Begüm Minkis

23 Ocak 2024’de İstanbul’a göre 11:50’de Venüs 0° Oğlak burcuna geçiyor. 16 Şubat 2024’e kadar burada transit edecek. Emek ve sabır verilen ilişkilerin meyve vermeye başlayacağı bir süreç başlıyor. Satürn yönetiminde transit edecek Venüs ilişkilerin adının koyulmasını, seviye atlamasına yardımcı olabilir. Gelip geçici hayaller bir kenara bırakılarak sürdürebilirliği olan beraberliklere eğilim gösterilebilir. Bencillikten kaçınarak başkalarını da düşünmek, sistem ve düzene bağlı kalmaya çalışmak gerekebilir. Transit süresince Ay düğümleriyle açıya girecek Venüs, kadersel birleşme ve ayrılıkların sinyalini de vermekte. Sevgi sadakatle, cesaret itibarla, ihanet intikamla ödüllendirilir bu süreçte. Yanımızdaki kişilerin imajını zedeleyen davranışlarda bulunmak güç kayıplarına neden olabileceği için transit sürecinde kendimizi ilişkilerde doğru yerlerde konumlandırmak, eşeği sağlam kazığa bağlamak gerekebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Oğlak burcu denilince aklımıza ilk olarak düzen, sorumluluklar, ciddiyet, sosyal imaj ve hedefler gelmektedir. Venüs gezegeni özdeğerimiz, sevgi anlayışımız, maddi manevi bereketimiz, haz aldığımız konuları belirttiği için bu süreçte Oğlak burcu temalarını günlük yaşantımıza daha çok tahayyül edebiliriz. İlişkilerde klasik tercihler ve realist bakış açısı ağır basabilir. Olumsuz anlamda karamsarlık, melankolik bir ruh hali kendimizi özgürce gerçekleştirmemize engel olabilir. Kendimizi acıdan beslenirken bulabilir, hataları gözümüzde fazlasıyla büyütebilir, karanlık sularda gezmek isteyebiliriz.

Venüs Oğlak yerleşiminin en başarılı kullanımı belli bir süre çok sıkı ve kendinden emin bir çalışmayla bir şeylere odaklanmanın uzun vadede daha iyi sonuç vermesi, konforlu bir hayata götürdüğü gerçeğini kabul etmek. Oğlak burcu arketipi yaşamın erken yıllarında büyük sorumluluklar altına girerek sıkı disiplinle ilerlemek. Bunun karşılığında orta ve ileri yaşlarda çabanın ekmeğini daha uzun süreli yemektir. Rehavet içinde hayatını yaşayan insanlara baktığımızda çoğunlukla tam tersi bir tablo ile karşılaşmaktayız.

Bu nedenledir ki bu transit süresince kısa sürede sıkılmadan büyük işler başarmaya odaklanmak, kendimizi gerçekleştirmenin ve ileriki zamanlarda daha rahat bir sürece bizi sokacağı bilerek hareket etmektir. Nispeten Venüs Oğlak burcundayken toprak elementine mensup Boğa, Başak ve Oğlak burçları bu süreçte rahat adapte olabileceği, düzenlerini sürdürebileceği etkiler altında olabilirler.

Transitin Venüs-Satürn altmışlığı (28 Ocak 2024’de kesinleşecek), Venüs-Jüpiter üçgen açısı (29 Ocak 2024’de kesinleşecek) etkisinde başlaması da hem ilişkiler hem maddi konularla ilişkili çabaların karşılıksız kalmayacağını, mutlak surette hayat kalitemizi zenginleştireceğini söyleyebiliriz. Oğlak burcunun dispozitörü Satürn de Balık burcunda hareketini devam ediyor olması adeta kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez sözünü yaşamlarımızda bolca hissedeceğimiz manasına geliyor. 5 Şubat 2024’de Venüs-Kiron ile 6 Şubat 2024’de Venüs-Ay Düğümleri kareleri tüm ilişkilerde aslında bize o an için acı veya korku verdiğini düşünsek bile ileride kazanacaklarımızı hayal edebileceğimiz için fedakarlık gösterme, beklentilerden feragat etme ve merhametli davranmak isteyebiliriz.

Venüs Oğlak burcunda hareket ederken olası görülebilecek ve desteklenebilecek durumlar; bir ofis dizayn etmek, mimari çalışmalar yapmak, iş ortaklığına adım atmak, kariyerde kadınlar vasıtasıyla ilerleyebilmek, bir ilişkiyi resmiyete götürmek ve topluma kazandırmak, diplomatik davranışlarla iki kurumu birleştirmek, kötü algılanan bir imajı iyileştirmek, otorite figürlerini ikna etmek ve sevgilerini kazanmak, diş estetiği yaptırmak, soğuk yerlere tatile gitmek, iş seyahatlerinden keyif almak, mevkisi güçlü insanlarla aşk yaşamak, saygınlık getirebilecek bir evlilik yapmak ve fizyoterapi uygulamaları sayesinde şifalanmak mümkün olabilir gözüküyor.

Venüs transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Dünyevi standartlarınız yükselebilir. Sorumluluklarınızı daha çok sevebilirsiniz. Üretim, planlama, organizasyon becerileriniz görünür olabilir. İş değiştirmek, terfi veya zam için uygun zamanlar. Kendi işinizi kurmayı da düşünebilirsiniz. Otorite figürlerinin desteğini arkanıza alabilirsiniz. Evlenmek, sözlenmek, ebeveyn olmak veya yeni bir göreve atanmak konusunda statünüzü ilgilendiren değişimler yaşamanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yurt dışına çıkabilir, ticari atılımlarda bulunabilir ve karşılıklı birbirinizi geliştireceğiniz insanlarla bir arada bulunabilirsiniz. Hedeflerinizin büyüdüğünü hissedebilirsiniz bu süreçte. Akademik çalışmalarınız varsa eğer olumlu sonuç verebilir. İlişkilerde özgürlüğe, arkadaşlığa ve adalete önem vereceğiniz için daha seçici olabilirsiniz. Sosyal medya veya internet üzerinden girişimler de yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Borçlarınızı rahatlıkla ödeyebileceğiniz, finansal zorlukları aşabileceğiniz bir zaman. Ek işiniz, nafaka, tazminat, primlerden iyi kazanç sağlayabilirsiniz. İlişkilerinizi gizli tutmak isteyebilirsiniz. Paylaşım ve yardımlaşma ilişkilerde önemli olmaya başlayabilir. Problemli ilişkileri medeni şekilde sonlandırabilirsiniz. Yeni bir tedavi yöntemine başlayabilir, estetik yaptırabilir, imajınızı değiştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Evlilik, ortaklık ve danışmanlık konularıyla yakından ilgilenebileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Haklı olduğunuz davaları kazanabilirsiniz. Merak ettiğiniz bir konuda özel ders alabilirsiniz. Partnerinizle her zamankinden daha çok ilgilenebilirsiniz. Taşınma işleri ve seyahatler keyifli geçebilir. Sorun yaşadığınız insanlarla aranızı düzeltebilirsiniz. Eski ilişkilerinizi ve arkadaşlıklarınızı tekrar gözden geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Çalışma ortamınıza ve görev paylaşımı yaptığınız kişilerle daha rahat uyum geliştirebileceğiniz bir süreç. Sağlığınıza dair sorumluluk almak isteyebilirsiniz. Diyete başlarsanız disiplinli bir şekilde sürdürebilirsiniz. Titiz ve seçici davranışlar sergileyebilir, ele aldığınız tüm işlerinizin özenli olmasına önem verebilirsiniz. Partnerinizle yardımlaşma ve zorluklarda göstereceğiniz anlayış ilişkinin daha da kuvvetlenmesine yardımcı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ciddi, karşılıklı sorumlulukların ön planda olduğu olgun tabiatlı bir kişiyle romantik ilişkiye girebilirsiniz. İş hayatınızda kullanabileceğiniz yeni eşyalar ve kıyafetler satın alabilirsiniz. Hobilerinizden para kazanabilirsiniz. Yeni bir spor dalına başlayabilirsiniz. Aynı anda sizi mutlu eden iki konu üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Özel hayatı ve ev düzeninizi birbiriyle dengelemeniz daha kolay olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile hayatınızda huzursuzluklar varsa ortadan kaldırabileceğiniz, sevginizi ve aidiyetinizi sorumluluk alarak gösterebileceğiniz bir süreç. Mülk, arazi, ofis kiralayabilir veyahut satın alabilirsiniz. Yaşadığınız ortamı eskisine nazaran daha dekoratif hale getirebilirsiniz. Evinizden para kazanmak, evlilik nedeniyle taşınmak, evliyseniz çocuk planları yapmak için de iyi bir zaman olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ticari faaliyetleriniz ve eğitim hayatınız başarıyla ilerleyebilir. Yeni imza ve anlaşmalar yapabilirsiniz. Aracınızın muayenesi ve elektronik aletlerinizin teknik bakımları vs. yaptırmak için uygun bir zaman olabilir. İletişim konularında kendinizi geliştirebilirsiniz. Yayıncılık yapmakla ilgilenebilirsiniz. Kısa bir seyahat programı sevdiklerinizle çok keyifli geçebilir. Kuzen, komşu veya kardeşlerinizle aranızdaki ilişkiyi iyi tutabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Paradan yana yüzünüzün daha çok güleceği bir süreç başlıyor. Maaşınıza zam, farklı şirketlerden iş teklifi alabilirsiniz. Geleceğiniz için hiç düşünmeden para harcayabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız eğer müşteri portfoyunuzu geliştirmek için iyi bir zaman olabilir. Sağlığınızla da yakından ilgilenebilir, hormonlarla ilişkili kontrollerden geçebilir, detoks yapabilir, özel besinler tüketmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Asaletiniz ve güzelliğinizle göz kamaştıracağınız bir sürece giriyorsunuz. Cazibe merkezi haline gelebilirsiniz. Öz benliğinizle barışacağınız, işinizde saygınlığınızın artabileceği, emeklerinizin karşılığını görebileceğiniz zamanlar. Kariyerinizde yeni yüzler tanıyabilirsiniz. Sportif işler ve estetik faaliyetlerle yakından ilgilenebilirsiniz. Kriterlerinize uygun bir partnerle ilişki başlatabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ruhunuza yatırım yapmak isteyeceğiniz bir zamana giriyorsunuz. Meditasyona veya sanatsal aktivitelere vakit ayırabilirsiniz. İş sebepli uzak bir seyahate çıkabilirsiniz. İlişkilerde kendinizi fazla fedakar, kurban psikolojisinde hissetmeye açık olabilirsiniz. Ancak yalnızlığınızla sessizlikte mutluluk bulabilirsiniz. İşinizi sonlandırabilirsiniz. Çarşı pazarı karıştıran problemli ilişkilerde gerçekler ortaya dökülebilir, böylelikle sorunları geride bırakabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Arkadaş ortamlarında anlayış ve uyumun artmasından dolayı oldukça keyif alabilirsiniz. İş bağlantılı, sizi geliştiren yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Grupça geziye katılmak, uzak bir yere yolculuk yapmak için uygun. Fikirlerinizi özgürce ifade edeceğiniz ortamlarda bulunmak istemeniz muhtemel. Bir arkadaşınızla ilişki başlatabilirsiniz. İlişkiniz olduğunu sosyal çevrenize duyurmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis