Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde büyük hareketlilik ve son derece ruhani tesirler söz konusu. 10 Mart 2024 saat 11:00’de 20 derece Balık burcunda gerçekleşecek yeniay 25 Mart 2024’teki Ay tutulmasından önceki son yeniay olduğu için bizi bir nevi kendi hikayemizin sezon finaline götürmekte. Bir evreyi tamamlamak adına ruhsal bir dönüşüm geçireceğimiz, anlık görünse de uzun vadeli tesirleri olacak adımları atabileceğimiz bir düzlem bizleri beklemekte. Bu süreci başka bir diyarı keşfetmek adına bir yelkenliyle bir okyanusa açılmak gibi düşünebiliriz. Hafta boyunca merhamet, anlayış ve sezgiler destekçimiz olacaktır. Bu duruma kontrast olarak aynı gün Mars-Uranüs karesi de aktif olacağı için kaotik, sarsıcı ve hatta yıkıcı etkiler de devreye girerek tam bir zıtlık oluşturuyor. Kaos ve düzen, karanlık ve aydınlık, yıkım ve yaratım karşı karşıya geliyor. Balık yeniayının tesiri ise nezaket, şefkat ve yardımlaşmanın eninde sonunda galip geleceğini bize hatırlatmakta. Hafta boyunca pek çok önemli açı kalıbı da ayrı ayrı etkili olarak bizi yeniaya hazırlayacak. Tüm detaylar haftalık analizde.

Haftanın en önemli gökyüzü olayıyla başlayalım. 10 Mart 2024 saat 11:00’de 20 derece Balık burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Ay tutulmasından önceki yeniay olduğu için bu gök olayı son derece önemli zira büyük bir tamamlanma ve geçiş aşaması arifesinde son eylemleri gerçekleştirmek ve tohumları atmak adına önemli tesirler altında olacağız.

Yeniay anında Güneş-Ay ikilisi Neptün ile kavuşumda olduğu için ruhsal ve sezgisel anlamda çok yoğun bir enerji söz konusu. Ancak bunun hem aydınlık hem de karanlık yönü var elbette, zira kavuşum açıları nötrdür ve sürecin nasıl şekilleneceği tamamen seçimlerimize bağlıdır. Olumlu anlamda sezgilerimizin güçleneceği, iç ses ve rehberliğimize ulaşabileceğimiz, illüzyonları aşarken tamamlanma ve birlik hissine daha yaklaşacağımız bir yola girebiliriz. Ancak gölge yönüyle de yeniay anında etkin olan yıkıcı etkilere sahip Mars-Uranüs karesi sebebiyle hayaller, melankoli veya kendi bilinçaltı dehlizlerimizde kaybolma riski söz konusudur. Kurban psikolojisine girmemek ve kurtarıcı aramamak bu süreci en iyi şekilde yönetmemizi sağlayacaktır. Her sert açı illa felaket getirmek zorunda değildir, ancak biz kendimiz felaketi hazırlar veya hali hazırda olan bir felakete kendi özgür irademizle adım atmayı seçersek yapacak bir şey yoktur. Bu yüzden varlığımıza iyi gelmeyen, yıkıcı ve yorucu etkisi olan her şeyle bağımlılık olsa dahi kurtulmak ve mesafe koymak yeniay enerjisini en iyi şekilde kullanmamızı sağlayacaktır.

Neyse ki yeniayda yıkıcı tesirlerden ziyade iyicil etkiler daha güçlü; bu da olumlu çalışma ihtimalini güçlendirmekte. Yeniaya Uranüs olumlu altmışlık açı ile destek vereceği için biraz gayret gösterdiğimiz takdirde önce ruhsal düzlemde başlayıp sonra fiziksel düzleme tezahür edecek olumlu bir değişim hatta içsel devrim dalgasını başlatabiliriz. Yeniay haritasının tepe noktasında en hayırlı yıldızlardan biri Spica yerleşimde. Bu da ölüm yerine yaşam, karanlık yerine aydınlık, yıkmak yerine yaratımı seçtiğimiz takdirde tıpkı bahar gibi her şeyin tekrar çiçekleneceği bir döngünün başlanacağını göstermekte. Bu süreçte bazı vedalar ve yol ayrımları gerekebilir, zira Ay tutulması kapıda. Ancak bazen bir sonraki faza geçmek adına bazı şeyleri de geride bırakmak gerekir. Yeniay +-7 gün boyunca etkili olacak.

Haftanın diğer bir önemli konusu ise Merkür’ün burç değiştirmesi. 10 Mart 2024’te Merkür Koç burcuna geçiş yapacak. Merkür zodyağın başına geri dönüyor. Merkür bu burçta sivri, net ve dobra iletişim tarzını temsil eder. Bu süreçte ülke gündeminde de demeçlerin son derece sertleşeceği adeta kılıçların havada uçuşacağı bir döneme adım atıyoruz. Bireysel düzlemde de içimizde tuttuklarımız hızla dışa dökülebilir. Girişimler için de iyi planlandığı takdirde olumlu bir zamandır. Agresyon, dürtüsellik ve düşünülmemiş söylemlere karşı ekstra dikkatli olunmasında fayda vardır. Merkür önümüzdeki ay bu burçta retro yapacağı için Boğa burcuna kısa bir süre giriş yapsa da uzun bir süre Koç burcunda kalacak, retro etkilerini önümüzdeki ay konuşacağız. Merkür 3 Nisan 2024’te kısa bir süre Koç burcundan Boğa burcuna geçse de retro konumda 10 Nisan 2024’te tekrar Koç burcuna dönecek ve 15 Mayıs 2024’e kadar burçta kalacak.

Haftanın önemli açı kalıplarını incelediğimizde genel olarak olumlu açı kalıpları etkin olsa da haftanın son gününde Mars-Uranüs karesinin sert tesiri hafta ortası itibariyle hissedilmeye başlanabilir. Burada bize düşen sakin, merkezde ve dengede kalmak; ayrıca gerektiğinde bir krizi görünce paniklemek yerine onu bir fırsata çevirmektir.

Açıları sırayla incelersek eğer ilk olarak 4 Mart 2024’te Merkür-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Mart 2024’te Mars-Chiron Altmışlığı kesinleşecek. Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Mart 2024’te Jüpiter-Juno Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı evlilik teklifleri, ilişkilerin boyut atlaması veya mevcut ilişkilerin sorunlarının çözülmesi adına iyileştirici bir etkiye sahiptir. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile çözülmez gibi görünen problemlerin geride kalma şansı vardır. Ayrıca her türlü söz, nişan ve evlilik gibi konular için de değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Mart 2024’te Merkür-Neptün Kavuşumu kesinleşecek. Özellikle bu açı kalıbı ruhsal açıdan en güçlü olanlardan biridir ve tüm çalışmalar için değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Mart 2024’te Mars-Uranüs Karesi kesinleşecek. Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik hale getirtebilir. Ancak bazen düzen oluşması için önce kaos gerekir. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Bu esna duygusal kontrolü iyi bir şekilde sağlamak çok önemli olacak, zira bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememi ve bu şekilde eyleme geçmemiz önemli olacaktır. O zaman krizleri fırsata çevirebiliriz. Açı kalıbı sismik aktivite, doğal afetler, kaza ve patlamaları tetikleyebilir. Ülkemiz için büyük değil ancak orta ölçekli sismik aktivitede artış görülebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

10 Mart 2024’te Güneş-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Dinamik, yaratıcı ve üretkenliği arttıran bir tesirdir. Ruhumuzu istersek daha özgür kılabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04.03.2024: Herkese iyi haftalar! Ay Yay burcunda ve saat 00:08 itibariyle iki saat boyunca Ay-Chiron üçgeni etkin olacak. Bu açı kalıbı her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için uygundur. Sabah saatlerine 07:00 itibariyle Ay-Venüs altmışlığının pozitif etkisi ile başlayacağız. Önemli işlerimiz varsa en geç saat 16:40’a kadar tamamlamakta fayda var. Zira saat 16:40-20:40 arasında Ay-Neptün karesi etkinleşeceği için bu durum unutkanlık, odak bozukluğu ve yanılgı yaratabilir. Ay saat 16:41 itibariyle boşluğa girip tüm gün boşlukta kalacak. Saat 23:23’te haftanın iyicil açı kalıplarından Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşecek, ancak iyicil etkisini bir sonraki gün itibariyle göstermeye başlayacak. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Adamlarını teftiş etmeye hazır bir subay.” Bu sembol zor gelsek de sıkılsak da kuralları uygulama ve nizam sağlama zorunluluğu ile alakalıdır. İş ve arkadaşlığın birbirinden ayrılmasında fayda vardır. Duygusal yaklaşımdan ziyade mantıkla hareket etmek ve doğru koşullar oluştuğunda fırsatları değerlendirmek fayda getirecektir. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 05.03.2024: Ay saat 00:15 itibariyle boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Ciddi, odaklı, bir miktar daha soğuk ve mesafeli hissedebiliriz. Ay’ın bu evresi bir konuya odaklanmak için son derece uygundur. Günün ikinci yarısı oldukça verimli durumda, hem dün kesinleşen Merkür-Uranüs altmışlığının olumlu etkisi hem de saat 16:37-23:30 arasında arka arkaya Ay-Satürn altmışlığı ve Ay-Jüpiter üçgeninin etkin olması ile bu zaman aralığı her türlü kariyer ve finans konuları başta olmak üzere tüm önemli işlerimizi ele almak adına çok verimli ve harika bir tesir sunuyor. Bu aralığa önemli imza, başvuru ve görüşmeler de denk getirilebilir. (En etkili saatler 17:37-18:37 ve 20:30-21:30 arası) Günün Sabian sembolü “Sessiz bir müzede bir sanat okulu öğrencisi ilham içerisinde.” Bu sembol yalnız kalındığında gelen huzur ve ilhamı simgeler. Sanatsal öğeleri hayatın içine tatbik etmek eğer meyillimiz varsa icra etmek ruhumuzu renklendirecektir. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 06.03.2024: Son Dördün Ay fazının en verimli evresini temsil eden Ay-Güneş altmışlığı saat 04:01 itibariyle kesinleşiyor. Gün boyunca dengeyi sağlamak, uzmanlaşmak, destek almak ve kolektif her türlü destek bizimle olacak. Günün ilk yarısının en olumlu zamanları Ay-Uranüs üçgeninin etkin olduğu 08:28-12:28 arası. Bu aralık yaratıcılık, takım çalışmaları ve kısır döngüleri kırmak adına idealdir. Öğleden sonrası itibariyle daha mental ve ruhsal tesirler devreye girecek. Saat 13:54-17:34 arası Ay-Merkür altmışlığının etkin olduğu zamanlar her türlü önemli görüşme, resmi işlem, imza ve başvuru gibi konular için çok uygun. Ve saat 20:35-22:34 arasında Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken bu aralık da her türlü ruhsal pratik, tarot okuması ve şifa çalışması gibi konular için çok uygun. Ay saat 22:35 itibariyle boşluğa girecek ve günün geri kalanında bu şekilde yolculuğunu sürdürecek. Günün Sabian sembolü “Paskalya için bir mesire alanı.” Bu sembol insanın kendine meydan okumasıyla ilgilidir. Yaşamda sadece olumsuz deneyimlere değil değerli ve yüce anları hatırlamak bireye güç verecektir. “Ben yapamam” demek yerine denemek ve ilk adımı atmak önemlidir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 07.03.2024: Haftanın önemli ve güçlü açı kalıplarından Mars-Chiron altmışlığı saat 02:03’te kesinleşiyor. Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 03:38’de boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiyor ve saat 07:03’te Ay-Chiron 45’lik açısı kesinleşirken yeniaydan önceki son durak olan Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Bu ay fazı her türlü arınma, detoks, bağ kesme ve ruhsal pratik adına çok güçlü bir fazdır. Sezgiler, iç rehberlik ve durugörü kabiliyeti yükselebilir. Saat 11:56’da Venüs-Vesta altmışlığı kesinleşirken günün ruhani ve kalbi enerjisi daha da yükseliyor. Özellikle kalp, üçüncü göz ve taç çakrayı dengeleyecek çalışmalar için çok uygun bir gün. Ayrıca çok sevdiğiniz bir işin üzerinde çalışmak ve son rötuşlarını yapmak adına da elverişli etkiler devrede. Saat 13:53-15:53 arasında Ay-Pallas altmışlığı devredeyken her türlü önemli iş ve resmi işlemler için elverişli bir alan oluşturuyor. Ay günün geri kalanında olaysız yolculuğunu sürdürecek. Günün Sabian sembolü “Büyük bir çadırda ünlü bir vaiz toplantı yapıyor.” Bu sembol ilk olarak en mutlak görünen kavramın dahi sorgulanması gerektiğine vurgu yapar. Hiçbir şeye körü körüne inanmamamız gerekir. Yeniliklere ayak uyduran görüşler güçlenerek yayılma eğilimindedir, dogmalara tolerans yoktur. Bu yüzden soru sormak, araştırmak ve yeni bakış açılarına değer vermek her zamankinden daha önemlidir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 08.03.2024: Saat 04:35’te haftanın en iyicil açı kalıplarından Jüpiter-Juno üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı evlilik teklifleri, ilişkilerin boyut atlaması veya mevcut ilişkilerin sorunlarının çözülmesi adına iyileştirici bir etkiye sahiptir. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile çözülmez gibi görünen problemlerin geride kalma şansı vardır. Ayrıca her türlü söz, nişan ve evlilik gibi konular için de değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün ikinci yarısında ruhsal enerji çok yükselecek ancak ilk yarısı biraz daha türbülanslı. Özellikle Ay-Mars kavuşumu ve Ay-Uranüs karesinin etkin olacağı saat 07:50-13:50 arasında dikkat. Gerilim, çatışma ve fevri hareketlere açık bir tesir var. Yüzde yüz emin olmadan hiçbir gemiyi yakmayın derim, sonra pişmanlık gelebilir. Ve saat 18:05 itibariyle günün en güzel ve ruhani açıdan berrak saatlerine adım atıyoruz, Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Üstelik bu açı Balzamik Ay fazında kesinleştiği için ruhani ve iyileştirici tesiri maksimumda olacak. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 21:55’te Venüs ile kavuşum yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve günün geri kalanında boşlukta. Bu sebeple her türlü önemli iş ve ruhsal çalışmayı saat 21:55’ten önce tamamlamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Öğretmen ve öğrencisi uzun bir yürüyüşte güçlerini birleştiriyorlar.” Bu semboldeki en önemli gerçek ustanın da çıraklarından öğreneceği şeyler olduğu gerçeğidir. Genç kuşakların yeteneklerini kabul etmek, burun kıvırmak yerine tam tersi ilham almak önemlidir. Ayrıca olgunluk fiziksel yaştan ziyade ruhun yaşıyla ilgilidir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 09.03.2024: Herkese iyi hafta sonları! Yeniaydan önceki son gün ve Balzamik Ay fazının en güçlü evresindeyiz. Üstelik Ay saat 04:03’te boşluktan çıkıp ruhsal açıdan en güçlü formda olduğu konumlardan biei olan Balık burcuna geçiş yapıyor. Gördüğümüz rüyalar çok önemli olabilir, iç sesimiz ve semboller bize yol gösterebilir. Akşam saatlerine kadar oldukça huzurlu ve sakin bir akış var. Özellikle bugün tuz, sirke, ovma ve aromaterapi k yağlar gibi öğelerle bedeni temizlemek, bakım yapmak ve su ile temasta bulunmak enerjiyi daha da yükseltecektir. Saat 20:26 itibariyle Ay-Ceres altmışlığı ve saat 21:22’de Ay-Satürn kavuşumu devreye girerken gece saatlerinde yoğun ve etkili ruhsal çalışmalar yapabiliriz. Bu tür çalışmalar ve astrolojik daha detaylı bilgileri Instagram özel kanalımda ayrıca paylaşmaktayım. Zararlı bir alışkanlığı bırakmak, detoks, peeling, bağ kesmek, affetmek ve helalleşmek gibi temalarda ideal tesirler devrede. Günün Sabian sembolü “Öğretmen ve öğrencisi uzun bir yürüyüşte güçlerini birleştiriyorlar.” Bu semboldeki en önemli gerçek ustanın da çıraklarından öğreneceği şeyler olduğu gerçeğidir. Genç kuşakların yeteneklerini kabul etmek, burun kıvırmak yerine tam tersi ilham almak önemlidir. Ayrıca olgunluk fiziksel yaştan ziyade ruhun yaşıyla ilgilidir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 10.03.2024: Bugün yok yok, desem yalan olmaz. Gökyüzü çok hareketli. Saat 01:55’te haftanın en zorlu açı kalıplarından Mars-Uranüs karesi devrede olacak. Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik hale getirtebilir. Ancak bazen düzen oluşması için önce kaos gerekir. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Bu esna duygusal kontrolü iyi bir şekilde sağlamak çok önemli olacak. Bin düşünüp bir söylememi ve bu şekilde eyleme geçmemiz önemli olacaktır. O zaman krizleri fırsata çevirebiliriz. Açı kalıbı sismik aktivite, doğal afetler, kaza ve patlamaları tetikleyebilir. Ülkemiz için büyük değil ancak orta ölçekli sismik aktivitede artış görülebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Saat 02:00’de bu açıya kontrast ve denge getiren Güneş-Uranüs altmışlığı devrede. Yani önceki uyarılara uyar, dogma ve kalıplara direnmez; krizden yenilikçi bir çözüm yaratırsak şans lehimize dönecek ve bu süreç bizi güçlendirecektir. Saat 07:02’de Merkür Koç burcuna geçiş yapıyor. Merkür bu burçta sivri, net ve dobra iletişim tarzını temsil eder. Bireysel düzlemde içimizde tuttuklarımız hızla dışa dökülebilir. Girişimler için de iyi planlandığı takdirde olumlu bir zamandır. Agresyon, dürtüsellik ve düşünülmemiş söylemlere karşı ekstra dikkatli olunmasında fayda vardır. Ve saat 12:00’de 20 derece Balık burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay ile sezgilerimizin güçleneceği, iç ses ve rehberliğimize ulaşabileceğimiz, illüzyonları aşarken tamamlanma ve birlik hissine daha yaklaşacağımız bir yola girebiliriz. Ancak gölge yönüyle hayaller, melankoli veya kendi bilinçaltı dehlizlerimizde kaybolma riski söz konusudur. Kurban psikolojisine girmemek ve kurtarıcı aramamak bu süreci en iyi şekilde yönetmemizi sağlayacaktır. Ölüm yerine yaşam, karanlık yerine aydınlık, yıkmak yerine yaratımı seçtiğimiz takdirde tıpkı bahar gibi her şeyin tekrar çiçekleneceği bir döngünün başlanacağını göstermekte. Bu süreçte bazı vedalar ve yol ayrımları gerekebilir, zira Ay tutulması kapıda. Ancak bazen bir sonraki faza geçmek adına bazı şeyleri de geride bırakmak gerekir. Yeniay +-7 gün boyunca etkili olacak. Günün ve yeniayın Sabian sembolü “Akşam yemeği için hazırlanmış bir masa.” Bu sembol uzun süredir devam edilen sıkıntılardan sonra gelen bir kutlamayı sembolize eder. Karanlıktan sonra şafak sökmüştür. Küçük şeylerden büyük mutluluklar oluşabilir. Burada en önemli ders şahsi hareket etmek yerine güç birliği yapmanın bizi kalıcı zafere taşıyacağı gerçeğidir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe