Merve Çubuktepe

Tutulmalar, Merkür retrosu ve sert dolunayı çok şükür atlattık. Herkese geçmiş olsun. :) Haftanın ilk günleri 29 Nisan 2024 Mars-Neptün kavuşumu ile biraz daha bulanık ve yavaş gibi görünse de giderek vites arttırıp canlanacağız. Zira 29 Nisan 2024’te Venüs yönettiği Boğa burcuna, 30 Nisan 2024’te ise Mars yönettiği Koç burcuna geçiş yapacak. Bu iki gezegenin yönettikleri güçlü konuma geçişleri salt bu hafta değil önümüzdeki ay boyunca ilişkilerden kariyere birçok konuda belirsizliği ortadan kaldırırken çok daha net bir düzleme geçiş konusunda destekleyici olacak. Gereken şeyler ise net: İnitiyatif almak ve emek vermek. Artık tökezleme ve bekleme sürecinden çıkıp çiçeklenme sürecine doğru adım atacağız, yeter ki hareketsiz kalmayalım. 3 Mayıs 2024 itibariyle Mars-Plüton altmışlığı elimizi güçlendirecek. Son olarak 4 ve 5 Mayıs 2024’te iyicil Venüs-Juno üçgeni etkin olacağı için ilgili gün söz, nişan ve nikah tarihi olmak için çok uygun.

Haftanın önemli etkilerine göz atarsak eğer bu hafta bizi son derece önemli iki transit bekliyor. İlk olarak 29 Nisan 2024’te Venüs Boğa burcuna geçiş yapacak. Venüs yönettiği Boğa burcundayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir ilişkilerde; nitekim haritanızdaki etkilere göre de bu konuda sizi tatmin etmeyen bir ilişkiniz varsa tutulmaların da etkisiyle yollar hızla ayrılabilir. Sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Finansal konularda doğru ve hesaplanmış adımlar atıldığı takdirde bereket ve kazanç söz konusudur. Bu dönem toprak almak, tarım yapmak, kişisel bakım ve doğal ürünlere odaklanmak ekstra kar getirebilir. Venüs 23 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Mars 30 Nisan 2024’te Koç burcuna geçiş yapacak. Mars yönettiği Koç burcuna adım atıyor. Bu transit bir şeyleri başlatmak, keşfetmek, özgürleşmek ve kazanmak için ideal bir etki yaratır. Bağımsızlık duygusu çok önemlidir. Bu dönemde kimsenin işimize karışmasını istemeyip aşırı şekilde kendi istek ve kararlarımıza odaklanabilir, abartırsak önemli uyarıları kaçırıp hatalı kararlar da alabiliriz. Cesaretle körlüğü karıştırmamak son derece önemlidir. Gölge yön olarak bir anda gaza gelip onlarca işe başlayıp hepsini yarım bırakmak da mümkündür. Yani cesaretin yanında kararlılık ve odaklanma da başarıya giden yolda son derece önemli olacaktır. 9 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak.

İlişkiler, alma-verme, değer ve aksiyon temalarını sembolize eden bu iki gezegenin yönettikleri burca geçmesi gerçekten önemli ve hayırlı. Neredeyse tutulmasından retrosuna iki aydır çorba olan gökyüzü tekrar dengelenmeye başlıyor. Bu bağlamda ilişkilerden kariyere hayatımızın birçok alanında kaos hakimse eğer yavaş yavaş netlik ve denge geliyor diyebiliriz.

Haftanın önemli açı kalıplarını inceleyelim. 29 Nisan 2024’te Güneş-Vesta altmışlığı kesinleşecek. İnancı güçlendiren ve daha da konsantre kılan bu açı kalıbı her türlü ruhsal çalışma ve kişisel gelişim faaliyeti için çok uygundur. Bir konuyu kafamıza taktıysak, başarmak adına tam bir inanca sahipsek hayata geçirmek adına harika bir destek söz konusudur. Ruhsal ve fiziksel bedeni onarmak, güçlenmek ve ön plana çıkmak adına da olumlu tesirler mevcuttur.

29 Nisan 2024’te Mars-Neptün kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Ancak açının kafa karıştırıcı ve hata yapmaya açık bulanık doğasını da unutmamak gerekir. Dalgınlık, aldanma ve manipülasyonlara karşı dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

1 Mayıs 2024’te Venüs-Plüton karesi kesinleşecek. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

3 Mayıs 2024’te Mars-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Sadece biraz çaba ve dirayet göstermek yeterli. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

5 Mayıs 2024’te Venüs-Juno üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı ilişkileri güçlendiren, özellikle de ciddiyet getiren doğada bir yapıya sahiptir. Evlilik teklifleri veya nişan, nikah tarihi gibi konular için de harika bir tesirdir. Bu bağlamda özellikle 4-5 Mayıs 2024 bu tür konular için son derece uygun. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29 Nisan 2024: Herkese iyi haftalar! Saat 06:30’da haftanın en önemli açı kalıplarından Mars-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Ancak açının kafa karıştırıcı ve hata yapmaya açık bulanık doğasını da unutmamak gerekir. Dalgınlık, aldanma ve manipülasyonlara karşı dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Üzerine de saat 13:31’de Venüs Boğa burcuna geçiş yapıyor. İşte bu çok güzel bir haber. Venüs yönettiği Boğa burcundayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir; bu yüzden sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Finansal konularda doğru ve hesaplanmış adımlar atıldığı takdirde bereket ve kazanç söz konusudur. Bu dönem toprak almak, tarım yapmak, kişisel bakım ve doğal ürünlere odaklanmak ekstra kar getirebilir. Venüs 23 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün en verimli zamanları Ay Oğlak burcundayken gerçekleşecek saat 15:28-17:28 arasında Ay-Satürn altmışlığı, ancak sonrasında saat 17:44 itibariyle Ay-Merkür karşıtı ortalığı karıştıracağı için önemli işlerimizi en geç öğleden sonraya kadar tamamlayıp sonra rölantide kalmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Açmış çiçeklerini sulayan bir kadın.” Bu sembol insan ve doğa uyumlandığında ortaya çıkacak eşsiz güzellikleri temsil eder. Unutmayalım ki eğer bahçemize bakarsak yeşerir. Sembol ne ekersek onu biçeceğimizi de hatırlatır. Bu yüzden bir şeyi gerçekten en iyi haline getirmek istiyorsak kendimizin de en iyi halini ortaya koyup gereken emeği vermemiz gerekir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 30 Nisan 2024: Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde gündüz saatlerinde harika tesirlere sahip. Saat 03:48’de Uranüs ile üçgen açı yaptıktan sonra asıl saat 04:38-08:38 arasında Ay-Jüpiter üçgeni etkin olacağı için günün erken saatleri gerek kariyer ve finans gerek ruhsal tesirler adına son derece pozitif tesirler içeriyor. Üzerine Ay önce saat 15:25’te Neptün, sonra 17:18’de Mars ile altmışlık olumlu açı yapacağı için özellikle 13:25-17:18 arası günün verimli ve harika saatleri. Ay bu açıdan sonra 17:18-17:20 arasında çok çok kısa bir süre boşlukta kalıp Kova burcuna geçiş yapacak. Ve günün en önemli konusuna gelirsek eğer saat 17:32’de Mars yönettiği Koç burcuna geçiş yapıyor. Mars yönettiği Koç burcuna adım atıyor. Bu transit bir şeyleri başlatmak, keşfetmek, özgürleşmek ve kazanmak için ideal bir etki yaratır. Bağımsızlık duygusu çok önemlidir. Bu dönemde kimsenin işimize karışmasını istemeyip aşırı şekilde kendi istek ve kararlarımıza odaklanabilir, abartırsak önemli uyarıları kaçırıp hatalı kararlar da alabiliriz. Cesaretle körlüğü karıştırmamak son derece önemlidir. Gölge yön olarak bir anda gaza gelip onlarca işe başlayıp hepsini yarım bırakmak da mümkündür. Yani cesaretin yanında kararlılık ve odaklanma da başarıya giden yolda son derece önemli olacaktır. 9 Haziran 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün geri kalanında özellikle 20:04’te Ay-Venüs karesi ve saat 21:00’de Ay-Plüton kavuşumu olduğu için hassas duygusal meseleleri akşam ele almayıp pas geçmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Açmış çiçeklerini sulayan bir kadın.” Bir önceki günün Sabian sembolünün etkisi devam ediyor. Bu sembol emek ve çabaya önemle vurgu yapar. Eğer bir şeye gerçekten özen gösterir ve ona bakarsak sonuç alabiliriz. Mars Koç transitinin etkisi ile yeni çiçekler açtırmak adına istek ve hedeflerimizin peşine düşmenin ve onu en iyi hale getirmenin tam vakti. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 1 Mayıs 2024: 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler bayramı kutlu olsun! Saat 06:29’da Venüs-Plüton karesi kesinleşiyor. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Üzerine saat 13:27’de Ay Kova-Güneş Boğa karesi de etkin olduğu için açıkçası akşam saatlerine kadar gergin ve çatışmalı bir atmosfer söz konusu. Bu sebepten hiçbir şeyi tutturmamak, karşımıza arıza takıntılı tipler varsa da hiç kaale almayıp duvar koymak en iyisi. Neyse ki saat 19:55’ten sonra Ay, Ay Düğümleri ile olumlu konuma geçiyor ve gökyüzünün gerilimi yumuşamaya başlıyor. Günün en keyifli ve olumlu zamanları Ay-Merkür altmışlığının etkin olduğu 19:25-23:25 arası. Her türlü önemli görüşme, başvuru ve imza gibi konuları bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Ana caddede genç çift vitrinlere bakıyor.” Bu sembol kendimizi yansıtmanın, renklerimizi ve düşüncelerimizi en güçlü şekilde ifadenin önemini vurgular. Hayata farklı açılardan bakmak ve bazen insanları suçladığımız konuların kendi zaaflarımız olabileceğini hatırlamamız önemlidir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 2 Mayıs 2024: Ay Kova burcunda yolculuğun devam ediyor. Günün en erken saatlerinde saat 03:12-06:12 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin. Bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Aynı zamanda rüyalar ve sezgiler yol gösterici olabilir. Günün ilk yarısı oldukça kaotik olduğu için özellikle günün ilk yarısına hiçbir önemli hele hele arıza konuyu merkeze almamakta fayda var. Ay önce 08:05’te Uranüs, sonra 11:28’de Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Üzerine saat 11:29-20:51 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Açıkçası bugün başta finans ve kariyer konuları olmak üzere hiçbir konuda risk alınmasını önermem. Önemli işlerimiz varsa bir sonraki güne ertelemek en iyisi olacaktır. Ay saat 20:52’de boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiş yapıyor. Daha ruhani ve sanatsal konularla uğraşmak, inzivaya çekilmek, sessizlik ve dinginlik ruha çok iyi gelecektir. Günün Sabian sembolü “Bir hamal bagaj yığınını keyifle dengeliyor.” Bu sembol kompleks ve yorucu düşünceler yerine çözümlerin en basit fikirlerle hızlı bir şekilde bulunabileceğine işaret eder. Bazen gerçekler çok basit ve nettir, önümüzde durmaktadır. Sadece aşırı özgüven ile kontrolsüz risklerin alınmasından kaçınılmalıdır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 3 Mayıs 2024: Ay Balık burcunda ve saat 04:21’de Venüs ile altmışlık olumlu açı yaparak günü başlatıyor. Saat 11:05’te haftanın en güçlü ve olumlu açı kalıbı olan Mars-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Sadece biraz çaba ve dirayet göstermek yeterli. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün her anı neredeyse olumlu ancak özellikle de Son Dördün Ay fazının en verimli zamanı olan Ay-Güneş altmışlığının etkin olduğu saat 17:54-21:54 arası günün en harika vakitleri. Bugün bu harika açılar etkisiyle küçük ya da büyük muhakkak bir işe adım atın derim, zira sonradan çiçeklenmesi de emek verdiğiniz takdirde çok daha rahat olacaktır. Günün Sabian sembolü “Çocuklar deniz kabuklarını gelgite fırlatıyorlar.” Bu sembol tek olmak yerine çoğulluğun ve kolektifin gücünü vurgular. Düşüncelerimizi paylaşmak ve içimizdeki enerjiyi insanlarla çoğaltmak önemlidir. Kişi eğer iç sesini dinlerse varoluşun daha yüksek aşamaları ile temasa geçebilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 4 Mayıs 2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:04’te Satürn ile kavuşumda. Günün ilk saatlerinde bir işe odaklanıp çözmek ve çalışmak istiyorsak etki güzel, ancak bir şeyleri tutturur ve ısrar edersek ters tepki alabiliriz. Günün özellikle ilk yarısı harikulade etkilere sahip. Ay önce saat 10:28’de Uranüs, sonra 14:22’de Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yapacak. Yani 08:28-16:22 gibi uzun bir süre her türlü işimizi ele almak adına harika etkilere sahip. Hele hele 12:22-16:22 arası Jüpiter etkisiyle en iyicil etkilere sahip; finans ve kariyer konuları başta olmak üzere tüm önceliklerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ay saat 21:06’da Neptün ile kavuşuma geçerek son derece ruhani bir enerji oluşturuyor. Özellikle 19:06-21:06 arası her türlü ruhsal pratik, şifa ve sanat çalışması için çok uygun. Ay saat 21:07-22:40 arasında boşlukta kaldıktan sonra 22:41’de Koç burcuna geçiş yapacak, bir sonraki gün daha dinamik ve enerjik tesirlerle uyanacağız. Bu esnada saat 22:25’te Ay, Balzamik Faza geçiş yapacak; yani önümüzdeki üç gün de her türlü ruhsal çalışma ve detoks için çok uygun olacak. Günün Sabian sembolü “Elinde sopa olan bir adam boğucu fırtınaya göğüs geriyor.” Bu sembol zor koşullara karşı dirayetin önemini temsil eder. Ve unutmayalım ki zekâ karşısında kaba güç en sonunda çaresiz kalır. Tahmin ettiğimizden çok daha güçlü ve dayanıklı olduğumuzu her daim hatırlamalıyız. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 5 Mayıs 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 01:53’te haftanın en pozitif açı kalıplarından Venüs-Juno üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı ilişkileri güçlendiren, özellikle de ciddiyet getiren doğada bir yapıya sahiptir. Bir sorun varsa çözmek adına da destekleyicidir. Evlilik teklifleri veya nişan, nikah tarihi gibi konular için de harika bir tesirdir. Bu bağlamda özellikle bugün bu tür konular için son derece uygun. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 04:17’de Mars ile kavuşum yaparak günü başlatacağı için günün erken saatleri bir miktar enerjisi yüksek ve sert açı alıyorsak solumuzdan kalkabiliriz, ancak unutmayalım bu açı spor yapmak adına harika bir tesirdir. Ay Koç burcunda dinamik ve rahat yolculuğunu gün boyunca sürdürecek, bedensel hareketi arttırmak, ateş elementi renkleri kırmızı ve turuncuyu kullanmak, Portakal, Limon gibi ateş enerjisi odaklı yağları kullanmak da ruha iyi gelebilir. Günün en yoğun ve olumlu anı ise Ay’ın Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacağı saat 21:52-01:52 arası. (Açı saat 23:52’de kesinleşiyor) Balzamik Ay fazında da olduğumuz için bugün akşam geç saatlerde bir ruhsal çalışma, arınma pratiği veya bedensel detoks gibi bir uygulama şiddetle öneririm. Günün Sabian sembolü “Yaşlı adam bir ozanı kalabalığa gerçekleri iletmesi için sınıyor.” Bu sembol ruhsal yalnızlık ve hüznü temsil eder. Bazen kimsenin bizi anlamadığını düşünebiliriz. Ancak unutmamalıyız ki ruhumuzun her zaman tahmin ettiğimizden ötede ve güçlü bir potansiyeli vardır. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe