Merve Çubuktepe

Bu haftanın tabii ki en önemli olayı 6 Ekim 2018’de başlayacak Venüs Akrep retrosu. Aşk başta olmak üzere hayatımızda dizilere filmlere taş çıkartacak karmaşıklıkta olaylar gerçekleşebilir. Pek tabii ki Venüs retroları birçok kişinin umutla “geri dönüş” beklediği dönemlerdir. Haritalar destekliyorsa bu durum gerçekleşebilir, zira Venüs retrosu nostaljiktir ve insanı duygusal olarak geçmişe götürür.

Tabii ki Venüs Akrep transitinin takıntılı ve karanlık doğası bu sürece eşlik ettiğinden tekrar yaşamak istediğimiz “geçmişin” bizim için gerçekten sağlıklı bir duygu olup olmadığını tahlil etmek gerekir. Alışkanlık ve takıntı ile gerçek aşkı ayırt edebilmek bu süreçte önemli. Finansal konularda çok verimli değildir; aşırı harcama ve büyük maddi hamlelerden kaçınmakta fayda vardır. Venüs retrosu 15 Kasım 2018’e kadar sürecek. Hafta içerisinde burç bazlı yorumlarla detaylı bir şekilde ele alacağım.

1 Ekim 2018’de Plüton retrosu sona eriyor. Plüton uzun bir süre ileri hareketine devam edecek. Bir jenerasyon gezegeni olduğundan kişisel haritalarda ancak doğru derecede ise ya da bir gezegen ile kuvvetli bir açı kalıbı oluşturuyorsa kişinin hayatına bir değişim getirmesi beklenir. Bunun haricinde bu retronun sona ermesi daha çok toplumsal olaylarla ilgili sorunlu, yozlaşmış ya da güç zehirlenmesi içindeki süreçleri açığa çıkarabilir ve daha sağlıklı işlemesini sağlayabilir.

3 Ekim 2018’de Merkür-Plüton karesi kesinleşecek. Bu haftanın tek önemli açı kalıbı olarak karşımıza çıkıyor. Venüs retrosundan iki gün önce etkisi başladığından retro arifesinde duygusal açıdan sınırları zorlamayın derim. Çünkü bu yakın zamanda yapılacak bir hatayı sonrasında toparlamak zor olabilir. Gerek toplumsal gerek kişisel düzlemde sivri dilli ve hakimiyet kurma odaklı diyaloglar yaşanabilir.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 01.10.2018: Yeni haftaya Ay İkizler burcunda, biraz kafa karışık ve aynı anda bir sürü şeyi yapmak isteyen bir halde başlıyoruz. Muhabbet etmek, bir şeyler okumak ve araştırmak işe başlamaktan çok daha çekici gelebilir. Asıl işe başlamamak için aylardır elinizi sürmediğiniz dolabı düzenlemek, bir anda çok zor bir yemek tarifi denemek; masanızı simetrik ve renklere göre düzenlemek gibi işler icat edebilirsiniz.  Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da haftanın ilk gününde Ay uzun bir süre saat 21:00’e kadar boşlukta kalacak. İşin aslı yeni konular, görüşmeler ve teşebbüsler yerine elimizde olanla ilgilenmek mantıklı. Boşluk süreci bittiğinde Ay Yengeç burcuna geçiş yapıyor. 23:28’de Uranüs ile olumlu açısı kesinleşerek akşam saatlerini keyifli, huzurlu ve enerjisi yüksek bir hale getirecek. Bu güzel etkileşim özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için güçlü. Bugün ayrıca Plüton’un uzun süredir devam eden retrosu sona erecek. Plüton bir jenerasyon gezegeni olduğundan ileri harekete geçmesi daha çok toplumsal olaylar üzerinde etkilidir. Ancak bireysel haritada özel bir teması söz konusu ise bir diğer gezegen ile tetiklenerek kişiyi aciz kılan, elini kolu bağlayan ya da büyük bir zora sokan bir durumun daha akıcı ve çözüm odaklı hale gelmesini sağlayabilir.

Salı – 02.10.2018: Ay Yengeç burcunda; biraz alıngan, hassas ve duygusal hissedebilirsiniz. Özellikle öğlen saatlerine kadar bu duygular baskın durumda zira 12:45’te Ay-Güneş karesi de kesinleşiyor. İkili ilişkilerde tripler, ufak bir sözden alınmalar ve sevilmiyorum hissi gündeme gelebilir. Duygularınız çok yoğun olabilir, bundan ani tepkiler vermeden önce biraz soğumayı bekleyin. Ve kesinlikle ofiste kimse ile dalaşmamaya çalışın. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Birazcık dişinizi sıkın çünkü 15:18’de Ay önce Venüs ile 21:46’da ise Neptün ile çok güzel üçgen açılar yapacak. Güzel bir su üçgeni oluşuyor. Bu etkiler vesilesi ile çok daha huzurlu ve romantik bir atmosfer oluşuyor. Duygusal konuşmalar, randevular ve barışmalar adına gerçekten çok güzel bir etki söz konusu. Bu olumlu tesirler özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için etkili.

Çarşamba – 03.10.2018: Haftanın tek önemli ve gerilimli açısı tabii ki Çarşamba gününe denk geldi. Şaşırdık mı, elbette hayır. Merkür-Plüton kare açısı bugün kesinleşecek. Sabah saatlerinde Ay 11:33’te Jüpiter ile olumlu açı yapıp akabinde tüm günü boşlukta geçirecek. Bundan dolayı günü ikiye ayırmak lazım. Öğlene kadar olan kısım verimli bir şekilde kullanılabilir ve aynı zamanda finansal açıdan da şanslı bir etki olduğundan bu tür konulara odaklanabilirsiniz. Ancak öğlen itibariyle bu açının da etkisi ortadan kalktığından Merkür-Plüton karesinin iletişimi zorlayan ve sertleştiren etkisi hissedilmeye başlayacak. Dırdır, bir şeyde aşırı inat ve gereksiz ısrarcı bir iletişim tarzı görülebilir, ortam Cennet Mahallesi setine dönebilir. Stres yönetimini özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlakların çok iyi yapması gerekiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 04.10.2018: Ay saat 00:12’de boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapıyor. Venüs retrosu yaklaşıyor; ayrıca Merkür-Plüton karesi hala etkili. Yani retro arifesinde ilişki kazalarına çok çok dikkat edin. Ani parlamalar, blöfler, niyetiniz yokken terk edip gitmeler… Bunların hepsi başınıza bela olabilir. 12:30’da Ay-Mars karşıtlığı sahnede olacağından ekstra bir agresyon yükü de beraberinde geliyor. Kolayca sinirlenme, fevri davranışlar görülebilir. Sokaktaki öfke kontrol sorunlu tuhaf tiplerle dalaşmamaya çalışın; kesinlikle riskli sporlar ve hareketlerden uzak durun. Bunun üzerine bir de 18:21’de Ay-Venüs karesi de kesinleşeceğinden atmosfer iyice zorlu bir hale geliyor. Duygusal açıdan sabah itibariyle süren tansiyon burada maksimumda. İlişkilerle ilgili önemli bir aksiyon almayın, bırakın bugünlük dağınık kalsın derim. Tüm bu saydıklarım için özellikle de sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. 19:19’da Ay-Güneş olumlu açısı durumu biraz toparlasa da günün geneli fırtına gibi olduğundan çok bel bağlamamak lazım.

Cuma – 05.10.2018: Ay Aslan burcunda ve 14:19’da Merkür ile olumlu açı yapacak. Çok kısa bir süre sonra da 14:33’te Jüpiter ile kare açısı etkin. Sonrasında da tüm gün boyunca boşlukta kalacak. Venüs Retro öncesi bir gezegenin durağan olduğu anlar en zorudur unutmayın… Duygusal konularda en kritik zamanlar bunlar. Bir hata geri dönüşü olmayan sonuçlar getirebilir, nasılsa retro geliyor çözülür diye düşünmeyin. Ay’ın açıları iletişim açısından kolaylık sağlarken, Jüpiter ile olan karesi de her şeyi abartma, aşırı yoğun hissetme ve objektif olmakta zorlanma etkisini getiriyor. Üstelik boşluğa girmesi de odaklanılan konularla ilgili pek de yol alınamayacağını göstermekte. Bugün kelimelerinizi özenle seçmelisiniz. Ayrıca önemli iş görüşmeleri yapılabilir, ancak finansal girişimler adına pek tavsiye edilmez. Çok önemli bir iş varsa da öğleden önce tamamlamakta fayda var. Tüm bu konularda özellikle de sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cumartesi – 06.10.2018: Venüs Akrep retrosu bugün gece saatlerinde başlayacak ve 16 Kasım 2018’e kadar sürecek. Etkilerini burç bazlı ve detaylı bir şekilde paylaşacağım. Bu zaman diliminde aşk başta olmak üzere hayatımızda geçmişe dönüş, alışkanlıklar ve duygusal bağımlılıklar teması baskın olacak. Haritalar destekliyorsa geri dönüşler ve tekrar barışmalar görülebilir. Diğer yandan Ay saat 02:19 itibariyle boşluktan çıkıyor ve Başak burcuna geçiş yapıyor. Bugün tam bir çalışkan arı gibi hissedebilirsiniz. 07:43’te Ay-Satürn olumlu açısının kesinleşmesiyle haftasonuna başlıyoruz. İşleyen demir ışıldar; evinizi, ofisinizi ya da neresini isterseniz toparlamak, düzene sokmak adına harika bir etki söz konusu. Ayrıca önemli bir işin başına oturup onu detaylı ve kusursuz bir şekilde yapmak adına da ideal. Bunun üzerine 20:16’da Ay-Venüs olumlu açısı kesinleşecek. Yani özellikle akşam saatlerinde duygusal konular adına güzel bir atmosfer var. Hazır Venüs retrosu da başlarken ilk barışma haberleri gündeme gelebilir.  Tüm bu güzel tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 07.10.2018: Haftanın son gününde Ay Başak burcunda 09:27’de Plüton ile olumlu açısı kesinleşecek. Kararlı, kuvvetli ve mantıklı hissedeceğimiz bir gündeyiz. Bir önceki günün tesirleri gibi bugün de çalışmak, verim getirmek ve kararlılık adına kuvvetli. Sonbahara girdiğimiz şu günlerde evi elden geçirmek, gereksiz eşyaları atmak, evi daha göze hoş gelen bir şekilde düzenlemek adına ideal bir gün. 17:02’de Ay-Jüpiter olumlu açısı kesinleşiyor. Sonrasında Ay tüm gün boşlukta kalacağından; öğlen saatleri itibariyle şanslı etkileşimleri boşluk evresine kadar değerlendirebilirsiniz. Beklediğiniz bir haberi alabilir, değerli bir kişiden destek görebilir ve krizi fırsata dönüştürecek planlar yapabilirsiniz. Tüm bu olumlu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ