Merve Çubuktepe

Çok acı bir olay ile Ekim ayını bitirdik. İzmir’i vuran deprem yüreklerimizi dağladı. Büyük geçmiş olsun. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dilerim. Tüm yaralılara acil şifalar. Bu süreçte bize düşen de destek olmak. Sosyal medyada teyit edilmiş bölgelere verilen ihtiyaç listesindeki ürünleri ülkenin her yerinden göndermemiz mümkün. Akut ve Kızılay’a da bağış yapabilirsiniz.

Deprem anının haritasında (30 Ekim 2020 saat 14:51, İzmir) Yükselen Kova burcuydu ve yöneticisi de 31 Ekim 2020 Dolunayının baş aktörü Uranüs. Bu dolunay anında yükselen yöneticisi Uranüs, Ay ile kavuşum yaparak dolunaydaki Ay-Güneş karşıtlığını partil çok güçlü bir şekilde tetiklemekteydi. Dolunayın güçlü sismik aktivite yaratma potansiyelini geçen hafta konuşmuştuk.

Çok acı bir olay, ancak 99 tipi Büyük Deprem kalıplarında Satürn ve/veya Neptün de sert açılarla eklenir. Bu etkilerin olmaması olayın daha da büyük bir faciaya dönüşümünü engelledi. Ancak asıl engelleyici faktör yönetmeliklere göre yapılmış güvenli binalar ve depreme hazırlıklı olmaktır.

Genelde sabit burçlardaki sert yerleşimler depremle daha bağlantılıdır ki Boğa-Akrep aksı yer ve yer altı ile doğrudan ilgilidir. Ülkemiz de Akrep burcu ve sabiti oldukça güçlü bir harita. Dolunay anının ve deprem anının haritası da ülkemiz haritasına oldukça sert açılar yapmaktaydı. Daha kötüsünün olmamasını umalım. Ancak sabit akstaki hareketlilik artıyor. 2021 itibariyle özellikle Ocak-Şubat-Mart 2021 dönemindeki Mars- Satürn-Jüpiter-Uranüs faaliyetleri de riskli bir alan oluşturmakta. Bu durum illa ki büyük bir deprem oluşacak anlamına gelmez, ancak risk görünümü olduğu bir gerçek. Zira bu sabit aks hareketleri ülkemizin haritasını da doğrudan etkiliyor.

Bu hafta Merkür retrosu sona eriyor. Öncelikle 2 Kasım 2020 saat 20:50-4 Kasım 2020 saat 20:50 arasında Merkür durağan konuma geçecek. 4 Kasım 2020 saat 20:51 itibariyle de yılın son Merkür retrosu bitecek.** 8 Kasım 2020’ye kadar ana gölge son fazında, 20 Kasım 2020 itibariyle son gölge fazını da tamamlayarak normal seyrine dönecek**. Gölge fazlar Merkür’ün hala biraz daha aksak olduğu dönemlerdir, ancak retro etkisi taşımaz. Dikkat edilmesi gereken bölüm durağan kısımdır. Durağan evrede çok hayati konuları ele almak ve harekete geçmek yerine sürecin tamamlanmasını beklemekte fayda vardır.

Bu hafta oluşan önemli açı kalıbı sayısı oldukça az, ki bu iyi bir durum. Bu kadar kaotik ve üzücü etkilerden sonra bu hafta daha sakin ve yavaş geçebilir, ki herkesin de buna ihtiyacı var.

6 Kasım 2020’de Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. Haftanın en önemli açı kalıbı bu. +-3 gün boyunca iletişim, anlaşma ve imza gibi konularda blokajlar görülebilir. Merkür retrosunun gölge fazı bu evrede halen sürmekte. Bu sebeple esasen çok önemli konuları bir sonraki hafta ele almak daha avantajlı olabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 02.11.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve 05:29’da Satürn ile olumlu üçgen açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 05:30-12:59 arasında boşlukta kalacak akabinde İkizler burcuna geçecek. Bu sebeple günün ikinci yarısını her türlü işimizi yapmak, önemli görüşmeler ve imzalar için daha etkin kullanabiliriz. Saat 13:57’de Ay-Güneş QNovile açısı da kesinleşerek iyicil etkiyi daha da güçlendirmekte. Uyum getiren bu açı kalıbı günün ikinci yarısında daha huzurlu ve uyumlu bir akış vaat etmekte. Saat 20:50’de Merkür retrosunun son aşamasına geçiyoruz. Merkür Terazi burcunda retro hareketi tamamlarken durağan konuma geçiş yapıyor. 4 Kasım 2020 saat 20:50’ye kadar durağan konumda kalıp akabinde ileri hareketine başlayacak. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 03.11.2020: Ay İkizler burcunda saat 00:32’de Kiron ile olumlu altmışlık açı yapacak. +-2 saat ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun. Ayrıca içinize çok yük olan bir konuyu paylaşarak rahatlayabilir veya derdi olan bir kişiyi sözcüklerinizle şifalandırabilirsiniz. Saat 03:31’de Ay-Venüs üçgeni de devreye girerek iyicil etkiyi yükseltiyor. Bugün oldukça şefkatli ve anlayışlı tesirler mevcut. Merkür halen durağan konumda bir sonraki gün 20:50’ye kadar bu durumda kalacağından yine de çok riskli ve iddialı girişimler önerilmez. Durağan konum plan yapmak, odaklanmak ve yol haritası oluşturmak adına harika bir zamandır. Saat 20:56’da Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor. Bugün daha çok fiziksel güç gerektiren işler için değerlendirilebilir, önceden başlanmış işler tamamlanabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 04.11.2020: Saat 01:19’da Venüs-Neptün QNovile açısı, 01:42’de Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Merkür durağan konumun son günündeyiz duygusal kazalara dikkat. Duygusal körlük yaşamaya, yanlış anlaşılmalara, aldanmaya açık etkiler söz konusu. Bu açı kalıpları aynı zamanda hayallere dalma ve dikkatsizlik hali de getirebilir. 07:19’da Venüs-Jüpiter BiSeptile açısı da özellikle maddi ve duygusal konularda aşırılıklardan uzak durmamız konusunda bize uyarı yapmakta. Saat 16:48’de Ay-Merkür üçgeni kesinleştikten sonra Ay saat 16:49 itibariyle tüm gün boşlukta kalacak. Günün geri kalanında daha düşünsel boyutta kalabilir, bir konuya odaklanmak ve ilerlemekte zorlanabiliriz. Saat 20:50 itibariyle Merkür durağan konumdan çıkıyor ve ileri harekete geçiyor. Merkür retrosu tamamen son ermiş durumda. Bu sebeple asıl önemli iş ve konuşmalarımızı 20:50 ve sonrasına denk getirmek daha faydalı olabilir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 05.11.2020: Ay saat 00:46 itibariyle boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Daha evcimen, duygusal ve korumacı hissedebiliriz. Saat 07:34’te Venüs-Plüton BiSeptile açısı kesinleşiyor. Ay Yengeç etkisiyle de birleşince bugün daha hassas ve sahiplenici, biraz da kıskanç hissedebiliriz açıkçası. Her şeyi kişisel almamaya özen göstermekte fayda var. Saat 11:49’da Ay-Chiron karesinin kesinleşmesi de bu hassas ruh halini vurgulamakta. Çevremizdeki insanlar da benzer hissedebilir, bu sebeple sözcüklerimizi çok iyi seçmeliyiz. Saat 17:18 itibariyle hava değişmeye başlıyor Ay-Uranüs altmışlığı devreye giriyor. Daha enerjik, yaratıcı ve üretken hissedebiliriz. Kararlılık, iş bitiricilik ve motivasyon yükselecektir. Saat 21:22’de Ay-Venüs karesi devreye girerken duygusal konularda hassasiyet tekrar yükseliyor. Açıkçası bugün özellikle duygusal konular ve kritik finansal konuları ele almayı düşünüyorsak çok temkinli olmamız gerekli. Ay Fazı: Küçülenay.

Cuma – 06.11.2020: Ay Yengeç burcunda saat 04:06’da Güneş ile üçgen olumlu açı yapıyor. Bu iyicil etkileşim özellikle sezgilerin güçlü çalışmasını sağlayabilir. Anlamlı rüyalar görebilir, iç sesinizin rehberliğinde doğru adımlar atabilirsiniz. Saat 07:08’de Ay-Mars karesi devreye giriyor. Sabah uyku mahmurluğu ile düşmeye, görünmez kazalara açık bir tesir olduğundan vücudumuzu zorlamamalı ve adımlarımızı dikkatli atmalıyız. Sabahın erken saatlerinde agresyonlu ortam ve insanlardan uzak durmakta fayda var. Nitekim 12:11’de haftanın tek önemli açısı Merkür-Satürn karesi devreye giriyor. +-3 gün boyunca iletişim, anlaşma ve imza gibi konularda blokajlar görülebilir. Merkür retrosunun gölge fazı bu evrede halen sürmekte. Bu sebeple esasen çok önemli konuları bir sonraki hafta ele almak daha avantajlı olabilir. 12:13’te Ay-Neptün üçgeni kesinleşmesi bugün daha çok ruhsal yönümüzle temasta olmanın önemine vurgu yapmakta. Akşam saatlerine doğru hava gerilmeye başlıyor. Ay saat 19:00’da Jüpiter, 20:40’ta Plüton ile karşıt yapıyor. Bu saatler itibariyle hiçbir koşulu çok zorlamamakta ve aşırı ısrar, inattan uzak durmakta fayda var. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 07.11.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 03:51’de Satürn ile karşıt, 04:26’da Merkür ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 04:27-10:19 arasında boşlukta olacağından sabah saatlerinde bir miktar solumuzdan kalkabiliriz. Ancak bu etki 10:20’de ayın boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçişi ile solmaya başlıyor. Ay Aslan evresini her türlü saç kesimi, boyama ve bakım gibi işlemler için değerlendirebilirsiniz. Mars retrosu hala sürdüğünden estetik operasyonları 15 Kasım 2020 ve sonrasına programlamakta fayda var. Gün oldukça dinamik, yaratıcı ve keyifli. Oyun oynamak, çocuklarla zaman geçirmek, keyifli şeyler izlemek ve okumak için ideal bir gün. Saat 20:39’da Ay-Kiron üçgeni devreye giriyor. Bu açı kalıbı özellikle +-2 saat boyunca her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygundur. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 08.11.2020: Haftanın son gününde Ay Aslan burcunda saat 01:49’da Uranüs ile kare açı yapıyor. Uykudan ani uyanma veya uyku zorluğu görülebilir. Heyecanlı ve garip rüyalar görebilirsiniz, ancak anlam yüklememekte fayda var, günlük hayat stresinin yansıması olabilir. Saat 11:35’te Ay-Venüs altmışlığı, saat 14:39’da Ay-Mars üçgeni kesinleşiyor. Bugün ikili ilişkiler ve duygusal konulara dair şanslı etkiler mevcut. Bugün Merkür retrosunun ana gölge fazının da bittiğini düşünürsek eğer her türlü önemli konuşma, anlaşma, barışma ve netlik adına güzel tesirler söz konusu. (Özellikle saat 14:45’e kadar) Tüm gün değerlendirilebilir ancak özellikle günün ilk yarısı her türlü saç kesim, boyama ve bakım gibi konular için ideal durumda. Saat 16:45’te Ay-Güneş karesi kesinleşiyor, öğleden sonra akşam saatlerine kadar özellikle patronlar, eril otorite figürleri ile çatışmamak ve güç savaşlarına girmemekte fayda var. Bu karenin iyicil kullanımı hırs ve motivasyon ile alakalıdır. Kafamıza koyduğumuz bir işi son haline getirmek ve insanlara sunmak için ideal bir tesirdir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe