Merve Çubuktepe

güneş tutulmaları astrolojideki en önemli olaylardan biri. 13 eylül 2015 tarihi itibariyle 21 derece başak burcunda güneş tutulması gerçekleşecek. tutulmanın genel etkileriyle başlayalım.

gökyüzü bir süredir zorlu etkileşimler içinde. satürn’ün "quot;bitmek bilmeyen"quot; akrep burcundaki yolculuğu, venüs’ün geri hareketi ve jüpiter-neptün karşıtlığı. bunlar genel olarak zorlayıcı ve yorucu etkiler.


filmlerde her şeyin en kötü noktasına geldiği, hiçbir umudun kalmadığı an vardır. zaman durmuş gibidir ve sadece olumsuzlukları, engelleri ve kötülükleri görürüz. zorlayıcı açıların yanı sıra tutulma arifesi de bu hissi güçlendiriyor. herşey durmuş ve bu korkutucu karanlık geçmeyecek gibi.

ama unutmayalım ki bu en karanlık dönemden sonra bir anda beklenmedik bir gelişmenin olduğu ve olayların yönünün değiştiği bir an da vardır. işte güneş tutulmasını bunun tetiği olarak düşünebiliriz. ancak tutulmanın bu sert etkileşimlerle gerçekleşiyor olması işlerin iyileşmesi adına mücadeleyi işaret ediyor. çarklar hareket etmeye başlıyor, olayların seyri değişiyor.

güneş tutulmaları yeniayların çok daha güçlü halidir. başak burcunda gerçekleşiyor olması bize zarar veren, kusursuzlaşmamızı engelleyen her şeyin öyle ya da böyle biteceğini işaret ediyor. tutulmanın yöneticisi merkür, plüton gezegeni ile kare açı yapıyor. bundan ötürü bitişler ve dönüşüm kimi zaman üzücü, kimi zaman da zorlayıcı olabilir. ancak tutulma zamanı ve bir ay içerisinde hayatınızda sonlanan şeylerin hayrınıza olacağını unutmayın.

18 eylülde satürn yay burcuna geçerek yıkıcı etkisini azaltıyor, ancak 19 eylülde merkür de geri hareketine başlayacak. tutulmalar bizi daha gergin, kabına sığmaz olmaya ve ani harekete geçmeye zorlar. fevri davranıp risk almak yerine yeni başlangıçlar için merkür’ün tekrar ileri harekete geçeceği 9 ekimi beklemek faydalı olacaktır.


eylülün ikinci yarısı da zorlayıcı etkileşimler içeriyor. mars-satürn karesi, 28 eylülde koç burcunda gerçekleşecek ay tutulması hep patlamaya hazır, gergin duyguları tetikleyecek açılar. ülkemizin de son derece zorlu bir yoldan geçtiği bu dönemde anlayışlı olmak ve sakinliği korumak herşeyden daha önemli.

eğer karanlıktan çıkmak ve yeni sayfalara başlamak istiyorsak değişime önce kendimizden başlamamız gerekir. hayatımızı daha iyi hale getirmek için öncelikle kendimizi iyi hale getirmemiz şart. tutulmadan sonraki dönemde yaşadığınız en küçük olay bile bunun mesajını size veriyor olabilir. sabır, cesaret ve kararlılık en iyi müttefikleriniz olacaktır.


tutulmanın burçların üzerindeki etkilerini de inceleyelim. yükselen burcunuzu okumanızı öneririm.

koç: tutulma çalışma ortamınız ve sağlığınızı temsil eden altıncı evde gerçekleşiyor. işte yeni gelişmeler olabilir, çalışma alanınız değişebilir. diyete başlamak, sağlıklı yaşam için kararlar almak için doğru zaman. ilişkiler ve anlaşmalar konusunda dikkat. özellikle 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında yeni bir işe başlamak, anlaşmaya imza atmak riskli görünüyor.

boğa: tutulma aşk hayatınızı, eğlenceyi, varsa çocuğunuzu temsil eden beşinci evde gerçekleşiyor. tutulma toprak grubu burcu başakta olduğu için size etkisi ayrıca olumlu olacaktır. yeni bir ilişkiye başlamak, yeni bir hobi edinmek ya da çocuğunuzla yeni yaratıcı bir işe girişmek söz konusu olabilir. iletişim ve seyahatler dikkat etmeniz gereken konular. 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında seyahatlerde aksilikler, iletişim problemleri, yanlış anlaşılmalar gündeme gelebilir.

ikizler: tutulma aileniz ve evinizi temsil eden dördüncü evde gerçekleşiyor. taşınma, evde tadilat söz konusu olabilir. ailenizle özellikle ilgilenmek isteyebilirsiniz. geçmişle ilgili sürüncemede kalmış konulara son noktayı koyacak dışsal olaylar gerçekleşebilir. 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında borç almak, yeni yatırım kararı almaktan uzak durun. bu dönemde partneriniz ya da ortağınızla para konularında anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz.

yengeç: tutulma yakın çevreniz, kardeşleriniz ve iletişimi temsil eden üçüncü evde gerçekleşiyor. kısa seyahatler gündeme gelebilir, yeni bir çevre edinebilirsiniz. varsa kardeşiniz ya da çok yakın akrabalarınızdan yeni başlangıçlara dair haberler alabilirsiniz. 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında mülakatlar, partnerinizle ilgili tartışmalarda ekstra dikkatli olmak faydalı olacaktır. yanlış anlaşılmalar, kendinizi doğru ifade edememek söz konusu olabilir.

aslan: tutulma maddi kaynaklarınızı ve varlıklarınızı temsil eden ikinci evde gerçekleşiyor. para kazanmak adına girişimlerde bulunabilir, yeni yatırımlar yapabilirsiniz. bu dönem yeni girişimler için görüşmelerin gündemde olduğu bir zaman dilimi olabilir, oldukça yoğun ve seyahatli geçebilir. ancak 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında bu görüşmelerde sabırlı ve dikkatli olmakta fayda var. özellikle merkür geri hareket ederken girişimleriniz beklediğinizden az dönüş getirebilir ancak muhattaplarınızı aşırı baskıyla boğmamalısınız.

başak: tutulma benliğinizi, hayata bakış açınızı ve dış görünüşünüzü temsil eden birinci evde gerçekleşiyor. hayatınızı daha verimli kılmak, imajınızı yenilemek, bakış açınızı değiştirmek adına önemli bir dönem. jüpiterin de başak burcunda olmasından ötürü şans da yanınızda olacaktır. ancak 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında şansı aşırı zorlamamak özellikle de maddi konularda aşırıya kaçmamak, riskli işler yapmamak konusunda dikkat etmelisiniz.

terazi: tutulma bilinçaltınızı ve kontrolünüz dışındaki konuları temsil eden on ikinci evde gerçekleşecek. özellikle ruhsal anlamda önemli bir dönüşümün eşiğinde olabilirsiniz. bu dönemde aşırı gergin hissediyorsanız meditasyon yapmak, toprakla uğraşmak faydalı olabilir. gerçekten ne konuda verimli olacağınızı tespit ederek kendinize uzun vadeleri planlar yapabilirsiniz. 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında aile içinde gerginlikler ve problemler olabilir.

akrep: tutulma arkadaşlarınız ve sosyal alanınızı temsil eden on birinci evde gerçekleşiyor. sosyal çevrenizde yeni başlangıçlar gerçekleşebilir, bazı arkadaşlarınızla faydalı fikirler üretebilir ve birlikte yeni projelere yelken açabilirsiniz. 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında küçük konuşmalarda dahi dikkatli olmakta fayda var. söylediğiniz sözler çarpıtılıp sizi zor duruma sokabilir.

yay: tutulma kariyeriniz, toplumsal rolünüz ve hayat yolunuzu temsil eden onuncu evde gerçekleşiyor. kariyerinizde yeni başlangıçlar, başarılar gündeme gelebilir. bir anda bir çok kişi tarafından bilinir hale gelebilirsiniz. çalışma temponuz oldukça artarak sinirlerinizi zorlayabilir. 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında başarı sarhoşluğuna kapılmadan fırsatları değerlendirmek, iş çevrenizdeki insanlarla iyi geçinmeye ekstra özen göstermek faydalı olacaktır.

oğlak: tutulma hukuki süreçler, seyahatler ve yabancılarla olan ilişkilerinizi temsil eden dokuzuncu evde gerçekleşiyor. bekleyen hukuki konularınız varsa nihayete erebilir. size faydası olacak uzun yolculuklar gündeme gelebilir. yüksek öğreniminiz için olumlu bir dönem, akademik açıdan kendinizi geliştirme kararı alabilirsiniz. 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında kariyerinizle ilgili aldığınız kararlar anlık düşünceler olabilir, netleşmek için ekimin ortasını beklemek faydalı olacaktır.

kova: tutulma krediler, ortak ya da partnerinizle birlikte sahip olduğunuz maddi kaynakları temsil eden sekizinci evde gerçekleşiyor. bir süredir finansal açıdan zorlu bir dönemdeyseniz yeni maddi kaynaklar yaratacak görüşmeler gündeme gelebilir. uzun vadeli planlar yapabilir, işinizi daha iyiye taşımak adına çözümler bulabilirsiniz. ancak 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında nihai kararlar vermek ya da çok önemli görüşmeler yapmaktan kaçının. iletişime geçmek istediğiniz kişilere ulaşmak zor olabilir ya da onlardan beklediğiniz yanıtlar gecikebilir.

balık: tutulma partnerinizi, ortaklarınızı ve insan ilişkilerini temsil eden yedinci evde gerçekleşiyor. yeni bir ilişki gündeme gelebilir, güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. mevcut ve sorunlu bir ilişkiniz varsa sonlanabilir. ortağınıza ya da partnerinize destek olabilir, kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilirsiniz. özellikle 19 eylül-9 ekim tarihleri arasında destek olurken aşırı eleştirel olmamaya, sabırlı ve anlayışlı tavırlar sergilemeye özen göstermelisiniz.