Merve Çubuktepe

Geçtiğimiz hafta oldukça zorlu açı kalıpları ile Temmuz ayına başladık. Bu hafta da aynı yoğunluk sürüyor, hatta 9 Temmuz 2017 Oğlak dolunayı ile bu etki maksimuma ulaşacak. Haftanın başı itibariyle dolunayın ayak seslerini duyacağız, ancak etkileri tabii ki gerçekleştikten sonra da devam edecek. Çarşamba günü dolunay ve burçlara olan etkisini en detaylı şekilde paylaşacağız.

Ancak özetlemek gerekirse; gerek dolunay anının gerilimli açıları, gerek transitlerin etkisi ile büyük mücadeleler, çatışmalar hatta krizler dahi gündeme gelebilir. İşte burada tabiri caizse krizleri fırsata dönüştürebilme şansı bize düşüyor. Duygularımıza yenilip hatalı davranışlar mı sergileyeceğiz? Yoksa bir sorun yaşayınca kendimizi kurban gibi mi göreceğiz? Ya da tüm cesaret ve sorumluluk duygumuzu yanımıza alıp herkes ne yapacağını bilmezken kararlılıkla kendi yolumuza mı yürüyeceğiz? Kriz anları insanların hem en gerçek yüzlerinin göründüğü, hem de insanların en yaratıcı olabileceği zamanlardır. Bu potansiyellerimizi kullanmak adına kendimize güvenmemiz, ve özellikle de her şeyi mantıkla değerlendirmemiz önem taşıyor.

Bu hafta iki gezegen birden burç değiştiriyor. Merkür Aslan, Venüs ise İkizler burcuna geçiş yapacak. Bunlar da ayrı yazı konuları; ancak gökyüzündeki Yengeç baskın yapı yavaş yavaş değişmeye başlayacak. Duygusal açıdan da daha flört odaklı, canlı ve hareketli günler bizleri bekliyor diyebilirim. Haftanın diğer önemli açılarına bakarsak Merkür ile Uranüs arasındaki gerilimli açı bizi her türlü uçuk, duygusal patlamalara açık ve doğru kullanıldığında yaratıcılıkla buluşturan etkilere sahip. Güneş-Neptün arasındaki olumlu açı bu gerilimli havayı biraz yumuşatıp içimize duygusallık, anlayış ve iş birliği hissini getirecek. Diğer yandan Jüpiter-Neptün arasındaki 150’lik açı kesinleşiyor; bu dönemlerde zehirlenme ve yiyip içme konusunda (özellikle sıvılar) ekstra dikkatli olmakta fayda var. Yani bu hafta gündemimiz çok yoğun ve yazılacak tonla konu var. Detaylı yazılar sırayla yayında olacak. :)

Gelelim haftanın önemli etkilerine:

Pazartesi 03.07.2017: Yeni haftaya uyumlu açı kalıplarıyla başlayacağız. Pazartesi sendromundan uzak, sakin ve olumlu. Ay Akrep burcunda ve önce Güneş ile olumlu açı yapacak. Bu bağlamda özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar için özellikle iş görüşmeleri ve ikili ilişkilerde şanslı etkiler devrede. Bugün önemli konuşmaları yapabilir, olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Akabinde aktif olan Ay-Neptün olumlu açısı da duygusal ve ruhsal anlamda güzel etkiyi yükseltiyor; içinizi açacak şeylerle ilgilenmek, huzur duygusu, hava ne kadar çok sıcak olsa da (Esmiyor…) en azından ruhsal açıdan ferahlamak adına ideal etkiler devrede.

Salı 04.07.2017: Salı gününe de Ay’ın uyumlu açı kalıplarıyla devam ediyoruz. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ederken bu sefer Plüton ve Mars ile olumlu irtibatta. Yani gerçekten kafamızı taktığımız konularda emek ve çabayla kazanımlar elde etmek; aynı zamanda çevrede iz bırakmak mümkün. Bugün dikkatleri çekmek, insanları etkilemek için güçlü etkiler devrede. Sadece saplantılı ruh hallerinden uzak durmak lazım. Ve aynı zamanda Ay, Merkür ile olumlu açı yapacağı için bugün de iş görüşmeleri, girişimler ve her türlü önemli konuda ikili diyaloglara uygun etkiler var. Son olarak Venüs-Kiron olumlu açısı barışmalar, tekrar bir araya gelme gibi güzel duygusal etkilere sahip. Bu açı kalıplarını su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar daha verimli kullanabilir.

Çarşamba 05.07.2017: Venüs İkizler burcuna geçiş yapıyor. Bu etkinin burç bazında detaylı analizine ayrıca değineceğim, ancak kesinlikle duygusal konularda hareketlilik, flörtler, iletişim trafikleri yoğun bir dönem kapıda. Yazının başında belirttiğim Merkür-Uranüs gergin açısı da kesinleşiyor; dahilikle delilik arasındaki ince çizgiye ve duygusal açıdan kontrole dikkat; özellikle de öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar. Ay 04:35-08:09 arasında boşlukta akabinde Yay burcuna geçiş yapıyor ve ilk açısı Venüs ile karşıtlık. Yani bugün başta değişken burçlar İkizler, Yay, Balık ve Başaklar için duygusal konuları eşelemek adına pek ideal bir gün değil. Bugün aynı zamanda Jüpiter-Neptün 150’lik açısı da kesinleşiyor; etkisi uzun süreli diyebiliriz, yani zaten sıcaklar da bastırmışken yiyip içtiklerimize ekstra özen göstermeliyiz, zehirlenme vakalarında artış olabilir.

Perşembe 06.07.2017: Bugün de Merkür Aslan burcuna geçiyor. Gökyüzü trafiği oldukça yoğun. Güneş-Neptün arasındaki olumlu aç kesinleşiyor. Aynı zamanda Güneş ile de Jüpiter kare açı yapacak. Gerek yaratıcılığı yansıtmak, gerek işbirlikleri ile başarı kazanmak açısından harika etkiler mevcut. Sadece ego krizlerine ve her şeyi ben yaptım, ben yaparım duygusuna biraz dikkat. Ay gün içerisinde Yay burcunda yolculuğuna devam edecek, kendisi de Jüpiter ile iyicil, Neptün ile ise gergin irtibatta. Yani işin özeti gerçekçi adımlar atmak, hayallere kapılmadan farkındalıkla harekete geçmek çok önemli görünüyor. Birilerinden destek almak istiyorsanız, en doğru anlatım ve iletişim diliyle başarı kazanmanız mümkün. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Aslan, Koç, Yay, Kova, İkizler ve Teraziler için bu etkiler daha da güçlü.

Cuma 07.07.2017: Venüs ile Merkür arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Gerek duygusal gerek ticari konularda oldukça canlandırıcı ve güzel bir etki bizi bekliyor. Bugün gerek duyguları açmak, önemli konuşmalar yapmak, ticari girişimler yani her türlü etki açısından haftanın en ideal günlerinden biri. Hava ve ateş grubu burçları Aslan, Koç, Yay, Kova, İkizler ve Teraziler bu fırsatı en yoğun şekilde değerlendirebilir. Ancak Ay 17:12’de boşluğa gireceği için her türlü önemli konuşma ve girişimi bu saatten önceye almakta fayda var. Saat 20:45’te Ay boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapacak.

Cumartesi 08.07.2017: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor; ve yavaş yavaş dolunaya hazırlanıyoruz. Gün içerisinde Ay ile Juno kavuşumda olacak; bu bağlamda özellikle ciddi ve sıkıntısız ilişkiler için gelecek odaklı adımların atılmasına dair uygun bir etki mevcut. Ancak bir yandan karşıdan Mars el salladığı ve dolunay yaklaştığı için çok emin olmadığınız konuları gündeme getirmekten kaçınmakta fayda var. Zaten Ay-Neptün arasındaki olumlu açı havayı yumuşatan bir nitelikte; özellikle ruhsal çalışmalar yapmak ve kendimizi rahatlatmak adına destekleyici etkiler devrede. Su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu açılardan en iyi şekilde yararlanabilir.

Pazar 09.07.2017: Geldik dolunay gününe… Bugün gerçekten çok yoğun ve gerilimli açılarla dolu bir gün bizleri bekliyor. Sabahın ilk saatlerinde çok güçlü bir Oğlak dolunayı deneyimleyeceğiz, akabinde Ay Plüton ile kavuşacak sonra da Mars ile karşıt açı yapacak. Zaten Mars ile Plüton arasındaki karşıt açı aktif, Ay da bu yapıyı tetikliyor. Yani haftanın en zorlayıcı günündeyiz, her türlü riskli iş ve tehlikeli yerlerden uzak durmak önemli. Yine dolunay etkisi ve gerilimli açılardan doğal afetlere uygun bir etki bulunuyor. Kişisel düzlemde duygusal açıdan kontrol zor olabilir, sözleri nasıl kullanacağımızı bilemeyebiliriz. Kavga ve çatışmaya karşı tetikte olmak; asıl mümkünse bu etkilerden uzak durmak en iyisi. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler lütfen ekstra dikkat. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.