Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli olayı şüphesiz ki 2 Ağustos 2022’de kesinleşecek Mars-Uranüs kavuşumu. Açı kalıbı oldukça güçlü, sarsıcı ve hatta tahmin edilemez durumda. Açı kalıbı Boğa sembolizmi sebebiyle sismik aktiviteleri, yangın ve patlamaları daha da tetikleyebilir; umuyorum ki ciddi bir sorun olmadan bu etki geçer gider. Açı kalıbının direkt hatları ülke üzerinden geçmiyor ama tali hatlar Batı Ege ve Güney Marmara üzerinden geçmekte. Orta ölçekte bir hareketlilik söz konusu olabilir bu bölgelerde.

Boğa burcu gıda, üretim ve finans ile doğrudan alakalıdır. Bu bağlamda giderek artan gıda fiyatları, enflasyon, piyasa dalgalanmaları gibi konular bu hafta oldukça dikkat çekici hale gelebilir. Bu durum hem ülke hem de dünya genelinde geçerli.

Bireysel düzlemde ise bu bir kavuşum açısı ve nötr doğada. Yine de Mars-Uranüs’ün beraberliğini çok da sempatik bir gösterge olarak yorumlayamayız. Bu hafta ezberlerimizi bozan, bizi şok eden, bir anda rotamızı yeniden hesaplamamızı gerektiren beklenmedik olaylarla karşılaşmamız mümkün.

Burada bize düşen bir değişim dalgası varsa Boğa burcunun gölgesine düşüp inat etmek ve değişemeyecek şeyler için direnç göstermek yerine değişime ayak uydurmak olacaktır. Doğaçlama yeteneğimizi kullanmamız, bir şeyi normalde nasıl yapıyorsak tam tersi yapmamız gerekebilir. Ve bu vesileyle belki başta zor gelse de hayatımızdaki kısır döngülerden çıkabiliriz.

Kavuşumun doğası gereği hafta boyunca vücudu çok fazla zorlamamak, araç kullanımı, spor gibi konularda azami dikkat göstermekte fayda var. Kazalara açıklık söz konusu olabilir.

Haftanın ikinci önemli açısı ise 7 Ağustos 2022’de kesinleşecek olan Mars-Satürn karesi. Bu hafta Mars gerçekten yerinde durmuyor ve zorlayıcı açı kalıpları gerçekleştiriyor. İki açı kalıbının birleşik etkisi stresi yüksek, zaman zaman eyleme geçmekte zorlandığımız veya kısıtlanabileceğimiz durumları işaret etmekte. Bu anlarda belirttiğim gibi bir şeyleri hiç alışık olmadığımız şekilde gerçekleştirmek en iyi çözüm olabilir. Yerimizde sayıp kalmak veya karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmayı tercih edebiliriz.

Hafta boyunca stres, öfke artışı, kontrol zorlukları görülebilir. Stresli ortam ve insanlardan mümkün mertebe uzak durmakta fayda var. Zira basit konular aniden büyüyüp ciddiye binebilir. Hafta içerisinde kaza, cinnet ve şiddetle alakalı haberler alabiliriz maalesef. İnsanların kendilerini sonradan can sıkıcı durumlara düşürmemek adına çok dikkatli ve sağ duyulu ilerlemesi gereken bir haftadayız.

Tüm bu hengame içerisinde neyse ki Merkür yüceldiği Başak burcuna 4 Ağustos 2022’de giriş yapacak. Bu iyi bir işaret, en azından Merkür’ün Yengeç burcundaki duygusal tesirlerinden bir miktar uzaklaşıyoruz. Hafta boyunca “bu konunun/kişinin bana faydası nedir” diye sormak ve cevaba göre hareket etmek bize ciddi avantajlar kazandırabilir. Bu evrede daha detay odaklı ve mükemmeliyetçi hissedebiliriz. Bir işi layıkıyla tamamlamak, en verimli ve etkili hale getirmek adına iyicil bir tesirdir. Ancak bir yandan da daha takıntılı hissedebilir, her şeyde kusur bulmaya çalışıp sonradan anlamsız bulacağımız detaylara takılabiliriz. En iyisi yapmak ile takıntı arasında bir denge kurmamız çok önemli. Ve pek tabii ki pire için yorgan yakmamız da gerek. Merkür 26 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Bu son derece devinimli atmosferde neyse ki Venüs’ün hafta boyunca Uranüs ve Mars ile yapacağı olumlu açılar gerilimi bir miktar yumuşatacaktır ancak yine de bu açılara bel bağlamamak ve hafta boyunca son derece tetikte olmak ziyadesiyle önemli görünüyor. Beklenmedik duygusal itiraflar, buluşmalar ve başlangıçlar da söz konusu olabilir. Ancak unutmayalım sabit burçlarda seyreden Mars’ın sert açıları bir şeyler yolunda gitmiyorsa veya sınırlar çok zorlandıysa bir şeyleri kalıcı ve aniden bitirebilir. Hafta boyunca hiçbir konuda limitlerimizi zorlamamakta fayda var.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 01.08.2022: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya saat 01:36’da keyifli Güneş-Jüpiter üçgeni ile başlıyoruz. Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Zorlu açılar içeren bir haftada olacağız ama bugün haftanın en iyi günü diyebilirim. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına tüm gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +- 5 gün boyunca etkili olacak. Ay Başak burcunda ve saat 08:34’te Mars ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 06:34:-10:34 arası günün en verimli zamanlarından biri, önemli işlerinizi bu aralığa denk getirebilirsiniz. Ayrıca diyet ve spora başlamak adına da çok uygun bir zaman dilimidir. Saat 20:32’de Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor ve Hilal fazına geçiyoruz. Hilal fazları bir konuya başlamak, güçlendirmek ve geliştirmek adına destekleyici zamanlardır ve yaşam enerjisini arttırır. Bedensel hareketi arttırmak bu dönemde ruhu besler. Saat 21:04’te Mars, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Bu açı kalıbı eğip bükmeden, tutarlı ve kararlı ilerleyen kişilerin zaferine işaret etmekte. Saat 21:49’da Ay-Neptün karşıtı kesinleşirken frenlere basıyoruz. Gece saatlerinde dalgınlık, uyku hali, kandırılmaya açıklık ve dikkatsizlik görülebilir dikkat. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 02.08.2022: Ay Terazi burcunda ve saat 01:29’da Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 01:30-07:05 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Bu sebeple uykusuzluk, garip ve zorlayıcı rüyalar, aniden uyanma görülebilir. Uyku hazırlıklarını iyi yapmakta fayda var. Boşluk evresi sırasında saat 02:53’te haftanın en önemli ve zorlayıcı açılarından biri olan Mars-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı oldukça güçlü, sarsıcı ve hatta tahmin edilemez durumda. Açı kalıbı Boğa sembolizmi sebebiyle sismik aktiviteleri, yangın ve patlamaları daha da tetikleyebilir; umuyorum ki ciddi bir sorun olmadan bu etki geçer gider. Açı kalıbının direkt hatları ülke üzerinden geçmiyor ama tali hatlar Batı Ege ve Güney Marmara üzerinden geçmekte. Orta ölçekte bir hareketlilik söz konusu olabilir bu bölgelerde. Boğa burcu gıda, üretim ve finans ile doğrudan alakalıdır. Bu bağlamda giderek artan gıda fiyatları, enflasyon, piyasa dalgalanmaları gibi konular bu hafta oldukça dikkat çekici hale gelebilir. Bu durum hem ülke hem de dünya genelinde geçerli. Bireysel düzlemde ise bu bir kavuşum açısı ve nötr doğada. Yine de Mars-Uranüs’ün beraberliğini çok da sempatik bir gösterge olarak yorumlayamayız. Bu hafta ezberlerimizi bozan, bizi şok eden, bir anda rotamızı yeniden hesaplamamızı gerektiren beklenmedik olaylarla karşılaşmamız mümkün. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Boşluk evresinden sonra Ay saat 07:06 itibariyle Terazi burcuna geçiş yapacak. Ve son olarak 15:25’te Venüs-Uranüs altmışlığı kesinleşirken günün zorlayıcı yapısını bir miktar yumuşatma. Doğru ve diplomatik adımlar atılır, aynı yanlışları tekrarlamazsak finansal veya duygusal konularda avantajlı duruma geçebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 03.08.2022: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 03:12’de Güneş ile güzel bir altmışlık açısı yapacak. Sabaha karşı güzel ve anlamlı rüyalar görebilir, güne dinamik ve keyifli başlayabiliriz. Nitekim saat 04:39’da Venüs-Mars altmışlığı da kesinleşiyor. Özellikle günün ilk yarısında ikili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Açı kalıbı+-5 gün etkili. Ancak öğleden sonra hava puslanmaya başlıyor. Saat 13:44’te Ay-Chiron karşıtı ve gece saatlerinde 20:53’te Ay-Venüs karesi kesinleşecek. Önemli konuları günün ilk yarısında halledemediysek ertelememizde fayda var. Zira öğle saatleri sonrasında dil yaraları ve haddini aşan konuşmalar gündeme gelebilir, söylediğimiz her şeyi çok iyi düşünerek ifade etmeliyiz. Bu sadece duygusal değil tüm sosyal ve profesyonel ilişkiler için de geçerli. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 04.08.2022: Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son evresinde 01:28’de Satürn ile üçgen olumlu açı yapıyor. Uyanık olanlar için ideal bir konsantrasyon ve odak desteği söz konusu. Ay saat 09:19’da Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Bu sebeple günün erken saatlerinde solumuzdan kalkabilir ve daha tahammülsüz olabiliriz. Ani duygusal patlamalara dikkat. Ay saat 09:20-14:46 arasında boşlukta kalacak. Önemli iş ve başlangıçlarımızı bu evreye denk getirmemekte fayda var. Boşluk evresi sırasında saat 09:57’de Merkür burç değiştiriyor ve yüceldiği Başak burcunda geçiş yapıyor. Bu iyi bir işaret, en azından Merkür’ün Yengeç burcundaki duygusal tesirlerinden bir miktar uzaklaşıyoruz. Hafta boyunca “bu konunun/kişinin bana faydası nedir” diye sormak ve cevaba göre hareket etmek bize ciddi avantajlar kazandırabilir. Bu evrede daha detay odaklı ve mükemmeliyetçi hissedebiliriz. Bir işi layıkıyla tamamlamak, en verimli ve etkili hale getirmek adına iyicil bir tesirdir. Ancak bir yandan da daha takıntılı hissedebilir, her şeyde kusur bulmaya çalışıp sonradan anlamsız bulacağımız detaylara takılabiliriz. En iyisi yapmak ile takıntı arasında bir denge kurmamız çok önemli. Ve pek tabii ki pire için yorgan yakmamız da gerek. Merkür 26 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay saat 14:47 itibariyle boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak ve saat 16:44’te Merkür ile altmışlık olumlu açı yapacak. Saat 12:47-16:47 arası günün en verimli saatleri. Her türlü resmi işlem, imza, önemli görüşme ve başvuru bu zaman aralığına denk getirilebilir. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 05.08.2022: Ay Akrep burcunda, odaklı, içten içe duygusal ve biraz da takıntılı bir ruh halinde olabiliriz. Özellikle geçmişe dair yarım kalan konular veya yenildiğimizi düşündüğümüz temalarda daha hırslı bir ruh haline girmemiz mümkün. Hırs ve ihtirası aşırı abartmamakta fayda var. Sıkıntılı anlar yaşıyorsak odağımızı değiştirmemiz gün boyunca çok önemli olacak. Saat 14:06’da Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün fazına geçiş yapıyoruz. Bu faz doğası gereği gerilimli ve hırslı bir enerji içerir. Ay da Akrep burcunda olduğu için iyicil yönüyle bu gün bir şeylere konsantre olursak eğer başarıyla tamamlamamız ve en iyi haline getirmemiz mümkün. Zaman zaman özgüven dalgalanmaları ve onay ihtiyacı hissedebiliriz ancak gün boyunca ne yapıyorsak başkalarının alkışı değil kendimiz için yapmalıyız. Zira böylece çok daha daha güçlü hissedebiliriz. Saat 23:30’da Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Günün en ruhsal saatlerindeyiz özellikle 22:30-00:30 arası her türlü ruhsal ve psikolojik çalışma için çok uygun. Bu saatlerde işaretleri iyi okumamız bize ilerleyen dönemle ilgili yeni fikir ve ilhamlar getirebilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 06.08.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcundaki yolculuğuna devam ediyor ve saat 00:12’de önce Uranüs ile sonrasında 04:37’de Mars ile karşıt sert açı yapacak. Böylece Mars-Uranüs kavuşumunu da tekrar çalıştıracağı için haftanın en gerilimli günlerinden birinde olacağız. Özellikle sabaha karşı ve günün ilk saatlerinde tahammülsüz ve ani patlamalara açık olabiliriz. Ayrıca görünmez kazalara dikkat, vücudu zorlamamak, kontrollü ve dikkatli olmakta fayda var. Buna ek olarak Ay-Satürn kavuşumu da saat 06:46’da kesinleşecek. Açıkçası özellikle günün ilk yarısında hiçbir önemli konuya adım atmanızı önermem, rölantide ve sakin kalmakta fayda var. Zira ne kadar çok istersek isteyelim çeşitli engel ve aksiliklerle karşılaşabiliriz. Ay saat 14:23’te Plüton ile olumlu açı yaptıktan sonra 14:24-19:39 arasında ayrıca boşlukta olacak. Özellikle bu aralığa hiçbir önemli iş ve başlangıcı denk getirmemenizi öneririm. Özetle pek verimli bir günde değiliz, bu sebeple daha basit ve uçucu konulara odaklanmak daha iyi olabilir. Ay saat 19:39’da boşluktan çıkıp Yay burcuna geçecek ve bir miktar rahatlamaya başlayacağız. Gece saatleri biraz daha dingin tesirler içermekte. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 07.08.2022: Ay Yay burcunda saat 03:17’de Merkür ile kare sert açı yapacak. Bu saatlerde önemli konuşma ve yazışmaları önermem, uykuda zorluklar görülebilir. Neyse ki saat 10:11’de Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor ve gün güzelleşmeye başlıyor. Özellikle 08:11-12:11 arası günün en bereketli ve keyifli saatleri. Her türlü önemli finans, kariyer veya iletişim konusunu bu saatler arasında denk getirebilirsiniz. Ve saat 19:42’de haftanın en iyicil açılarından Venüs-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu kalıbı romantizm ve ilham doludur. Özellikle barışma, kavuşma, duyguların dile gelmesi ve şefkatin artması konusunda destekleyicidir. Bir süredir içiniz çekilmiş gibi hissediyorsanız yenilik ve güzellikler için aradığınız ilhamı bulmanız mümkündür. Affetmek ve yardımlaşmak da bu açı kalıbının tesirinin daha da etkili olmasını sağlar. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu güzel açıya kontrast olarak haftanın bir diğer zorlu açı kalıbı Mars-Satürn karesi de saat 22:56’da kesinleşecek. Bu hafta Mars gerçekten yerinde durmuyor ve zorlayıcı açı kalıpları gerçekleştiriyor. İki açı kalıbının birleşik etkisi stresi yüksek, zaman zaman eyleme geçmekte zorlandığımız veya kısıtlanabileceğimiz durumları işaret etmekte. Bu anlarda belirttiğim gibi bir şeyleri hiç alışık olmadığımız şekilde gerçekleştirmek en iyi çözüm olabilir. Yerimizde sayıp kalmak veya karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmayı tercih edebiliriz. Ay saat 23:05’te Chiron ile üçgen açı yapacak. Saat 22:05-00:55 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe