Begüm Minkis

Bahar ekinoksu takibinde tarihler 25 Mart’ı gösterirken Terazi’nin 5°sinde Plütonik bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Güney Ay Düğümü tarafında, Yarı Gölgeli formda gerçekleşecek Ay Tutulması ülkemizden izlenmeyecek. Kuzey Amerika, Kuzeydoğu Rusya, Antartika ve Alaska bölgelerinden gözlemlenebilecek. Tutulmalar doğum haritalarında kadersel bir müdahale gibi çalışarak psikolojik veya fiziksel değişimlere neden olur. Peki Terazi’deki tutulma bizlere neler ifade edecek? Gelecek aylarda evlilikler, ortaklıklar ve arkadaşlıklarda yön değişimlerine şahitlik edebiliriz. Güney Ay Düğümü de Terazi’de olduğu için geçmişte ilişkiler üzerinden karma oluşturanlar bedelini çok ağır şekilde verebilir. Mağdur olmuş insanlar ise haklarını alırken yüzleri gülebilir. Ay tutulmaları netlik sağlar ve kısa zaman aralığında etkisini hissettirirler. Bu dönemlerde kendimize sormamız gereken sorular şunlar olacak; “Bir alanda alma verme dengesini bozuyor muyuz? Kul hakkına giriyor muyuz?” Tüm bunların cevapları nasıl bir düzenin içinde olduğumuzu ve nasıl etkiler göreceğimizi bizlere açıklayabilir. İlişkilere dair dönüm noktası niteliğinde gelişmeler tutulma takibinde altı ay boyunca etkili olacak, herkesin kendi yoluna özgürce gidebilmesi için engellerin ortadan kalkışına tanık olacağız. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Öncü burçlarda meydana gelen tutulmalar bir kerede çok hızlı bir şekilde etkilerini ortaya dökerler. Terazi burcu hem öncü nitelikte hem hava elementine mensup olduğu için hızlı fikir değişimleri, ani tanışmalar, hızlı boşanma veya evlilik, sosyal hayata aktif katılım getirebilir. Ancak bu bir Güney Ay Düğümü yönünde Ay Tutulması olduğu için soru işaretleri ve karmaşalar da beraberinde getirebilir.

Tutulma’yı teknik olarak değerlendirdiğimizde 113 nolu saros döngüsüne sahip olduğunu görmekteyiz. Bu saros numarasında tutulma en son 14 Mart 2006’de 24° Başak’ta Ay Tutulması olarak gerçekleşmiş. Bir sonraki en yakın 2042’de gerçekleşeceği gözükmektedir. 2006 Ay tutulmasıyla etkileri birebir aynı olmamakla birlikte o dönemdeki duygusal geçişlere benzer şeyler görmemiz mümkündür.

Terazi burcu mundane astrolojiye göre ülkeler arası anlaşmalar, barış elçileri, resmi prosedürler, seçimler, evlilik/boşanma oranları ve hukuk sistemiyle doğrudan alakalıdır. Bu konular önümüzdeki aylarda fazlasıyla gündemimizde yer edebilir. Sektörel olarak avukatlar, estetisyenler, güzellik uzmanları, modacılar, müşavirler, büyükelçiler, idareciler, iç mimarlar, sanat eleştirmenleri, danışmanlar ve pazarlama alanlarını temsil eder. Bu sektörler ve bu sektörlerde çalışan kişilerle ilgili gündemler olabilir.

Ay Tutulması anında İstanbul’a göre 9°22’ İkizler burcu yükselmektedir. Bu derecede Aldebaran kraliyet yıldızını görmekteyiz. Büyük bedeller ödemeye hazır değilsek asla doğruluk ve dürüstlükten ayrılmamak gerek. Askeri konularda, ticaret, eğitim, bilgi ve cesaret sayesinde yükselme de getirebilir. Sapakları kaçırmamaya dikkat etmeliyiz.

Tutulma anında gezegenlerin önemli kavuşumları bulunuyor. Kavuşum açılar nötrdür. Kişilerin hangi yönde nasıl etki göreceği kişisel tercihlerine kalabilir. Açıları değerlendirirsek; Balık burcunda Venüs-Satürn kavuşumu ilişkilerde acemilik, olgun olmayan tutum ve davranışların desteklenmediğini gösteriyor. Venüs ayrıca Ay’ın dispozitörü olarak tutulmada önem arz eden bir gezegen olacak. Dolayısıyla bazı ilişkileri bir ceza bazılarını da ödül olarak görebiliriz. Evlilik, söz, nişan gibi ciddi adımlar atılabilir. Venüs Achernar sabit yıldızı üzerinde bulunuyor. Bu yıldız Satürn gezegeni tarafından yönetilir. Zümrüdüanka yıldızı olarak da geçer. Bazı felaketler, sancılı süreçler sonrasında küllerden yeniden dirilmek ve insani kamile ulaşmakla ilgilidir. Ay’ın yücelim dispozitörü Satürn ise Rigel sabit yıldızı üzerinde konumlanmış durumda. Bu yıldız şanslıdır. Edebiyat, sanat, ilim sevgisi getirir. Tanınma, tercih edilme, popülerleşmeyle ilgilidir. Dolayısıyla bu yıldızların temasıyla uyumlu olaylar yaşanabilir.

Koç burcunda Merkür-Kiron-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu ise şifa dolu haberleri göstermektedir. Sağlıkla ilgili yeni buluşlar, geliştirilen tedavi yöntemleri olabilir. Daha önce yapmaya yeltendiğimiz ama yapamadığımız konuları telafi edebiliriz. İlham dolu fikirler de bu esnada bize yardımcı olabilir. Boğa burcunda etkili olacak Jüpiter-Uranüs kavuşumu da etkin olacak. Tam kavuşumunu 21 Nisan 2024 tarihinde kesinleşse de etkileri tutulmayla görülmeye başlanacak. İlahi adaleti arkasına alan büyük ve aniden gelen devrimsel değişimler bekleyebiliriz. 2024 yılı tamamında etkileri devam edecektir. Boğa burcu; nakit para, kuyumculuk, altın, bahçe işleri, tasarım, dekorasyon, gıda sektörleri, toprak, üretim işleriyle bağlantılıdır. Bu alanlarda ilişkilerinde içerisinde olduğu şaşırtıcı gelişmeler, geçmişten gelen hak ediş, destekler bekleyebiliriz.

Tutulma derecesinin sabian sembolü bir erkeğin hayalleri fazlasıyla belirginleşiyor. Sembol bize yürekten inandığımız her şeyin eğer pes etmezsek elbet bir gün gerçek olabileceğini, her şeyin en doğru zamanında tezahür edebileceğini ifade edebilir. Kendi potansiyelimizi görmek, bize uygun olanı tercih etmek için zamana ihtiyaç duyduğumuzu gösterebilir. Dolayısıyla uzunca bir süredir sürüncemede kalan konular bu tutulmayla birlikte masaya yatabilir.

Türkiye haritasında 4.evde bulunan 7° Terazi burcundaki Marsın üzerinde gerçekleşeceği için mücadele gerektiren, stres ve adrenalin yaratan durumlar olabilir. 4.ev sınırlar, gayrimenkuller, muhalefet ve yer altı kaynaklarıyla doğrudan ilgilidir. Bu alanlarda yeniden yapılanma görülebilir. Kentsel dönüşüm sürecinde, inşaat çalışmalarında belirgin bir hızlanma görebiliriz. Sınırlarda savunma oldukça artabilir ve askeri konuların daha fazla önem arz edebileceğini göstermektedir. Bu tutulma maalesef ufak çaplı yer sarsıntılarını tetikleyebilir. Ülke genelinde huzursuzluk, trafik kazaları, çatışma, aşiret kavgaları artabilir. Temeli sağlam olmayan riskli binalarda veya bölgelerde oturmamak iyi olabilir.

Ay tutulması en çok öncü burçlara mensup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlakları sahaya çağırarak yoğun bir mücadeleye itecektir. Ani kırılmalar yaratabilir. Aslan, İkizler, Yay ve Kova burçları ise daha açık fikirli olarak gönüllü bir değişime sürüklenebilir. Tutulma’nın gerçekleştiği dereceye 5 Nisan 2024’de Venüs, 7 Mayıs 2024’de Mars Koç burcundan karşıt açı yapacak. En önemli etkilerini de bu tarih - + 7 gün yakınlarında hissedebiliriz.

Ay Tutulmasının Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İlişkilerinizin geleceğini ilgilendiren kritik bir aşamaya gelmiş, ya tamam ya daha da kuvvetli bir şekilde devam diyeceğiniz bir noktada bulabilirsiniz kendinizi. Kiminiz sorunlu ilerleyen bir evliliği boşanmaya götürürken kiminiz hiç beklenmedik bir anda evlilik yoluna girebilirsiniz. Profesyonel hayatınızda sorunlar ortaya çıkabilir. İş sebepli yurt/şehir dışına gidebilir, şirket değişikliği düşünebilirsiniz. Size haksızlık yaptığını düşündüğünüz kişilere şiddetli tepkiler vermeden önce empati kurmanız, henüz istediğiniz sonuca ulaşmanıza kadersel bir engelin olduğunu düşünmeniz rahatlatıcı olabilir. Fedakar davranmaya mecbur bırakan olaylarla muhattap olabilirsiniz. Finansal konularda büyük kazanım ve harcamalar dengenizi biraz sarsabilir. Kendi işinizi kurmak veya evlenmek için yatırımlardan kaçmayabilir, birikimlerinizi verimli şekilde değerlendirme fırsatı bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Rutinlerinizi istikrarlı biçimde sürdürmekte zorlanabilirsiniz. Sağlık konularında yanlış bir tedaviyi ısrarla sürdürmeyi devam ediyorsanız sonlandırmanız mecburi olabilir. Hormonal sorunlar, böbrekler ve mesane bölgenizle ilişkili hassasiyetler yaşayabilirsiniz. Genel bir doktor kontrol sürecinden geçmeyi düşünebilirsiniz. İşinizde geçmiş çabalarınızın karşılığını alabilirsiniz. Çalışma ortamınızda huzursuzluk varsa iş değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Astlarınızla ilişkilere, gerginliklere dikkat etmeniz gereken bir sürece girmektesiniz. Sosyal çevrenize ve arkadaşlarınıza karşı sorumluluklarınız da olabilir. Zorluk gibi gözüken durumları aşabilecek iyimserliğiniz ve özgüveniniz olabilir. Mal ve mülk yatırımı yapmayı da düşünebilirsiniz. Kendinizi eleştirmeden önce hayatınızda sil baştan bir şeyleri inşa edebilmek konusunda ciddi yetenek ve imkanlarınız olduğunu görmeniz iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aşk hayatınızı hareketlendiren önemli gelişmeler olabilir, bir arkadaşınızla romantik bir bağlantı kurabilirsiniz veya bir arkadaşınız sizi ilişki düşünebileceğiniz biriyle tanıştırabilir. Sosyal ortamlarda ilgiyi üzerinize çekebilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak size çok iyi gelebilir. Kıyafet stilinizi değiştirebilir daha geleneksel veya retro bir tarza yönelebilirsiniz. Yeni hobi edinmek, spora başlamak için uygun zamanlara giriyorsunuz. Yurt dışına çıkmak ve uzak bir bölgeye seyahate gitmeyi planlayabilirsiniz. İnternetten bolca alışverişte yapabilirsiniz. Sahip olduklarınızı kıskanan gizli düşmanlarınız varsa arkanızdan iş çevirmeye kalkabilir. Güzel şeylerinizi gizli tutmanız sizin hayrınıza olacaktır. Elinizde olan önemli bir maddi imkanı, insanı veya değerli bir eşyayı kaybetmemek için çaba göstermelisiniz zira halen kendinizi konfor alanına almamış olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aile hayatınız veya evinizle ilgili şikayetleriniz daha görünür olabilir. İçinde bulunduğunuz çevrenin sizinle uyumlu olmadığını düşünebilirsiniz. Kentsel dönüşüm, evlilik, miras veya iş sebepli taşınmanız gerekebilir. Yakınlarınızla ilişkilerde de yapısal değişimler görülebilir. Mülk konularında yasal süreçlerle ilgilenebilirsiniz. İş hayatınızda yüzünüz gülmeye başlayabilir, mesleğinizden elde ettiğiniz gelirde artış gözlemleyebilirsiniz. Beklediğiniz büyük bir para varsa elinize ulaşabilir. Sosyal veya mesleki çevrenizde genişleme görebilirsiniz. Kendi işinizi kurmak veya sektör değiştirmek için en iyi döneme gireceğiniz görülüyor. Geleceğinizi olumlu manada şekillendirecek önemli insanlar tanıyabilirsiniz bu tutulmayla birlikte. Yeter ki inançlarınızı güçlü tutun, bilgi birikimlerinize ve tek başınıza bir şeyleri başarabileceğiniz konusuna güvenin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Zihinsel olarak karar almakta sizi iki arada bir derede bırakan zor bir sürece girebilirsiniz. Vizyonunuzu genişletmeniz ve alışkanlıklarınızdan sıyrılmanız gerekebilir. Kendinizi çok iyi bilmediğiniz riskli sulara atarken bulabilirsiniz. Kariyerinizde dengeyi tutturmakta zorlanacağınız sansasyonel gelişmeler olabilir. Büyük bir çıkış veya çöküş riskine karşı dikkat etmelisiniz. Gereksiz borç alışverişlerine girmemeye özen göstermelisiniz. Sırlarınız da varsa dikkat etmelisiniz zira bu tutulmayla ne yaparsanız kolayca görünür olup topluma karışabilir. Tanınabilir ve şöhrete de kavuşabilirsiniz. Kendi işiniz varsa markalaşabilir ve yeni ünvanlar kazanabilirsiniz. Kardeş, kuzen ve komşularınızla ilişkileriniz önem arz edebilir. Davalarıyla ve evlilikleriyle ilgili radikal gelişmeler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Para hesabınızı iyi yapmanız gereken bir süreç başlıyor. Alım satımlar gündeme gelebilir. İşbirliği içerisinde ilerlemeniz, başkalarına fikir danışmanız sizin için iyi olabilir. Yatırımlar, miras, nafaka veya tazminat sayesinde elinize bir para geçebilir. Yardım etmekten ve istemekten çekinmemelisiniz. Eşiniz daha çok para kazanmaya başlayabilir veya sermayesi güçlü ortaklar bulabilirsiniz kendinize. Ancak ilişkilerde maddi anlaşmazlıkları tutulmayla çözmeniz gerekebilir. Kontrollü olduğunuz takdirde borç altına girerek işlerinizi çözümleyebilirsiniz. Hayata bakış açınızı değiştiren sizi daha derin sorgulamalara itecek gelişmeler de olabilir. Mesleğinizde ustalaşmaya başlayabilirsiniz. Sorunlu ilişkiler bitebilir tutulmayla. Boşanma veya ayrılıklar görülebilir. Başarmak istedikleriniz doğrultusunda cesaret gösterecek, risklere girmekten çekinmeyeceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Burcunuzda gerçekleşecek tutulmayla hayatınızda dönüm noktası niteliğinde olaylara kapı aralıyorsunuz. Bekarsanız hayatınıza yeni biri girebilir. Evlenme, taşınma, boşanma ve ortaklık girişimleri hayat kalitenizi tamamıyla değişime itebilir. Bir konu hakkında hızlı bir karar değişikliğine gidebilirsiniz. İş hayatınızda yeni tekliflerle karşılaşırsanız eğer geri çevirmemeli ve iyice düşünmelisiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız eğer yurt dışı bağlantılı ticari faaliyetleriniz olabilir. Sağlığınıza da dikkat etmeniz iyi olabilir tutulmayla. Bağışıklığınızı güçlü tutacak besinlere daha çok yer vermelisiniz. Bilhassa böbrekler, gözler, mesane bölgesi, bel bölgesi ve hormonlarla ilgili sorunlar görülebilir. Dış görüntünüzden de memnun olmayabilir, estetik yaptırmayı düşünebilirsiniz. Zararlı bir alışkanlığı bırakmak için istekli olabilirsiniz. Hayatınızdaki tüm çürük yapıların temizlenmeye başladığını görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Arkanızdan dönen veya sizin döndürdüğünüz dolapların açığa çıkabileceği bir sürece giriyorsunuz. Hiçbir şey gizli saklı kalmayabilir. Arkanızı gelecek tehlikelere, dedikodulara, iftiralara karşı kollamanız gerekebilir. Sürpriz kadersel olaylar içerisine girebilirsiniz. Bekarsanız yalnızlık süreçleri bitebilir. Bir türlü yakanızı kurtaramadığınız toksik bir ilişki varsa da artık bitebilir. Ani evlilik, boşanma, taşınma veya ortaklık kararları düzeninizi değiştirebilir. Hayatınıza giren ve çıkanların sayısına yetişemiyor gibi hissedebilirsiniz. İş hayatınızda işbirliklerine, ekip faaliyetlerine sıcak bakmanız iyi olabilir. Meslek yaşamınızda risk alabilir ve cesaret gösterebilirsiniz. Devam eden sözleşmeleri sonlandırırken yenilerini hayatınıza katabilirsiniz. Kendi işinizi kurmak, uzun vadeli mal yatırımları yapmak ve hatta sektör değiştirmeyi de düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bir hayalinizi gerçekleştirme fırsatı bulabilirsiniz tutulmayla. Size şans getiren ve gerçek yeteneklerinizi fark eden insanlar hayatınıza girebilir. Uzlaşmakta ve uyumlu olmakta zorlandığınız bir sosyal çevrenin içerisindeyseniz eğer kadersel yol ayrımları görülebilir. Herkesin eşit şartlarda sizi anlamasını beklememeniz gerekebilir. İsteksizce politik olmaya zorlanabilirsiniz. Aksi takdirde hayal kırıklıklarıyla karşılaşabilirsiniz. Hayatınızı bireysel olarak yönetmeniz ve inisiyatif almanız gereken bir süreç başlıyor. Hayat geçimi, tadilatlar, taşınma ve ebeveynlerinize karşı sorumluluklarınız üzerinize baskı yaratabilir. Evinizin ve özel hayatınızın güvenliğine de ekstra dikkat etmeniz gerekebilir. Evliyseniz eşinizle geleceğe dair yatırım yapmaya dair karar alarak mülk yatırımı, iş kurma veya çocuk yapmak için kolları sıvayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kariyer hayatınız, gelecek planlarınız ve toplumdaki yerinizi ilgilendiren radikal değişimler sizi beklemektedir. Evlilik veya boşanma sebebiyle medeni haliniz değişebilir. Anne veya baba olarak yeni bir unvan kazanabilirsiniz. Eşinizle olan ilişkiniz daha göz önünde yaşanabilir. Kimileriniz bir aile üyesinin sağlık sorunları veya genel hayatıyla da daha yakından ilgilenmesi gerekebilir. Mesleki yönden mevcut koşullarınızda gelecek görmekte zorlandığınız problemler de ortaya çıkabilir. İşiniz ortaklık, işbirlikleriyle ilerliyorsa bazı pürüzlerle ilgilenmeniz gerekebilir. Hukuki bir süreciniz varsa eğer dikkatleri üzerine toplayabilirsiniz. Kariyer tercihleriniz hızlı bir şekilde değişiklik gösterebilir. Mevcut işinizden ayrılarak uzun vadeli yeni bir iş anlaşması yapabilirsiniz. Atama bekliyorsanız daha fazla uzamadan gelebileceği gözüküyor. Taşınma vesilesiyle yeni bir işyerine de geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Uzak yolculuklara ve yurt dışına ilgi duyduğunuz bir süreç olabilir. Eksantrik ama sizinle aynı fikirlerde çok uyumlu olduğunuzu düşündüğünüz biriyle flört etmeye başlayabilirsiniz. Hayatınızda biri varsa ailenizle tanıştırmayı düşünebilirsiniz. Eğitim ve öğrenime önem verebilirsiniz. Kendinizde yetersiz bulduğunuz noktaları geliştirmek isteyebilirsiniz. İş vesilesiyle yeni yerler gezebilirsiniz. Araba, elektronik alet, beyaz eşya satın almayı düşünebilirsiniz. Tutulmayla yerinizde durmakta zorlanacak sık sık yeni fikirlere merak saracak gözükmektesiniz. Hayat görüşünüzü değiştiren ve ön yargılarınızı kıran olaylar olabilir. İnsanlarla dini, siyasi görüşleriniz doğrultusunda tartışmalara girmemeniz, olanı olduğu gibi kabul etmeniz size yardımcı olabilir. Geçmişte kaçırmış olduğunuzu düşündüğünüz ve sizi hayal kırıklığına uğratan olayları telafi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Finansal konularda dikkatli olmanız girdi çıktıyı iyi hesap etmeniz gereken bir süreç başlıyor. Vergi, sigorta, tazminat, nafaka ve miras konularıyla yakından ilgilenebilirsiniz. Bir borcunuz varsa kapatabilir, psikolojik bir takıntıyı yenebilir, travmaları çözümleyebilir, zor bir meseleden paçayı sıyırabilirsiniz. Kredi çekmek, büyük borç altına girmek için hiç destekleyici bir zaman olmayacaktır. Tam tersi var olan borçlarınızı bitirmeli ve birikim yapmaya odaklanmalısınız. Başkalarından büyük beklentilere girmeden paranızı idare etmeyi öğrenmeniz gerekebilir. Cerrahi bir müdahale eğer çok acil değilse doktorunuzu iyi seçmelisiniz. Hayatınızda dönüm noktası yaratacak bir sorumluluğu üstlenmenizin vakti gelmiş olabilir. Kıskanç ve negatif insanlar hayatınızdan bir bir çıkabilir. Bir ilişki modeliniz büyük bir dönüşüme uğrayabilir. Evlilikten boşanmaya, bekarlıktan evliliğe bir deneyim kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis