola sokmak için hayatımızdaki çürük yapıları kontrolümüz dışında temizleyecek. Dolunay anında Başak burcu yükseliyor. Toprak elementi dolunayda yoğunlukta. Bu durumda pragmatist bir yapıda olayları değerlendirerek gerçeğe ne kadar yakın olduğumuzu gözden geçirmemiz gerekebilir. Eğer zaten geçmişten beri doğru ekinler ekmişsek toplayacağımız hasat da bir o kadar verimli olabilir.

Ay, dolunayın an haritasında Balık burcunu temsil eden onikinci evde bulunuyor. Onikinci ev gizlilik, kapılar ardında meydana gelenler, bilinçaltı temalarını gösterirken Aslan burcu görünürlük, şatafat, göze batmayı ifade eder. Öte yandan liderler, patronlar, devlet başkanları tek sözü ile dikkat toplayan kişileri gösteriyor. Aslan dolunayının onikinci evde meydana gelmesi kısacası büyük skandallara işaret ediyor. Aslan ve Balık burcu astrolojide 150’lik açıda bulunan temel açı yapmadığı için birbirini görmeyen, anlamayan, farklı amaçları olan burçlardır fakat bu dolunay gelin görün ki ikisini de sahneye taşıyor.

‘’Bize de rastlar mı?’’ dediğiniz o temalar artık iyisiyle kötüsüyle karşımıza çıkabilir. Dolunay anının derecesinin sabian sembolü ’’Büyük bir ağacın dalında bir sürü küçük kuş.’’ Sembol bizlere bir gücün himayesi altında cıvıl cıvıl, baharı haber eden bir yapıyı, birlik duygusunu anımsatıyor. Bu sebeple yalnızca felaket tellallığı yapmak çok yanlış olur. Hak edişlerin sahibini bulmasını, özellikle güç sahibi kişilerden gelecek merhamet ve fedakarlığı gözlemleyebiliriz.

Dolunay anında ilişkiler gezegenleri Venüs ve Mars Oğlak burcunda Vega sabit yıldızı ile kavuşuyor. Üstelik Venüs de kaderin hükmünü verdiği düşünülen Sirius sabit yıldızı ile paralel (kavuşum gibi), Rukbat yıldızı ile de kavuşumda bulunuyor. Bu yapı ilişkilerin ve ortaklıkların kaderinin yüksek yargı tarafından belirlendiğini gösteriyor. Ayrılıklar, evlilikler ve ilişki başlangıçlarının sık yaşanması dolunay temaları arasında bulunuyor.
Dışarıdan mutluluk pozları veren çiftlerin özel yaşamında hiç de öyle olmadığını, zorla ilişki sürdürdüklerini fark edeceğimiz gelişmelerle karşılaşabilir; yalnız ve mutsuz sandıklarımızın ise uzun süredir zaten mutlu bir ilişkisi olduğunu, ancak gözlerden uzak yaşadıklarını öğrenebiliriz. Yani özetle ilişkiler arenasında şaşırtıcı gelişmeler yaşanabilir.

Türkiye haritasının üçüncü evinde gerçekleşecek dolunay ile kültürel faaliyetlerde artış görülebilir. Komşularımız ile iyi ticari ilişkiler kurabilir bilhassa tarım, üretime dair daha yoğun çalışmalar yapılabilir, temeller atılabilir. Olumlu etkilenebilir ve düşmanlarımızı yenebiliriz. Dikkat edilmesi gereken nokta dış borçlar ve ekonomik piyasa olmaya devam edebilir. Bilhassa Altın ve gümüş piyasasında yükseliş görebiliriz.

Kalp, tansiyon ve sırt problemleri olanlar dolunay +- 3 gün bilhassa daha çok dikkat etmesi gerekebilir. Yaratıcılığımız artabilir bu dönemde. Saç bakımları yapmak, artan motivasyon ile sportif faaliyetlerde bulunmak, hobiler ve sahne işleri ile ilgilenmek için uygun.

Aslan dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz)

KOÇ: Aşk hayatınızda size cesaret ve güven verici gelişmeler yaşamanız olası. Spekülasyon, hobiler veya sportif işlerden kazançlar elde etmeye başlayabilirsiniz. Daha çok ön plana çıkmak, alkış toplamak isteyebilirsiniz. Otorite figürleri, patronlarınızla güç mücadelelerine veya en iyi ben biliyorum yarışına girmekten kaçınmanız iyi olabilir. Zira üstlerden istediğiniz destek ve ilgiyi göremeyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aile yaşantınız, kökleriniz ile ilişkilerinizi gözden geçireceğiniz bir süreç. Psikolojik çözümlemeler yapabilir, yanlış bakış açınız var ise arınabilirsiniz. Miras davaları sonuçlanabilir. Taşınmazlardan yana şansınız artabilir ve mülk yatırımı düşünebilirsiniz. Uzun vadeli seyahat planlarınız iptal olabilir ve daha çok şehir gezileri yapmak için istek duyabilirsiniz. Dış görüntünüz ve evinizin dekoru ile de ilgilenmeye yönelik isteğiniz artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kardeşleriniz, komşularınız ve yakın çevreniz ile iletişiminiz daha iyi ilerleyebilir. Müjdeli haberler alabilir, dostlarınızla kendinizi mutlu hissedebilirsiniz. İnternet üzerinden hedeflediğiniz online işlere merak sarabilirsiniz. Eğitim alabilir veya verebilirsiniz. Teknolojik aletlerinizi tamir etmeniz veya daha üst modelini almak istemeniz mümkün. Yurt/şehir dışı bağlantılı ticaret faaliyetler yapmak üzere güçlü kapılar açılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Para mevzularında bahtınız açılabilir ve istediğiniz eşya/mülkü satın almaya karar verebilirsiniz. Büyük maddi gelir ve giderler ile yakından ilgilenebilirsiniz. Bununla birlikte lüks harcamalarda abartıya kaçmamak gerekebilir. Yeni bir alandan gelir elde etmeye başlamanız, kendi işinizi yapıyorsanız zam yapmanız veya maaşlıysanız zam almanız mümkün. İlişkilerde kendi değerinizi ve taleplerinizi ön plana almakta fayda olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay yaşamınızın tümünü ilgilendirecek ve kadersel rotanızı çizmeye yardım edecek gelişmelerle ilgilenebileceğinizi gösteriyor. Terfi edebilir, mesleğinizde uzmanlık kazanabilirsiniz. İş bulmanız ve otorite figürlerinden taleplerinize olumlu yanıt bulmanız olası gözüküyor. Sağlığınız ve dış görüntünüz ile de yakından ilgilenebilirsiniz. Aile ile ortak check-up programına katılabilir, bulunduğunuz evden rahatsızsanız artık daha konforlu bir yere taşınmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Görünmeyen, duygusal, ruhsal bir bölgenizde dolunayı karşılayacağınız için soyut düzlemde büyük farkındalıklar kazanabilirsiniz. Olaylara ve insanlara bakış açınızı değiştirecek gelişmeler yaşanabilir. Elinizde olmayan kontrol dışı kayıp ve kazançlar yaşamanız kendinizi akışa bırakmanız gerektiğini iyice fark ettirebilir. Sezgisel anlayışınız güçlenebilir. Psikoterapi, astroloji ve regresyon vb. danışmanlıklar almak için uygun zamanlar diyebiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Büyük yaşam amaçlarınızı gerçekleştirmeye artık bir adım daha yaklaşıyorsunuz. Kariyerinizde ilerleyebilir, övgü alabilirsiniz. Arkadaşlarınız, bağlı olduğunuz gruplar sizleri daha da canlandırabilir ve özgüveninizi arttırabilir. Aile ve akrabalar içinde sorunlu ilişkilerin geride kalması için bazı kişilerle kalıcı bir mesafe oluşturabilirsiniz. Miras ve paylaşımlı mülklere dair sorunlar da kesin olarak çözülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyerinizi ilgilendirecek parlak gelişmelerle karşı karşıyasınız. Daha çok göz önünde olabilir ve alkış alabilirsiniz. Aile büyükleri ve patronlarınız amaçlarınız doğrultusunda sizleri daha çok destekleyebilir. Reklam faaliyetleri, ortaklık, işbirliği ve sahne işlerinden verim alabileceğiniz bir dönem. Kimileriniz yürümeyen ilişkileri sonlandırırken kimileriniz ani evlilik kararlarına yakın durabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dünyaya olan bakış açınız ve inançlarınız derinden etkilenebilir. Uzun seyahatleriniz, aldığınız eğitimler yeni bir farkındalık kazanmanızda büyük oranda rol oynayabilir. İş ve mesleki koşullarda değişiklik yapma, yeni ufuklara açılma ihtiyacınızın artış göstermesi mümkün. İlerleyen süreçte hayattaki başarınıza katkı sunacak yeni yüzler tanıyabilirsiniz. Maddi anlamda büyük risklerden kaçınmanız, gereksiz ticari hamlelerden kaçınmanız hayrınıza olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Finansal konularda haklarınızı temin edebilirsiniz. Ortaklı işlerden kazanç potansiyeliniz artabilir. Miras, tazminat, nafaka ve yatırım yolu ile maddi büyüme gerçekleştirebilirsiniz. Yaşama dair tutkularınız artışa geçebilir. Aşk ve yaratım enerjisi hayatınızda büyüyüp gelişebilir. Flört etmeye başlamanız, evliyseniz çocuk yapmaya karar vermeniz olası. Motivasyonunuz yükselebilir veya spora başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Sizleri yoğun olarak etkileyecek bir dolunay söz konusu. Sorunlu beraberlikler, süregelen davalarınız sonuçlanmaya başlayabilir. Yanınızda duran dostlarınızdan fayda sağlayabilirsiniz lakin bazı açık düşmanlıklar, aile ve akrabalar içinde tehdit oluşturan insanlar güçlü duruşları ile sizi geri plana çekebilirler. Özel yaşantınızı rakip olma ihtimali taşıyan kişilerle paylaşmadan ilerlemeniz, güvenli alanınızda kalmanız gerekiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İş arkadaşlarınızla iletişiminiz, çalışma koşullarınız ve hizmet ettiğiniz alanlara dair yeni açılımlar meydana geliyor. Size oldukça katkısı olacak yeni bir eğitim almaya başlayabilirsiniz. İş bulmanız ve geleceği olan alanlarda kendinizi geliştirmeye başlamanız da mümkün. Akraba, kuzen ve komşu ilişkilerinizde geçmişten gelen var olan sorunlar çözülmeye doğru ilerleyebilir. Kronik sağlık sorunlarında şifayı bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis