Begüm Minkis

25 Ocak 2020’de İstanbul saatine göre 00:41’de Kova burcunun 4 derecesinde bir yeniay deneyimleyeceğiz. Uranüsyen doğada gerçekleşecek yeniay anı, değişken burçların açı baskınlığı ile akla ‘’aynı nehirde iki kere yıkanılmaz’’ sözünü getiriyor. Bu süreçte içinde bulunduğumuz maddi ve manevi şartların hiç değişmeyeceğini ummak yanılgı olacaktır. Yeniliklere ve sorumluluklara ne kadar açığız, kendimize ne kadar güveniyoruz? Gelişecek temalarla bu sorularının cevaplarını alırken sürpriz değişimlerle görünenin ötesini keşfedeceğiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Kova yeniayı geçtiğimiz aylarda deneyimlediğimiz önemli tutulmalardan sonraki ilk gökyüzü olayı olacak. Bu nedenle hayatımızda gelecek dönemlerde edineceğimiz rollerle ilgili belirlemeler yapacaktır. Yeniay anında 22 derece Terazi burcu yükseliyor. Derece itibariyle daha yılın başında yaşadığımız Satürn ve Plüton kavuşumunu tetikliyor. Mc dediğimiz tepe noktası ise 25 derece Yengeç burcu olarak geçtiğimiz Ay Tutumasını tetikliyor. Üstelik Satürn yeniay anının dispozitörü olarak Oğlak burcunda ve haritanın köşe akslarından biri olan dördüncü evde en kuvvetli gezegen olarak bulunuyor. Bu etkileri harmanladığımızda aile hayatı, köklerimiz, gayrimenkuller ve yerleşim temaları ile ilgili köklü başlangıçların yapılacağı bir yeniay dönemi geçireceğiz. Toprağa dair işlerde yeni girişimler söz konusu olabilir. Evliliğe gidecek birliktelikler kurulurken var olan düzenlerde de sarsılmalar meydana gelebilir.

Kova burcu bilim, teknoloji, uçaklar, astroloji, toplumsal olaylar ve belli bir misyona hizmet eden grup aktiviteleri ile bağlantılıdır. Bu süreçte bu temalar hayatımızda yoğun şekillerde konu olabilir. Öte yandan gündemi karıştıracak, hayatı sorgulatacak ve bireyselden ziyade toplumsal olarak da nereye gittiğimize dair sorgulamalar içerisinde olmamız mümkündür.

Yeniay özel ve aile ilişkilerine dair yoğun bir temizlik dönemine bizi sokacaktır. Duyguları değişken tabiatta olan insanlarda ani ruhsal bunalımlar, kaçış istekleri ve ayrılık kararları dikkat çekebilir. Yükselen yöneticisi Venüs’ün Neptün ile kavuşurken Mars ile de kare açı içerisinde olması yıkılmaz kale dediğiniz insanların nasılda arkadan iş çevirdiğini, aldattığını öğrenmenize vesile olacaktır. Eril ve dişil enerjilerde asi çıkışlar görülebilir. Gizli ilişkilere olan meyilde bir artış yaşanabilir.

Pek tabii sadece olumsuz senaryoları düşünmek anlamsız. Şans gezegeni Jüpiterin düşler gezegeni Neptün ile kuracağı altmışlık açı bu yeniayda olan en olumlu destek olacak gözükmektedir. Hayaller gerçeğe dönebilir. Destek gören haritaların masalındaki kahraman aniden ortaya çıkabilir. Gelecek vaad eden ilişkiler boyut atlayarak evliliğe doğru yol alabilir gözükmektedir. Üstelik spiritüel konulara olan ilgide bu açılarla birlikte artış yaşayabiliriz. Geleceğimize dair sağlam öngörüler oluşturabiliriz.

Yeniayın verdiği tesirlerle birtakım kişiler yurt dışı ile bağlantılar kurabilir veya radikal bir karar alarak farklı bir şehirde hayatını sürdürmek noktasında kararlar alabilir gözüküyor. Toprağa dair olan yatırımlarda ve miras işlerinde daha gerçekçi düşünmek gerekecektir. Gökyüzündeki hava elementi vurgusu ise Kova burcunun yüksek akılı temsil etmesi ile güzel bir denge oluşturuyor. Bilimin, sanatın ve teknolojinin gelişmesi mümkündür. Hatta farklı bir estetik görüş, modaya dair değişik bakış açıları ortaya çıkarak konuşulabilir.

Kova yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Umutlarınıza dair daha çok risk almak isteyebilirsiniz. Yeni bir arkadaş ortamı edineceğiniz gruplar gündeminizde yer alabilir. Büyük paralar kazanabileceğiniz veya mesleğinizden elde ettiğiniz gelirlerinizi arttırma yolunda birtakım girişimler gerçekleştirebilirsiniz. İş çevrenizde sürpriz tanışmalar arkadaşlığa görebilir. Geleceğinize dair idealize etmiş olduğunuz projelere yenilerini ekleyebilir veya eskiden size cazip gelen konular artık pek de önemli olmayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kendinizi birden sahnede bulabilir ve dikkat çekici girişimler gerçekleştirebilirsiniz. Ani kararla imajınızı değiştirebilirsiniz. İsminizin yanına yeni unvanlar gelebilir. Yükseliş gerçekleştirebilirsiniz. Meslek hayatınıza farklı bir getirmek ve belki de yurt dışına açılmak isteyeceksiniz. Bunun için eğitimlerde alabilirsiniz. Yeni bir iş başlangıcı konusunda da keza destekleniyorsunuz. Yalnız beklenmedik şekillerde bir sorumluluk üzerinize kalabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ticaret, pazarlama ve medya gibi mesleklere sahipseniz iyi bir çıkış yakalayabilirsiniz. Uzak yerlerde yaşayan akraba ve arkadaşlarınıza dair şaşırtıcı haberler alabilirsiniz. Aniden gelişen bir seyahat fikri de sizi heyecanlandırabilir. Hatta ailenizle birlikte ufuk açıcı eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Kimilerinize seyahat, internet ortamı ve eğitimlerde sürpriz aşk fırsatları olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ailenizdeki ortak kaynaklarınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Eş ve ortaklıklardan gelen paralara yeni açılımlar gelebilir. Miras, nafaka, tazminat vb. konularda ilerlemeler görülebilir. Ödemelerinizi iyi planlamanız ve beklenmedik giderlere karşı temkinli olmak iyi olacaktır. Ruhsal anlamda kendi içinize dönerek ev ortamınızda yalnız vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Aile bireylerinizin de bir sıkıntısına yardım etmek söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek yeniay yönünüzü ilişkilere çeviriyor. Gerek dost gerek özel ilişkilerle ilgili ikili görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak Evliyseniz eşinizin de bireysel anlamda yeni girişimleri söz konusu olabilir. Doğru iletişim gerçekleştirerek denge kurabilmek bu süreçte oldukça önemli olacaktır. İş hayatınızda üstlerinizle yanlış anlaşılmalara ve ani gelişecek gerginliklere açık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yeni bir müşteri kazanmak ve uzun zamandır hazırlığını yaptığınız bir işi piyasaya dökmek adına iyi zamanlarda olacaksınız. Yeni adımlar gündelik sorumluluklarınızı da arttıracaktır. Sağlığınıza ve beslenmenize daha çok yönelebilirsiniz. Yurt dışı, eğitim ve medya konularında ani kararlarla yola çıkmanız mümkündür. Uzak akrabalarınızın sağlık problemleri oluşabilir. İş ortamınızdaki düzeniniz ve çalışma arkadaşlarınızla ilgili yeni bir gelişme olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hobiler, yetenekler ve tatilerle ilgili ani masraflara açık olabilirsiniz. Becerilerinizden iş yaratmak isteyebilirsiniz. Aşk yaşantınızda beklenmedik bir kriz çıkabilir. Borsa ve spekülasyona olan ilgi alakanızda artış olması mümkün fakat çok riskli işler için şartlar pek uygun olmayabilir. Bu süreçte dışarı açılarak yaşamın güzelliklerini tatma isteğinizde artış yaşayabilirsiniz. Hayatınızda biri yoksa da aşkı kendinize böylelikle daha çok çekebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aile yaşantınız, akrabalar ve ev düzeninizle bağlantılı kontrolünüz dışında ani gelişmeler ortaya çıkabilir. Kararlar alabilirsiniz. Yakınlarınıza harcamalar yapabilirsiniz. Yeni bir ev almak, satmak veya eşya yenileme/düzenleme gibi gündemler oluşabilir. Oldukça anlaştığınız akrabalarınızla samimi vakitler geçirebilirsiniz. Birlikteliklerden gelecek sürpriz konularda sizi şaşırtabilir. Partnerinizin kariyerine dair beklemediğiniz konular gelişebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Teknolojiye olan ilginizde artış hissedebilirsiniz. Yeni bir işe başlamak, kurmak veya iş anlaşmaları vesilesiyle evrak ve imza işlemleriniz olabilir. Sosyal medyada başarı oranınız yükselebilir. Pazarlama tekniklerini daha iyi sergileyebilirsiniz. Kardeşler ve yakın aile ilişkilerinizde yeni gelişmeler yaşanabilir. İş ortamınızda beklenmedik düzen değişimlerine maruz kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Maddi açıdan şansınız yükseliyor fakat beklenmedik giderler olabilir. Özellikle sosyal çevrenize veya aşk yaşantınıza dair karşı tarafı memnun etmek maksadıyla davetler gündeme gelebilir. İlk buluşmalar görülebilir. Yeteneklerinizi işinize daha kolay endeksleyebilirsiniz. Teknolojik cihazlar satın alınabilir. İş yaşantınızda maaşınıza zam alabilirsiniz. Yeni bir mal satışa çıkarabilirsiniz veya satılıkta olan bir malınız sahibini bulabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda gerçekleşen yeniay ilk etapta fiziksel görünümünüze normalden daha fazla odaklanacağınıza işaret ediyor. Gerek sağlık gerek güzelliğinizle bağlantılı yeni adımlar atabilirsiniz. Dünyayı algılayış biçiminize yeni form gelebilir. Aile ve ev yaşantınızla ilgili beklenmedik ve ani kararlar almaya müsait olabilirsiniz. Özgürleşme duygunuzda artış yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bilinçaltınıza dönerek ruhsal anlamda gelişim göstereceğiniz bir konu kendini gösterebilir. Ruhsal dönüşümlere hazır olmak gerekebilir. Yakın çevrenizle ilgili gizli bir konuyu öğrenebilirsiniz. Ani harcamalar görülebilir. Beklenmedik ödemeler ve hastane masrafları kontrolünüz dışında gerçekleşebilir. Spiritüel ve okült konularla bağlantılı yeni deneyimleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis