Merve Çubuktepe

Nihayet 2020’nin son haftalık analizine geldik. Her anlamda tüm ezberleri bozan, dönüştürücü, zor ve global ölçekte hayatımızı değiştiren 2020’yi geride bırakıyoruz. Pandemide hayatını kaybeden herkese Allah rahmet eylesin, hasta olanlar için ise acil şifalar diliyoruz.

Ekmek yapıp yoga videoları çekerken, ilk başta okul tatili gibi gelen kapanma süreci yazın biraz durulur gibi olsa da sonbaharda gelen ikinci dalgayla birlikte koşullar daha da sertleşti. Ve hayatımız geçtiğimiz yıla göre birçok açıdan çok daha farklı. Maskeler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası, eskiden normal karşılayacağımız tıkış tıkış ortamlar artık korkutucu, eğitim ve danışmanlıklar için mesafeli durulan online sistemler ise şu an hayatımızın en temel parçalarından biri. Online alışveriş, dijital hizmetler, el değmeden yapılan her şey. 2020’deki Oğlak vurgusu hayatımızı sınırların içine hapsetti ve hatta kuruttu. Konserler, tiyatrolar, kutlamalar… Hepsi belirsiz bir döneme kadar askıda. Dünyanın bir astrolojik haritası olsaydı eğer herkes on ikinci eve girmiş olurdu ki küresel açıdan tam anlamıyla bir 12. Ev deneyimi yaşadık bu yıl. İnzivanın, sınır koymanın, içe kapanmanın evi. Bir yandan bulmak isteyen için ruhsal aydınlanma ve dönüşümün.

2021 ile birlikte Kova vurgusu yaklaşırken yılın sonunda aşı haberleri geldi. Şimdi hep beraber bu yıl tüm dünyanın başına musallat olmuş salgın sorununun yavaş yavaş çözülmesini bekliyoruz. Kova etkisi daha önce de yazdığım gibi dijitalleşme sürecinin de artacağı vurgusunu gösteriyor. Robot süpürgeler 20-30 sene önce bir bilimkurgu filmi öğesi olabilirdi şimdi ise her yerde. Eğitim başta olmak üzere sosyalleşme ve hayatın dijitalize olması giderek artacak, buna uyum sağlayanlar da tabii ki avantaj sağlayacaktır.

Yılın son haftasının en önemli gökyüzü etkisi 30 Aralık 2020 Yengeç Burcunda Dolunay olacak. Saat 06:28’de 8 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek. Dolunay anında Güneş zorlu bir sabit yıldız olan Facies ile kavuşumda. Duygusal anlamda yılın son günlerinde yıpratıcı etkiler söz konusu olabilir. Alınganlıklar, aşırı tepkiler, her şeye gereğinden fazla anlam yüklemek… Bir şeylere kızıp hıncımızı başka şeyden çıkarma tuzağına düşmemeliyiz.

Diğer yandan Venüs-GAD kavuşumu çok güçlü, dolunayın yöneticisi Jüpiter de Kova burcunda Satürn ile kavuşumda. Ve Venüs de Neptün ile kare açı yapıyor. Duygusal anlamda biraz düş kırıklığı etkisi var kabul etmeliyiz. Ne kadar kaçsak da artık gerçeklerle yüzleşiyoruz. Öyleydi, böyleydi değil. Sevgi gerçek, sınırsız ve akışkandır. Sevginin taktiği, sessizliği, bir öyle bir böylesi olmaz. Flört ile sevgi karışmamalı. Eğer karışık sinyaller alıyor ve hala bunlara güçlü anlamlar yüklemeye çalışıyor ve kaotik bir ilişkiyi sanki idealmiş gibi görmek için bahaneler arıyorsanız; yaklaşan dolunay bu konularda kalıcı bir netlik, hatta sonlanma getirebilir. İyicil vurgusu ile kurulabilecek karmik, ruhen bütünleyici bağları, büyük tesadüf ve buluşmaları da getirebilir. Ancak hatırlamalıyız ki her çözümsüz, bir dargın bir barışık giden ilişki ruh eşi demek değil, sadece gerçek aşk olmadığı için o boşluğu kapatmaya çalışan bir yama olabilir özünde.

Dolunay’ın nostaljik etkilerini de unutmamak lazım. Yengeç burcu geçmişin ve değerlerin sembolüdür. Anılarımızı yad edebilir, sıcak duygular yaşayabiliriz. Ancak unutmayalım ki yeni bir yıl ve Kova’nın vurguladığı geleceğe doğru ilerliyoruz. Geçmiş bize yol gösterirken hayatımızı oraya saplanarak sürdürmememiz gerektiğiniz aklımızda tutmalıyız. Anılar güçlüdür, dosttur; ancak bazen en büyük düşmanımız olabilir.

28 Aralık 2020’de Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Bu form enerjimizi yükseltirken özgürleşme duygumuzu da arttırıyor. Konfor alanından çıkmak, yeni şeyler yapmak ve keşfetmek isteyebiliriz. Yaşam enerjisi yükselirken, motivasyon da artabilir; ufkumuzu genişletecek hamlelerde bulunmak isteyebiliriz.

30 Aralık 2020’de Venüs-Neptün Karesi kesinleşecek. Duygusal konularda zorlayıcı tipte olan bu açı aldatma ve aldanma deneyimlerini simgeliyor. Her şeyi toz pembe görmek yerine gerçekçi ve mantıkla ilerlemek çok önemli. Aynı şey finansal konular için de geçerli. Bu açı kalıbı Yengeç dolunayıyla doğrudan bağlantılı. Üstelik GAD ile kavuşumda bir Venüs söz konusu, yani şakası yok. İlişkilerde kalıcı sonlamalara açıklık var. Veya eğer kendimizi bir hayal dünyasında yaşatıyorsak eğer kalk borusunu duyabiliriz deneyimlediklerimiz sonucunda. Finansal anlamda da duygusal anlamda da dolandırıcılık, yalancılık, ikilemli ifadelere dikkat.

Herkese şimdiden sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir 2021 dilerim. Hayallerinize koşacağınız, mutluluğu en içinizde hissedeceğiniz bir yıl olsun!

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.12.2020: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda saat 09:46’da Venüs ile karşıt sert açı yapıyor. Akabinde de 14:58’de Neptün ile kare açı yaparak bu haftanın önemli açılarından Venüs-Neptün karesinin etkisini çalıştırmaya başlayacak. Hafta boyunca duygusal konular, insan ilişkileri ve hatta finansal konularda kandırılmaya açıklık söz konusu. Pembe gözlükleri bu hafta takmamalıyız. Özellikle en basit şeylerden büyük manalar çıkartarak beklentiye girmek ciddi düş kırıklıkları getirebilir. Bugün duygusal konuları ele almak için pek ideal bir gün değil açıkçası. Saat 18:02’de Ay, transit Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yaparak havayı bir miktar dinginleştiriyor. Özellikle imece yapmak, yardım isteyip çözüm bulmak adına ideal etkiler devrede. Yine de saat 19:12’de Venüs-Satürn, 21:40’ta Ay-Uranüs yarım kare sert açıları devrede olduğu için hiçbir konuda özellikle de insan ilişkilerinde sınırları zorlamamalıyız. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 29.17.2020: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04:22’de Satürn, 06:00’da Jüpiter ile olumlu Quintile açı yapıyor. Bunun üzerine saat 06:00’da Mars ile altmışlık iyicil açı yaparak Ay boşluğa girecek. Ay saat 13:28’e kadar boşlukta. Günün ilk yarısında Ay iyicil açılarla boşluğa giriş yaptığından keyifli, biraz ciddi şeylerle odaklanmak istemeyen ve neşeli bir ruh haline bürünebiliriz. Önemli ve yeni başlanan işler yerine daha kolay ve rutin işlere odaklanmak, mizah, hoş sohbetler enerjimizi yükseltecektir. Ay saat 13:28’de boşluktan çıkarak Yengeç burcuna geçiyor, adım adım yılın son önemli gökyüzü olayı olan dolunaya ilerlemeye başlıyoruz. Ay Yengeç etkisi bizi daha evcimen, duygusal ve bir miktar da alıngan yapabilir. Daha nostaljik hissedebilir, eski günleri yad edebiliriz, geçmişteki insanlara hiç yokken özlem duygusu oluşabilir birkaç gün boyunca. Özellikle saat 21:22’de kesinleşecek Ay-Plüton QNovile açısı bu tür duyguları iyice yükseltebilir, biraz kontrol altında tutmakta fayda var. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 30.12.2020: Ay Yengeç burcunda saat 02:32’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. En güzeli de 05:49’da Mars ile iyicil Quintile açısı kesinleşiyor. Yeni güne özellikle sabahın erken saatlerinde yaratıcı, hevesli ve dinamik uyanabiliriz. Üşendiğimiz bir işi bitirmek, spor yapmak adına harika bir tesirdir. Ve saat 06:28’de yılın son önemli gökyüzü olayı gerçekleşiyor. 8 derece Yengeç burcunda dolunay meydana gelecek. Kalple mantık arasındaki çatışmanın sembolü. Geçmişten gelen kadersel ilişkilerde tekrar yollar kesişebilir. Kimi için nihai bir son kimi için yepyeni bir başlangıç… Dolunay anında GAD ile kavuşumda Venüs ve Neptün karesi peri masalı havası vermiyor. Kalbimiz de gerçeklik sınavı verecek. Sonlanma olacaksa bunu saygıyla kabullenilmesinin önemini vurgulayan bir dolunay. Dolunaydan hemen sonra Ay, 11:17’de Satürn ve 13:09’da Jüpiter ile Novile açılar da yaptığından hakikaten karmik enerjisi çok yüksek bir dolunay. Karmik demek öğreten etki demektir, bu iyi kötü her açıdan olabilir. Nitekim bu mesajı en kuvvetlendiren detay Venüs-Neptün karesi de saat 13:18’de kesinleşiyor. Duygusal konularda zorlayıcı tipte olan bu açı aldatma ve aldanma deneyimlerini simgeliyor. Her şeyi toz pembe görmek yerine gerçekçi ve mantıkla ilerlemek çok önemli. Aynı şey finansal konular için de geçerli. Bu açı kalıbı Yengeç dolunayıyla doğrudan bağlantılı. Üstelik bu GAD ile kavuşumda bir Venüs yani şakası yok. İlişkilerde kalıcı sonlamalara açıklık var. Veya eğer kendimizi bir hayal dünyasında yaşatıyorsak eğer kalk borusunu duyabiliriz deneyimlediklerimiz sonucunda. Saat 19:03’te Ay-Merkür karşıtı da etkinin gücünü arttırıyor. Gereksiz inatlaşmalardan kaçınmakta fayda var. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 31.12.2020: Yılın son gününe geldik. Herkese şimdiden sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir 2021 dilerim. Hayallerinize koşacağınız, mutluluğu en içinizde hissedeceğiniz bir yıl olsun! Zordu, ama bitti işte. Güle güle 2020, lütfen gelen gideni aratmasın. :) Bugün günün ilk bölümünde Ay Yengeç burcunda olacak, ki yılbaşı öncesi için çok uygun bir yılbaşı konumu. Evlerde aile ve sevdiklerimizle yeni yılı kutlarken ailenin sıcaklığını hissedebilir, aramızda olmayanları da sevgiyle yad edebiliriz. Saat 00:30’da Ay-Neptün üçgeni +-2 saatlik evrede ruhsal çalışma ve ibadet için uygun bir alan oluşturuyor. 01:10’da Ay-Uranüs iyicil Quintile açısı da uymayan okumak ve çalışmak isteyenleri desteklemekte. Saat 11:10’da Ay-Plüton karşıtı devrede olduğu için yılbaşı öncesi bir şeyleri yetiştirme stresi, telaş hali görülebilir; işlerimizi son ana bırakmamalıyız. Ay saat 16:44’te Mars ile kare açı yaparak boşluğa girecek ve saat 21:57’de boşluktan çıkıp Aslan burcuna giriş yapacak. Yeni yıla girerken Ay boşlukta değil; canlı, neşeli ve oyuncu bir yapı olan Aslan burcunda. Bu sebeple de daha eğlenceli, oyunların oynandığı, mizahi ve gırgır bir atmosfer oluşabilir. Tekrar yeni yılınız kutlu olsun! Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 01.01.2021: 2021. Tarih değiştirmek oldukça ilginç geldi, bir süre alışmam gerekebilir. Yeni yılın ilk gününde Ay Aslan burcunda saat 00:56’da Satürn, 03:05’te Jüpiter ile karşıt sert açı yapacak. Yemeyi, içmeyi aşırı kaçırmamakta fayda var, ertesi sabah sıkıntı verebilir. Saat 10:26’da Ay-Uranüs kavuşumu beklenmedik olaylar, görünmez kazalara açıklık verdiğinden uykunuzu da iyi almanız faydalı olacaktır. Saat 14:18 itibariyle Merkür-Neptün altmışlığı devreye giriyor. Bu huzurlu ve güzel bir etkidir. Düşüncelere dalmak, okumak, hayal kurmak ve ruhsal çalışmalar adına iyicil bir açıdır. Tesiri üç gün boyunca sürecek. Akşam saatlerinde de Ay-Neptün iyicil BiQuintile açısı da bu ruhsal ve ilham taşıyan etkiyi daha da yükseltiyor. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 02.01.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Aslan burcunda saat 06:40’ta Ay-Güneş arasında BiQuintile iyicil açı meydana gelecek. Yeni yılın ilk hafta sonunda özellikle erken kalkanlar güne keyifli bir başlangıç yapabilirler. Saat 13:33’te Ay-Satürn Novile açısı +-1 saat boyunca güçlü konsantrasyon sağlamakta. Ve saat 14:24’te Ay-Venüs üçgeni kesinleşiyor. Bu sempatik açı kalıbı özellikle günün ikinci yarısında duygusal konular ve insan ilişkilerinde daha rahat ve uzlaşmaya açık bir akış oluşturuyor. Saat 22:15’te Ay-Merkür iyicil BiQuintile açısı da bu zihinsel pozitif etkiyi daha da yükseltmekte. Gece saatlerinde doğru çok daha üretken hissedebilirsiniz. Bir şeyler okumak, öğrenmek ve üretmek için çok uygun bir açı kalıbıdır. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 03.01.2021: Ay Aslan burcunda yolculuğunun son evresinde saat 00:59’da Mars ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 01:00-04:12 arasında boşlukta. Boşluk evresi uyku saatlerinde denk geldiğinden uykuya dalma problemi veya karışık rüyalar görülebilir. Uyku öncesinde bitki çayları, doğal yağlar ve ılık bir duş ile kendinizi rahatlatmanız faydalı olabilir. Saat 04:13’te Ay Başak burcuna geçiş yapıyor. Bugün hamaratlığımız artabilir, dip köşe temizliği yapabilir, yeni yıla girişin şerefine eski ve gereksiz eşyaları ayıklayabiliriz. Saat 16:11’de Ay-Uranüs üçgeni canlılığımızı arttırıyor. Ev içinde spor, dans, hareketli aktiviteler adına keyifli bir etki söz konusu. Ay-Uranüs üçgenleri evde sabun, deterjan yapmak, tamirat işleri için de faydalı bir açıdır. Saat 18:56’da Mars-Neptün Novile açısı devrede. 30 Aralık Yengeç dolunayının etkileri sürüyor. Bu bağlamda duygusal yüzleşmeler hala devam edebilir, aniden bastıran mantıksız şeyler yapma isteği mevcutsa eğer kontrolde kalmakta fayda var. 23:53’te kesinleşecek Ay-Venüs BiSeptile açısı da bu tür aşırılıkların problem oluşturabileceğine dair bizi uyarmakta. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir yıl dileğiyle,
Merve Çubuktepe