Merve Çubuktepe

Bu hafta oldukça realist, uyandırıcı hatta sarsıcı tesirler deneyimleyeceğiz. Özellikle 24 Şubat 2024’te gerçekleşecek Başak dolunayı soğuk duş benzeri bir etkiye sahip. Dolunay yüzleşmekten kaçındığımız gerçekler varsa önümüze getirecek. Ayrıca sorumluluk ve dünyevi gerçekleri boşladıysak eğer bu dolunayı bir kalk borusu olarak düşünebiliriz. İşleyen demirin ışıldayacağı, duygusal konulardan ziyade iş güç ve görevlere odaklanmamız gereken bir hafta bizleri bekliyor. 23 Şubat 2024 itibariyle Merkür Balık burcuna geçerken dolunay sonrasında yavaş yavaş içimizdeki ruhsal ve şair tarafı tekrar tetiklemeye başlayacak ancak bu transit asıl bir sonraki hafta etkin. Bu hafta tam olarak çalışma, detayları görme ve bir şeyleri en iyi hale getirme zamanı. Üşenmez ve pes etmezsek harika sonuçlar elde edebiliriz.

Haftanın en önemli etkisi hiç şüphesiz ki 24 Şubat 2024 saat 15:30’da 5 derece Başak burcunda gerçekleşecek dolunay. Dolunay anında Güneş ile Merkür ve Satürn kavuşumu etkin durumda. Kaçsak dahi bizi katı gerçeklerle yüzleştirecek bir dolunay bizleri beklemekte. Bu sebepten ötürü kaçtığımız veya inkâr ettiğimiz temaları önümüze almak ve gerçekleri görmek bu süreçte son derece önemli olacaktır. Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapan asteroit Siva da bir yanlışa saplananların düzenlerinin bir anda dağılabileceğine işaret etmekte.

Güneş ile Zuben El Schemali yıldızı paralel yaptığı için bu dolunayın karmik bir etkisi var. Özellikle negatif karma yaratmamaya çok dikkat edilmeli zira haksızlık ve kötülükler bu dönem hızla çok ters tepebilir.

Dolunay geçici olarak enerji düşüklüğü, unutkanlık, ilham ve heyecan eksikliği getirebilir. Rutin konular ve tekrarlardan sıkılabiliriz ancak özellikle duygusal sebeplerden ötürü sorumluluklarımızı bırakmamız bu süreçte son derece önemlidir. Ay bu esnada Regulus isimli kraliyet yıldızı ile paralel konuma geçeceği için işleyen demir ışıldayacak, gerçekten çalışan ve emek veren de başarıya koşacaktır. Dolunay +-7 gün etkili.

Haftanın önemli transitlerine göz atarsak eğer gökyüzündeki Kova burcu vurgusu yavaş yavaş Balık burcuna doğru evrimleşmeye başlayacak. İlk olarak 19 Şubat 2024’te Güneş Balık burcuna geçiş yapacak. Bir Zodyak turunu daha tamamlıyoruz. Balık, Zodyak kuşağının son burcudur. Aynı zamanda insanın ruhsal evriminin son kapısıdır. Balık ise astrolojide 12. evi temsil eder. Ayrıca Balık burcu sembolünde yine kapı motifi karşımıza çıkar. Balık burcu da 12. Ev de maddi ve manevi dünya arasında sembolik bir kapıdır.

Balık burcu aynı zamanda merhamet, şefkat ve yardımlaşma demektir. “Az sadaka bin belayı defeder” misali bize destek vermenin önemini hatırlatır. Gölge yön olan kurban ve kaçış psikolojisinden kaçmak, sıkıcı olsa dahi detay ve sorumluluklarla uğraşmaktır. Zodyak’ın en şair ruhlarından Balıkların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş 20 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

23 Şubat 2024’te Merkür Balık burcuna geçecek. İletişim, anlaşma, düşünce ve öğrenme tarzımızı sembolize eden Merkür en yaratıcı, ruhsal ve bir yandan kararsız formunda. Bu evrede yaratıcılık ve ilham duygumuz artar, olaylara daha ruhsal, derin ve çok boyutlu bakabiliriz. Ancak bir yandan da aşırı duygusallık, gelgitler ve kurban psikolojisi de görülebilir. Transit boyunca aşırı depresif ortam ve kaynaklarla araya mesafe koymakta fayda vardır. Merkür 10 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli açı kalıplarını incelersek eğer 19 Şubat 2024’te Venüs-Pallas altmışlığı kesinleşecek. Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerde alma-verme dengesi güçlenirken kişi kendi özgür bireysel alanını oluşturabilir. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Şubat 2024’te Chiron-KAD kavuşumu kesinleşecek. Ruhsal ve fiziksel şifa adına en güçlü açı kalıplarından biri. Açı kalıbı her türlü ruhsal pratik adına çok uygundur. Sezgilerimiz ve iyileştirme yeteneğimiz çok güçlü hale gelebilir. Kuzey Ay Düğümü kolektif faydayla alakalı olduğu için bu dönem yardım etmek ve paylaşmak bu iyicil enerjiyi daha da güçlendirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Şubat 2024’te Venüs-Mars kavuşumu kesinleşecek. İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusudur. Tutku artar, ancak resmiyet ve gelecek odağından ziyade anı yaşama vurgusu daha baskındır. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Ani ve beklenmedik aşklar gündeme gelebilir, ancak yeni bir aşka yelken açarken iyi düşünmekte fayda var. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

23 Şubat 2024’te Güneş-Pallas karesi kesinleşecek. Ego ve mantık arasında kalabiliriz. Her şeyi kişisel alma, aşırı alınganlık ve eril figürlerle iletişim problemleri gündeme gelebilir. Bu esnada kararsızlıklar veya fevri dürtüsel yaklaşımlar görülebileceği için, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte çok önemlidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

25 Şubat 2024’te Venüs-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19.02.2024: Herkese iyi haftalar! Güzel bir gün bizleri bekliyor. Saat 06:20’de Ay İkizler burcunun son derecesinde Güneş ile üçgen açı yapıyor ve boşluğa giriyor. Ay saat 06:21-06:26 arasında çok kısa bir süre boşlukta kalıp Yengeç burcuna geçiş yapacak. Saat 07:12’de Güneş Balık burcuna geçiş yapıyor. Bir Zodyak turunu daha tamamlıyoruz. Balık, Zodyak kuşağının son burcudur. Aynı zamanda insanın ruhsal evriminin son kapısıdır. Balık ise astrolojide 12. evi temsil eder. Ayrıca Balık burcu sembolünde yine kapı motifi karşımıza çıkar. Balık burcu da 12. Ev de maddi ve manevi dünya arasında sembolik bir kapıdır. Balık burcu aynı zamanda merhamet, şefkat ve yardımlaşma demektir. “Az sadaka bin belayı defeder” misali bize destek vermenin önemini hatırlatır. Gölge yön olan kurban ve kaçış psikolojisinden kaçmak, sıkıcı olsa dahi detay ve sorumluluklarla uğraşmaktır. Zodyak’ın en şair ruhlarından Balıkların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size güzellikler getirsin! Güneş 20 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün ilk yarısı sakin ve olaysız devam ettikten sonra saat 14:56’da haftanın olumlu açı kalıplarından Venüs-Pallas altmışlığı kesinleşecek. Açının etkisiyle iletişim becerilerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz artar. İnsanlarla daha kolay bir şekilde bağlantı kurabilir, duygusal olarak anlaşılabiliriz. İlişkilerde alma-verme dengesi güçlenirken kişi kendi özgür bireysel alanını oluşturabilir. Bu enerjiyi kullanarak ilişkilerimizi derinleştirebilir ve keyif aldığımız şeylere odaklanabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Gece saatleri günün en verimli zamanları zira 21:02 itibariyle Ay-Satürn üçgeni etkin. Odaklanma ve gayret gerektiren her türlü önemli işi bu zaman dilimime denk getirebiliriz. Ben de tam saat 21:00’de Ay: Ruhun Özünü Keşfetmek isimli seminerimi gerçekleştireceğim. Oturum kotası doldu, ilginiz için çok teşekkürler. Yeni webinarlarda yine görüşeceğiz. :) Günün Sabian sembolü “Cumartesi akşam üstü kalabalık halk pazarını dolduruyor.” Bu sembol son ada gerçekleşen plansız buluşmaların keyfini bize hatırlatmaktadır. Bu süreç kolektif bilinçdışından gelen uyum ve ahenk duygusunun tezahürüdür. Ayrıca ortak amaçlara hizmet etmek önemli bir fırsat ve hayrı beraberinde getirebilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 20.02.2024: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, günün ilk yarısında özel bir açısı yok. Sakin ve huzurlu bir şekilde işlerimize odaklanabiliriz, sadece Ay Yengeç etkisi sebebiyle daha nostaljik ve hassas hissedebiliriz. Ay Yengeç zamanları unutmayalım aile dizilimi, dişil soy ve kök iyileştirmesi ve önceki hayat odaklı çalışmaları uygulamak adına etkilidir. Saat 13:46’da Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Saat 13:47-15:47 arasında Ay-Juno altmışlığı etkin olduğu için bu aralık duygusal konuları ele almak ve ilişkilerde sorunları aşmak adına olumludur. Günün en keyifli zamanları ise Ay-Uranüs altmışlığının etkin olduğu 17:45-21:45 arası. Her türlü yaratıcılık gerektiren veya çözümü zor konuyu bu aralığa denk getirebiliriz. Bu aralık ayrıca her türlü kolektif faaliyet ve yenilik için de çok uygundur. Günün Sabian sembolü “Avcılardan gizlenen bir sincap.” Sembol doğru zamanda geri çekilme ve kendini korumanın hayati önemini bize hatırlatmaktadır. Unutmayalım ki körlemesine cesaret bazen zarar verici sonuçları beraberinde getirebilir. Bazen daha iyisine ulaşmak için beklemek gerekir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 21.02.2024: Ay Yengeç burcunda saat 07:37-09:37 arasında Ay Neptün üçgeni etkin olacak. Bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için uygundur. Akabinde Ay saat 09:38-16:41 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Boşluk evresine mümkün mertebe yeni ve önemli işler yerine hali hazırda başlanmış ve rutin konuları denk getirmekte fayda vardır. Ay saat 16:42’de boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapıyor. Saat 16:42-20:37 arasına dikkat zira Ay-Plüton karşıtı kesinleşecek. Egolar daha hassas olabilir, basit görünen konular birikip aniden patlamalı reaksiyonlara dönüşebilir. Köprüleri yakacaksak iki kere düşünmeliyiz zira geri dönüşü olmayabilir. Saat 20:38 sonrasında akış normalleşiyor ve günün geri kalanı sakin durumda. Önemli işlerimiz varsa bu evre sonrasına denk getirmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Eski yaşamların kalıcı kanıtı olan kadim bir orman.” Bu sembol kuşaklar arası aktarımla gelen ölümsüzlüğün tezahürüdür. Değerli fikirler asla kaybolmaz her zaman aktarılır. Fani beden gitse de fikirler yaşamaya devam eder, asıl ölümsüzlük de zaten budur. Ruh maddeden her zaman üstündür. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 22.02.2024: Ay Aslan burcunda ve sabah saatleri özellikle 08:12’ye kadar Venüs ve Mars’ın sert açıları sebebiyle gergin durumda. Saat 10:14’te haftanın önemli açılarından Venüs-Mars kavuşumu kesinleşiyor. İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusudur. Tutku artar, ancak resmiyet ve gelecek odağından ziyade anı yaşama vurgusu daha baskındır. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Ani ve beklenmedik aşklar gündeme gelebilir, ancak yeni bir aşka yelken açarken iyi düşünmekte fayda var. Açı kalıbı+-5 gün etkili. Sadece saat 14:39’dan sonra önemli işlerimizi ele almakta fayda var, zira Ay-Jüpiter karesi etkin durumda. Bu açı kalıbı abartı tepkiler vermemize veya hatalı finans ve kariyer kararları almamıza sebep olabilir. Tüm bu konuları özellikle saat 17:01 ve sonrasında ele almakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Dar bir boğazda oluşan trafik.” Bu sembol ilişkilerde değer duygusu ve saygının önemini vurgular. Fikirler sentezlenip sonuca ortak bir kararla ilerlenmesinde fayda vardır. Herkesin aynı amaca odaklanması güzeldir ancak görev dağılımı gerçekleşmezse bir türbülans oluşabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 23.02.2024: Saat 07:17’de Ay-Uranüs karesi ile başladığımız için günün ilk saatleri biraz daha türbülanslı ve kaotik geçebilir. Saat 10:28 itibariyle Merkür burç değiştiriyor ve Balık burcuna geçiyor. İletişim, anlaşma, düşünce ve öğrenme tarzımızı sembolize eden Merkür en yaratıcı, ruhsal ve bir yandan kararsız formunda. Bu evrede yaratıcılık ve ilham duygumuz artar, olaylara daha ruhsal, derin ve çok boyutlu bakabiliriz. Ancak bir yandan da aşırı duygusallık, gelgitler ve kurban psikolojisi de görülebilir. Transit boyunca aşırı depresif ortam ve kaynaklarla araya mesafe koymakta fayda vardır. Merkür 10 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak. Saat 10:30’da Ay-Merkür karşıt açısından sonra Ay boşluğa girecek ve tüm gün bu şekilde kalacak. Açıkçası pek de verimli bir günde değiliz, önemli işlerimizi acil değilse en azından iki gün sonraya fayda var. Saat 16:49’da Güneş-Pallas karesi kesinleşiyor. Ego ve mantık arasında kalabiliriz. Her şeyi kişisel alma, aşırı alınganlık ve eril figürlerle iletişim problemleri gündeme gelebilir. Bu esnada kararsızlıklar veya fevri dürtüsel yaklaşımlar görülebileceği için, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte çok önemlidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Sıcak yürekli kalabalık bir kermeste toplanıyor.” Bu sembol küçük işletmelerin birbirini desteklemesinden doğan güçle ilişkilidir. Seri üretim yerine özgün ve el emeği olanı seçme zamanıdır. Kişi varsa ticari yeteneklerini sonuna kadar kullanmalıdır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 24.02.2024: Herkese iyi hafta sonları! Dolunay gününe geldik. Oldukça gergin etkilere sahip bir gün bizleri bekliyor… Ay saat 04:37’de boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiş yapacak. Saat 07:51’de Ay-Merkür karşıtı kesinleşiyor. Dolunayın sert enerjisi de aktif olmak üzere olduğu için gereksiz laf dalaşı ve çatışmadan kaçınmakta fayda var. Saat 15:30’da 5 derece Başak burcunda dolunay gerçekleşecek. . Dolunay anında Güneş ile Merkür ve Satürn kavuşumu etkin durumda. Kaçsak dahi bizi katı gerçeklerle yüzleştirecek bir dolunay bizleri beklemekte. Bu sebepten ötürü kaçtığımız veya inkâr ettiğimiz temaları önümüze almak ve gerçekleri görmek bu süreçte son derece önemli olacaktır. Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapan asteroit Siva da bir yanlışa saplananların düzenlerinin bir anda dağılabileceğine işaret etmekte. Güneş ile Zuben El Schemali yıldızı paralel yaptığı için bu dolunayın karmik bir etkisi var. Özellikle negatif karma yaratmamaya çok dikkat edilmeli zira haksızlık ve kötülükler bu dönem hızla çok ters tepebilir. Dolunay geçici olarak enerji düşüklüğü, unutkanlık, ilham ve heyecan eksikliği getirebilir. Rutin konular ve tekrarlardan sıkılabiliriz ancak özellikle duygusal sebeplerden ötürü sorumluluklarımızı bırakmamız bu süreçte son derece önemlidir. Ay bu esnada Regulus isimli kraliyet yıldızı ile paralel konuma geçeceği için işleyen demir ışıldayacak, gerçekten çalışan ve emek veren de başarıya koşacaktır. Günün geri kalanında da sert enerji süreceği için rölantide kalmakta fayda var. Dolunay +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Güneş batarken yapılan bir geçit töreni.” Bu sembol kolektif ve ortak önemli değerleri savunmanın önemine vurgu yapmaktadır. Doğru gitmeyen şeyleri protesto etmek kelebek etkisi yaratarak değişimi başlatacaktır. Vasat olanı norm belirleyip hedef olarak görmek yerine fazlasını istemek gerekir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 25.02.2024: Haftanın son gününe geldiğimizde dolunaydan sonra Ay Başak burcundaki yolculuğuna devam ediyor. Saat 07:00’de Venüs-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Neyse ki öğlen saatleri itibariyle gökyüzü yumuşamaya başlıyor ve dolunayın sert etkisini geride bırakmaya başlıyoruz. Saat 12:02’de Ay-Juno kavuşumu duygusal açıdan uzlaşmacı bir tesir oluşturacak. Günün en keyifli ve verimli zamanları ise Ay-Uranüs üçgeninin etkinin etkin olduğu 18:03-22:03 arası. Her türlü önemli işimizi bu zaman aralığına denk getirebiliriz.Günün Sabian sembolü “Sis basmış sahildeki kayalar üzerine vurmuş bir çapa.” Bu sembol kontrolümüz dışında gelişen kaotik olaylara isyan edip kilitlenmek yerine kriz anında yaratıcılığı kullanmanın önemini bize hatırlatmaktadır. Hayatın gerçekleri ve sınırlarını kabul etmek, ilk şoku atlatıp krizden fırsat yaratma zamanıdır. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe