Begüm Minkis

Gökyüzü trafiğinin epey karışık olacağı, herkese iyi kötü bir yerden isabet edeceği, 2024 yılı genelinde de öne çıkabilecek gücü arkasına alan bir haftaya başlıyoruz. 28 ve 29 Şubat günleri astrolojik açıdan epey dikkat çekici. Merkür’ün ilk önce Güneş ve sonra Satürnle arka arka yapacağı kavuşumlar hayatlarımızda yapısal değişimlerin çarpıcı bir şekilde önümüzde duracağını ifade ediyor. Net ve kaçınılmaz gelişmeler bizi beklemekte. İç sesimiz bize önemli mesajlar verebilir. Empati kurmadan yargılayıcı ve talepkar davranışlar büyük problemlere neden olabilirken hafta süresince geleceğe dair uzun vadeli köklü adımlar atılabilir.

Ruhaniyeti temsil eden Balık burcunda etkili olacak kavuşumlar gerçeğin mayasının gözle görülmeyeceğine, en doğru sonuçlara tecrübe, vicdan ve kalple yapıldığı takdirde ulaşabileceğini göstermektedir. Olumlu anlamda ilham dolu bir hafta olması içimizdeki yaratıcı, inançlı kişiliğimizle imkansız gibi gözüken önemli projeler ve işleri başarmamıza olanak tanıyabilir. Ancak bir yandan da bir yalanın üç doğruyu götüreceği, skandalların ve ilişkilerde özü sözü bir olmayanların rezillerinin patlayabileceği bu hafta ayrıca hepimizi vicdan muhasebesi yapmaya da itebilir.

Uzun süredir bu kadar açının bir arada yaşandığı bir hafta geçirmemiştik. Tüm bunlar iç ve dış koşullarda tahmin etmediğimiz birden fazla gelişmenin bize doğru yaklaşabileceğini ifade etmektedir. Hafta başında 27 Şubat 2024’de (11:29) Mars ve Jüpiter karesi aşırı güven ve heyecan duygusuyla rekabetçi, kaba ve saldırgan davranışların ortaya çıkabileceğini gösterebilir. Çevremizde ahlaki bozukluklar varsa düzeltmek için yoğun bir enerji sarf edebiliriz. Bu açı kalıbı - + 7 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir.

28 Şubat 2024’de önemli kavuşumlar sahnede olacak. Merkür 9° Balık burcundan önce Güneşle (11:42) sonra da Satürn (18:07) gezegeniyle kavuşum gerçekleştirecek. Bir konunun aklımıza takılmasıyla yoğun düşünceler ve mental yorgunluğa neden olabilir. Sözlü ve yazılı iletişimin yoğunlaşmasına, tartışmalara, karmaşık evrak işlerine, kontrol ve koordine edilmesi gereken durumlara neden olabilir. Seyahatler, ticari faaliyetler, iş görüşmeleri ve sunumlara konsantrasyon sağlanabilir. Hırsızlık, dedikodu ve iftiraların etrafta dolaştığı ancak kötü niyetli her davranışın cezasının hemen bulunulacağı zamanlar olabilir. Kaybolan bir şeyi bulmak veya yaratıcı bir proje için ilham bulmak için de değerlendirilebilir. Bu açı kalıbı - + 3 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir.

29 Şubat 2024’de Güneş-Satürn kavuşumu (00:25) ve Merkür-Jüpiter altmışlığı (12:53) gerçekleşecek. Yoğun düşünceler, etrafı yargılama ve kontrol eğilimi, yalnızlaşmaya eğilim getirebilir. Rasyonel düşünce ve bilge davranışların görüleceği bu zaman çevremizdeki insanların hatalarını iyi niyetle düzeltmek, kuralları hatırlatmak ve mevcut sorunları da hoşgörüyle karşılamak iyi sonuçlar doğurabilir. Hazıra konmaktansa alnının teriyle, azim ve sabırla bir yerlere gelen kişilerin kendilerine sağlam bir konum inşa etmeye başlayacağını gösteriyor.

İlişkilerde epey biçim değiştirebilir ve şaşırtabilir bu hafta genelinde. 29 Şubat 2024’de (17:17) Venüs ve Kuzey Ay Düğümü altmışlığı gerçekleşecek. Birilerinden kolay onay alıp verebiliriz. Sosyalleşmeye ve işbirliklerine katılma arzusu nüksedebilir. İlişki tekliflerine, davetlere ve arkadaş toplantılarına açık hale gelebiliriz. Bu açı kalıbı - + 5 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir.

1 Mart 2024’de (15:14) Güneş-Jüpiter altmışlığı gerçekleşecek. Hayatımızın bir alanında dengeli bir büyüme ve bereket kendisini gösterebilir. Yeni fikir, eğitim ve deneyim peşinden koşmak isteyebiliriz. Kendimize güvenimiz artabilir. Felsefe, din, siyasi ve psikolojik konulara yatkınlık görülebilir. Bu açı kalıbı - + 5 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir.

1 Mart 2024’de (17:57) Venüs-Kiron asteroiti altmışlığı gerçekleşecek. Bu açı kalıbı sevgiyle her zorluğun üstesinden gelinebileceğini göstermektedir. Her şeyden önce özümüzü yani kendimizle barışmamız bizi şifalandırabilir. Hastalıklar beklenmedik bir zamanda kendiliğinden veya farklı tedavi yöntemleriyle iyileşebilir. Bu açı kalıbı - + 5 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir.

Haftayı 3 Mart 2024’de (16:17) gerçekleşerek Venüs-Uranüs kare açısıyla noktalayacağız. Adrenalin dolu hissiyatlar ve sabırsızlık görülebilir. Sevgi ilişkilerinde olağandışı duygusal tepkiler kendisini gösterebilir. Özgürlük isteği artabilir. Kısmetler hiç beklenmedik yerden çıkabilir. İlişkilerin dengesi olumsuz manada da yerinden oynayabileceği için kopuş istenmiyorsa bencil davranıp büyük riskler almamak gerekebilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 26.02.2024: Herkese iyi haftalar! Güne başlamamızla birlikte 10:35’de Ay-Neptün karşıt açısı gerçekleşerek Ay boşluğa girecek. Bu açı kalıbı belirsizlik, illuzyon ve zihin bulanıklığı doğurabilir. Garip rüyalar, yalan-gerçek arasında yaşadığımız gelgitleri ifade edebilir. Ruhsal olarak nirvanaya ulaşmak, sanatsal şeyler ortaya koymak daha kolay olabilir. 10:35-17:29 arasında Ay boşlukta olacağı için yarım kalmış işler halledilebilir, dağınıklıklar toparlanabilir. Büyük hamleler gerçekleştirmeden önce en az iki kere düşünmek iyi olabilir.17:29’da Ay boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiş yapıyor. Biz kavramı üzerinden yeni gelişmeler yaşayabiliriz. Partnerimiz, kardeşimiz, ev arkadaşımız ve arkadaşlarımıza yapışık gibi hissedebiliriz. Bir konunun dışında veya belli bir çevreden dışlanma duygusu bizi korkutabilir. Bu sebeple çevremizle normalden daha uyumlu, barış dolu vakit geçirmek isteyebiliriz. 19:46’da Ay-Plüton üçgen açısı gerçekleşecek. Diplomatik ve tarafsız davranışlar güçlü ilişkileri kendimize çekmemizi sağlayabilir. İlişki teklifleri, anlaşma, iş görüşmeleri açısından değerlendirilebilir. Günün Sabian sembolü “İzci kız azametle kalk borusunu çalıyor.” Bu sembol beklenmedik bir anda ansızın gelen görev çağrısı ile ilgilidir. Kişisel misyona sahip çıkmak ve buna gerçekten değer vererek fark katma zamanıdır. Bütüne hizmet etmenin getirdiği manevi gurur yüksel bir ruhsal tesir ve uyanıştır. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 27.02.2024: Ay tüm gün Terazi burcunda transitini sürdürüyor olacak. İkili ilişkiler odağımızda olabilir, başımıza buyruk davranmak istemeyebiliriz, öne çıkan olayların birden fazla kişinin hayatını etkilemesi mümkün. Güne başlamamızla birlikte 11:29’da Mars ve Jüpiter karesi gerçekleşecek. Aşırı güven ve heyecan duygusuyla rekabetçi, kaba ve saldırgan davranışların ortaya çıkabileceğini gösterebilir. Çevremizde ahlaki bozukluklar varsa düzeltmek için yoğun bir enerji sarf edebiliriz. Bu açı kalıbı - + 7 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir. 15:51’de Ay-Mars üçgen açısı gerçekleşecek. - + 2 saat kararlılık, cesaret ve motivasyonla iyi işler çıkarabiliriz. Buluşmalar sağlıklı yönetilebilir, mekanların ve insanların enerjisinden katkı alabiliriz. 21:21’de Ay-Venüs üçgen açısı gerçekleşecek. Duygusal paylaşım, her şeye duyguları katarak davranma eğilimi, tercihlerin duygusal beklentilerle uyumlu ilerlemesi, dünyevi olana ilgi, keyifçilik ve yoğun estetik duygusu getirebilir. Romantik teklifler ve ilişki başlangıçları görülebilir. Günün Sabian sembolü “Yarış başlayınca Jokey atını hızlandırıyor.” Bu sembol kendini tamamen kişisel bir amaca odaklamakla ilgilidir. Dinginlenemeyen patlayıcı mental ve fiziksel güç söz konusudur. Adeta zafere emin bir şekilde koşan güçlü ve yetenekli bir atlet gibi. Ancak ne kadar güçlü olursak olalım enerjiyi idareli kullanmayı unutmamamız gerekir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 28.02.2024: Bugün Ay tüm gün boşlukta olacağından tuhaf gelişmeler yaşanabilir. Düzeltilmesi imkansız, geçmişin geriye getirilemeyeceği türden hatalara yer vermemek için ekstra dikkatli olmak gerek. Güne girişimizle birlikte 01:53’de Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşecek. - + 2 saat ilişkilerde akışı bozan olaylar ve engellenme duygusu huzuru kaçırabilir. 04:15’de Ay-Kiron asteroiti karşıtlığı gerçekleşecek. - + 2 saat adaleti sorgulayacağımız olayları beraberinde getirebilir. Kaba davranışlar, çirkin ortamlar duygusal yaraların açılmasına neden olabilir. 11:42’de Güneş ve Merkür kavuşumu, 18:07’de Merkür-Satürn kavuşumu gerçekleşecek. Bir konunun aklımıza takılmasıyla yoğun düşünceler ve mental yorgunluğa neden olabilir. Sözlü ve yazılı iletişimin yoğunlaşmasına, tartışmalara, karmaşık evrak işlerine, kontrol ve koordine edilmesi gereken durumlara neden olabilir. Seyahatler, ticari faaliyetler, iş görüşmeleri ve sunumlara konsantrasyon sağlanabilir. Hırsızlık, dedikodu ve iftiraların etrafta dolaştığı ancak kötü niyetli her davranışın cezasının hemen bulunulacağı zamanlar olabilir. Kaybolan bir şeyi bulmak veya yaratıcı bir proje için ilham bulmak için de değerlendirilebilir. Bu açı kalıbı - + 3 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir. Günün Sabian sembolü “Yüksek alemlerin ustası yelken açıyor.” Bu sembol insani sorunları ve dünyevi hikayeleri geride bırakarak yeni bir boyuta geçişin, adeta ruhen yükselişin sembolüdür. En yüksek idealler tamamlanmak üzeredir. Kişi ruhsal anlamda taçlanmış durumdadır. Bir nevi taç çakranın açılması gibi bir anlam söz konusudur. Kişi ruh ve mana olarak varoluşla bütünleşmiştir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 29.02.2024: Güne Ay boşlukta başlıyoruz. 00:25’de Güneş-Satürn kavuşumu gerçekleşecek. Yoğun düşünceler, etrafı yargılama ve kontrol eğilimi, yalnızlaşmaya eğilim getirebilir. Rasyonel düşünce ve bilge davranışların görüleceği bu zaman çevremizdeki insanların hatalarını iyi niyetle düzeltmek, kuralları hatırlatmak ve mevcut sorunları da hoşgörüyle karşılamak iyi sonuçlar doğurabilir. Hazıra konmaktansa alnının teriyle, azim ve sabırla bir yerlere gelen kişilerin kendilerine sağlam bir konum inşa etmeye başlayacağını gösteriyor. 06:09’da Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçişini yapıyor. Duygusal krizler ve yoğunluk bir arada ilerleyebilir. Güvenlik ve destek arayışında olabiliriz. Kuşku, özgüvensizlik ve saplantılar kaba davranışlara neden olabilir. 08:32’de Ay-Plüton karesi gerçekleşecek. - + 2 saat cinsel ve psikolojik sorunlar görülebilir. Zorlayıcı aile üyeleri ve kadın figürleri nedeniyle baskı altında hissetmeye neden olabilir. 12:53’de Merkür-Jüpiter altmışlığı gerçekleşecek. Pozitif düşünceler, doğru sonuçlara varmaya neden olabilir. - + 3 gün etkili bir açı kalıbıdır. 17:17’de Venüs-Kuzey Ay Düğümü altmışlığı gerçekleşecek. Birilerinden kolay onay alıp verebiliriz. Sosyalleşmeye ve işbirliklerine katılma arzusu nüksedebilir. İlişki tekliflerine, davetlere ve arkadaş toplantılarına açık hale gelebiliriz. Bu açı kalıbı - + 5 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir. Günün Sabian sembolü “Aydınlanma arayanlar bir mabede yönlendiriliyor.” Bu sembol kontrolsüz değil tam tersi bilinçli bir zihinle isteyerek ruhsal aleme giriş yapmayı temsil eder. Bunu sağlamak adına kişi içsel korkularıyla yüzleşerek korkunun ruhunun içinden geçmesine izin vermelidir. Bu olduğunda ruh kış uykusundan uyanacak ve çiçeklenecektir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 1.03.2024: Ay tüm gün Akrep burcunda transitine devam edecek. 01:51’de Ay-Satürn üçgen açısı gerçekleşecek. - + 2 saat büyük dayanıklılık, irade, disiplin, çalışkanlık getirebilir. Bu açıyla iş ve görevlerimizin farkında olabilir güç bela bir durumu halledebiliriz. 03:52’de Ay-Güneş üçgen açısı gerçekleşecek. - + 2 saat kendinden emin olma duygusu, egonun sağlıklı kullanımı, eril ve dişil enerjilerin uyumunu gösterebilir. 04:39’da Ay-Jüpiter karşıtlığı kendimize her konuda aşırı yüklenebileceğimizi, zoru oynamaktan hoşlanabileceğimizi göstermekte. 07:18’de Ay-Merkür üçgen açısıyla açık fikirli olabilir, sorunlara mantıklı çözümler üretebiliriz. 08:15’de Ay-Mars kare açısı düşmancıl tepkiler, kışkırtıcı hareketlere ve saldırganlığa neden olabilir. 15:14’de Güneş-Jüpiter altmışlık açısı gerçekleşecek. Hayatımızın bir alanında dengeli bir büyüme ve bereket kendisini gösterebilir. Yeni fikir, eğitim ve deneyim peşinden koşmak isteyebiliriz. Kendimize güvenimiz artabilir. Felsefe, din, siyasi ve psikolojik konulara yatkınlık görülebilir. Bu açı kalıbı - + 5 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir. 16:08’de Ay-Venüs kare sert açısı gerçekleşecek. - + 2 saat gereksiz duygu gösterileri, kararsızlık getirebilir. 17:57’de Venüs-Kiron asteroiti altmışlığı gerçekleşecek. Bu açı kalıbı sevgiyle her zorluğun üstesinden gelinebileceğini göstermektedir. Her şeyden önce özümüzü yani kendimizle barışmamız bizi şifalandırabilir. Hastalıklar beklenmedik bir zamanda kendiliğinden veya farklı tedavi yöntemleriyle iyileşebilir. Bu açı kalıbı - + 5 gün boyunca etkilerini hissettirmeye devam edebilir. 20:53’de Ay-Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. Beklenmeyene açık olmak gerek. Finansal kazanç ve kayıplarla eksantrik olaylar ve plan değişiklikleri olabilir. Günün Sabian sembolü “İnisiyeler çırak adaylarını imtihan ediyor.” Bu sembol usta olabilmek için en alt basamaktan yani bir çırak olarak başlamamız gerektiğini hatırlatır. Zira olgunlaşmadan, gerçekten ustalaşmadan yetersiz bilgiyle ahkam kesmenin elbet tatsız sonuçları olacaktır. Unutmayalım ki tüm ruhsal öğretilerde gördüğümüz üzere zaman geçmeden ve çile doldurmadan aydınlanma gelmez. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 02.03.2024: Herkese iyi haftasonları! 10:47’de Ay-Neptün üçgen açısı gerçekleşecek. Gün içerisinde sanatsal ifadelere bolca yer verebiliriz. Güzel filmlere izlenebilir veya tiyatroya gidilebilir. Rüyalarımız ilham verebilir. Psişik beceriler kullanılabilir. Sessizlikte huzur bulunabilir. Terapistlerle görüşmek için de uygun. 10:47-16:56 arası Ay Akrep’te boşlukta olacağı için derin bilinçaltı temizliği yapmak, unutulan ödemeleri tamamlamak, zaruri ihtiyaçları gidermek için değerlendirilebilir. 16:56’da Ay boşluktan çıkarak Yay’a geçiş yapıyor. Macera ve bağımsızlık isteği görülmeye başlanabilir. Yeni insan, şehir ve kültürlerin içine akabiliriz. Deneyime önem verebiliriz. Aşırı hoşgörü ve rahatlıkta görülebilir. Yakın çevre vasıtasıyla gelecek şans ve desteklenme artabilir. 19:20’de Ay-Plüton altmışlığı gerçekleşecek. - + 2 saat duyguların anlamını, derinliğini sorgulayabiliriz. Hem duygusal hem fiziksel şifalanma olabilir. Geleceğe dair daha umut dolu bir yaklaşım sergileyebiliriz. Günün Sabian sembolü “Cam kâse içerisinde duran kutsal bir kılıç.” Bu sembol gerçeğe ulaşmak adına cesaretimizi toplamamız gerektiğini bize hatırlatır. Unutmayalım ki bazen ne kadar acı olsa da gerçek, gerçektir ve insanı özgürlüğüne götürür. Bu yüzleşme kişinin asıl gerçek hikayesini yazmasını sağlayabilir. Korkunun yarattığı içsel boşluk ve köksüzlük hissini inanç ve ruhsallıkla doldurma zamanıdır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 03.03.2024: 12:11’de Ay-Satürn kare sert açısı gerçekleşecek. - + 2 saat hayal kırıklığı, üzüntü doğuran durumlar, hastalık, seçiçilik ve yargılayıcı davranışlar, dürüstlük sınavları görülebilir. 16:17’de Venüs-Uranüs kare açısı haftanın son gününde damgasını vurabilir. Adrenalin dolu hissiyatlar ve sabırsızlık görülebilir. Sevgi ilişkilerinde olağandışı duygusal tepkiler kendisini gösterebilir. Özgürlük isteği artabilir. Kısmetler hiç beklenmedik yerden çıkabilir. İlişkilerin dengesi olumsuz manada da yerinden oynayabileceği için kopuş istenmiyorsa bencil davranıp büyük riskler almamak gerekebilir. 18:23’de Ay-Güneş kare sert açısı gerçekleşerek Ay da son dördün fazına net olarak giriş yapıyor. Düzeni değiştiren koşular içsel gerginlik ortaya çıkarabilir. İlgilendiğimiz konuların son rötuşlarını yapabiliriz. 21:11’de Ay-Mars altmışlık açısı gerçekleşecek. - + 2 saat cesaret ve fiziksel güç getirebilir. Her şeyi hızlı yapmak isteyebiliriz. Sportif işlerle ilgilenebilir. 23:02’de Ay-Kuzey Ay Düğümü altmışlığı gerçekleşecek. - + 2 saat etraftan gelecek destekler, fikirsel katılımlar, kendi halinde gelişen ve büyüyen durumlar fayda sağlayabilir. Günün Sabian sembolü “Kürklere sarılmış genç kadın muhteşem bir zarafet içerisinde.” Bu sembol özbakımın ruh sağlığını üzerindeki olumlu etkisine vurgu yapar. Kişinin kendine bakması, merkeze kendini alarak benliğine ve ihtiyaçlarına odaklanması önemlidir. Sadece özgüven gibi içsel eksikleri dış görünüşle kapamak veya takdir toplamak için aşırı iddialı davranışlar bu boşlukları doldurmayacak, tam tersi ilgi ve alkış kesilince daha büyük bir boşluk oluşturacaktır. Bu konularda dengeyi sağlamak önemlidir. Ay Fazı: Son dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis