Begüm Minkis

Bu yıl Merkür’ün ikinci geri hareketini deneyimleyeceğimiz günlere doğru ilerliyoruz. Merkür’ün gölgeli günleri aslında 17 Temmuz itibariyle başladı. Retro hareket kadar sıkıntı çıkarmasa da bu evreyi bir hazırlık mahiyetinde düşünebiliriz. Gökyüzü şu aralar her şeyi çifter çifter yaşatıyor. Arka arkaya gerçekleşen Oğlak dolunayları sonrasında Merkür de geri hareketini iki ayrı burçta gerçekleştirecek. 5 Ağustos’ta Merkür 4° Başak burcunda geri hareketine başlıyor. 28 Ağustos’ta 21° Aslan burcunda geri hareketini tamamlayacak.

6-15 Ağustos Merkür Başak retrosu sürecinde duygusal ve fiziksel sağlığı dengeleyerek riske atmamak gerekebilir. Eleştirel ve küçümseyici yaklaşımlar tartışmalara zemin hazırlayabilir. Teknik sorunlar, hırsızlık, dolandırıcılık, iletişim kazaları da sık görülebilir. Mükemmel zamanlama ve beklentiler içinde olsak da mevcut koşullara boyun eğerek teslimiyet geliştirmek gerekebilir.

15-28 Ağustos Merkür Aslan retrosunda da zihnimizde şimşekler çakmaya başlıyor. Geleceğe dair büyük aydınlanmalar yaşayabiliriz. Şımarıklık, kibir cezasız kalmayabilir. Egonun yıkıcı yönüyle yüzleşmek, dönüştürmek gerekebilir. İlişkilerde geçmişte açılan gönül yaralarını şifaladırmak isteyebiliriz. Dost gibi gözüküp sırtımızdan bıçaklayanları, yolumuza taş koyanları temizlemeye koyulabiliriz. Kendi kendimizin kahramanı olma yolunda ilerleyebiliriz. Ve en önemlisi 19 Ağustos’ta Aslan burcunda gerçekleşecek Güneş ve Merkür’ün kavuşumu pek çok insanın uzun süredir beklediklerini getirmek üzere geri sayımı başlatacaktır.(Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Merkür arka arkaya iki burçta geri hareketini gerçekleştireceği için dengelerimiz yerinden oynayabilir. Retro pozisyon astronomik olarak gezegenin hızının yavaşlamasıyla ilgilidir. Bu etki konsantrasyonumuzu bir konuya veya insana çok kuvvetli bir şekilde verebileceğimizi göstermekte. Negatif anlamda kendi kendine eziyet etmeye, takıntı, kuruntuları tetikleyebilir.
Psikolojik, okült, ezoterik araştırmalar, bilimsel süreçlere katkı sağlayan, arge ve laboratuvar çalışmaları destekleyen bir süreç. Marjinal çözümler ve yaratıcı fikirler geliştirmek için harika etkiler olabilir.

Merkür retro takvimi aşağıdaki gibidir:

4 Ağustos 2024 07:56 - 6 Ağustos 2024 07:56 Merkür Durağan Konumda (4° Başak)
6 Ağustos 2024 07:56 – 15 Ağustos 2024 03:14 Merkür Başak burcunda retro (4°-0° Başak)
15 Ağustos 2024 03:14 – 28 Ağustos 2024 00:13 Merkür Aslan burcunda retro (29°-21° Aslan)
28 Ağustos 2024 00:13 – 30 Ağustos 2024 00:13 Merkür Durağan konumda (21° Aslan)
30 Ağustos 2024 00:14 Merkür İleri harekette (21° Aslan)

6-15 Ağustos arasında hem Merkür hem de Venüs gezegeni Başak burcunda olacağından ilişki sorunları varsa eğer tamir edilebilir. Eski ilişkiler masaya yatabilir ancak başarı bedelleriyle birlikte gelebilir. Elimize geçen fırsatlar bizi intikam almaya iterse yükseldiğimiz tepeden aynı hızla acı biçimde yere çakılabiliriz. Kalp kırmadan hassasiyetle yol almak gerekiyor. Kalbi kırık, ezilmiş, yaralı insanlara merhem olmak için bu süreç değerlendirilebilir.

Dosya kayıpları, hackerlik, çalıntılar, skandallar ve fikir hırsızlıklarına da dikkat etmek gerek. 15-28 Ağustos arası Merkür Aslan retrosunda özellikle elektronik aletlerle ilgili bozulmalar görülebilir. İnterneti daha farklı biçimde kullanmaya başlayabiliriz. Alışılmış ticari pazarlamaların ötesine çıkmak gerekebilir. Yeni bir teknolojik alet almak riskli olabileceğinden ikinci el alım ve satımlar bu süreçte uygun. Devletler ve kurumların yönetimleriyle ilgili sorunlar daha çok görülebilir. Siber saldırılar, grevler, isyanlar maalesef dünya genelinde artabilir. Hak ve eşitliğe dair sesler yükselirken hayvan haklarıyla ilgili geciken adalet yerini bulabilir bu süreçte.

Merkür retrosunda alerjik reaksiyonlar, depresif duygular, bağırsak sorunları, kalp ve dolaşım sorunlarında artış yaşanabilir. Tahlil hataları, yanlış teşhisler, salgınlar, ilaçlardan görülen yan etkiler de olabileceğinden çıkan sorunlara karşı da hemen kabullenici olmadan sorgulayıcı yaklaşmak gerekebilir. Özellikle doğum haritasında Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarında yoğun gezegen yerleşimleri olanlar Merkür retrosundan diğer kişilere nispeten daha yoğun tesir alabilir gözüküyorlar.

19 Ağustos 2024’de Güneş ve Merkür 26° Aslan burcunda kavuşum gerçekleştirecek. Algoloid bir kavuşum çok güçlü bir tılsım yaratacaktır. Haksızlıkları sonlandırmaya, geçmişin hesabını kesmeye, tutkuların güçlenmesine işaret etmekte. ‘’Vurdu ve gol oldu’’ diyebileceğimiz gelişmeler içerisinde bulabiliriz kendimizi. Ancak zor bir derecede meydana geleceğinden karanlık duygulara ve ölümcül ihtiraslara kurban gitmemek, tehlikeli ortamlardan uzak durmak, aşırılıklardan kaçınmak ve mantıklı eylemlerde bulunmaya çabalamak gerekebilir. Etkileri 14-24 Ağustos arasında daha çok hissedilecektir.

Merkür retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Günlük rutinleriniz değişebilir, düzeniniz karışabileceğinden adaptasyon geliştirmekte zorlanabilirsiniz. Aynı işleri tekrar tekrar yapmanız gerekebilir. Müşterilerinizle sorun yaşamamaya dikkat etmelisiniz. Ofisinizde veya evinizde büyük temizliklerden verim alabilirsiniz. Yarım kalan görevlerinizi tamamlayabilirsiniz. Eski sevgililer ve arkadaşlıklar tekrardan kapınızı çalabilir. Bir hayaliniz zamansız bir şekilde gerçekleşmeye başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Özgüvende dalgalanmalar yaratabilecek bu süreçte gerçekten ne istediğiniz konusunda kafa karışıklığınız olabilir. İnsanlar sizin gibi yaratıcı bakmakta zorlanabilir. Kaçırılan kariyer fırsatları, problemler tekrardan önünüze çıkabilir. Mülk sahipleriyle, ebeveynlerinizle anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Özel hayatınıza konfor sağlamakta zorlanabileceğinizden enerjinizi daha çok işe vermek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyerinizde önünüzü görememek, bilinmeyen durumlar ve dağınıklık sorun teşkil edebilir. Eski firmanızla, müşterilerinizle irtibata geçebilirsiniz. Aileniz ve ev hayatınızla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Evde ustalarla tartışmaya girebilirsiniz. Kiralama, taşınma, tadilat gibi konularda yeni başlangıçlar yapmak için pek uygun olmayabilir. Yasal işler, vize veya vatandaşlık süreçleriyle ilgili beklemede olduğunuz bir konuda haber alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş, eğitim nedeniyle mecburi bir seyahate çıkabilirsiniz. Evrak sorunları, ulaşımda rötarlar, randevulara gecikmeler yaşanabilir. İş hayatınızda hatalı bilgi aktarımları, iletişim sorunları ve fikir ayrılıkları olabilir. Çeşitli yerlerden iş görüşmelerine çağırılabilirsiniz fakat yeni başlangıçlar konusunda dikkat etmek gerek. Elektroniklerde arıza olabilir. Trafikte hız yapmamak, araç bakımlarını aksatmamak gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Para hesapları zihninizi meşgul edebilir. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerekebilir. Yeterli para akışınızın olmadığını düşünebilir veya tazminatınızı alarak işten çıkabilirsiniz. Eskiden kazanç sağladığınız bir alana tekrar geri dönmek isteyebilirsiniz. Ortaklıklar ve ikili ilişkilerde gurur, ego sorun çıkarabilir. Eskilerle barışabilirsiniz. Geçici olacak anlaşmalar yapabilir kısa vadeli fırsatları değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kendinizi halsiz hissedebilirsiniz. Eski bir sağlık sorunu veya alerjiler, bağırsak sorunları görülebilir. İlişkilerde kaçtığınız gerçeklerle yüzleşmek ve gereken sorumlulukları almak gerekebilir. Kötü giden ilişkiler ayrılıkla sonuçlanabilir. Birileri sizi baskı altında bırakıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Eski çalışma arkadaşlarınızla tekrardan bir araya gelebilirsiniz. Yurt dışına uzun vadeli seyahat veya temelli taşınma planlarınız olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sağlık sorunları veya yapılacak işler nedeniyle inzivaya çekilebilirsiniz. Mesleğinizde gösterdiğiniz çabalar ve gösterdiğiniz sabır saygınlık kazandırabilir. Sosyal çevrenizden bazı insanların size yakınmaları artabilir. Eski arkadaşlarınızla yarım kalan planlarınızı uygulamaya geçirebilirsiniz. Yalnızsanız eski aşklara tekrar şans vermek isteyebilirsiniz. Çocuğunuzu özgür bıraktığınız bir zaman olabilir. Güvenli bir ilişkide değilseniz tüm gerçekler masaya yatabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk hayatınızda nihayet hak ettiğiniz konuma gelmeye başlıyorsunuz. Beğendiğiniz kişiden duygularınıza karşılık gelebilir veya geçmişte imkansız bir ilişkideyseniz artık aşk acınız bitebilir. Yalnızsanız bir arkadaş vesilesiyle, internetten ya da sosyal ortamlarda yeni biriyle tanışabilirsiniz. Beklediğiniz zam gelebilir veya işinizi büyütebilirsiniz. Uzun süredir kariyer ve aile hayatınız arasında kaldığınız gelgitlerin bitmesiyle toparlanma sürecine geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kültür ve inanç çatışmaları konusunda zorlukları yönetmek gerekebilir. Evliyseniz eşinizin ve kendi aileniz arasında kalabilirsiniz. Otorite figürleriyle ilişkiler ve kariyerinize dair konular sizi baskı altında bırakabilir. Hiç tahmin etmediğiniz bir konuda şansınız aniden dönebilir. Keyifli bir seyahate çıkabilirsiniz. Atanabilir, kendinize ikinci el araba alabilir, mezun olabilir ya da uzun süredir çalıştığınız bir sınavdan geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Eğitim, seyahat ve ticari konularda uzun süredir beklediğiniz bir şey gerçekleşebilir. Beklediğiniz haberler gelebilir fakat iletişim sorunları görülebilir. Teknolojik cihaz alırken dikkat etmek gerekebilir. Seyahatlerde programı esnetmek zorunda kalabilirsiniz. Parasal konularda kıtlık bilincinden çıkabilirsiniz. Hayat sizi eskisi kadar korkutmayabilir. Geçmişte büyük borçlar yapmadıysanız ve maddi konuda açılmadıysanız yeni bir yatırımın önü açılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Alma verme dengesini bozmamanız gereken bir süreç olabilir. Aksi takdirde kayıplar ve krizler kendisini gösterebilir. Borç, kredi, sigorta, burs, miras, vergilerle ilgili arızalar çıkabilir. Çok para verip aldığınız şeyler değerinin altında çıkabilir. İlişkilerde ise beklemediğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Cefasını çektiğiniz insanlar artık hatalarını kabullenebilir ve üzerinize baskı kurmaktan vazgeçebilir. Bir ilişkiyi ve ortaklığı geliştirmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İlişkilerde karmik hak ediş veya cezalar alabilirsiniz. Düzensiz ilerleyen ilişkileri artık daha çok sorumlu yaklaşmak ve toparlamak gerekebilir. Ne kadar ciddi ve olgun olduğunuzu insanlara göstermeniz gerekebilir. Aşırı hoşgörüyü ve umursamazlığı bırakabilirsiniz. Stresli ve eleştirel insanlardan uzak durmak isteyebilirsiniz. Üzerinizde engel yaratan bir düşman tehditi ortadan kalkabilir. İşe girebilirsiniz ya da görev, departman değişimleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis