Merve Çubuktepe

Bu hafta çok sayıda olumlu açı kalıbı adeta gökyüzünü nakış gibi kaplıyor. İşler güçlerden duygusal temalara her konuda olumlu açı kalıpları hafta boyunca bize destek verecek. 29 Ocak 2024’te Venüs-Jüpiter üçgeni ilişkileri canlandırırken kalbi boş olanlar için yeni bir aşkın habercisi olabilir. Haftanın ikinci yarısına geldiğimizde 30 Ocak 2024 Mars-Uranüs üçgeni ve 2 Şubat 2024 Merkür-Neptün altmışlığı adım atmaya çekindiğimiz konularda bize güç ve ilham verirken aynı zamanda motivasyonumuzu da yükseltecek. Özetle her anlamda çiçek gibi bir hafta bizleri bekliyor, son zerresine kadar değerlendirelim derim.

Bu hafta önemli bir gezegen-burç geçişi ya da yeniay/dolunay gibi bir gökyüzü olayı yok. 25 Ocak 2024 Aslan dolunayının gergin etkisini de bu hafta hızlıca geride bırakacağız. Belirttiğim gibi sadece olumlu açı kalıplarının etkin olduğu harika ve son derece yapıcı bir hafta bizleri beklemekte. Gelin bu açı kalıplarını tek tek inceleyelim.

29 Ocak 2024’te Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Ocak 2024’te Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Haftanın ve hatta ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

30 Ocak 2024’te Mars-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi etkili çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Cesaret, efor ve yaratıcılık gerektiren konuları geliştirmek ve çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

1 Şubat 2024’te Mars-Juno üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle ciddi veya resmi gönül ilişkilerine enerji katar. Sorumluluk alınarak aksiyona geçildiği takdirde iyileşme ve gelişmeler gündeme gelecektir. Partnerimiz için elimizi taşın altına koymak bize de hayır getirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Şubat 2024’te Merkür-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için güzel tesirler yaratır, hislere hitap ederek insanları etkilemek ve orta yolu bulmak mümkündür. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 29.01.2024: Herkese iyi haftalar! Haftanın ilk ve en güzel açı kalıplarıyla bezeli günündeyiz. Yeni haftaya saat 00:06’da Merkür-Uranüs üçgeninin güzel etkisiyle başlıyoruz. Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 04:01’de Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Haftanın ve hatta ayın en güzel açı kalıplarından birini deneyimleyeceğiz. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ederken günün her türlü imza, görüşme, resmi işlem ve yaratıcı aktiviteler için uygun zamanları Ay-Uranüs üçgeninin etkin olduğu 10:51-14:51 ve asıl Ay-Merkür üçgeninin etkin olduğu 12:37-16:37 arası olacak. Günün sonuna gelirken saat 23:43’te Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Küçülen Ay fazına geçiş yapacağız. Günün Sabian sembolü “Şöhretten bozulmamış adamın sabun köpüğü ünü sona eriyor.” Bu sembol doğru şeyleri yapsak dahi hak edilmeyen bir şeyin kalıcı olamayacağını bize hatırlatır. Unutmayalım ki asansörle yukarı çıkan kişi bir yerde yine asansörle aşağıya inebilir. Ne oldum delisi olmamak ve tevazuyu elden bırakmamak önemlidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 30.01.2024: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:19’da Neptün ile kare sert açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 02:20-11:04 arasında boşlukta kalacak. Boşluk süresi uyku ve sabah saatlerine denk geliyor. Ay boşluktayken tuhaf veya sıkıcı rüyalar görmek normaldir, bunları bir haberci etki olarak görmemek ancak bilinçaltının yansımaları olarak değerlendirmek gerekir. Günün ilk yarısı Ay boşlukta etkisi sebebiyle odaklanmakta zorlanabiliriz. Saat 02:40’ta haftanın en güçlü açı kalıplarından Mars-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi etkili çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Cesaret, efor ve yaratıcılık gerektiren konuları geliştirmek ve çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Tabii bu açı kalıbının asıl iyicil etkisi saat 11:05 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçtiğinde başlayacak. Önemli işlerimizi özellikle 11:40-13:40 arasına Ay-Plüton üçgeninin etkin olduğu zamanlara denk getirebiliriz. Bu açı kalıbı iz bırakmak, etkileyici bir intiba oluşturmak, ikna etmek ve destek almak adına son derece etkilidir. Günün Sabian sembolü “Dünyadan elini eteğini çekmiş bir sanatçı yeni bir ilham buluyor.” Kalabalıklar içinde kaybolmaktan ziyade bazen inziva en büyük ilham ve yaratıcılığı getiren olgudur. Aranılan cevaplar sessizliğin içerisinde olabilir. Unutmayalım ki yalnızlık bir öcü değil, kimi zaman en büyük dostumuzdur. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 31.01.2024: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 06:33’te Venüs ile kare sert açı yapacak. Sabahın erken saatlerinde daha alıngan ve hassas hissedebiliriz. Günaydın mesajı geldi gelmedi, gülücük kondu konmadı gibi konularla sabahı kendimize zehretmeyelim. :) Neyse ki saat 09:06-11:06 arasında Ay-Güneş üçgeni etkin olacak ve Küçülen Ay fazının en verimli zamanlarına adım atacağız. Özellikle bu Ay fazı yeni bir şeyler öğrenmek, eğitime başlamak ve kolektif çalışmalar için son derece uygundur. Akşam saatlerinde karmik ve yoğun etkiler devrede olacak. Saat 18:35-20:25 arasında Ay-Chiron kavuşumu her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için uygun. Son olarak saat 23:17’de Ay, Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacağı için asıl gece yarısına doğru sezgilerimiz çok güçlü çalışacaktır. Bu saatler tarot açılımları ve durugörü gibi temalar için de çok uygundur, sadece nagtif karma yaratmamaya özen gösterelim. Günün Sabian sembolü “Basamaklardaki insanlar yukarıya doğru yöneliyor.” Bu sembol bir amaca elele kolektif bir şekilde ilerleyen insanları temsil eder. Kolektif ahenk, beraber başarma duygusu ve ortak bir amacın ateşleyici doğası insan ruhunu yeşertir ve canlandırır. Başarıya giden yol şüphesiz ki zahmetli ancak bir o kadar da keyiflidir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 01.02.2024: Yeni bir aya olumlu bir açı kalıbı ile başlıyoruz. Saat 00:51’de Mars-Juno üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle ciddi veya resmi gönül ilişkilerine enerji katar. Sorumluluk alınarak aksiyona geçildiği takdirde iyileşme ve gelişmeler gündeme gelecektir. Partnerimiz için elimizi taşın altına koymak bize de hayır getirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Sabahın erken saatlerinde konsantrasyonumuz yüksek olabilir zira 06:30-08:30 arasında Ay-Vesta üçgeni bu konuda bize destek verecek. Ancak öğlen itibariyle biraz daha tetikte olmakta fayda var zira Ay-Merkür karesi saat 12:03’te kesinleşecek ve Ay saat 12:04-23:36’ya kadar uzun bir süre boşlukta olacak. Bu sebepten ötürü önemli iş, görüşme, imza veya başvuru ne varsa bunları günün ilk yarısında tamamlamakta fayda var. Ay saat 23:37’de boşluktan çıkacak ve Akrep burcuna geçecek ama gün bitti. :) Kalan 24 dakikayı verimli kullanabilir veya bir sonraki günü bekleyebiliriz. Günün Sabian sembolü “Sessiz bir handa asılı bir barometre.” Bu sembol zamana ayak uydurmanın önemini bize hatırlatır. Teknolojinin kölesi olmakla yeni ve zamanın ruhuna uygun şeylerden faydalanmak bambaşka kavramlardır. Ayrıca dış koşullar beklenmedik şekilde değişebileceği için dikkatli olmakta fayda vardır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 02.02.2024: Ay Akrep burcunda ve günün ilk saatlerinde 00:22’de Ay-Plüton karesi kesinleşiyor. Gece yarısı gaza gelip fevri olmaktan ve bir şeyleri kırıp dökmekten kaçınalım ters tepebilir. Öğle saatleri itibariyle son derece verimli ve canlı bir akış bizleri beklemekte. Saat 10:38-14:38 arasında Ay-Satürn üçgeni devrede olacağı için odak ve ciddiyet gerektiren her işimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Saat 13:34’te haftanın olumlu açı kalıplarından Merkür-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için güzel tesirler yaratır, hislere hitap ederek insanları etkilemek ve orta yolu bulmak mümkündür. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Sadece saat 14:17-16:17 arasına dikkat, Ay-Jüpiter karşıtı etkin olacağı için bu aralıkta riskli finansal kararlar ve alım satım işlemlerinden kaçınmakta fayda var. Günün geri kalanı olaysız bir şekilde akacak. Günün Sabian sembolü “Tünele giren tren kestirmeden gidiyor.” Bu sembol olayların hiç beklenmedik anda hızlanması ve farklı bir yöne gitmesi ile ilgilidir. Kontrolümüz dışında hayatı hızlandıran dış faktörler her zaman olacaktır. İnsan her şeyi kontrol edebileceğini düşüncesinin imkansızlığını kabul etmelidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 03.02.2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcunda ve saat 01:09’da Ay-Venüs altmışlığı kesinleşecek. Günün ilk saatleri romantik ve yapıcı tesirler içeriyor. Saat 02:17’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken Son Dördün Ay fazına geçiş yapıyoruz. Bu faz duygu ve mantık arasında çatışmalar yaratabilir. Egomuz ve asıl isteklerimiz arasında kalabiliriz. Ancak bir yandan Son Dördün evresi bir konuya tüm güçle odaklanıp başarmak ve insanlara gücümüzü ispatlamakla ilgilidir. Büyük mücadeleler içindeyseniz harekete geçmek adına uygun bir zamandır. Ancak… Bu tür hamleleri de Ay-Uranüs karşıtının etkin olduğu saat 12:56-16:56 aralığından sonra gerçekleştirmekte fayda var, zira kaotik etki suyu bulandırabilir. Günün en verimli zamanları Ay-Mars altmışlığının etkin olduğu 17.42-21:42 arası olacak. Her türlü önemli işimizi bu aralığa denk getirebilir ve akıcı bir şekilde ilerleyebiliriz. Günün Sabian sembolü “Çitin üzerindeki aşk kuşları mutluluk şarkısı söylüyor.” Bu sembol saf mutluluk ve tamamlanma hissinin tezahürüdür. Karşılıklı sevgi ve şükran duygusu en yaralı kalbi dahi iyileştirebilir. Unutmayalım ki mutluluk paylaştıkça çoğalır ve derinleşir. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 04.02.2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son deminde saat 00:42-02:42 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin. Bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur, ayrıca görülen rüyalar ilham verici veya haberci olabilir. Ay saat 06:24’te Merkür ile altmışlık açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 06:25-09:28 arasında kısa bir süre boşlukta kalacak. Ay saat 09:29’da Yay burcuna geçerken asıl gün şimdi başlıyor diyebiliriz. Günün en verimli zamanları 09:29-12:19 arası zira Ay-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu aralık ikna etme, iz bırakma, olumlu intiba yaratma ve destek bulma gibi konularda destekleyicidir. Günün geri kalanı gece saatlerine kadar akıcı ve olaysız devam edecek. Sadece saat 20:09 itibariyle gün sonuna kadar frene basmalıyız zira Ay-Satürn karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı blokaj ve yavaşlıkla ilgili olduğu için bir konuda yol alamıyorsak ısrar etmek yerine o konuyu şimdilik bırakarak odak değiştirmek en iyisi olacaktır. Günün Sabian sembolü “İşletme müdürü masasında karmaşık bir projeyi çalışıyor.” Bu sembol analitik zekayı etkin bir şekilde kullanmakla ilgilidir. Sığ yaklaşımlar yerine derin ve bilimsel temelli bakış açıları yolumuzu aydınlatacaktır. Hurafeler ve basmakalıp bilgilerden kaçınılmalı, kişi ayrıca yönetici olma sorumluluğunu kabul etmelidir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe