Begüm Minkis

2019’u güçlü etkilerle kapatacağımız bir Aralık ayı geçireceğiz. Yılın son ayı olumlu açılar eşliğinde harika bir şekilde geçeceğe benziyor. Tutulma etkilerini yavaştan hissetmeye başlamamız kimilerine kadersel bitiş ve başlangıçlar yaşatırken kimileri için de önemli bir güç artışı getirebilir. Her halukarda potansiyellerin iyisiyle kötüsüyle ortaya serileceği bir süreç geçireceğiz. Manadan ziyade maddeye döneceğimiz sabır ve mantık ile ilerleyeceğimiz yenilikler hayatımıza dahil olabilir.

2 Aralık’ta büyük iyicil Jüpiter Oğlak burcuna geçiş yapıyor. 20 Aralık 2020’ye kadar sürecek transit haritalarımızın Oğlak burcunun olumlu etkilediği alanlara ödüller verecek fakat bu sefer ödüllerin yanında sorumluluklar da önem kazanacak. Jüpiter Oğlak burcunda şansı çalışma ve disiplin ile büyütür. 2017 Aralık ayından beri Satürn sebebiyle mücadele ettiğiniz ve ilerlemekte zorlandığınız konularla ilgili şifayı getirebilir. Gökyüzünün ağır abileri** Satürn ve Plüton’un da** Oğlak burcunda bulunması kolay bir Jüpiter geçişi yaşamayacağımızı yer yer toplumsal mevzularla da ilgilenebileceğimizi işaret ediyor. Bireysel hayatlarımızda da güç ve saygınlık arzusu ile hayatlarımızda yeni bir düzen inşa edebiliriz.

9 Aralık’ta Merkür Yay burcuna geçiş yapıyor. 29 Aralık’a kadar sürecek bu etki Kasım ayından kalan karamsar enerjilerden uzaklaşacağımızı daha hülyalı, küçük şeylerle mutlu olan, abartıya açık, iyimser ve açık sözlü bir yapıya geçiş yapacağımızı işaret ediyor. Esasında Merkür Yay burcunda düşer fakat Merkür’ün tam hızına ulaşmış olması yine de sevindirici bir haber niteliğindedir. Medya, dış ilişkiler, yabancılar, eğitim ve din konuları daha fazla gündemde olabilir.

12 Aralık’ta İkizler burcunda dolunay gerçekleşecek. Mantıklı ve temkinli hamlelerin hayatımızda ne kadar da önemli olduğunu hatırlatacak türden bir dolunay yaşayacağız. Bu dolunay Neptünyen doğada bulunduğundan çölde görülen serap misali yanılsamalara açık bir dönemi işaret ediyor. Yoğun akan iletişim ve insan ilişkileri içerisinde fırsatları daha iyi seçmek ve görmek gerekecektir.

20 Aralık’ta Venüs Kova burcuna geçiş yapıyor. Gelenekçi tutumlardan uzaklaşarak farklı olanın peşinden gitmek isteceğimiz bir sürece giriyoruz. Ulaşılması güç isteklerle daha isyankar ve özgürlükçü bir havada olabiliriz. Fiziksel uyumun arka planda kaldığı bu yerleşim bizi geleceğe taşıyacak, arkadaşlık ve birlik duygusunu ilişkilerde daha fazla ön plana çıkartacaktır.

26 Aralık’ta Oğlak burcunda parçalı Güneş Tutulması gerçekleşiyor. Güney Düğümü yönünde meydana gelen Jüpiter ve Uranüs destekli tutulma altı ay etkili olacağı süreçte hayatımıza yenilikleri hızla ve bolca getirecek. Bu tutulmaya gelene kadar bir yıldır uzun bir hazırlık evresinden geçiyorduk. Ve yeni dönemi başlatacak bu tutulma geldi çattı! uzun zamandır planlanan adımları hayata sokabileceğiz. Yengeç ve Oğlak burçlarında transit halinde olan düğümlerin son meydana getirdiği güney yönlü tutulma artık sadece yeniliklerle ilgileneceğimiz bir evreye gireceğimizi işaret ediyor.

29 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. 16 Ocak’a kadar sürecek bu geçiş ile gökyüzünde beş gezegenin oluşturacağı büyük stelyum (gezegen kümeleşmesi) meydana geliyor. Herkesin tek bir noktaya odaklanıp düşünmesini sağlayacak bu transit daha planlı, dikkatli ve ciddi hareket etmemiz gerektiğine işaret edecek. Yaşca büyük insanlardan alınan fikirler ve övgüler hayatımızda daha fazla önemli olacaktır.

22 Aralık’ta Güneş artık Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Tüm Oğlak burçlarının doğum günleri kutlu olsun! Mutlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim.

Aralık ayının öne çıkan astrolojik etkileşimleri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

2 Aralık 2019 / Jüpiter Oğlak Burcuna geçiş yapıyor: 20 Aralık 2020’ye kadar haritalarımızın Oğlak burcu alanlarına hakedişleri dağıtacak transit havadan gelecek şanslardan ziyade sorumluluk bilinci ile hareket edenlere önemli yükselişler getirecektir.

3 Aralık 2019 / Venüs – Mars Altmışlığı: Eril ve dişil enerjilerin uyumlu akacağını işarete eden bu açı kalıbı sosyal hayatta da isteklerimize daha rahat ulaşmamızı sağlayabilir. Yeni tanışmalar ve başlangıçlar için uygun olacaktır.

3 Aralık 2019 / Merkür – Plüton Altmışlığı: Etkileyici iletişim kurmak, fikir ve bakış açıları ile diğer insanları dönüştürmek daha kolay hale gelebilir. Önemli görüşmeler ve başvurular adına değerlendirilebilir. Karşıdaki kişileri daha net bir şekilde ayırt ederek çözebiliriz.

4 Aralık 2019 / Venüs – Güney Ay Düğümü kavuşumu: Karmik olan bu etkileşim geçmişte var olan ilişkileri veya olayları tekrardan çözmek üzere hayatlarımıza dahil edebilir. Kadın figürleri hayatımızda daha fazla öne çıkabilir.

4 Aralık 2019 / Mars – Kuzey Ay Düğümü Üçgeni: İlerlemek adına cesaret, mücadele ve savaş vermeyi ifade eden bu etkileşim hızlı ve dürtüsel başlangıçları şanslı hale getirebilir. Ani kararlarla yeni kararlar alabilir ve kendimizi kolaylıkla kararlı bir pozisyonda bulabiliriz.

7 Aralık 2019 / Merkür – Satürn Altmışlığı: Toplantı, başvuru ve karar almak adına destek verecek bu görünüm yaşça büyük insanlardan alacağımız faydalara da işaret ediyor. Devlet konuları, önemli evrak ve yazı işleri, imzalar adına destek verecektir.

8 Aralık 2019 / Güneş – Neptün Karesi: Kimlik ve gerçeklerin tezatlığını ifade eden bu yerleşim ulaşılması güç beklentilerle geleceği abartı ile harmanlayacağımızı işaret ediyor. Yönetici konumundaki kişiler ve eril enerjilerle ilgili daha realist bir bakış açısı geliştirmek gerekebilir. Sanat, yaratıcılık ve fanteziler adına destek verebilir.

9 Aralık 2019 / Merkür Yay Burcunda: Karamsar düşüncelerden sıyrılarak hayatı daha umutla ve iyimserlikle kucaklayacağımız bir sürece giriyoruz. Daha açık ve direkt iletişim gerçekleştirebiliriz. Merkür Yay burcunda düştüğü için fikirlerde ısrar, fanatizm ve abartı da söz konusu olabilir.

9 Aralık 2019 / Venüs – Neptün Altmışlığı: Duygusal ve sosyal ilişkilerde fedakarlık, anlayış ve hayal gücü dengeli bir şekilde çalışabilir. Spiritüel çalışmalar adına destekleyicidir. Ruhsallığın yüksek olduğu birliktelikler kurulabilir.

11 Aralık 2019 / Venüs – Satürn Kavuşumu: En önemli etkileşimlerden biri olan kavuşum maddi ve manevi kalıcı adımları atmayı işaret ediyor. Yeni iş ve ilişki başlangıcı adına destekleyicidir. İçinde bulunduğumuz şartlara daha ciddi bakabilir ve sorumluluk alabiliriz.

12 Aralık 2019 / İkizler Burcunda Dolunay: Neptünyen doğada gerçekleşecek dolunay mantık ve temkinli hareket etmenin önemini bir kez daha gözler önüne serecek. Tamam dediğiniz beklentilerde yanılgılara uğrarken fırsatlar ummadığınız yerlerden ortaya çıkabilir.

13 Aralık 2019 / Venüs – Plüton Kavuşumu: Tutkulu ve derin birliktelikleri ifade eden bu etki değerlerimizin dönüşeceğini gösteriyor. Maddi zenginleşme ve cazibe merkezi haline gelerek insanları etki altına almak kolay olabilir. Gizli ilişkiler ve sırlarda da artış görülebilir.

13 Aralık 2019 / Mars – Neptün Üçgeni: Yüksek yaratma becerisi, şifa kabiliyeti ve fedakarlığı ifade eden bu etki insan ilişkilerinde anlayış ve etkileyiciliği ifade ediyor.

15 Aralık 2019 / Jüpiter – Uranüs Üçgeni: İki ağır gezegenin bu önemli etkileşim şansın aniden dönebileceği bir sürece işaret ediyor. Ani kararlarla harekete geçilmiş hamlelerde başarıya destek verecektir. Sürpriz maddi imkanlar olabilir. Bilim, sanat ve teknolojide ilerleme görülebilir.

19 Aralık 2019 / Mars – Satürn Altmışlığı: Hedefe net bir şekilde odaklanarak sağlam adımlar atılabilecek kontrollü bir etki. Dürtülerin frenleneceği daha stratejik bir doğaya geçişi ifade ediyor. Spora, eğitime, işe ve yeni alışkanlıkları hayatımıza dahil etmek adına destekleyecidir.

20 Aralık 2019 / Venüs Kova Burcunda: Sevgi ve beğenilerde farklıyı tatmak isteyeceğimiz bu transit kişisel alanımızı koruma isteğimizde artışı da beraberinde getirebilir. Sosyal hayat ve etkinlikler canlanırken sürpriz tanışmalar ve birliktelikler de gündeme gelecektir.

20 Aralık 2019 / Merkür – Neptün Karesi: Yaratıcılık ve üretkenliği arttıran bu etki gerçeklerden uzaklaşmayı düşüncelerde yanılgıyı ifade ediyor. İnsan ilişkilerinde yanlış anlaşılmalar, aldanma ve abartılı istekler de meydana gelebilir.

22 Aralık 2019 / Mars – Plüton Altmışlığı: Hırs, arzularda artış, hedefe kitlenme ve doğru stratejiyi ifade eden bu etkileşim başarıyı daha kolay yakalamak adına destek verecektir.

22 Aralık 2019 / Venüs – Uranüs Karesi: Zevklerde ve ilişkilerde alışılmışın dışına çıkmak, özgürleşme ve çılgınca davranmak söz konusu olabilir. Ortaklık ve evliliklerde beklenmedik konular olabileceği gibi para konusunda da müsrif davranış çoğalabilir.

26 Aralık 2019 / Oğlak Burcunda Güneş Tutulması: Jüpiter etkili tutulma hem şanslı hem de hızlı büyümeye açık etkiler verecek. Bu tutulma ile uzun süredir sallantıda olan yapılarımızı diskalifiye ederek geleceğimize odaklanarak daha ciddi bir şekilde ele alacağız.

27 Aralık 2019 / Güneş – Jüpiter Kavuşumu: İki dost Kasım 2018’den beri ilk defa bir araya geliyor. İyimser, asil ve şanslı hissedebiliriz. Atılan tohumlarda hızla yeşerme görülebilir. Maddi fırsatlar, ilahi koruma, dileklerin gerçek olması ve güçlü erkeklerden gelecek destekler gündemde olabilir.

30 Aralık 2019 / Güneş – Güney Ay Düğümü Kavuşumu: İçe çekilme ve ruhaniyette artış olabilir. Duygusal anlamda bizi mutlu eden insanlarla bir araya gelmek isteyebiliriz. Erkek figürlerinden gelecek imkanlar olabileceği gibi geçmişten beridir tanıyormuş hissini veren kadersel karşılaşmalar da yaşanılabilir.

31 Aralık 2019 / Merkür – Uranüs Üçgeni: Ani haberleşmeler, görüşmeler ve seyahatleri ifade eden bu etki yeni yıla da zihinsel olarak oldukça aktif ve farklı hedeflerle girmemizi sağlayacaktır. Sezgi, konsantrasyon ve yaratıcılık maksimum seviyede olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir ay dileğiyle,
Begüm Minkis