Merve Çubuktepe

Tutulmalar dönemine geçmeden önceki son yeniay geldi çattı… Lafı uzatmadan hemen iyi haberle başlamak istiyorum: Harika bir yeniay bizleri bekliyor. :) Uyumlu açı kalıplarıyla bezeli, enerji yükselten, motivasyonu arttıran özetle artık rutinden içi şişenlere, aksiliklerle boğuşanlara destek olabilecek bir yapı söz konusu. Şimdi bu güzel yeniayın detaylarına inelim. Burç bazında analizleri ise yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

23 Temmuz 2017, saat 12:46’da gerçekleşecek yeniay anında Güneş ile Mars kavuşum halinde, yükselen yöneticisi Venüs ile pek sevdiğimiz Jüpiter de olumlu açılarda ve önemli iyicil yıldızlar da sahnede. Daha ne olsun! Uzun süredir gerilimli açılar, aman dikkat, aman şöyle zorlu bir dönem diye yaza yaza bitiremedik, şimdi ise bu zorlu etkileri geride bırakmak, toparlanmak ve isteklerimizi hayata geçirmek adına düğmeye basılıyor.

Büyük ateş üçgeni yeniayın en önemli faktörlerinden biri. Yani bizi canlandıran, üzerimizdeki ölü toprağını atmamızı sağlayacak uyumlu ve iyicil bir açı kalıbı söz konusu. Cesaret ve kararlılık artacaktır, tabii ki işin içerisinde Mars olduğu için mücadeleler de. Ancak burada gerçekten isteyen, doğru adımları atan kişinin başarıya ulaşması etkisi çok güçlüdür. Üşenmemek, pes etmemek ve hedefe kararlılıkla yürümek çok önemli. Yerleşimine göre gerek duygusal konularda iyi haberler, kariyer adına yeni başlangıçlar, aynı zamanda projelerde başarılar gündeme gelebilir.

Bu yeniayda dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise tabii ki abartı olacak. Zira her şey çok yoğun ve süslü püslü gösterilebilir, her parıldayan altın değildir sözünü de aklımızın bir köşesine not etmek en iyisi. İddialı demeçler, iddialı hareketler artabilir; ancak unutmamak lazım ki altı boş olan yapılar bu dönemde daha da ayan beyan görülebilir. Ondan ötürü tutulamayacak sözlerin altına girmekten kaçınmakta fayda var. Ancak dediğim gibi genel toplamda harika etkiler bizi bekliyor, tadını çıkarın. :)

Gelelim yeniayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Aşk konusunda yepyeni gelişmeler, flörtler ve heyecanlar sizleri bekliyor. Beklenmedik hayranlar, maceralar ve bol bol eğlence de cabası. Yeniayın olumlu etkisi vesilesiyle aynı zamanda yeni bir hobiye başlayabilir, yaratıcılığınızı harikulade ifade edebilir; ayrıca da ortamlarda bol bol dikkat çekebilirsiniz. :) Arkadaş mıyız değil miyiz diye soran Koçlar mutlu haberler alarak bir ilişkiye başlayabilir, ya da ilişkinin resmiyete dökülmesine dair adımlar atılabilir. Çocuk sahibi olmak isteyenler için de tam fırsatlara açık bir etki. Çocuğu olanlar adına da güzel haberler almak, aile ve sevdiklerinizle keyifli zaman geçirmek, tatile çıkmak için de ideal bir yapı söz konusu. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Taşınma ya da evde tadilat adına çok uygun bir zaman. Bu dönemde mülk almak, yatırım yapmak adına destekleyici etkiler devrede. Aile ya da hane içinden güzel haberler alabilir adeta “Neşeli Günler” filmindeki gibi bir ruh haline girebilirsiniz. :) Maddi açıdan doğru adımlar atıldığında yatırımlardan iyi sonuç almak, aynı zamanda iş ortamında fark yaratmak, dikkat çekmek ve takdir toplamak da mümkündür. Geçmişle ilgili bir sorun varsa çözüp geride bırakmak, hafiflemek ve en önemlisi de hayat enerjinizi arttırmak adına şahane etkiler devrede. Spor ve diyet konularına da girişebilirsiniz, ne kadar çok hareket o kadar bereket diyelim. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Zaten Venüs sizin burcunuzda, Jüpiter’in de desteği yanında. Şimdi de yeniay zamanı. Bu dönemde imaj değişikliği, güzelleşme, giysi dolabınızı yenilemenin tam sırası. İletişim ve seyahat trafiğiniz zirve yapabilir, yepyeni çevrelere girebilirsiniz. Aynı zamanda ticari açıdan yeni girişimler yapmak için de destekler tam gaz yanınızda. Aşk konusunda da gündem oldukça hareketli, ancak bu dönem daha çok eğlence ve keyif odaklı bir süreç söz konusu; ruh haliniz hızla değişebilir, ondan ötürü hemen çok kesin yargılara varmamakta fayda var. Yakın çevre ya da kardeşlerinizden gelecek iyi bir haber keyfinizi daha da arttırabilir, aynı zamanda size beklenmedik bir destek sağlayabilir. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi açıdan güzel etkiler devrede. Beklediğiniz bir alacağı temin edebilir ya da maaşınızda zam gerçekleşebilir. Finansal konularda yeni girişimler ve yatırımlar açısından oldukça destekleyici bir etki söz konusu, ancak gökyüzü etkilerinin verdiği savurganlık duygusundan ötürü para geldiği gibi gidebilir. Yani parayı bulup hemen harcamıyoruz, biraz da köşeye koyuyoruz. :) Küslükler bitebilir, arkadaşlıklar aşka dönüşebilir. Ayrıca bu dönemde eğer bir süredir daha cansız, hüzünlü bir ruh halinde hissediyorsanız güçlendiğinizi ve tekrar içinize yaşam enerjisi dolduğunu hissedebilirsiniz. Ev kuşu olmaktan çıkıp sosyalleşmek de çok iyi gelecektir. Sadece ve sadece bu dönemde dedikodu trafiklerine dikkat, bilgi kirliliği olabilir; hemen ilk duyduğunuz yargıyı doğru kabul etmeyin, biraz daha araştırın derim. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yıldızınızın parıl parıl parladığı, dikkatleri üzerinize toplayabileceğiniz şahane etkiler devrede. Yeni çevrelere girmek, insanlarla tanışmak, görünür olmak adına önemli bir dönemdesiniz. Yani fark edilmek istiyorsanız illa ki bu gerçekleşecektir. Yeniayın etkisinden bir kaç gün sonrasında imaj değişikliği, estetik operasyonlar gibi süreçleri de istiyorsanız takviminize alabilirsiniz. Hayatınızda özellikle Ağustos 2017 tutulmalar dönemi öncesinde hayati ve önemli kararlar almak adına motivasyonunuz artabilir, değişim dalgasını başlatabilirsiniz. Sadece aşırı iddiacılık ve sabitfikirlilik konusuna dikkat, Mars bazen sizi çok gözükara ve pervasız yapabilir. Sevdiğiniz insanları kulakardı etmemekte fayda var. Aynı zamanda insanlara da ilham ve enerji vermek adına da tüm destekler sizinle. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yeniaydan sonra “şok şok şok” diye başlayan magazin programları tadında bir sürece girebilirsiniz. Maskeleri düşen mi dersiniz, foyaları ortayan çıkan sempatik görünümlü sevimsizler mi; hepsi gündemde. Ancak bunu kötü bir durum olarak görmemelisiniz, günlük hayatta duruşunuzu da şekillendirecek ve sizi uzun vadede zorlayacak olaylara karşı bir erken uyarı sistemi olarak düşünmek en doğrusu. Kariyer konusunda işler karışmışken beklenmedik olaylar sonucunda menfaatinize olacak güzel haberler alabilir, hatta biraz da şaşırabilirsiniz. Duygusal konularda gizli kapaklı işlerden uzak durmak önemli görünüyor, zira bu konu beklediğinizden çabuk açığa çıkabilir. Sağlık konusunda üşengeçlik yapmamalı, iş hayatı dengesini iyi kurmalısınız. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Venüs, Jüpiter, Merkür, Mars… Tüm gezegenler elele vermiş sizi destekliyorlar. Yeniayın da güzel yapısı vesilesiyle bu dönemde gerçekten inandığınız konularda başarı sağlayabilir, önemli işbirlikleri yapabilir ve kalabalık bir grupla zafer kutlaması gerçekleştirebilirsiniz. Yepyeni çevrelere girmek, insanlar tanımak, hem eğlenmek hem de ruhsal açıdan zenginleşmek adına da harika bir dönem. Aynı zamanda hayatınızda iz bırakacak önemli seyahatlere çıkabilir, ileride size çok faydası olacak bilgiler edinebilirsiniz. Hukuki konularda sıkıntıları olan Teraziler için sevindirici gelişmeler gündeme gelebilir. Eğitim hayatı devam eden Teraziler için gerek tercihler, gerek akademik başarı açısından da fırsatlar devrede. İş arayanlar ise özellikle referanslar aracılığı ile olumlu sonuçlar alabilirler. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyer konusunda yıldızınız parlıyor. Bu dönem gerek size maddi ve manevi katkı sağlayacak görev ya da iş değişimleri açısından fırsatlarla dolu. Aynı zamanda kendinizi çok daha iyi gösterebilir, tüm dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Hayatınızda önemli kararlar almak, yaşamınızı değiştirmek adına da tetikleyici etkiler devrede. Beklediğiniz bir alacak, nafaka ya da miras varsa temin edebilir, ya da partnerinizin/eşinizin maddi durumuyla ilgili güzel haberler alabilirsiniz. Bu dönemde tek dikkat edilmesi gereken konu aşırı inatçılık ya da zıtlaşmalar olacak. (Özellikle aile büyükleri ve patronlar) Sempatik, canlı ve olumlu bir tutumla her türlü kapıyı açmanız ve başarı sağlamanız mümkün. Zorlu bir hastalık ya da tedavi süreci varsa, iyi haberler alabilir ve kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Satürn’ün zorlayıcı etkisine inat, gerçekten güzel bir yeniay sizleri bekliyor. Aslan burcunda yoğunlaşan gezegenler ve Jüpiter Terazi etkisi adeta size derin bir nefes aldırabilir. Tekrar o güzel iyimser enerjinizi toplayıp yaşama sevinci hissini tazeleyebileceğiniz bir dönem sizleri bekliyor. :) Duygusal konularda nişan ya da evlilik gibi süreçler gündeme gelebilir. Ortaklık kurmayı düşünenler için de ideal bir zaman. Bu dönemde hayatınızı değiştirebilecek seyahatlere çıkabilir ve sizi ideallerinize doğru götürebilecek insanlarla tanışabilirsiniz. Bir konuda eğitim alıp uzmanlaşmayı düşünüyorsanız tam zamanı. Arkadaşlarınızdan gelecek bir destek size beklenmedik iyi haberler getirebilir, bu motivasyon ile daha da güçlü ve kararlı hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Evet,çok zorlu bir dolunayı atlattınız, şimdi ise toparlanma ve canlanma zamanı. Yeniay özellikle size finansal açıdan destekler sunuyor. Beklediğiniz miraslar, alacaklar, nafakalar ve çözümsüz hukuki meselelerin çözümü açısından güzel bir etkileşim mevcut. Sadece harcama dengesine dikkat. Bu etki partner ya da eşinizi de kapsayan nitelikte. Aynı zamanda bir türlü çözülmeyen bir bürokratik konuyla ilgili hayırlı bir sonuç alabilirsiniz. Kariyer konusunda beklediğiniz iyi bir haber alabilir, ya da bir otorite figüründen destek ve takdir görebilirsiniz. İş ortamında size avantaj sağlayacak bir değişim gündeme gelebilir. Ruhsal dönüşüm, rahatlama ve odak değiştirme adına ideal bir yapı söz konusu. Bu dönemde biraz kafanızı dinleyerek daha iyi hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aslan burcunda yerleşen gezegenler sizi biraz gerilimli ya da her şey daha zormuş gibi hissettirebilir. Ancak yeniay, Venüs ve Jüpiter’in olumlu etkisi vesilesi ile güzel gelişmeler kapıda. Halihazırda mutlu mesut giden ilişkiler nişan ya da evlilikle sonuçlanabilir. Hayata geçirmek istediğiniz konularda saygı duyduğunuz bir kişiden destek alabilir, aynı zamanda insanları bilgi ve birikiminizle destekleyebilirsiniz. Duygusal açıdan bekar Kovalar için de yeni aşklara yelken açmak adına güzel etkiler söz konusu. Yeni ortaklıklar, işbirlikleri ve grup çalışmaları gündeme gelebilir ve bu size başarı kazandırabilir. Bu evrede bazı açıktan açığa sizi sinir eden, düşmanca davranan kişileri doğru adımları atarak pert edebilirsiniz, ya da onlar sizin vesilenizle layıklarını buluyorlar diyelim. :) Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Diyete ve spora başlamak, kendini yenilemek adına harika bir zaman. Yeniay zaten pazar günü, bu pazartesi başlayın derim. Bir sağlık probleminiz varsa teşhis konulabilir ya da iyileşme görülebilir; bu dönem harita da destekliyorsa operasyonlar için de uygundur. Aile ya da hane fertlerinden maddi ve manevi yardımlar alabilir; derin bir oh çekebilirsiniz. Doğru adımlar atarak aynı zamanda maddi açıdan kazanım sağlamak da mümkündür. Bürokratik sorunlar varsa çözülebilir, aynı zamanda iş ortamınızda değişim gündeme gelebilir. İş aramak ve bulmak adına destekleyici etkiler devrede; sadece biraz daha girişken olmanız önem taşıyor, çünkü bu dönem rekabet de yoğun olacaktır. Bekleyen bir gayrimenkul satışınız varsa olumlu bir şekilde sonuçlanabilir. Doğum haritanız üzerindeki size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yeniayın herkese mutluluk ve şans getirmesi dileğiyle…
Merve Dirağ