Begüm Minkis

24 Ağustos 2023’de İstanbul’a göre 23:01 itibariyle zeka, iletişim, fikirler ve ticaretten sorumlu Merkür 21° Başak’ta kendi yöneticiliği olduğu yerde geri hareketine başlayarak 14 Eylül 2023 23:21’e kadar devam edecek. En baştan belirtirsek eğer 23-24 Ağustos 2023 ile 15-16 Eylül 2023 tarihlerinde Merkür gökyüzünde durağan konumda olacağı için bu günlerde global çapta yankı uyandırarak iz bırakan viral haberler, veri çöküşleri, skandallar, hırsızlık ve kaza vb. gelişmeleri sıklıkla görebiliriz.

2023 Merkür Başak retrosu haritamızın tetiklediği alanlarla detaycı, analizci, becerikli, takıntılı ve kontrolcü kimliğimizi doğru, ahlaki değerlere uygun biçimde kullanıp kullanmadığımızı sorgulamamıza neden olacak. Merkür retrosunun tam karşısında bulunan Balık burcundaki Satürn işleri iyiden iyiye değiştirebilir. Fazla hesapçı, takıntılı ve pimpirikli olmanın kimseyi kurtarmadığını, aksine sinir sistemlerini alt üst ederek ruh sağlığımızı bozduğuna şahit olabiliriz.

İnce ince, sabırla, mükemmel simetriyle dizilmiş domino taşları bu kadar düzenle yapılmış olmasaydı yanlış bir el hareketi tamamen onları yıkabilir miydi? Veya kendi yolumuzda giderken yanımızdan 180 km hızla kaza yapan araçtan aşırı telaş yaparak kaçmaya çalışsaydık bir milim farkla kurtulup hayatta kalabilir miydik? Hayır. Bu retro hayatta her şeyin bir yansıma olduğunu ve aynı şiddette tepkime yaratabileceğini bizlere gösterebilir. Yani neyi ne niyetle yaptıysak aynısını bulabiliriz. İhtiraslı ve kontrolcü tarafımızın kendi sonumuzu getirmesin istiyorsak retro sürecinde kuralları esnetebilmek, herkesi kendi haline bırakabilmek ve akışta kalabilmek önemli olacak. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Merkür retro takvimini aşağıda inceleyelim:
Merkür Durağan Konumda: 22 Ağustos 2023 23:00 – 24 Ağustos 2023 23:00 (21 Derece Başak)
Merkür Retro Dönemi: 24 Ağustos 2023 23:01 – 14 Eylül 2023 23:20 (21-8 Derece Başak)
Merkür Durağan Konumda: 14 Eylül 2023 23:21 – 16 Eylül 2023 23:20 (8 Derece Başak)
Merkür İleri Harekette: 16 Eylül 2023 23:21 (8 Derece Başak)

Hiçbir gezegen normalde geri hareket etmez sadece yörüngesinde ilerlerken hızı düşer ve astrolojik olarak retro hareket ediyor olarak tanımlarız. Merkür yılda ortalama üç kere geri hareket etmektedir. Retro gezegenler zamanda asılı kalmış gibilerdir. Haritamızda temsil ettiği bölgelerde yeni ufuklara yelken açmakta zorluk çekeriz. Zira o alanda geçmiş konular, halledilmemiş işler, insanlarla yarım kalan mevzular ve belki de doğuştan dünyaya taşıdığımız ve çözülmeyi bekleyen bilinçaltı kalıplarımız hakimdir. İlk önce o alanda yarım kalan işleri halletmemiz ve sonra önümüze bakarak sağlıklı kararlar almamız gerekir.

Merkür Başak burcunda retroyken yerleşimin bizi başarısızlığa götüren gölge tarafları daha çok görünür olabilir ve bu sayede değiştirme fırsatı bulabiliriz. Sorumluluklarımızı vaktinde ve güzel şekilde getiriyor muyuz, yaptığımız işlerde süreklilik hakim mi, her konuda uzman biri gibi mi davranıyoruz, mükemmeliyetçilik sebebiyle zaman kaybı yaşıyor muyuz, takıntı ve kuruntular bizleri yolumuzdan alıkoyuyor mu, başkalarının işlerine burnumuzu sokup her şeyi kendi istediğimiz gibi mi düzenlemek istiyor muyuz, başkalarının özel hayatına müdahil oluyor ve tacizcilik yapıyor muyuz, insanları eleştirel konuşmalarımızla kitliyor ve manipüle ediyor muyuz, yaşadığımız evhamlar başkalarının psikolojisini olumsuz etkiliyor mu gibi sorular bu sürecin ana temasını oluşturuyor. Eğer bu tarz davranışları biz yapıyor veya yapılmasına müsaade ediyorsak hem özel hem iş yaşamına dair sorunlar giderek büyüyerek bize de zarar verebilir.

İnce bağırsaklar, apandisit, diyafram, vücut ısısı, lenf bezleri, sinir sistemi, alerjiler, ayak ve topuklar bu retronun sağlık açısından önem teşkil eden tarafları olacak. Hatalı diyet, kür, detoks ve spor uygulamaları, sağlıkta yanlış teşhis nedeniyle sorunlar, sinir krizleri, doktorlarla ilişkili olumsuz haberler, hizmet sektöründe yaşanacak grevler ve iş bırakmalar, ilaç zehirlenmesi, sahte alkol, bağımlılık ve depresyon vakalarında artış, kozmetik dünyasında yaşanan skandallar gibi konular önümüze gelebilir.

Merkür Başak burcunda 21° Başak burcunda Denebola yıldız etkisinde geri hareketine başlayacak. 8° Başak’ta Thuban yıldızı üzerinde de sonlandıracak. Denebola erken hüküm vermenin pişmanlığını derinden hissetmek, thuban ise imkanları sabırla değerli hale getirmek ve mevcut değerleri korumaya çalışmakla ilişkili olduğu için bu retroda saygınlığımız, paramız, ilişkilerimizdeki yanlışlıkları fark ederek düzeltmeye çalışabiliriz. Diğer yandan thuban altın madenleri, yatırımlar yoluyla zengin olmakla çok ilişkilidir. Bu sebeple altın piyasasına dair önemli gelişmeler, sıfırdan inşa edilecek zenginlikler bu retronun gündemi olabilir.

Merkür en son bu derece yakınlarında 30 Ağustos-22 Eylül 2016 arası 29°-14° Başak burçlarında retro gerçekleştirmiş. Ek bir bilgi olarak o süreçlerde gündeme gelen konulara dair benzer gelişmeler de önümüze gelebilir.

İlk defa yapılacak imza, anlaşma, web sitesi veya şirket kurma gibi gelişmeleri pek desteklemeyen bir süreç diyebilirim. Çok hayati bir durumsa seçimsel astrolojiye göre detaylı gün incelemeyle uygun gün bulunabilir. Ancak buradaki kilit nokta ilk defa olması. Ticari, eğitim, seyahat içeren konularda daha önce başlatılan ancak yarım kalan işlerin tamamlanması, kaybolan eşyaların bulunması, ilişkilerde geçmişte yaşanmış ancak bizde soru işareti bırakan konuların cevaplarının bulunması Merkür retrosunun nimetlerinden diyebiliriz.

Merkür retro sürecinde gökyüzünde diğer gezegenlerle gireceği etkileşimi inceleyelim:

4 Eylül 2023’de Merkür ve Jüpiter üçgen açısını kesinleştirecek. 6 Ekim 2023’de Güneş ve Merkür 13° Başak burcunda kavuşum gerçekleştirecek. 1-10 Eylül arası Merkür retrosunda geçmiş hak edişler, tekrar edilen ilişki ve işbirlikleri, yarım kalan anlaşmalar, bozulan eşyaların tamiri, revizyonlar, restoreler, telafiler vs gündem yaratabileceğini söyleyebiliriz.

Merkür Retro Sürecinin Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İş hayatınızda düzenlemeniz ve yapılandırmanız gereken noktalar üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Yarım kalan projeler tamamlanabilir ve eski başvurduğunuz yerlerden sürpriz haberler alabilirsiniz. Çalışma ortamınızda müşterilerinizle birbirinize karşı eleştirel veya mükemmeliyetçi davranırsanız anlaşmazlık çıkabilir. Gizli bir rahatsızlığınız varsa görünür olabilir. Kaybolan evcil hayvan veya değerli eşyalarınız varsa önünüze çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aşk hayatınız konusunda en çok etkilenecek burçsunuz. Yarım kalmış bir ilişki tamamlanmak üzere tekrar hayatınıza girebilir. Neye ne kadar ihtiyaç duyduğunuzu iyi belirlemeniz gerekebilir aksi takdirde gereksiz masraflar nedeniyle ekonomik problemler yaşayabilirsiniz. Çocuklarınızın eğitimi, gelişimi, sağlığı ve genel düzenini ilgilendiren konularda yeni başlangıçlar yapmaktan ziyade sorunları tespit ederek daha çok kafa patlatmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ev ve aile yaşamınızı ilgilendiren konularda eksik gediklere gözlerinizi dört açmanız gerekebilir. Taşınma, satış ve tadilat işlemleri için çok verimli bir zaman olmayabilir. Ev içi beyaz eşyalar, elektronik aletlerde bozulma meydana gelebilir. Ev güvenliğinizi genel olarak arttırmanız iyi olabilir. Aile içi dedikodular olabilir. Yardımcılarınız varsa yeterince söylediklerinizi dinlemeyebilir veya işlerini yarım bırakabilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İletişim, ticaret ve pazarlama vb. konularda en çok dikkat etmesi gereken gruptasınız. Eksik bilgi aktarımı ve evrak teslimi, yanlış mail iletimi ve elektronik aletlerde yaşanan yavaşlıklar görülebilir. Randevularınıza zamanında yetişmekte zorlanabilirsiniz ve bazı planlar ertelenmek zorunda kalabilir. Uçağınıza yetişmeye, yolculuk kimliklerinizi eksiksiz biçimde yanınıza aldığınıza ve araç kullanırken hız yapıp radara takılmamaya bu süreçte dikkat etmeniz gerekiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi konularda hatalı yatırımlar yapmaya, gereksiz masraflarda bulunmaya ve hakkınızı yedirmeye eğilimli olabilirsiniz. Uzun süredir işsizseniz fırsatlar kapıya dayanabilir veya beklediğiniz para varsa aniden gelebilir. Banka hesaplarınızı iyi kontrol etmeli, her konuda muhasebenizi detaylı yapmalısınız. Size gerçekten iyi gelen insan ve durumları iyi ayırt etmeye başlayabilirsiniz. Özdeğerinizde bu süreçte dalgalanma olabilir. Kendi korkularınız ve eksikliklerinizle yüzleşmek için iyi bir süreç olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Her yönden retronun tesirlerini daha yoğun hissedebilirsiniz. İlk olarak sağlığınız daha çok ehemmiyet göstermelisiniz. Eski bir hastalığınız veya dikkate almadığınız fiziki zaafiyetler varsa tekrar nüksedebilir. Günlük rutinleriniz birbirine girebilir ve odaklanma problemleri yaşayabilirsiniz. Yarım kalan her türlü ilişki tamamlanmak adına hayatınıza tekrar girebilir. İlişkilerinizde hatalı tarafsanız eğer hatalarınızı telafi etmeye dair şansınız olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kontrolünüzün pek olmadığı bir alanda deneyimleyeceksiniz. Bu süreçte içinize çekilerek kafanızı dinlemek isteyebilirsiniz. Uzak bir bölgeye seyahat planlayabilirsiniz. Haritanız sert etki alıyorsa eğer dedikodu ve iftiralardan zarar görebileceğiniz için özel hayatınızı herkesle paylaşmamaya özen göstermelisiniz. Ertelediğiniz sağlık kontrollerini yaptırabilir ve operasyonlara da girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Gelecek plan ve projelerinizde hesaplamadığınız konuları fark ederek tekrardan ele almak isteyebilir, yarım kalan işleri toparlayabilirsiniz. Gruplar içerisinde iletişim sorunları çıkabilir. Organizasyon süreçlerinde ve davetlerde sorunlar olabilir. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla tekrar bir araya gelerek özlem giderebilir ve birbirinize destek çıkabilirsiniz. Uzun zamandır beklediğiniz zam ve terfi vs varsa eğer güzel haberler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Otorite figürlerinizle kurduğunuz iletişime özen göstermelisiniz. Ebeveynlerinizle birbirinize eleştirel yaklaşımlardan dolayı özgürlüğünüz kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Size verilen görevleri layıkıyla anlamayabilir ve yerine getirmekte zorlanabilirsiniz. Aile içi sorunlarınızı iş yaşantınıza daha çok yansıtabilirsiniz. Kiracılarınız varsa sorun yaşayabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız eğer ofisinizi taşımaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yarım kalan eğitim, seyahat, reklam faaliyetleri ve projeleri tamamlayabilirsiniz. Vize pasaport ve kimlik yenileme süreçlerinizi denk getirirseniz eğer gecikmeye uğrayabilir. Yolculuk ve taşınma süreçlerinde eşyalarınızın zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Farklı kültürel değerlere mensup insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kalabilirsiniz. Eşinizin ailesiyle ve uzak akrabalarınızla daha sık görüşebilirsiniz ancak birbirinize karşı yaptırım uygulamaya çalışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Müşterek parasal konularda düzenlemeler yapabilirsiniz. Hatalı hesaplar sıfırdan düzenlenebilir. Risk içeren yatırımsal faaliyetler için uygun değil aksi takdirde yüklü miktarda para kaybedebilirsiniz. Borç vermek, kredi çekmek, tazminat veya nafaka davası açmak için uygun bir zaman olmayabilir. Bir süredir ev yatırımı düşünüyorsanız veya evinizi satıyorsanız önünüze güzel fırsatlar çıkabilir. Estetik yaptırmak için uygun bir zaman değil diğer yandan geciktirilmiş operasyonlar olumsuz sinyal verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Karşıt burcunuzda etkili olacak retro yarım kalan ilişkileri tamamlanmak üzere gündeme getirebilir. Bazı kişilerin detaycı ve eleştirel konuşmaları, sorgulamalarından rahatsız olabilir bu nedenle aranıza mesafe koymaya karar verebilirsiniz. Sizden pek beklenmeyen sert demeçleriniz insanları şoka uğratabilir. Hukuki süreçler, evlilik, danışmanlıklar ve taşınma konularında neyi nasıl yapacağınız konusunda ince eleyip sık dokumanız sizin için iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis