Merve Çubuktepe

1 Mart 2019 itibariyle Venüs Kova burcuna geçiyor ve 26 Mart 2019’a kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Venüs’ün en özgürlükçü, kişisel haklara saygılı ve yaratıcı formu olan Kova burcunda ilişkilerde bireysellik ve bağımsızlık motifi önem kazanır. İlişkilerde aşırı kuralcı, dayatmacı ve kontrol odaklı yapılara pek tolerans gösterilmeyen bir dönemdir. Bundan dolayı bu transit Merkür retrosu ile çakışacağından zaten iletişim ve orta yolu bulmak adına dikkatli olunması gereken bir zeminde olacağız. Bu sebeple kendimize yapılmasını hoşlanmadığımız davranışları karşı tarafa göstermemek büyük önem taşıyor.

Venüs Kova demek bir anlamda farklı olan yolu seçmektir. Yani Venüs sembolizmi olan aşk ve ilişkiler başta olmak üzere daha önce denenip başarı olmayan kalıpları tekrarlamaya çalışmamak, farklı bir yol seçmek mutluluğun anahtarı olabilir. Mesela defalarca ayrılıp barışma ile sonuçlanan bir ilişki yerine kişi artık tek başına ilerlemeyi ve yeni olasılıklara açık olmayı seçebilirsiniz. İnsani boyutta bize daha çok şey katan, farklı tarzlarda ve entelektüel birikimde olan insanlarla daha fazla yakın olmak isteriz. Daha doğrusu dünyasını bu şekilde zenginleştirenler yol alırken aynı kalıplarda sıkışan kişiler ilerlemekte zorlanabilir. İlişkiler bazında da eğer karşı tarafın niyeti yoksa onu evlilik dâhil olmak üzere bir konuda zorlamayıp akışla ilerlemekte fayda var. Su akar yolunu bulur… Bulmuyorsa da asıl neden bulmadığı düşünmek ve bununla yüzleşmek gerekir.

Bireysel haklar teması çok önem kazandığından sürekli birbirini kontrol eden, baskı altında tutan ilişkilerde kıvılcımlar oluşabilir. Bu dönemde insanları sınırları aşarak eleştirmek veya kişisel hakkı olmadığı halde yargılamak veya hüküm vermek beklenmedik tepkileri getirebilir. Bundan dolayı aşktan bağımsız tüm insan ilişkilerinde eşitlikçi, adil ve hümanist bir yaklaşım her zaman olduğundan daha fazla önem kazanıyor. Farklılıklarla zenginleşmek, ufkumuzu açmak, her zaman alıştığımız rutinden farklı işler yapmak hayatımıza Venüs Kova’nın değişik renkli dünyasına bir kapı açılmasını sağlar.

Venüs Kova transitinin en güzel etkilerinden biri insana gerek giyim kuşam gerek imajı olsun farklılıklara yönlendirmesidir. Hep istediğiniz değişik renkleri deneyebilir, dolabınıza farklı bir tarz katabilirsiniz. Tabii bu kalıbın insanı normalden fazla uçarı bir hale sokma ihtimali var, malumunuz Merkür Retroları da U dönüşlerine açık bir etki bundan dolayı bu tür değişimleri yaparken anlık heves olup olmadığını iyi düşünmek en güzeli. Ama kabul etmek lazım bazen ufak görünen bir değişim bile çok farklı ve güzel bir hava getirebiliyor insana. :)

Son olarak bu evre ilişkilerde karşı tarafı anlamak için bir fırsattır. Yani aslında saydığım prensiplerde ilerleyerek ilişkilerde yeni bir anlayış seviyesi ve boyut atlama da mümkün. Diğer yandan yalnızsanız, yalnızlığın tadını çıkarmak için de harika bir zaman… Yalnızlık dünyanın sonu değil en doğal bireysel dönemlerimizden biridir, bunu en keyifli şekilde yaşamak da bu evrede harikadır. Diğer yandan kalpleri boş olanlar için tabii ki Venüs Kova hiç beklenmedik sürprizleri de beraberinde getirebilir onu da belirtmem gerekir. Mesela “yalnızlık” kararı alırsınız ama bir kişi ile tanışırsınız ve tüm denklem değişir… Hayat tam anlamıyla bu aslında, sürekli bir şeyleri planlamak veya evhamlanmak yerine akışla ve “an” bilinci ile yaşama zamanı. Ve tabii ki bireysel gücümüzü hissetmenin, bağımsız ve güçlü bir insan olmanın da. Farklılıklarımızla zenginleşelim, paylaşalım ve beraber büyüyelim. Bunu yapmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var ve bir kişi dahi her şeyi değiştirebilir.

Venüs Kova transitinin burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Transit boyunca özellikle arkadaşlıklar ve sosyal çevreler alanında etki altındasınız. Bu dönem kabuğunuzu kırmak, çok farklı ve ufkunuzu açacak insanlarla tanışmak adına biçilmiş kaftan. Farklı bir aktiviteye katılın, sohbet edin ve paylaşın. Arkadaşlık olarak başlayan bir ilişki beklenmedik şekilde aşka dönüşebilir. Bu duygu var olan kalıplarınızı sorgulamanıza sebep olabilir. Bir projeyi ele alarak çok başarılı olabilir, hem liderlik yeteneklerinizi kullanırken insanları bir araya getirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer adına kaçan fırsatları yakalama zamanı. Uzun süredir beklediğiniz ancak kördüğüm olmuş konular başta olmak üzere kariyerde başarı ve görünürlük adına avantajlı durumdasınız. Mevcut işinizde olayları herkesten farklı bir şekilde ele alarak fark yaratabilir ve üstlerinizin takdirini toplayabilirsiniz. Kendi işinizi özellikle internet odaklı bir iş kurma/plan yapma adına fırsat zamanı. Ebeveynlerle bir sorun bu konu çok adil bir şekilde çözülebilir ve herkes birbirini anlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Transitin olumlu etkisi ile zekânızı birleştirerek bu dönemde öğrenmenin, araştırmanın ve bunu insanlara da yayarak faydalı olma hissini tüm gücünüzle yaşayabilirsiniz. Bu evrede okuyup araştırdıklarınıza iyi bakın çünkü ileride meslek olarak seçebilirsiniz. Retro sonrası için harika bir seyahat planlamak ve ufkunuzu açmak mümkün. Geçmişten gelen bir hukuki mesele beklenmedik bir şekilde çözülerek lehinize sonuçlanabilir. Sizi yoran insanlardan uzak durmanız gereken bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yengeç burcu gökyüzündeki zıt burç Oğlak vurgusu sebebiyle büyük değişimlerin ve zaman zaman zor sınavların altında. Bu transit nefes alma, ruhsal açıdan aydınlanma ve güçlenme adına zenginleştirici. Transit boyunca astroloji ve metafizik konular daha fazla ilginizi çekebilir, bu konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Diğer yandan bu evre beklenen bir paranın geri gelmesi, partner/ortağın maddi durumunda iyicil gelişmelere de son derece açık durumda. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İlişkiler evinizi etkileyecek olan transit aşkta tüm kurallarınızı yeniden yazmanızı gerektirecek güçte etkileri beraberinde getirebilir. Beklenmediğiniz bir anda beklemediğiniz bir kişiye sırılsıklam âşık olabilirsiniz. Kalbinizde biri varsa bu dönem kişisel sınırları zorlamadan iki tarafın da birbirine saygı duyması gereken bir evre. Birlikte rutini kırıp farklı aktiviteler yapmak, değişik paylaşımlar aranızdaki ilişkiyi güçlendirebilir. İlişkilerde ciddi kararlar almak için erken, anı yaşama zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Transit boyunca içinizdeki liderlik yönünü daha fazla ortaya koyabilir, insanlar sadece çıkarını düşünürken siz tüm ekibi çoğulcu bir şekilde düşünerek fark yaratabilirsiniz. Uzun süredir devam eden kangren olmuş bürokratik konularda beklenmedik rahatlamalar ve sizi mutlu edecek çözümler gündeme gelebilir. Sağlık adına özellikle teknolojinin nimetlerinden faydalanarak çözüm bulabilir ve şifalanabilirsiniz. Eğer içinize sinmiyorsa başka bir doktor ve tedavi araştırmanın tam zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aşk evinde ve olumlu açılarla etkin olacak transit özellikle kalbi boş olan Teraziler için havada aşk kokusu var. Hem de hesaplara hiç uymayan bir aşk. Bu dönem farklı çevrelere açık olmak, hobi gruplarına katılmak hem eğlence, hem de aşkı beraberinde getirebilir. Sosyal hayatınız zenginleşirken ruhen de aydınlandığınızı hissedebilirsiniz. İlişkisi olan Teraziler ise hesabı kitabı bırakarak aşklarına odaklanabilir ve ilişkilerinde geçmişten daha fazla bir derinlik, zihinsel bağ ve saygı oluşturabilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Geçmişi Retro etkisiyle de birleştirerek masaya yatırmak, bir problem varsa çözmek, travmaları geride bırakmak adına transitin etkisi oldukça güçlü. Bu dönemde geçmişi gerek ruhsal çalışmalar gerek profesyonel destek ile çözebilir ve bu yüklerden kurtulabilirsiniz. Retro dönemi sonrasında ayrı eve çıkmak, bir mülk almak veya satmak, tadilat ve dekorasyon planı gibi konular için uygun bir etkileşim. Venüs Kova dekorasyon ve dizayn adına harika zamanlardır, değerlendirin derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Transitin olumlu tesiri vesilesi ile önemli görüşmeler yapabilir, iş bağlantıları kurabilir ve mülakatlara girebilirsiniz. Sadece hayati kişisel kararlar adına Retro döneminde iyi düşünmeniz ve ani fevri kararlar vermemeniz önemli. Bu dönem bir işi en iyi şekilde öğrenerek fark yaratabilirsiniz. Sosyal medya ve internet size ummadığınız insanlar, bilgileri beraberinde getirebilir. Hayatınızda size yük olan ya da sürekli sizden bir şey isteyen insanlara birey olmalarını söyleme zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Transit vesilesi ile temel kazanım alanınız maddiyat. Venüs Kova’nın farklı düşünme becerisi ile özellikle farklı alanlarda yatırımlar yaparak kazanç elde edebilirsiniz. Umudu kestiğiniz veya çözümsüz görünen bir para konusu güzel bir şekilde sonuçlanabilir. Terfi alabilir, maddi bir destek sonucunda gelir artışı yaşayabilirsiniz. Kendinize çok farklı bir açıdan bakacağınız bu dönemde unuttuğunuz yeteneklerinizi tekrar canlandırabilir ve çok daha güçlü hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuza geçen Venüs görünürlük ve eğlenceyi beraberinde getiriyor. Bu güzel tesir vesilesi ile imajınızı yenileyebilir, insanları hem cazibe hem zekanızla etkileyebilirsiniz. Sadece imaj değişimleri konusunda uçacaksanız paraşütle uçun derim. :) Bu dönemde hayatınızda tekdüze, darkafalı kişilere karşı pek anlayışlı olmayabilirsiniz; ancak herkesin üzerini çizmek de çok aşırı bir davranış olabilir. Bireysel şansın yanı sıra kalbiniz boşsa şayet bir aşk gündeme gelebilir, ilişkisi olanlar için flört etme ve anın tadını çıkarma zamanı. Şu anda gelecek planları yapmak pek verimli olmayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ruhsal açıdan adeta bir guru gibi hissetmenizi sağlayacak bu etki vesilesi ile büyük bir farkındalığa ulaşabilirsiniz. Ruhsal çalışmalar yapmak, hatta bu konuda eğitim alarak kendinizi geliştirmek adına önemli bir zaman. Bu evrede bilinçaltınızı şifalandırmak, eski bir acı olayı geride bırakmak adına büyük destekler altında olacaksınız. Eğer bireysel değil bütünün hayrını düşünürseniz çevrenizdeki küçük hesaplar peşindeki karanlık insanların nasıl kaybettiğini görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ