Burçin Tezay

Mars ilk önce 16 Mayıs-13 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kova burcunda seyahat edecek ve 28 Haziran-13 Ağustos 2018 arasında retro olacak. Fakat 14 Ağustos-11 Eylül 2018 tarihinde Oğlak burcuna geri dönecek ve Oğlak burcundaki seyahati sırasında 28 Ağustos 2018 tarihinde tekrar düz hareketine başlayacak. Sonrasında ise, 12 Eylül-16 Kasım 2018 tarihinde Kova burcundaki yolculuğuna geri dönecek. Yani bizi epey uzun bir transit bekliyor.

Mars astrolojide bizim nasıl harekete geçtiğimizi, gücümüzü, enerjimizi ne yönde kullandığımızı ve gayretlerimizi sembolize eder. Aynı zamanda, savunma güdümüzü, nasıl savaştığımızı ve eğer düşersek nasıl yeniden ayağa kalktığımızı gösterir.

Mars Kova’nın Ingress (Giriş) haritasında 15 Mayıs 2018 tarihinde Boğa burcuna geçen Uranüs ile kare açı kurduğunu görmekteyiz ve Merkür ile de kare açısı bulunmakta. Dolayısıyla, bu dönemde enerjiler oldukça sert, isyankar ve gergin akabilir. Aynı zamanda, kazalara ve sakarlıklara da açık bir süreçtir. Deprem, heyelan, volkanik faaliyetlere çokça yol açabilir bu görünüm.

Bur süre zarfında, çokça tartışmalar ve gerginlikler yaşayabiliriz. Durumlar karşısında sinirli ve sabırsız davranma eğiliminde de olabiliriz. Hızlı ve aceleci karar vermek gibi durumlar sonradan pişmanlıklar yaratabilir çünkü fikirlerimiz sıkça değişebilir. Bundan başka, dilimiz keskin olabilir bir kılıç gibi adeta. Sinirlendiğimiz zamanlarda patavatsız ve düşüncesiz laflar da edebiliriz. Ayrıca, kafamızda planladığımız fikirlerimiz ve hayallerimiz tam da bizim istediğimiz gibi gerçekleşemeyebilir. Ayrıca, bu süre zarfında daha çok bireysel ve isyankar tavırlar sergilenebilir. Kendi bildiğimizde ısrar etme konusunda inatçı tavırlar da görülebilir.

Öte yandan, gelecek ile olan fikirlerimizi ve ideallerimizi hayata geçirmek adına planlar yapabiliriz ya da kısıtlandığımız durumlardan özgürleşmek adına harekete geçebiliriz. Toplumsal projelerde yer almak ve var olan arkadaş gruplarımızla daha çok bir araya gelmek için de hoş bir zaman dilimi. Bunun yanı sıra, toplumlarda bozuk olan bazı sistemlere karşı isyankar davranışlar ve başkaldırılar görülebilir. Teknolojide ve bilimde ortaya çıkan buluşların hayata geçirilmesi kolaylaşabilir.

Mars’ın geri harekette olduğu süreçte aksiyon almada tereddütler yaşayabilir, bir takım planlarımızı öteleyebiliriz ve bazı konularda gecikmeli durumlar oluşabilir. Bu dönemde Mars’ın agresif enerjisi içe yöneldiğinden dolayı öfke kontrolümüzü sağlamakta zorluklar ortaya çıkabilir. Başka bir deyişle, biriktirdiğimiz öfkemiz ve kızgınlıklarımız bir anda patlayabilir. Bunun sonucunda, doğal olarak nahoş ve istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Bunlara ek olarak, Mars’ın geri harekette olduğu dönemde yeni bir işe ve spora başlamak uygun değildir çünkü uzun süreli olmaz. Spor yarım bırakılır ve işten de kovulma ya da ayrılma riski vardır. Ayrıca, bu süreçte, ameliyat olmak risk taşır, komplikasyonlara sebep olabilir.

Sağlık bakımından dolaşım sistemi ile ilgili hastalıklar oluşabilir. Bunun yanı sıra, baldırlar, topuklar, bacaklar, ayak bileklerinde sorunlar ortaya çıkabilir ve cerrahi müdahalelere sebebiyet verebilir. Ani kazalar ve elektrik çarpmaları da meydana gelebilir.

Mars Kova geçişinin burçlar üzerindeki etkisine gelirsek: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Bu dönemde, sosyal bakımdan daha hareketli olabilirsiniz ve yeni arkadaşlar da edinebilirsiniz. Bazı konulardan özgürleşme ihtiyacında da olabilirsiniz. Öte yandan, çok fazla egosal davranışlarda bulunursanız, arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde agresif durumlar oluşabilir ve bu da kopuşlara neden olabilir. Takım çalışmalarında bencil ve asi tavırlar hoş olmayan sonuçlara da yol açabilir. Bunun yanı sıra, ideallerinizle alakalı aksiyon almak için de kullanabilirsiniz bu süreci. Yalnız Mars retrodayken girişimlerde bulunmanızı tavsiye ederim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Mars’ın Kova burcundaki transiti iş ve kariyer konularında yeni başlangıçlara vesile olabilir hayatınızda. İdealleriniz ve geleceğe yönelik hedefleriniz bağlamında harekete geçebilirsiniz ama mücadeleniz de fazla olacaktır. Kariyerinizle ilgili olarak daha cesur adımlar atabilirsiniz. Kararlılığınız ve yüksek motivasyonunuz sayesine başarılı olabilirsiniz. Öte yandan, otorite figürleriyle tartışmalar da meydana gelebilir, bunun sonucunda işten ayrılma ve çıkarılma gibi durumlarda oluşabilir. Çok dikkatli olmanız ve sakin kalmanız lehinizedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dönemde, daha çok seyahat edebilirsiniz, yabancı kültürler ve yabancılarla olan ilişkiler, eğitimsel konular hayatınızda daha çok yer alabilir. Bu konularda girişimlerde bulunmanız kolaylaşabilir. İnançlarınız ve hayat görüşlerinizi de daha rahatça ortaya koyabilirsiniz ya da bazı değişiklikler oluşabilir. Kişisel ve ruhani gelişim temalarıyla ilgili olarak bazı faaliyetler içine de girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu süre zarfında, miras, başkalarıyla paylaştığınız kaynaklar, vergi, kredi, sigorta gibi temalarda hareketli zamanlardan geçebilirsiniz. Ödemeleriniz ve harcamalarınızda artışlar da görülebilir. Yukarıdaki temalar bağlamında tartışmalar ya da stresler yaşayabilirsiniz. Bundan başka, eğer ameliyat olacaksanız bu süreçte, bunu ertelemeniz uygun olabilir. Bunun yanı sıra, metafizik ve okültizm gibi konulara da yönelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Mars’ın Kova burcundaki bu geçişi, ikili ilişkilerle alakalı durumları hayatınızda ön plana çıkarabilir. Evlilik ve ortaklık gibi konularda hareketli bir süreç olabilir bu. Eğer haritanızda Mars olumsuz açılar alıyorsa, ikili ilişkilerinizde ya da evliliğinizde tartışmalar ve agresif durumlar meydana gelebilir. Boşanma ya da kopuşlara neden olabilir bu transit. Eğer haritanız olumlu etkiler alıyorsa, bu sert durumları dengelemeniz ve halletmeniz kolaylaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bu süreçte, iş ortamınız ve koşullarında bir takım hareketlenmeler görülebilir, iş temponuz yükselebilir, günlük koşturmacalarınız da daha fazlalaşabilir. İş ile alakalı acele kararlar almaktan imtina etmelisiniz. Öte yandan, iş arkadaşlarınızla tartışmalar yaşayabilirsiniz ve agresif durumlar da oluşabilir. Sağlık sorunları da yaşayabilirsiniz. Mars’ın geri harekette olmadığı süre içerisinde diyete ve spora başlamak uygun olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu transit sırasında, enerjiniz daha çok aşk, romantizm, çocuklar, sanatsal konular, sportif faaliyetler, hobiler ve borsa gibi temalara yönelebilir ve bu konularda canlanmalar görülebilir hayatınızda ve girişimlerde bulunabilirsiniz. Yeni bir spora ya da hobiye başlamak iyi gelecektir. Yaratıcılığınızı da daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Bundan başka, çocuklarınızla birlikte yapacağınız aktiviteler içinde de bulunabilirsiniz. Eğlenceli faaliyetlerde daha çok bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ev, yuva ve aile konuları gündeminizde yer alabilir bu dönemde. Aile içinde tartışmalar ve gerginlikler görülebilir, stresle yaşanabilir. Hırsızlıklara maruz kalabilirsiniz eğer doğum haritanızda Mars, başka gezegenlerle gergin açılar kuruyorsa daha olasıdır. Bu nedenle, evinizin güvenliğine ekstra dikkat etmenizde fayda vardır. Bunun yanı sıra, evde tadilat yapmak ya da taşınmak olasıdır bu zaman zarfında. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bu süre zarfında, iletişimlerinizde artışlar ve hızlanmalar görülebilir. Kardeşleriniz, komşularınız ya da yakın çevrenizle olan iletişimleriniz ön plana çıkabilir. Bu kişilerle olan iletişimlerinizde gerginliklere ve tartışmalara neden olabilir bu transit. Yurtiçi ya da yakın yerlere seyahatlerinizde de artışlar yaşayabilirsiniz. Yeni bir eğitime başlama kararı da alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mars’ın bu transiti sırasında eforunuz ve enerjiniz daha çok maddi konulara kayabilir. Daha fazla para kazanmak için aksiyon alıp mücadele etmeniz gerekebilir. Harcamalarınızda artışlar da yaşayabilirsiniz, ekonomik sıkıntılar da oluşabilir. Risk içeren yatırımlardan uzak durmanız gerekir. Kendinizi bu dönemde maddi güvence bakımından rahat hissedemeyebilirsiniz çünkü bu anlamda zemin kaygandır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bu dönemde, genel anlamda bazı konularda aksiyon alma güdüsünde olabilirsiniz ve kendinizi daha çok ortaya koymanız da gerekebilir. Kendinizi daha aktif ve enerjik hissedebilirsiniz. Egonuzda da artışlar oluşabilir, çok fazla ego karşınızdaki kişileri yaralayabilir ya da geri plana itebilir, dikkat etmeniz gerekir. Kendinize güveninizde de yükselişler olacağından dolayı aşırı risk içeren işlere girmek sakıncalı olabilir. Ayrıca, kazalara ve sakarlıklara açık bir süreçtir. İmaj değişikliğine gitmek için de aksiyon alabilirsiniz ama bunu Mars’ın retro olduğu süre zarfında gerçekleştirmeniz uygun olmayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bu süreçte, kendinizi biraz yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz. Bağışıklık sisteminizde zayıflıklar görülebilir, bu nedenle yoga ve şifa çalışmaları yapmak, daha çok sebze-meyve yemek bu süreci kolay atlatmanıza ve güçlenmenize yardımcı olabilir. Mars’ın Kova burcundaki transitini içe dönme çalışmaları yapmak ve sezgilerinize daha çok kulak vermek açısından kullanabilirsiniz ve bu sizi manevi yönden de geliştirebilir ve içinizdeki gücün farkına varmanızı sağlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Burçin Tezay