Begüm Minkis

1 Kasım’da aşk ve sevginin gezegeni Venüs Yay burcuna geçiş yapıyor. 26 Kasım’a kadar sürecek bu transit sosyal ilişkilerimize optimist bir hava kazandıracak. Lakin Venüs Yay geçişinin neredeyse tamamında Merkür Akrep burcunda retro harekette olacak. Sakız gibi uzayan, verim getirmeyen yüklerden kurtulmak adına gökyüzü şans getirirken hayat rotamıza dair büyük resmi görmemiz de mümkün olacak. Yay burcu etkisiyle sorumluluklardan kaçma eğilimi görülebilir. Bir işi ciddiyetle ele almak konusunda sıkıntılar doğabilir. Merkür’ün gerilemesi nedeniyle de bir anlık hevesle yanlış kararlar almaktan kaçınmamız gerekmektedir. Özetle konuşmaktan ziyade dinlememiz gereken bir süreç geçireceğiz. Bu dönem ‘’Nereden geldim nereye gidiyorum?’’, ‘’Hayat amacım ne?’’ ve ‘’Geçmişimde yaşamış olduğum talihsizlik neden benim başıma geldi?’’ gibi içsel sorgulamalara fazlaca çekilebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs yaklaşık 25 günde bir burç değiştirir. Doğum haritalarımızda estetik anlayışımız; beğendiğimiz eşyalar, mekanlar ve stilimizden sorumludur. Ayrıca ilişkilerimizi yürütme şeklimiz, evlilik konusuna yaklaşımımız ve maddi konularla ilgili yardımcı unsur olarak incelenir. Lüks ve konforlu yaşamla da ilişkilendirilir. Bu noktada beğenilerimiz transit süresince Yay burcu karakteristiğine yakınsayabilir. Daha sade ve doğal olana çekilebiliriz. Yüreğimizin götürdüğü yere gitmek için çabalayabilir, fikirlerimizi savunabilir veya sıfırdan bakış açımızı kökten değiştirebilecek bir olay ile karşı karşıya kalabiliriz.

Aşk ve ilişkilerde yeni deneyimler ve girişimler dikkat çekebilir. Fakat eş zamanlı gerçekleşen Merkür gerilemesi 20 Kasım’a kadar sıfırdan bir başlangıçlardan ziyade geçmiş sorunlara zihnimizi odaklamamız daha iyi olabileceğini işaret ediyor. Sorunun ana kaynağını bulmadan bir şeylerin düzelmesini beklemenin büyük bir hata olduğunu fark edebiliriz. Yolculuklara çıkabilir heyecan verici maceralar deneyimleyebilir ve yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Uzun zamandır beklediğiniz ama alamadığınız vize, oturma izni, seyahat vb. konular kişisel haritalar da destek veriyorsa çözüme kavuşabilir.

Yurt dışı, yabancılar, dinler, ibadet yerleri, göçmenler ve politika ile gündemlere şahit olabiliriz. Çok fazla asparagas haber dolaşıma girebilir bu süreçte. Zira 10 – 20 Kasım arasında Venüs ile Neptün kare açı içerisinde hareket edecek. Arkadan dönen dolapları işaret eden bu süreç sosyal ilişkilerde de çıkarcılığa, dedikodulara zemin hazırlarken gelecekle ilgili vaadlere de pek prim verilmemesi gerektiğini hatırlatıyor. Bilhassa önemli alışverişlerinizi bu zamana bırakmamak iyi olabilir. Kullanılmış, sahte veya üretim hatası olan ürünleri satmaya çalışanlar olabilir.

Duygusal ilişkilerde umursanmadığımızı hissetmek, oyalandığımızı ve yalan söylenildiğini düşünmek gibi negatif tutumlara kapılabiliriz. Venüs Yay ‘’her aşk bir gün biter’’ mantığı ile yaklaşır ilişkilere. Geçici ve yüzeysel bir duygu alışverişi gerçekleştirmek isteyebilir. Ayrıca yetiştiği çevreden farklı kültürdeki insanlara meyil ve merak duygusunda olabilir. Formalite evlilikler gündemde yer bulabilir. Bilhassa 20 Kasım’a kadar iletişim gezegeni Merkür’ün retrosu, Venüs’ün gölge etkisini de aktif edeceğinden sosyal ilişkilerde gerçeğe kendimizi yakın tutmakta zorluk çekebilir, kafa karışıklığı yaşayabiliriz.

Güzel habere gelirsek 24 Kasım’da Venüs ve Jüpiter Yay burcu 28 derecede kavuşarak Betelgeuse sabit yıldızına karşıt açı gerçekleştirecek. Bu etkileşim kadınlardan gelecek yardım elinin ve fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Bereketi, fedakarlığı, evlilikte uyumu, sanatsal ilhamı ve sosyal ilişkilerde başarı zamanlarını gösteren bu etki farklı derecede 2019’un Ocak sonunda da gerçekleşmişti. Öte yandan o dönem Balık burcundaki Neptün kare açısı inanç ve hayal kırıklığı yaratan etkiler getirmişti. Mevcut etki ise hayatlarımıza daha verimli ve şanslı sonuçlar doğuracaktır.

Venüs Yay burcu transitinde öğrenmek, öğretmek, gereksiz yüklerden arınmak, farklı olanı denemek idealdir. Ancak sonuçlarını kabullenebileceğiniz risklere atılmanızı öneririm. Kamp ve doğa aktivitelerine katılmak, yeni bir dizi/film serisine başlamak, binicilik ve okçuluk ile ilgilenmek, fuarlara katılmak, dil öğrenmek ve yaşam amacınızı çözmek adına destekleyici olacaktır.

Venüs Yay transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Herhangi bir projenizi hayata geçirebilmek adına güç bulabilirsiniz. Eğitim, yurt dışı bağlantılı işler, medya, yabancılar, yayıncılık ve reklam sektörü ile bağlantılıysanız işler sizin beklediğiniz gibi gidebilir ve yeni fırsatlar da yakalayabilirsiniz. İnançlarınız ve bir konuda bakış açınızı fanatikçe savunmak sosyal ilişkilerinizde zedelenme de meydana getireceğinden karşıt görüşlere ılımlı yaklaşım sergilemeniz gerekebilir. Uzak bir yere seyahat etmek adına fırsat yaratabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Finansal anlamda sizi güçlendirecek destekler alacaksınız. Alacaklarınız var ise tahsil edebilir ve birikimlerinizle yatırım planlaması yapabilirsiniz. Ödemeler, borçlar, krediler, değerli alım satımlar, sigorta, nafaka, miras vb. konulardan olumlu durumlar yaşayabilirsiniz. Partnerinizin maddi imkanlarında artış olabilir. Ruhsal anlamda kendinizi yenileyebilir, bakım, güzellik ve tedavi gerektiren işlerinize de zaman ayırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Karşıt burcunuzda etkili olacak Venüs her türlü ilişkinizle ilgili sorun deneyimliyorsanız şayet barış sağlamanız için size yardımcı olacaktır. Ortaklık gerektiren işlere yönelebilir, yakın birinden manevi/maddi destek alabilirsiniz. İleride önemli bir ilişkiye başlayacağınız bir karşılaşma meydana gelebilir. Bilhassa zihinsel anlamda size yakışan birinden etkilenebilirsiniz. Sosyal ilişkilerden, danışmanlıklardan, avukatlardan ve iş görüşmelerinden pozitif elektrik alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Meslek hayatınızı içsel tatmin anlamında sorgulayacağınız bir dönem geçirebilirsiniz. Hayatınızın akışına yeni bir hobi veya rutin kazandırmak size iyi gelebilir. Bu bir spor, diyet vb. sağlık temelli bir durum olabilir. Fiziksel bir sorununuz var ise kolay atlatabilir, şifa bulabilirsiniz. Önceden başvurduğunuz yerlerden olumlu dönüşler yüzünüzü güldürebilir. Seveceğiniz bir insan iş ortamınıza katılabilir. Evcil hayvan edinmek, sosyal projelerde boy göstermek gibi durumlara da açık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Dost burcunuzda ilerleyecek Venüs sizi keyiflendirebilir. Yakın çevreden gelecek imkanlar doğabilir. Aşk hayatınızın canlanması ve beklediğiniz ilk adımın gelmesi gibi yeniliklere açık olabilirsiniz. Mevcut partnerinizle de sorun var ise barış sağlanabilir. Bu dönemde risk almaya daha açık olacağınızdan atılan adımlarda daha dikkatli olmak gerekebilir. Borsa, spekülasyon, girişimler, yaratıcılık ve çocuklarla ilgili yenilikler deneyimleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile ve akrabalarınızla ilgili gündemler kendini gösterebilir. Gayrimenkul, arsa, miras ve sağlık sorunlarıyla ilgili olumlu değişimler bekleyebilirsiniz. Maddi ve manevi olarak aileniz size destek olabilir. Evinize yeni eşyalar satın alabilir, var olanları onarabilir veya taşınabilirsiniz. Bununla birlikte evdeki olumlu gidişat iş hayatınızı da olumlu etkileyecektir. Kariyer yapacağınız bir yerde işe başvurabilir veya direkt iş başı yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Başarılı iletişim kurarak önemli imzalar, görüşmeler ve girişimler gerçekleştirebilirsiniz. Eğitim hayatınızda başarı kazanabilir veya sıfırdan yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Kısa seyahatler gerçekleştirebilir, bilgi dağarcığınızı geliştirebilirsiniz. Sosyal medya ve internet yoluyla gelecek imkanlarınız olabilir. Bunların yanında kardeşler ve kuzenler ile bağlantılı güzel gelişmeler gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Maddi olarak olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeni bir iş bulabilir, maaşınıza zam yapılabilir ve bir şekilde cebinizdeki kaynaklarda artış olabilir. Aynı şekilde siz de daha keyfi para harcamaya yatkın olabilirsiniz. Değerli bir eşya/mal alımınız gerçekleşebilir. Hayatınızdaki olumlu gelişmeler kendinize olan güveninizde ve duruşunuzda da yükselişe katkı sağlayacaktır. İlişkilerde güven teması ön planda olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Burcunuzda etkili olacak Venüs hayatınızın önemli bir fırsatını yakalamanız adına destek sunabilir. Fiziksel olarak değişimler yaratmak isteyebilirsiniz. Aşk veya para ne ihtiyacınız var ise bu dönemde önünüze gelebilir. Saç kesimi, güzellik işlemleri ve genel sağlık adına iyi etkiler alacaksınız. Çevrenize karşı daha uyumlu, fedakar ve barışçıl davranabilirsiniz. Dikkatleri daha kolay üzerinize toplayabilir, aranılan kişi haline gelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Ruhsal olarak şifa bulacağınız ve sezgilerinizi doğru yönlendirebileceğiniz verimli bir sürece giriyorsunuz. Birden fazla konuyla aynı anda uğraşmanız gerekirken kontrol edemediğiniz durumlar gerçekleşebilir. Sağlığınızda olarak şifa bulabilir, uyku sorunlarınızı çözebilir, kaliteli hastane ve doktorlardan yardım alabilirsiniz. Geçmiş travmaları aşabilir, hayal kırıklıklarınızı unutabilirsiniz. Hayatınızdaki yükleri atacağınız gibi kilo vermek konusunda da son derece şanslı bir dönemdesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İsteklerinize tam anlamıyla kulak vererek artık harekete geçmek isteyebilirsiniz. Uzun zamandır beklentide olduğunuz bir gelişme olumlu sonuçlanarak sizi sevindirebilir. Arkadaş çevreniz vasıtasıyla gelecek maddi ve manevi imkanlarınız oluşabilir. Yeni insanlarla tanışabilir hatta aralarında bazıları ömürlük statüsüne yükselebilir. Kariyerinizdeki başarının artması gelirlerde de artış yaşamanızı sağlayabilir. Terfi alabilirsiniz keza iş çevrenizde saygın bir konuma gelmek adına destekleneceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Güçlü bir el bu dönemde sizi destekleyebilir. Bu bir patron, baba veya eşiniz olabilir. Aile büyüklerinizden maddi ve manevi yardım alabilirsiniz. Kariyer hayatınızda tanınma potansiyeli açısından iyi bir dönemde olacaksınız. Başarılarınız takdir görebilir. Başarılar yanında sorumluluk artışını da getirebilir. Ayrıca hayat yolunuzda gitmek isteyeceğiniz rotayı daha net bir şekilde görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis