Begüm Minkis

21 Eylül 2021 İstanbul’a göre 03:54’te Balık burcunun 28 derecesinde dolunay gerçekleşecek. Bulanık suların hayata dair netliği azalttığı ve çok daha fazlasını görmek isteyeceğimiz bir sürece giriyoruz. İhmaller tahmin edilemez büyük sorunlara sebebiyet verebileceğinden sözlerimize sadık kalmaya, gerçeklerden uzaklaşmamaya özen göstermemiz gerekiyor. İlahi planın işleyişine tanıklık edebilir ve maneviyatımızın gelişiminde büyük ölçekte etki edecek hasbelkader gelişmeler yaşayabiliriz. Balık dolunayı sezgilerimizi arttırırken bu döneme dair hikayelerimiz de daha mistik bir hal alabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Gözlerimize perde indiren, kontrol dışı gelişmelerle kendimizi ilahi takdire bırakmamanıza neden olacak Balık dolunayı 28 derecede gerçekleşiyor. 28 Derecede gerçekleşmesi gündeme gelen konuların temelinin geçmişe dayandığını ifade ediyor. Dolaysıyla artık bir nihayete bağlamak istediğimiz konuların varlığını ifade etmektedir. Dolunaylar hayata dair sınavlarımızın notunu öğrenmek, aldığımız ve verdiklerimizin muhasebeye çekilmesi ile ilgilidir. Ödüller veya cezalarla dolu olabileceği gibi yepyeni başlangıçlar yapmamız için geçmiş defterleri kapatmamıza da yardımcı olur. Balık burcu dolunayı ise rüyanın biterek uykudan uyanmaya işaret ediyor.

Balık burcu soyut konularla ilişkilendirildiği için duygular, sezgiler, fikirler çok daha ön plana çıkacak. Her canlı ile empati kurmaya açık olabiliriz. Kurban veya aciz psikolojisini çekmemeye, kendi sınırlarımızı da bilmeye özen göstermeliyiz. Neptün ile Ay kavuştuğu için net görüş oldukça zor. Tahmin dışı şaşırtıcı olaylar, bilinmezlikler, gizemler ve hayal kırıklıkları ile dolu pek çok konu olabileceği gibi bizim çabamızın dışında gelişen müdahaleler ile bir kısmete de varabilir ya da beladan da uzaklaşabiliriz. Yine de neden ve niçin soruları ile zihnimiz karmaşıklaşabilir. İnsanlarla iletişimimizi zorlamadan destek almamız gereken tek yer sezgilerimiz olacaktır. Bilinçaltımızın derinliklerine kulak vermeyi, bazı şeyler zor olsa dahi yüzleşmeyi bilmemiz gerekecek.

Balık burcunun gölge taraflarından kimliği kaybetme, kendini peygamber sanma ve rol yapma gibi durmlar insanlarda daha sık görülebilir. Mars gezegeni an haritasında Ay ile karşıt açıda bulunması dişil enerjide aldatılma veya şiddetin görülebileceğini ifade ediyor. Balık sınırsızlıkları da ifade ettiğinden abartılı hareketlerde bulunmamak gerekebilir. Keskin sirke küpüne zarar verebilir. Sabırsız davranışlar ve duygu patlamaları ile elimizdeki değerler adeta Balık gibi kayıp gidebilir.

Dolunay, an haritasının 3/9 bilgi ve iletişim aksında gerçekleştiğinden eğitimler, medya, yabancılar, yolculuklar ve resmiyete dayalı işlerle çok sık ilgilenebiliriz. Dolunaya eşlik eden Merkür ve Jüpiter üçgeni ise güzel ve destekleyici nitelikte. Doğru vizyon ile hareket etmek, kendimizi geliştirmek ve ticari faaliyetlerde başarı elde etmek mümkün olabilecek. Hatta şehir dışı ve yurt dışı bağlantıları ile işletmelerin büyümesi mümkün. 27 Eylül’de Merkür retroya gireceğinden dolunayın ilk günleri daha etkili olacak.

Mali açıdan boyumuzu aşan işlere girebiliriz. Haddimizi aşan miktarlarda borç vermek veya borçlanmaktan uzak durmamız gerekiyor. Dolandırıcılık içeren link ve mesajlar, dijital hırsızlıklar ve hileli ürünler piyasaya sürülebilir. İstanbul’a göre dolunay anında yükselen Aslan burcu olduğundan romantik konular, çocuklarla ilişkilerimizde hayalci yaklaşımlar içerisinde olmamaya özen göstermeliyiz. Coronavirüs kapsamında alınan tedbirlerde yeni düzenlemeler yapılabilir. Aslan burcu sahnede olmayı temsil ettiğinden en azından gelişmelerin daha açık şekilde sunulması mümkün olabilir.

An haritasında Venüs, Uranüs ve Satürn T- karesi ilişkilerde zorlukları ifade ediyor. Ortaklık ve evlilikler çerçevesinde planlar değişebilir. Sözleşmeler feshedilebilir, uzunca süren davalar sonuçlanabilir. İstenmeyen hamileliklere dikkat etmek gerekli olabilir bu dönemde. Kimileri ani taşınma kararı alabilir. Tek gecelik birliktelikler ve gizli ilişkilere de vurgu yapan bir dolunay olduğundan kandırılmamaya dikkat etmek gerekiyor. Ay Scheat sabit yıldızının üzerinde olması özel yaşamda hırsların kurbanı, meslekte ise idol olmayı ifade ediyor. Toplum onayının olmadığı davranışları da çok kez izleyebilir, duyabiliriz.

Hava şartları ise belirsiz ve puslu olabilir. Yağış, sel, tsunami, deniz kazaları ve deniz depremlerine açık bir süreç. Ruhsal dalgalanmalar, ilaç hassasiyetleri de görülebilir. Ayaklarda ağrı, dolaşım problemleri, romatizma ve böbrek sorunları görülebilir.

Balık dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Ruhsal olarak uyanışınıza vesile olacak hoş bir karşılaşma, haber veya rüyaların sık sık sizi bulabileceği bir zaman. Gizli ve belirsiz konular aydınlanabilir. Manevi olarak gelişmenize vesile olacak yardım, bağış ve fedakarlık içeren temalar önünüze gelebilir. İnzivaya çekileceğiniz uzun bir seyahat düşünebilir ya da taşınarak ait olduğunuz yerlerden uzaklara gidebilirsiniz. Kendinize dönmeniz, gelecekte yapacaklarınız için enerji toplamanız için çok uygun bir süreç. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayallerinize biraz daha yaklaşacağınız bu dönemde insanların desteğini görebilirsiniz. Ortak amaç uğruna gelişen organizasyonlar, topluluklar öne çıkacak. Bilhassa ruhsal gelişiminize yardım eden yoga, meditasyon içerikli konulara ilginiz artabilir. İş yaşantınıza dair azminiz inançlarınıza dair tazelenme yaşayacaksınız. Sunduğunuz ürün veya mal için yüksek meblağları verebilecek müşteriler bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Halka açık olaylar çerçevesinde görünürlüğünüzü arttıracak bir süreç olacak. Söylediğiniz söz, tutumlarınız veya giydiğiniz kıyafetlerle ikon haline gelebilirsiniz. Başarılarınızın görülmesini istiyorsanız da uygun bir zamanlama. Aile içerisinde geleceğinize hizmet eden konularla bağlantılı gerçekçi düşünmeniz ve hayatınızı ona göre inşa etmeniz de önemli konular içerisinde. Bilhassa bireysel sorumluluklarınızı bilmeli, yükseliş için gerekli donanımlarınızı tamamlamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Manevi gelişiminiz dolunay ile daha da vurgulanacak. Hayata bakış açınız değişiyor ve her şey daha imkanlı hale geliyor olacak. Eğitim, kişisel gelişiminiz ve görüşleriniz sizin için daha değerli hale gelebilir. Sezgilerinizle, birikimlerinizle insanlara ve kendinize ışık olabilirsiniz. Yer değişikliği, resmi işlemler, uzaklara seyahat, taşınma gündemleri öne çıkabilir. İlgi duyduğunuz alanlara dair kitaplar tedarik edebilir ve eğitimlere katılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İnsanlarla ortak edindiğiniz değerler, kazanılan paralarla ilgili kafa karışıklığı yaratan unsurlar tetiklenebilir. Maddiyata dair ideallerinizde fikir değişikliğine gidebilirsiniz. Yatırımlar, ödemeler yoluyla geçmişteki başarılı hamleler size yüklü paralar kazandırabilir. Finansal konulara dair önünüze sunulan pembe tablolar var ise çekimser davranmalı, işin özünü daha iyi anlamalısınız. Aksi takdirde dolandırılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İlişkiler, ortaklıklar, yakın dostluklar, danışmanlık görüşmeleri yaşamınızın merkezi haline gelebilir. Sosyalleşmeye açık bu süreçte mesleki bağlantıda olduğunuz insanlar sözlerini tutmayabilir veya yanlış sözlerle sizleri oyalayabilir. Kafa karışıklığı yaratan bu gelişmeler ilişkilerdeki geçmişten gelen tüm yargıları kırmanıza vesile olacak. Bağışıklığınızı desteklemeniz gereken bu süreçte dış görüntünüzde de beğenmediğiniz bir noktayı değişime sürükleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Zararlı alışkanlıklar, bağımlılıklarınızı bırakmanız için destekleyici süreçlerde olacaksınız. İşiniz sebebiyle kısa vadeli eğitimlere yazılabilirsiniz. Meslek ve eğitim nedeniyle yer değişimi, resmi işlemler ve seyahat gündeme gelebilir. Çalışma ortamınızda beklenmedik değişimler yaşanabileceği gibi sorunların nedenini bulmakta zorlanacağınız birtakım karışıklıklar da olabilir. Not alarak, sistematik ve randevulu ilerlemeniz gereken bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Romantizmin sular seller misali yaşamınıza akabileceği bir süreç. Aşk hayatınızda duygulandıran gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yaratıcılık ve üretkenlik için gereken ilhamı daha kolay bulmanız olası. Kendinizi şanslı ve neşeli hissetmeniz başarı kazanmanıza yardımcı olabilecek. Kimileriniz ise şans oyunları, kredi ve yatırımlar vasıtasıyla riskli parasal girişimlerde bulunabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ev aile koşullarınızda karışıklıklar olabilir. Aileniz görüşlerinize karşı çıkabilir. Ev ortamınızda tadilat nedeniyle dağınıklıklar, borular ve su tesisatları ile ilgili aksaklıklar çıkabilir. Kimileriniz evlilik sebebiyle farklı bir yere geçebilirsiniz. Akrabalarınız karşı daha anlayışlı olmanız gereken gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. İç dünyanız, kökleriniz, geçmişinizle ilgili önceden bilmediğiniz bilgiler önünüze gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Öğrenme, bilgi toplama, görüşme, planlama süreçlerinde olacaksınız. İş hayatınızda işinize yarayacak yaratıcı verimli fikirler aklınıza gelebilir. Ticari faaliyetleriniz hız kazanırken e ticaret ortamlarda ve sosyal medyada dolandırıcılık, hackerlık ve yalan bilgilere karşı dikkat etmelisiniz. Kardeşler, kuzenler ve komşularınızla ilgili yanlış algıya düşmeden çevresel şartları gerçekçi şekilde değerlendirmeniz önem kazanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddi bolluğu, yeterli özgüveni kendinize çekeceğiniz bir zaman. Yaşamın lükslerinden daha kolay faydalanabilirsiniz. Doğru yer ve zamanı bulmanız sayesinde işlerinizi büyütebilirsiniz. Dozunda risk almanın olumlu getirileri olabilir. Konforunuz, refahınız ve sahip olduklarınız önemli bir hale gelmekte. İş hayatınızda zam, terfi yönde girişimler başarı ile sonuçlanabilir. Mistik ve ruhsal olarak sizi iyi hissettirecek eşyalara harcamalar gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Fiziksel ve ruhsal daha hassaslaşmanız mümkün. Sezgileriniz size yol gösterebilir lakin kendinizi değerlendirirken daha gerçekçi bakış açısına sahip olmanız gerekebilir. Her duyduğunuza, gördüğünüze hemen inanmamalısınız. Çevrenize karşı daha duyarlı, empat ve sağduyulu olmalı ve dozunda destek vermelisiniz. Geçmişinizde gerçekçi, planlı davrandıysanız şimdi hayallerinizi gerçekleştirme fırsatı elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis