Merve Çubuktepe

Bu hafta yılın en önemli olaylarından biri olan 25 Mart 2024’teki Ay tutulmasının hemen öncesinde çok önemli bir haftadayız. Ay tutulmaları bir sürecin tamamlanması ve bir dönemin kapanması ile ilgilidir. Ancak bu yalnız sonlar ve vedalarla ilgili değildir. Bir süreç biterken yeni bir döngü başlamaktadır ve bu süreç ciddi bir hazırlık gerektirmektedir. Bu hafta 20 Mart 2024’te Güneş Koç burcuna girerken İlkbahar Ekinoksunun canlandırıcı ve dengeleyici doğasını deneyimleyeceğiz. 23 Mart 2024’te Mars Balık burcuna geçerken ruhani savaşçı doğasına bürünüyoruz. Önemli bir devrenin sonuna yaklaşırken bu hafta alacağımız kararlar, atacağımız adımlar, inisiyatif ve vazgeçişler önümüzdeki dönem adına son derece belirleyici olacak. İçsel rehberlik ve akışla ilerlemek bu hafta en büyük müttefiklerimiz olarak karşımıza çıkıyor.

Bu hafta iki önemli gezegen burç değişimi bizleri beklemekte.

20 Mart 2024’te Güneş Koç burcuna geçiş yapacak. Astrolojik açıdan yeni bir döngü başlıyor ve ilkbahar ekinoksu gerçekleşiyor. Umarım bu yeni döngü, tıpkı gece ve gündüz süresinin eşitlenmesi gibi herkese denge ve bütünlük getirir. Güneş Koç burcundayken bireysellik ve kararlılık artar. Ne istediğimize karar vermek ve hayata geçirme arzusu daha ön plana çıkacaktır. Tüm Koçların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş 19 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak.

23 Mart 2024’te Mars Balık burcuna geçiş yapacak. Balık burcundaki Mars, duyguların derin sularından yükselirken, bilinçdışının gizemli kıyılarına doğru yol alır. Bu yolculukta, netlik ve kararlılık sık sık sislerle örtülüdür. Mars’ın Balık’ta nereden geldiği belirsizdir; bu yüzden motive olmak, içsel pusulanızı ayarlamakta zorlanabilirsiniz. İstekler, hayallerin ve özlemlerin renkli yelkenleriyle şekillenirken, bazen bu rüya gemisi verimsiz sulara sürüklenebilir. Hayatın zorluklarından kaçmak, kendini uyuşturmak cazip gelebilir. Ancak bu durum kendi kuyunuzu kazmak anlamına gelebilir. Kurtarılmayı beklemek ya da başkalarını kurtarmak isterken, kendinizi kaybetme tehlikesi vardır. Öfke duygusu bilinçsizce kendimizi de yutacak fırtınaları yaratabilir ve çaresizlik hissi de ayrıca bir silah olarak kullanılabilir. Bu dönemde içsel pusulamızı ayarlamak ve hayallerinizle gerçek dünyayı dengelemek önemlidir. Mars bu mistik ve sisli sularda yelken açarken bilinçli bir kaptan gibi hareket etmek bu okyanusun derinliklerinde kaybolmamanızı sağlar. Mars 30 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın açı kalıplarına göz attığımızda genel olarak olumlu ve yapıcı açı kalıpları çok daha baskın durumda. Haftanın ilk yarısında biraz daha hassas olabiliriz ancak sonrasında Ay tutulması öncesinde bize güç verecek son derece olumlu, güçlendirici ve hatta iyileştirici tesirler bizleri beklemekte.

20 Mart 2024’te Merkür-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Oysaki tam tersi tam da bu an objektif olup geçmişin rehberliğiyle doğru cevapları bulma zamanıdır. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Mart 2024’te Güneş-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Kendimizi olumlu anlamda dönüştürme ve gelişme şansı söz konudur. Çaba gösterirsek sağlığımızı dengeleyebilir, korkuları yenebilir veya zararlı bir alışkanlığı bırakabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

22 Mart 2024’te Venüs-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

24 Mart 2024’te Venüs-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Bu açı iyimserlik, neşe, maddi avantajlar, sevgi ve güzelliği ölçülü bir şekilde büyütme ile bağlantılıdır. Ufak fırsatlardan bile mutluluk yakalayabilir ve değerlendirmek isteyebiliriz. Güzelleşmek, bakım ve imaj değişikliği adına olumlu etkidir. İlişkilerde bozulan dengeleri onarmak az çabayla dahi mümkün olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18.03.2024 Herkese iyi haftalar! Ay Yengeç burcunda yeni haftaya saat 10:28’de Ay-Satürn üçgeninin iyicil etkisiyle başlıyoruz. Günün ilk yarısında her türlü önemli iş, imza ve çalışma adına saat 08:28-12:28 arası oldukça verimli. Günün bir diğer iyicil zamanı ise saat 13:24-17:24 arasında etkin olacak Ay-Jüpiter altmışlığı. Bu aralık özellikle her türlü finans ve kariyer odaklı konuları ele almak adına ve eğitim faaliyetleri için çok uygundur. Akşam saatlerine geldiğimizde saat 21:09’da Mars-Vesta üçgeni kesinleşiyor. Bu açı inancın eyleme dönüşmesi ile gelen başarıyla alakalıdır. Bir konuya gerçekten inanır ve tüm kalbimizle bu konuya kendimizi adar, gereken aksiyonları gerçekleştirirsek başarı bizi beklemektedir. Günün Sabian sembolü “Bilim insanları spektrum analizi ile testler yapıyor.” Bu sembol teknolojiyle ilgilidir ve teknolojiyi kullanarak fark yaratmayı temsil eder. Yeni metotları, trendleri ve bilgileri öğrenmemiz önemlidir. Hiçbir konuyu boş vermeyip detaylı incelemelerle eksik noktaları saptamamız gerekir. Ay Fazı: İlk Dördün

Salı – 19.03.2024: Merkür ile hayırlı Kuzey Ay Düğümü kavuşumu saat 02:11’de kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı Merkür Koç etkisiyle birleştiğinde iyi niyet ve kararlılıkla gerçekleşen konuşmalar, alınan inisiyatifler ve cesaretli hamlelerin tekamüle götüren güzel sonuçlarıyla ilgilidir. Kişi doğruları söylemek ve uygulamaktan çekinmemelidir. Susup küsmek yerine konuşmak asıl denge ve iyiliği getirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 06:27’de Büyüyen Ay fazına geçeceğiz ve bu faz özellikle kolektif hareketle başarı kazanmak adına idealdir. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 14:29-18:29 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin olacağı için bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygun. Ay saat 20:52’de Güneş ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 20:53-21:33 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra saat 21:34’te Aslan burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanı keyifli ve olaysız devam edecek. Günün Sabian sembolü “Bir kâhinin hayali dev oyulmuş bir yüzde yaşıyor.” Bu sembol yüce ve şiirsel imgelere odaklanmanın vaktinin geldiğini haber verir. Evrenin sembolik dilini özünde herkes bilir, tek yapmamız gereken onu hatırlamaktır. Gerçekten samimi çabalar meyvesini verecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay,

Çarşamba – 20.03.2024: Saat 05:06’da Güneş Koç burcuna geçiş yapıyor. Astrolojik açıdan yeni bir döngü başlıyor ve ilkbahar ekinoksu gerçekleşiyor. Umarım bu yeni döngü, tıpkı gece ve gündüz süresinin eşitlenmesi gibi herkese denge ve bütünlük getirir. Güneş Koç burcundayken bireysellik ve kararlılık artar. Ne istediğimize karar vermek ve hayata geçirme arzusu daha ön plana çıkacaktır. Tüm Koçların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş 19 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün en verimli zamanları Ay-Pallas üçgeninin etkin olduğu saat 12:59-14:59 arası. Bu evre her türlü önemli görüşme, imza, başvuru ve resmi işlem için değerlendirilebilir. Saat 19:26’da Merkür-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Egomuzun oldukça hassas olacağı bu dönemde geçmiş ve şimdi iç içe geçebilir. Özellikle tüm insan ilişkilerinde geçmişe dayalı olumsuz referanslarla karar verme eğilimimiz artabilir. Oysaki tam tersi tam da bu an objektif olup geçmişin rehberliğiyle doğru cevapları bulma zamanıdır. Bu açı kalıbı her türlü ibadet ve ruhsal şifa çalışması için idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Okyanustan yükselen kadını bir fok kucaklıyor.” Bu sembol sürüden ayrılan ve kendini bulan bir kişiyi temsil eder. Artık kişinin kendi yolunu çizmesinin vakti gelmiştir. Kişi adım attığında yepyeni bir dünyanın kapıları açılacaktır. Kişi iç sesini dinler ve iç rehberliğe kulak verirse yepyeni olasılıklar oluşacaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21.03.2024: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 09:07-11:07 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin. Bu açı kalıbı her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Saat 09:56-13:56 arasında Ay-Merkür üçgeni etkin olacağı için bu evreyi her türlü öğrenme, eğitim, görüşme, mülakat, imza ve alım satım gibi konular için değerlendirebiliriz. Sadece saat 14:06-16:06 arasında etkin olacak Ay-Uranüs karesine dikkat. Bu açı kalıbı beklenmedik olaylar, aksilikler ve ezber bozan durumları beraberinde getirebilir. Ani patlamalar ve fevri tepkiler yerine soğukkanlı ve stratejik ilerlemekte fayda vardır. Saat 22:02’de haftanın önemli ve olumlu açı kalıplarından Güneş-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Kendimizi olumlu anlamda dönüştürme ve gelişme şansı söz konudur. Çaba gösterirsek sağlığımızı dengeleyebilir, korkuları yenebilir veya zararlı bir alışkanlığı bırakabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bir komedyen arkadaş grubunu eğlendiriyor.” Bu sembol her şeyi ciddiye almak veya her şeyden alınmak yerine biraz mizah, biraz dalga geçmenin ruha iyi geleceğini bize hatırlatır. Hayat ve ruhun renkli yönlerini ön plana çıkarmak yaşam enerjisini yükseltecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 22.03.2024: Haftanın en önemli açı kalıplarından Venüs-Satürn kavuşumu saat 01:09’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son demlerinde kritik 29 derecede 08:33’te Mars ile karşıt sert açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 08:34-09:41 arasında boşlukta. Özellikle saat 09:42’ye kadar oldukça gergin bir tesir etkin durumda. Bu yüzden bu evreye önemli işleri denk getirmemek, gereksiz her türlü münakaşa, atar gider ve tripten kaçınmakta fayda var. Ay saat 09:42 itibariyle boşluktan çıkıp Başak burcuna girecek ve günün geri kalanını sakin ve olaysız bir şekilde geçirecek. Bugün detoks, öz bakım, diyet, eski eşyaları atma, geri dönüşüm ve tasnif gibi konuları ele almak adına ideal. Günün Sabian sembolü “Ülkenin çerçevesine uygun bir adamın kahraman profili.” Bu sembol kim olursak olalım daha büyük bir kolektif gerçekliğe yön vermekle ilgilidir. Herkes bir yerde çıkıp kahraman rolünü oynar zira herkesin yüreğinde bir kahraman vardır. Koşullar ne olursa olsun kişi cesaretini toplayıp inisiyatif aldığında dengeler değişecek ve bir kelebek etkisi başlayacaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 23.03.2024: Herkese iyi hafta sonları! Saat 01:47’de Mars Balık burcuna geçiş yapıyor. Balık burcundaki Mars, duyguların derin sularından yükselirken, bilinçdışının gizemli kıyılarına doğru yol alır. Bu yolculukta, netlik ve kararlılık sık sık sislerle örtülüdür. Mars’ın Balık’ta nereden geldiği belirsizdir; bu yüzden motive olmak, içsel pusulanızı ayarlamakta zorlanabilirsiniz. İstekler, hayallerin ve özlemlerin renkli yelkenleriyle şekillenirken, bazen bu rüya gemisi verimsiz sulara sürüklenebilir. Hayatın zorluklarından kaçmak, kendini uyuşturmak cazip gelebilir. Ancak bu durum kendi kuyunuzu kazmak anlamına gelebilir. Kurtarılmayı beklemek ya da başkalarını kurtarmak isterken, kendinizi kaybetme tehlikesi vardır. Öfke duygusu bilinçsizce kendimizi de yutacak fırtınaları yaratabilir ve çaresizlik hissi de ayrıca bir silah olarak kullanılabilir. Bu dönemde içsel pusulamızı ayarlamak ve hayallerinizle gerçek dünyayı dengelemek önemlidir. Mars bu mistik ve sisli sularda yelken açarken bilinçli bir kaptan gibi hareket etmek bu okyanusun derinliklerinde kaybolmamanızı sağlar. Mars 30 Nisan 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün ilk yarısı biraz dalgalı durumda, Ay Başak burcunda ve saat 11:17’de Satürn ile karşıt, saat 14:54’te Venüs ile karşıt sert açı gerçekleştirecek. Özetle saat 16:21’e kadar önemli işleri pas geçip sakin kalmakta fayda var. Neyse ki saat 16:21-19:21 arasında Ay-Jüpiter üçgeni etkin olacak ve günün enerjisi yumuşayarak dengeye varıyor. Önemli işlerimizi özellikle bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Günün Sabian sembolü “İki aşık uzaktaki bir park yolunda geziyorlar.” Bu sembol bir anlığına hayattaki sorumlulukları unutup keyif yapmakla ilgilidir. Ancak bir yandan idrak etmemiz gereken şey bir süreç tamamlanırken yeni bir sürecin başladığı gerçeğidir. Özellikle gerçek ve gerçek olmayan aşk arasındaki farkı bu evrede daha iyi anlayabiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 24.03.2024: Haftanın son günündeyiz, üstelik 25 Mart 2024’te gerçekleşecek Ay tutulmasından bir gün öncesindeyiz. Bu sebeple bugün oldukça güçlü ve yoğun bir enerji içeriyor. Gündemi değiştirecek, kartları yeniden dağıtacak son derece önemli olaylar gündeme gelebilir. Ay Başak burcunda öğleden sonraya kadar sakin olaysız yoluna devam ettikten sonra saat 17:49’da Neptün ile karşıt sert açı yaparak boşluğa girecek ve saat 17:49-22:37 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Ay tutulması Güneş-Ay karşıtlığı olduğun için özünde gergin bir enerjidir. Bu sebepten ötürü Neptün karşıtı ve Ay boşluk etkisini de düşürürsek özellikle bu zaman diliminde hatta tüm gün hayati, keskin ve fevri kararlar alınmasını önermem. Saat 22:38’de Ay boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiş yapıyor ve bir sonraki gün gerçekleşecek Ay tutulmasına hazırlanmaya başlıyoruz. Günün Sabian sembolü “Üstünde altın kanatları olan beyaz bir üçgen.” Bu sembol sabırla ilgilidir. Ortada güçlü bir potansiyel vardır, ancak tamamlanması için kişinin de zaman gerektiğini idrak ve kabul etmesi gerekir. Kişinin her şeyden önce manevi amacı için saf ve adanmış bir şekilde istekli olması önemlidir. Kişi irade ve bilgeliğin yolculuğuna çıktığında aydınlanma başlayacaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe