Merve Çubuktepe

Güneş tutulmasından sonra Ay’ın ışığının büyümeye başlayacağı ve tutulmanın ilk somut etkilerini görebileceğimiz bir haftaya giriş yapıyoruz. Haftanın en önemli açısı 6 Aralık 2021’de kesinleşecek Mars-Plüton altmışlığı olacak. Bu güçlü ve yoğun açı kalıbı tutulmadan sonra bize çok ciddi bir kuvvet ve motivasyon oluşturmakta. Eylemlerinizin sonuçlarını kalıcı ve olumlu olarak görmeniz mümkün. Güçlü müttefikler de edinebilirsiniz. Spora başlamak için de ideal bir kalıptır. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Başarı, cesaret ve kararlılık gerektirir. Mars-Plüton altmışlığı bu konuda bize destek olurken bir noktada da hatırlatma yapıyor: Altmışlık açı çabayla gelen başarıyı simgeler. Yani konfor alanımızdan çıkmak, efor sarfetmek ve tökezlesek de tekrar denemek gerekir. Bu hafta bunu yaparken zorlanacağımız faktör ise 7 Aralık 2021’de kesinleşecek Merkür-Neptün karesi olacak. Zira bu açı gerçekliği büker. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bulmakta zorlanabiliriz. Açı kalıbı bizi yanılgılar ve illüzyonlar konusunda uyarıyor. Çevremizde büyük bir bilgi kirliliği olabilir, her haberi hemen doğru olarak kabul etmemeli ve araştırmalıyız. Tutarsızlıklar tespit edersek mutlaka sorgulamamız gerekir. Dolandırıcılık, yalan gibi konulara açıklık söz konusudur. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

İki açı kalıbını birleştirirsek eğer, bu hafta gerçeği arayacak ve bulduğumuz gerçeklik ile neler yapabileceğimize karar vereceğiz. Ancak hava oldukça puslu. Görmek istediğimiz şeye yeterince yaklaşmaz, anlamaz ve dinlemezsek hatalı hüküm verebiliriz. Burada en önemli konu tutarsızlıkları tespit etmek. İçsel veya dışsal fark etmeden tutarsızlıklarla karşılaşıyorsak bunları inkâr etmek, susmak veya idare etmek yerine konuşmamız çok önemli olacak. Kaybetme korkusuna yenilmeden net olmak bize hem gerçekleri hem de asıl yapmamız gerekenleri gösterebilecektir. Güç kaybolmuş değil, oralarda bir yerde. Sadece sislerin içinde kaybolmadan onu bulmamız gerekiyor.

8 Aralık 2021’de Mars-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bir önceki paragrafta anlattığım durumun etkisini daha yükselten bu tesir dalgalanmayı yükseltiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili. Piyasaların bu hafta gerek domestik gerek global ölçekte çok daha karışacağını düşünüyorum. Kur artışı sürecektir, ayrıca globalde kripto paralarda dalgalanma devam edecek gibi görünüyor. Panikle alınan finansal kararlar sıkıntı verebilir, dikkat.

11 Aralık 2021’de Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı doğası gereği yoğun ve tutkulu olsa da Oğlak burcunda gerçekleştiği için duygusaldan çok materyal dünyayla alakalı tutkuları sembolize ediyor. Çok istenen bir şeyi almak, hayatı daha lüks kılmak, sosyal statüyü yükseltmek, mantık ve maddiyat odaklı ilişkilere yönelim isteği artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.
11 Aralık 2021’de Merkür-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Haftanın sonuna gelirken tekrar iyicil tesirlerle kuşatılmaya başlıyoruz. Açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Bu açı kalıbı her türlü kariyer ve finans hamlesi için uygundur. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Aralık 2021’de Güneş-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına ve tesisat arızalarına dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu açı kalıbı 7 Aralık 2021’deki Merkür-Neptün karesinin devamı gibi diyebiliriz.

Hafta boyunca Mars-Plüton ikilisi müttefik olup bize büyük bir güç verirken bir yandan da Neptün’ün sert açıları görüşümüzü bulanıklaştırıyor. Bu durumu çok başarılı bir yarışçının yağmur ve sis içerisinde araç sürmesine benzetebiliriz. Ancak en zorlu koşullar bazen en unutulmaz sonuçları ve en iyi pilotları ortaya çıkarır.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.12.2021: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. Saat 08:55’te kesinleşecek Ay-Uranüs üçgeni yeni haftaya dinamik, keyifli ve zinde başlamamızı sağlıyor. Ve saat 14:41’de haftanın en önemli ve iyicil açısı Mars-Plüton altmışlığı kesinleşmekte. Bu güçlü ve yoğun açı kalıbı tutulmadan sonra bize çok ciddi bir kuvvet ve motivasyon oluşturmakta. Eylemlerinizin sonuçlarını kalıcı ve olumlu olarak görmeniz mümkün. Güçlü müttefikler de edinebilirsiniz. Spora başlamak için de ideal bir kalıptır. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Haftanın en verimli ve olumlu günündeyiz, her anını harika bir şekilde değerlendirebiliriz. Saat 23:08’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken günün ruhsal açıdan en güçlü saatlerine geliyoruz. Her türlü ruhsal çalışma, ibadet ve sanatsal faaliyetler için destekler devrede. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 07.12.2021: Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun sonuna gelirken saat 04:21’de önce Venüs, 06:55’te Plüton ile kavuşum açısı yapacak. Özellikle duygusal konular adına gün boyunca çok tutkulu ancak patlayıcı tesirler söz konusu. Bugün ufak meselelerden konular çok büyüyebilir veya ani duygu patlamaları görebiliriz. Bu sebeple de tepkileri iyi ayarlamakta fayda var. Ay saat 07:42’de Mars ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 07:43-14:49 arasında boşlukta olacağından bu zaman aralığına önemli işlerimizi denk getirmemekte fayda var. Saat 14:50 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiyor. İnsanların üzerimize gelmesine katlanamayabilir ve tepki verebiliriz. Bugün kimseyi boğmamak çok önemli. Saat 15:50’de Ay-Güneş yarım karesi oluşurken hilal fazına geçiyoruz ve asıl şimdi Güneş tutulmasının somut etkilerini deneyimlemeye başlayacağız. Saat 18:15’te haftanın zorlu etkilerinden Merkür-Neptün karesi kesinleşecek. Açı kalıbı bizi yanılgılar ve illüzyonlar konusunda uyarıyor. Çevremizde büyük bir bilgi kirliliği olabilir, her haberi hemen doğru olarak kabul etmemeli ve araştırmalıyız. Tutarsızlıklar tespit edersek mutlaka sorgulamamız gerekir. Dolandırıcılık, yalan gibi konulara açıklık söz konusudur. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 08.12.2021: Ay Kova burcunda saat 06:42’de Satürn ile kavuşum açısı yapacak. Güne son derece ciddi, metodik ve bir giriş yapabiliriz. Ancak saat 09:21’de haftanın zorlu açılarından Mars-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Açı kalıcı +-7 gün etkili. Piyasaların çok daha karışacağını düşünüyorum bu hafta gerek domestik gerek global ölçekte. Kur artışı sürecektir, ayrıca globalde kripto paralarda dalgalanma devam edecek gibi görünüyor. Panikle alınan finansal kararlar sıkıntı verebilir, dikkat. Buna ek olarak saat 10:00’da kesinleşecek Ay-Uranüs karesi de dalgalanma oranını arttıyor. Saat 18:56’da Ay-Güneş altmışlığı kesinleşirken neyse ki tempo sakinleşmeye başlıyor. Hilal fazının en bereketli zamanlarına adım atıyoruz. Akşam saatleri önemli işlerimize odaklanmak ve önemli konuşmalar için çok uygun. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 09.12.2021: Ay Kova burcunda ve saat 11:52’de önce Jüpiter ile kavuşup sonra 12:59’da Mars ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Yani Ay bir önceki gün kesinleşen Mars-Jüpiter karesini tekrar çalıştırıyor. Üstelik Ay saat 13:00-17:54 arasında boşlukta olacak. Bu bağlamda özellikle bu zaman diliminde her türlü abartılı davranış, söz, finansal veya hayati karardan kaçınmalıyız. İnsanlar tutarsız ve mantıksız tepkiler verebilirler, provoke olmayalım. Ay saat 17:54’te boşluktan çıkıp Balık burcuna geçerken bu gerilimli ve kaotik enerji vites düşürmeye başlayacak. Özellikle akşam saatleri itibariyle daha huzurlu ve dingin hissedebiliriz. Gergin konularla uğraşmak yerine kendimize zaman ayırmak, ruhsal çalışmalara, müzik ve renklere odaklanmak bizi çok daha iyi hissettirebilir. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 10.12.2021: Ay Balık burcunda sakin ve keyifli bir güne adım atıyoruz. Bugün pek olay yok ve bu iyi, zira ruhumuzu dinlendirmek adına zaman bulabiliriz. Hayır işleri yapmak, yardım etmek, bir hak varsa bunu iade etmek gibi konular ruhumuzu daha da yükseltecektir. Bu güzel tesirlere ek olarak 14:21’de Ay-Uranüs altmışlığı da kesinleşiyor. 12:21-16:21 arası günün en verimli saatleri ve önemli tüm işlerinizi bu zaman aralığına denk getirerek verim alabilirsiniz. Gece yarısına doğru Ay saat 23:34’te Venüs, 23:59’da Plüton ile Septile açı yapacağı için bu saatlerde çok önemli duygusal yüzleşmeler, haber ve konuşmalar gündeme gelebilir. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 11.12.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 04:35’te Güneş ile kare açı yapıyor ve İlk Dördün Ay fazına geçiş yapıyoruz. Bu faz daha hırslı, atak ve cesurdur. Üretkenlik adına harikadır ancak bir yandan sürekli kendimizi kendimize ispatlamaya ve herkese laf anlatmaya çalışabiliriz. Ay saat 14:09’da Neptün ile kavuşum açısı yaparken günün hatta haftanın en ruhani anlarından birine adım atıyoruz. Saat 12:09-16:09 ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun saatler. Saat 15:51’de Ay-Venüs, saat 15:56’da Ay-Plüton altmışlığı kesinleşirken haftanın en duygusal ve yoğun zamanları başlıyor. Zira saat 19:28’de haftanın en önemli duygusal açısı olan Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı doğası gereği yoğun ve tutkulu olsa da Oğlak burcunda gerçekleştiği için duygusaldan çok materyal dünyayla alakalı tutkuları sembolize ediyor. Çok istenen bir şeyi almak, hayatı daha lüks kılmak, sosyal statüyü yükseltmek, mantık ve maddiyat odaklı ilişkilere yönelim isteği artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Materyal görünüyor olsa da bu açı dipte saklanan yoğun duyguları patlama halinde ortaya çıkarabilir, önemli yüzleşmeler yaşanabilir. Saat 22:24’te iyicil Merkür-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Bu açı kalıbı her türlü kariyer ve finans hamlesi için uygundur. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 22:41’de Mars ile üçgen açı yaparak boşluğa giriyor ve günün geri kalanında bu şekilde kalacak. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 12.12.2021: Haftanın son gününde Ay saat 00:47’de boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor. Atak, hızlı, cesur ancak sabırsız hissedebiliriz. Saat 09:20’de haftanın önemli açılarından Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına ve tesisat arızalarına dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu açı kalıbı 7 Aralık 2021’deki Merkür-Neptün karesinin devamı gibi diyebiliriz. Ay saat 19:49’da Satürn ile altmışlık açı yaparken günün en verimli saatlerine adım atıyoruz. Özellikle saat 17:49-21:49 aralığında çok iyi odaklanarak istediğimiz işleri başarıyla sonuçlandırabiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe