Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli olayı yoğun ve hatta sarsıcı etkisiyle 10 Şubat 2024 saat 01:59’da 20 derece Kova burcunda gerçekleşecek yeniay. Yeniay ezberlerimizi tamamen bozmak adına sahnede. Bu evrede düş kırıkları veya kayıplar yaşanabilir, ancak makro planda kendimizi düzenlemek ve yeniye yer açmak adına bu olaylar zincirinin gerçekleştiğini idrak etmemiz önemlidir. Eğer her yer tıka basa eskiyle dolu olursa yeni ve daha güzel olanın gelmesi için alan oluşamaz.

Kendimizi adeta yeniden yaratmak, içsel devrimimizi başlatmak, yeni ve en önemlisi daha iyi bir versiyonumuza geçiş adına bu yeniay son derece önemli olacak. Hafta içerisinde 5 Şubat 2024’te Merkür Kova burcuna geçerken gökyüzündeki özgürlük, eşitlik, bireysel alan ve zincirleri kırma arzusu daha da yükseliyor. Unutmayalım ki özgürlüğün her zaman bir bedeli vardır, ancak kişi zincirlerini kırıp ileriye adım atınca yeni hayatı asıl o zaman başlar.

Haftanın en önemli astrolojik olayıyla başlayalım. 10 Şubat 2024 saat 01:59’da 20 derece Kova burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniaya Uranüs kare sert açı yapmakta. Kova burcu ve Uranüs etkisini düşünürsek kalıp ve dogmalarımızı kökten yıkabilecek kaotik bir yeniay bizleri beklemekte. Toksik döngüleri kırma zorunluluğunu işaret eden bu yeniay eğer zararımıza olan bir düzende inat edersek çok ters tepebileceğine işaret etmekte.

Yeniay anında Ay, Mirzam yıldızı ile kavuşumda ve yeniay Cupido isimli asteroit ile kavuşumda. Bu yeniay kopmaya müsait ilişkileri sonlandırabilir, ancak kişisel alanlara saygı duyan gerçek ve güçlü ilişkileri canlandırabilir. Kalbimiz boşsa beklenmedik bir şekilde hiç tarzımız olmayan tiplere doğru çekilebiliriz.

Son olarak yeniay anında Güneş-Chiron altmışlığı ve Güneş-Vesta üçgeni yeniayın ruhsal açıdan gücü ve iyileştirici etkisini vurgulamakta. Özellikle dolunaydan önceki gün 9 Şubat 2024’ten dolunay anına kadarki zamanı ruhsal çalışmalar için değerlendirebiliriz.

Yeniayın Sabian sembolü “Hayal kırıklığı yaşamış terk edilmiş bir kadın.” Bu sembol yeniayın dönüştürücü ve sert enerjisi ile uyumlu. Yeniay belirttiğim üzere toksik veya zarara olan düzenlerin yıkılışıyla doğrudan alakalı ve yeniye yer açmak adına bu durumun zaruretini vurguluyor. Sembolden de anlayacağımız üzere bu süreç başta düş kırıklığı getirebilir, oluşturduğumuz beklentiler ile gerçekler arasındaki farkı görebiliriz. Ancak bu hayırlı bir uyanış sürecidir. Alma-verme dengesini tekrar düzenlemek ve bu süreçte gerçekçi beklentiler oluşturmak önemlidir. Yeniay +-7 gün etkili.

5 Şubat 2024’te Merkür Kova burcuna geçecek. Merkür bu formda en özgür, en hümanist, bütüncül ve sivri dilli hallerinden biridir. İnsan, toplum, hayvan haklarına vurgu artar; ırkçılık, faşizm ve cinsiyetçilik gibi kavramlara tepkiler artar. Kolektif hareket eden şahsi oynayana göre daha avantajlı hale gelir. Özgürlük, bireysel hak ve özgürlere duyarlılık, kolektif düşünce ve iş birliği teması güçlenecektir. Gölge yönüyle ise farklı olmak için farklı olmak, ani uçuk tepkiler, kaçış temaları görülebilir. Merkür bu burçta 23 Şubat 2024’e kadar kalacak.

Asteroitler (küçük gezegenler) gezegen etkilerinden daha geri planda duruyor gibi görünse de burç değişimleri son derece önemlidir. Özellikle de bireysel haritalara doğrudan temas yaptıklarında bir gezegen kadar güçlü tesirleri ortaya çıkarabilirler. Bu ay iki önemli asteroit olan Pallas ve Ceres burç değiştirecek, gelin onların etkilerine bir göz atalım.

6 Şubat 2024’te Pallas Yay burcuna geçiş yapacak. Pallas, Merkür benzeri zekâ, analitik düşünce, hakkını savunma ve özgürlüğü temsil eden bir asteroittir. Pallas bu burçta bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek (özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi) için harika zamanlardır. Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa bu transitin olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Pallas 16 Mayıs 2024’e kadar bu burçta kalacak.

7 Şubat 2024’te Ceres Oğlak burcuna geçiş yapacak. Ceres, Ay ve Venüs benzeri etkilere sahip bir asteroittir. İç güdüler, dişil enerji, yaşça büyük dişil figürler, anne ve kayınvalide ile ilişkilerimizi sembolize eder. Transit dişil enerjinin geleneksel, ciddi ve bazen de katı formunu simgelemektedir. Fevri olmak yerine planlı ve mantıklı hareket etmek önemlidir. Geçmişin bilgeliği ve sistemlerinden ilham almak önemlidir. Bu evrede çevremizdeki dişil figürlerle sorunlu ilişkileri dondurabilir veya koparabiliriz. Ceres 7 Aralık 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli açılarını incelediğimizde bu hafta olumlu açı kalıpları daha baskın durumda. Ve çok fazla sayıda açı kalıbı aynı anda kesinleşiyor. Bu bağlamda sert yeniay etkisine rağmen aslında kendimizi toparlamak, güçlendirmek, bir kriz yaşasak dahi bu süreçten daha da güçlü çıkmak adına kuvvetli ve çok yönlü destekler alacağız. Yeter ki pes etmeyelim, iyileşme olasılıklarına kendimizi kapatmayalım veya geçmişteki bir girdaba saplanmayalım.

5 Şubat 2024’te Venüs-Chiron karesi kesinleşecek. Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık ve kıskançlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Şubat 2024’te Güneş-Chiron altmışlığı kesinleşecek. Bir önceki açının tersine bu açı kalıbı üzücü bir deneyim olsa da iyileşmenin de beraberinde geleceğine vurgu yapmaktadır. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Şubat 2024’te Merkür-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

8 Şubat 2024’te Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor yaşanmışlıklardan sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Şubat 2024’te Mars-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

8 Şubat 2024’te Venüs-Juno üçgeni kesinleşecek. Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu, romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Şubat 2024’te Güneş-Uranüs karesi kesinleşecek. Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

9 Şubat 2024’te Uranüs-Juno üçgeni kesinleşecek. Beklenmedik duygusal gelişmeler, ilan-ı aşklar; var olan ilişkilerde evlilik teklifleri gündeme gelebilir. Hali hazırda devam eden evliliklerde sorunları çözmek, dinamizm ve heyecanı arttırmak adına destekleyici tesirler devrede olacak. Rutinlerin dışına çıkmak etkiyi güçlendirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Şubat 2024’te Merkür-Jüpiter karesi kesinleşecek. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Şubat 2024’te Güneş-Vesta üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan çok güçlüdür, her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için idealdir. Kalabalıklar içinde olmaktansa sessizlik ve inziva ruhumuza çok iyi gelecektir. Ruhsal ve uhrevi öğeler bu dönem daha fazla iyileştirici olabilir. Ayrıca bir konuya tek başımıza odaklanıp o konuyu en iyi şekilde ele alıp başarıyla tamamlamamız mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 5 Şubat 2024: Herkese iyi haftalar! Bugün tam dört açı kalıbı birden kesinleşeceği için çok güçlü tesirlere sahip bir gün bizleri beklemekte. Ay Yay burcunda ve yeni haftaya saat 07:09’da Merkür’ün Kova burcuna geçişi ile başlıyoruz. Merkür bu formda en özgür, en hümanist, bütüncül ve sivri dilli hallerinden biridir. İnsan, toplum, hayvan haklarına vurgu artar; ırkçılık, faşizm ve cinsiyetçilik gibi kavramlara tepkiler artar. Kolektif hareket eden şahsi oynayana göre daha avantajlı hale gelir. Gölge yönüyle ise farklı olmak için farklı olmak, ani uçuk tepkiler, kaçış temaları görülebilir. Merkür bu burçta 23 Şubat 2024’e kadar kalacak. Bunun üzerine saat 13:49’da Venüs-Chiron karesi kesinleşiyor. Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek ve çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık ve kıskançlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 14:26’da Güneş-Chiron altmışlığı devrede. Bir önceki açının tersine bu açı kalıbı üzücü bir deneyim olsa da iyileşmenin de beraberinde geleceğine vurgu yapmaktadır. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Son olarak saat 14:57’de Merkür-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Grev yapan maden işçilerini koruyan bir bekçi köpeği.” Bu sembol kendimiz dahi olmasak bile inandığımız değerlere baş koyan kişileri savunmakla ilgilidir. Bu esnada organizasyonel detaylara dikkat etmek ve sistematik ilerlemekte fayda vardır. Cesur koruyucu enerji her zaman yanımızdadır, bize düşen de ona sahip çıkmak ve bütünleşmektir. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 6 Şubat 2024: Bir önceki çok fazla açı kalıbının baskın olduğu günden sonra daha sakin bir gün bizleri beklemekte. Ay Yay burcunda saat 07:07’de Neptün ile kare açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 07:08-14:08 arasında boşlukta. Günün ilk yarısı nispeten daha verimsiz durumda, önemli işlerimizi öğleden sonra ve akşam saatlerine denk getirmek daha verimli ve hayırlı olacaktır. Ay saat 14:09’da boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçerken netleşiyor, ciddiyet ve kararlılık kazanıyoruz. Sistem kurmak, resmi işlemler yapmak, patronlar ve otorite figürleriyle görüşmek adına uygun tesirler söz konusu durumda. Saat 19:10’da Ay-Güneş 45’liği kesinleşirken yeniaydan önceki son durak olan Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Ay Oğlakla da birleştiği için önümüzdeki iki gün diyet yapmak, zararlı bir alışkanlığı geride bırakmak ve toksik bir bağı kalıcı olarak kesmek adına son derece uygundur. Sadece gecenin geç saatlerinde saat 22:50 itibariyle Ay-Vesta karesi kesinleştiği için odaklanma problemleri görülebilir. Günün Sabian sembolü “Kadınların ısrarıyla baloda maskesini çıkaran adam” Bu sembol içe dönük bir bireyin toplumdan cesaret almasını temsil eder. Kendimizi uzun süre baskılamak ve saklanmak bir süre sonra yorucu olabilir. Sosyalleşmenin verdiği keyif güzeldir, en önemlisi bazen insanın içini dökmesi ve kendini özgür bırakması en rahatlatıcı şeydir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 7 Şubat 2024: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Günün ilk saatlerinde Ay, Jüpiter ve Satürn ile olumlu temaslar kurduğu için uyanık olanlar saat 03:40’a kadar verimli bir şekilde çalışıp üretebilirler. Saat 13:08’de Ceres Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Ceres, Ay ve Venüs benzeri etkilere sahip bir asteroittir. İç güdüler, dişil enerji, yaşça büyük dişil figürler, anne ve kayınvalide ile ilişkilerimizi sembolize eder. Transit dişil enerjinin geleneksel, ciddi ve bazen de katı formunu simgelemektedir. Fevri olmak yerine planlı ve mantıklı hareket etmek önemlidir. Geçmişin bilgeliği ve sistemlerinden ilham almak önemlidir. Bu evrede çevremizdeki dişil figürlerle sorunlu ilişkileri dondurabilir veya koparabiliriz. Ceres 7 Aralık 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün en verimli zamanları akşam saatleri zira Ay-Venüs kavuşumunun etkin olduğu 20:12 ve sonrası başta duygusal konular olmak üzere her türlü barışma, ilişkiyi güçlendirme, mutlu haberler ve mutluluk adına hayırlı tesirler içermekte. Saat 23:25’te etkisi ilerleyen günlere de yansıyacak olan Venüs-Uranüs üçgeni de kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor yaşanmışlıklardan sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Orman yangınını söndüren cesur savaşçılar seviniyor.” Bu sembol cesaret ve azmin zaferinin tezahürüdür. Büyük bir mücadele olmuş, başarıyla bitmiş ve bunların sonucunda derin bir iç huzuru gelmiştir. Aşikardır ki en zor olan geri kalırken artık yeni bir yükselmiş dönemi başlamıştır. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 8 Şubat 2024: Saat 02:19’da haftanın en iyicil açı kalıplarından Mars-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Üzerine haftanın en olumlu açı kalıplarından biri olan Venüs-Juno üçgeni de saat 04:09’da kesinleşecek. Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu, romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 07:29-09:29 arası Ay-Neptün altmışlığı devrede, bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için çok uygundur. Ay saat 09:52’de Mars ile kavuşum açısı gerçekleştirdikten sonra 09:53-15:59 arasında boşlukta. Bu esnada 12:45’te Güneş-Uranüs karesi kesinleşecek. Beklenmeyeni bekleyin mottosu bu açı kalıbını temsil eder. Güvenli bölgeler, kontrol altında tuttuğumuzu düşündüklerimiz bir anda değişebilir; dışsal ve kaotik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu sebepten ötürü ezberlerimizi bozmak, farklı şeyler denememiz çok önemli görünüyor. Bu açı kalıbı ani duygusal patlama ve terk hissi de getirebilir, dürtüsel değil uzun vadeli düşünmek gerek. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Özellikle sert açı etkisi sebebiyle 09:53-15:59 boşluk evresine önemli hiçbir işimizi denk getirmemekte fayda var. Ay saat 16:00 itibariyle Kova burcuna geçiyor. Günün Sabian sembolü “Başında hare olan bir güvercin bir mesajla yere iniyor.” Bu sembol ruhsal düzlemden gelen ilahi bir kutsama ile ilişkilidir. Güvercin Hz. İsa dahil birçok dini motifte ilahi olan ve iyi haberlerle ilişkilidir. Bireysel çabaların karşılığını bulması söz konusudur. En umutların tükendiği anda dahi hayırlı ve önemli bir haber gündeme gelebilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 9 Şubat 2024: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, yeniaydan önceki ve Balzamik Ay fazının en güçlü günündeyiz. Saat 09:15’te Uranüs-Juno üçgeni kesinleşecek. Beklenmedik duygusal gelişmeler, ilan-ı aşklar; var olan ilişkilerde evlilik teklifleri gündeme gelebilir. Hali hazırda devam eden evliliklerde sorunları çözmek, dinamizm ve heyecanı arttırmak adına destekleyici tesirler devrede olacak. Rutinlerin dışına çıkmak etkiyi güçlendirecektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün en güzel zamanları ise saat 17:05-20:05 arasında etkin olacak Ay-Chiron altmışlığı. Balzamik Ay’ın da gücüyle bu evre her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için son derece uygundur. Ayrıca zararlı bir alışkanlığı bırakmak, diyete başlamak ve toksik bir bağı kesmek adına idealdir. Sadece yeniay öncesi gerilimli etki nedeniyse 22:35 itibariyle Ay-Uranüs karesi ile frene basıyoruz, fevri davranışlardan kaçınmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Hayal kırıklığı uğramış terk edilen bir kadın.” Bu sembol aynı zamanda bir gün sonra gerçekleşecek yeniayın da sembolü. Büyük beklentiler yüklenmiş bir süreç başta düş kırıklığı getirebilir, ancak bu vesileyle oluşturduğumuz beklentiler ile gerçekler arasındaki farkı idrak edebiliriz. Özünde bu son derece hayırlı bir uyanış sürecidir. İlerleyen dönemde alma-verme dengesini tekrar düzenlemek ve bu süreçte gerçekçi beklentiler oluşturmak önemlidir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 10 Şubat 2024: Herkese iyi hafta sonları! Günün ilk saatleri itibariyle saat 01:59’da 20 derece Kova burcunda yeniay gerçekleşiyor. Yeniaya Uranüs kare sert açı yapmakta. Kova burcu ve Uranüs etkisini düşünürsek kalıp ve dogmalarımızı kökten yıkabilecek kaotik bir yeniay bizleri beklemekte. Toksik döngüleri kırma zorunluluğunu işaret eden bu yeniay eğer zararımıza olan bir düzende inat edersek çok ters tepebileceğine işaret etmekte. Yeniay anında Ay, Mirzam yıldızı ile ve Cupido isimli asteroit ile kavuşumda. Bu yeniay kopmaya müsait ilişkileri sonlandırabilir, ancak kişisel alanlara saygı duyan gerçek ve güçlü ilişkileri canlandırabilir. Kalbimiz boşsa beklenmedik bir şekilde hiç tarzımız olmayan tiplere doğru çekilebiliriz. Son olarak yeniay anında Güneş-Chiron altmışlığı ve Güneş-Vesta üçgeni yeniayın ruhsal açıdan gücü ve iyileştirici etkisini vurgulamakta. Yeniaydan sonra Ay boşluğa girecek ve 02:00-15:43 arasında boşlukta kalacak. Bu aralıkta saat 15:24’te Merkür-Jüpiter karesi etkin. Açı kalıbı yeniayın taze gergin etkisiyle bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 15:43’te boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiş yapıyor ve dengelenmeye başlıyoruz. Günün Sabian sembolü “Çocukların oynaması için serilmiş bir halı.” Bu sembol yeniaydan sonra saat 09:31 itibariyle Güneş’in derecesi ilerledikten sonra günün sembolü haline gelecek. Sembol iletilen takdir ve hediyeleri geçiştirmek yerine içten bir şekilde kabul etmemiz gerektiğine dair vurgu yapmaktadır. Kişi kendini takdir etme cesaretini bulmalı ve bundan kaçmamalıdır. Ne olursa olsun yaşama sevinci ve umudu korumak hayırlı gelecek olasılıkları yaratacaktır. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 11 Şubat 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde yeniaydan sonraki ilk gündeyiz. Ay Balık burcunda ve saat 05:04-08:04 arasında Ay-Jüpiter altmışlığının iyicil tesiriyle güne başlıyoruz. Günün erken saatlerini kariyer ve finans temaları başta olmak üzere her türlü kişisel önemli temayı ele almak adına değerlendirebiliriz. Ay gün boyunca sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Günün ruhsal çalışmalar, inziva, sanatsal faaliyetler ve su kenarındaki aktivitelerle geçirerek daha fazla verim alabiliriz. Sezgilerimiz normalden daha güçlü çalışabilir. Saat 20:06 itibariyle günün geri kalanında günün en keyifli, verimli ve enerjik evresine adım atıyoruz. Bu esnada Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Kolektif faaliyetler, yaratıcı çözümler, birlikten güç doğması ve bir türlü cevabı bulunamayan bir sorunu cevabını bulmak gibi güzel gelişmeler yaşayabilir, iyi haberler alabiliriz. Günün Sabian sembolü “Oturup patilerini sallayan bir ayı.” Bu sembol iradenin gücüne vurgu yapar. Unutmayalım ki güçlü bir irade ve kararlılık olmadan hiçbir değişim başlamaz, başlasa da kalıcı olmaz. Kişi bireysel sınırlarının ötesine çıkma cesaretini bulabilir ve bu vesile ile iç dengesini sağlayabilir. Pek tabii ki bunu başarmak çaba ve odak gerektirecektir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe