Begüm Minkis

Menüsünde iki önemli olay barındıran bir haftaya merhaba diyoruz. İlki hiç şüphesiz yılın bile önemli kırılma noktalarını doğuracak, bakış açımızı değiştirecek ve varoluşsal sorgularımızı arttıracak 5 Haziran’da Yay burcundaki Ay tutulması olacak. Tutulmanın etkilerini tüm hafta boyunca hissedeceğiz. İkincisi ise 3 Haziran’da geri hareketteki Venüs’ün Güneş ile iç kavuşum (inferior) gerçekleştirmesi olacak. Bu kavuşum sekiz yıllık döngüyü kapatacak, bir nevi geçmişte yaptıklarımız, yapamadıklarımızın bir faturasını kesecek ve bu doğrultuda yeni olasılıklara yelken açmaya başlayacağız. Bu nedenle bu haftayı zaman makinasında yolculuk yapmaya benzetebiliriz.

Venüs’ün retro hareketini sürdürmesi kendimiz ve dışarıya karşı yönelttiğimiz değer duygularımızla bizi karşı karşıya getiriyor. Aşk ve ilişkilere bakış açımız daha farklı olmaya başladı. Hatalarımız ve yanlış anlamlandırdığımız her şey yerli yerine oturuyor. Bir keyifsizlik, bıkkınlık ve tatminsizlik içerisinde olduğumuzu hissediyorsak bu çok doğal. Bunlar hep değişim sinyalleri ve eksik noktaları fark etmemiz için.

Venüs’ün hafta genelinde önemli etkileşimleri olacak. 3 Haziran 2020 bu açıdan oldukça renkli. Venüs ve Mars karesi açılışı yapacak. İlk olarak bu açı kalıbından bahsedersek ilişkilerde sürtüşmeleri, uyumsuzlukları ve mücadele edilmesi gereken konuları ortaya çıkaracak. Açı; sevginin öfkeye dönüşmesini, kaba davranışları, birlikteliklerde rekabet arzusunu, huzursuzluğu ve cinsellik odaklı kurulan ilişkileri ifade eder. Acelecilik, dinamizm ve hemen etkiye tepki misali çıkışlar görülebilir. Unutmayın ki sağlıklı bir ilişkide önce saygı arkasında da sevgi gelecektir. Doğru seçim yapmamıza engel olabilecek bir açı olduğundan dikkatli olmak gerekebilir. Bu açı kalıbı tutulmada da etkili olacağından aslında pek yabana atılmamalı çünkü gel geç bir etki yaratmayacak. Yani var olan ilişkilerde de dananın kuyruğu kopabilir.

Bir diğer önemli konu ise yine 3 Haziran 2020 akşam saatlerinde Güneş ve Venüs İkizler burcunun 13 derecesinde inferior kavuşum gerçekleştirecek. Yani Venüs Güneşin kalbinde olacak. 5 Haziran 2012’den beri devam eden ilişkiler&parasal konuları içerisinde barındıran sekiz yıllık döngü biterek yenisi başlayacak. Yani bir nevi Venüs’ün yeniay fazı gerçekleşecek. Kavuşum gerçekleştikten sonra Venüs sabah yıldızı olarak (Lucifer) dediğimiz bir konumda doğmaya başlayacak. Bu süreç eskilere göre yıkıcı ve tehlikeli olayları ortaya çıkarırmış. Bireysel açıdan da ne ekmişsek onu biçmeye başlayacağız. Ne kadar özel ki kadersel düğümler de İkizler ve Yay aksında seyahat ediyor. Etki pek ala güçleniyor. Haziran ayında yaşanacak tutulmalarla beraber önemli izler bırakacak olaylara şahit olacağız.

5 Haziran 2020’de haftanın ve yılın en önemli olaylarından biri olacak 15 derecede Yay burcunda gölgeli parçalı (partial penumbral) bir Ay Tutulması meydana gelecek. Tutulma henüz yeni burç değiştirmiş düğümlerin ilk ayağını ifade ettiğinden kısa sürede büyük gündem değişikliklerini meydana getirecek. Venüs retrosu ve inferior kavuşum etkileri de böylelikle görünmeye başlayacak. Tutulmayı en iyi tanımlayan sözcük “çok bilen çok yanılır”. Olgunlaşmak ve yeni deneyim kazanmanın asla bir sonu olamaz. Yaşam şartları ve insan ilişkileri geliştikçe deneyimler de çeşitlenir. Farkındalık için gözleri her daim açık tutmak şart.

5 Haziran 2020’de Merkür ve Uranüs altmışlığı meydana gelecek. Uzun zamandır beklenilen bir toprak, gayrimenkul, ailevi tıkanıkları içerisine alan konularda rahatlatıcı haberler gelebilir. Hoş sürprizlerin bizi memnun etmesi mümkün. Unuttu sandığınız insanlardan aniden haberler ve teklifler sizi şaşırtabilir.

Ve haftanın son açısı 6 Haziran 2020’de gerçekleşecek Güneş ve Mars karesi olacak. Pek tabii gergin bir enerji açığa çıkacak. Eril figürler, baba, eş veya patronlarla anlaşmazlıklar yaşanabilir. Sahnede olan ve yönetici konumdaki kimselerin atışmalarına şahit olabiliriz. İlişkilerde ego çatışmaları yaşanabilir. Abartı algılanacak güçlü tepkiler, eleştirilere kapılmak ve kızgınlıklar duymak mümkün. Yani bu hafta hem içsel hem dışsal huzuru bulmak bir zor olabilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 01.06.2020: Herkese iyi haftalar! Ay tüm gün Terazi burcunda hareket edecek üstelik açıları da güzel. Ay halen büyüyor ve yeni başlangıçlar için uğurlu günlerden birini yaşayacağız. İlişkiler ve sosyalleşme ön plana çıkacak. Birlikte ortak hareket edilmesi gereken konularda işlerimiz güzel ilerleyebilir. Güzellik ve bakım işlemleri için de çok riskli olmadığı takdirde tercih edilebilir. 12:27’de Ay-Güneş üçgeni güçlü konumdaki insanlara kendimizi doğru ifade etmemiz, anlaşılmamız için fırsat verecek. İlişkilerde aynı beğeniler üzerinden keyifli vakit geçirebiliriz. 18:19’da Ay-Venüs üçgeni günün güzelliğini katlayacak. Güzel sofralar, romantik konuşmalar ve keyifli ortamlar bize iyi gelebilir. Duygular ve beğeniler harmoni içerisinde olacak. Seçimlerimiz tatmin edebilir. Birisiyle anlaşmazlık içerisindeysek barışa eğilim gösterebiliriz. Günün olumlu tesirlerinden hava ve ateş elementinden Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kova burçları daha çok faydalanabilir.

Salı – 02.06.2020: Stresli günlerden birinde olacağız. Ay Terazi burcunda insan ilişkilerimiz dikkat çekecek fakat sabah ve öğle saatlerinde taramalı tüfek gibi 10:22’de Ay-Plüton, 13:39’da Ay-Jüpiter ile kare açı yaparak boşluğa girecek. 10:22 ile 19:05 arasında ay boşlukta. Mümkünse riskli yeni başlangıçlardan uzak durulmalı. Açıların doğası gereği abartılar, manipülatif davranışlar içerisinde yaşamı çekilmez kılacak insanlarla muhattap olabiliriz. Her şeyin fazlasının zarar olduğunu algılamamız gerekecek. 17:44’te Ay-Kuzey Ay Düğümü üçgen gerçekleşecek. Duygularımızı ve hayal gücümüzü es geçmememiz açığa çıkartmamız gerekebilir. Ev ve aile içerisinde yardımlaşmalar için verimli zamanlar olacaktır. 19:05’te Ay artık Akrep burcunda seyir etmeye başlayacak. Sezgiler, gizemli konular, insan psikoloji ve tutkularımız yaşamımızda görülür hale gelecek. 21:37’de Ay-Satürn karesi gerçekleşeceğinden iç huzursuzluk, kendimizi güvensiz hissedeceğimiz, şüphe ve korku duymamızı gerektirecek olumsuz koşullardan uzaklaşmamız daha iyi olacaktır. Psikolojik baskı, engel ve kısıtlamalar dikkat çekebilir. Günün olumsuz etkilerinden öncü ve sabit nitelikteki Koç, Yengeç, Terazi, Oğlaklar ve Boğa, Aslan, Akrep, Kovalar daha çok etkilenebilir.

Çarşamba – 03.06.2020: Haftanın en yoğun etkilerinin bir arada gerçekleşeceği güne geldik. İlk girişimiz ile birlikte 03:40’ta Venüs ve Mars karesi kesinleşiyor. İlişkilerde sürtüşmeleri, uyumsuzlukları ve mücadele edilmesi gereken konuları ortaya çıkaracak. Açı; sevginin öfkeye dönüşmesini, kaba davranışları, birlikteliklerde rekabet arzusunu, huzursuzluğu ve cinsellik odaklı kurulan ilişkileri ifade eder. Acelecilik, dinamizm ve hemen etkiye tepki misali çıkışlar görülebilir. Unutmayın ki sağlıklı bir ilişkide önce saygı arkasında da sevgi gelecektir. Doğru seçim yapmamıza engel olabilecek bir açı olduğundan -+ 5 günlük süreçlerde dikkatli olmak gerekebilir. Ay tüm gün Akrep burcunda seyir edecek. Sezgilerimiz, kontrol etme dürtümüz ve tutkularımızla baş etmemiz gerekebilir. 05:40’ta Ay-Merkür üçgeni ile rüyalardan doğru mesajlar çıkarmak, sabah saatlerinde doğru karar almak için bize fayda getirecektir. 09:16’da Ay-Uranüs karşıtlığı beklenmedik haberleri ve plan değişikliklerini getireceğinden hazırlıklı olmak gerekecek. 18:44’te Ay-Mars üçgeni ruhsal ve bedensel enerjiyi doğru kullanacağımız ve insanların desteğinden yarar sağlayacağımız zamanlara işaret ediyor. 20:43’te Güneş ve Venüs kavuşumu gerçekleşiyor ve sekiz yıllık döngü biterek yenisi başlıyor. Aşk, evlilik ve maddi konularla bağlantılı ne ektiysek onu biçmeye başlayacağız. Önemli hesaplaşmalar ve yol ayrımları olabileceği gibi temeli sağlam ilişkilerde de denge sağlanabilir. Günün olumlu etkilerinden su ve toprak grupları Yengeç, Akrep, Balık ve Boğa, Başak, Oğlaklar daha çok faydalanabilir. Hava grupları İkizler, Terazi, Kovalar ilişkilerden yana daha şanslı iken sabit nitelikteki Akrep, Boğa, Aslan, Kovalar sürpriz değişikliklere açık olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 04.06.2020: Haftanın en dingin ve huzurlu günlerinden birindeyiz. Bugün bol bol dinlenebilir ve tembellik yapabilirsiniz. Güne Ay Akrep burcunda başlıyoruz. 05:14’te Ay-Neptün üçgeni mesajcı rüyalar görmenizi sağlayabilir. İbadet, spiritüel konular, olumlamalar ve sezgilerin gücüne güvenmek için doğru zamanı gösteriyor. 11:26’ya Ay-Plüton, 14:36’da Ay-Jüpiter altmışlıkları gerçekleşecek ve akabinde Ay boşluğa giriyor. Öğle saatlerinde barış, yardımlaşma, doğru etkileme ve pozitif etkileşim sunmak için açılar yardımcı olacaktır fakat yeni bir şey başlatmayı 14:36 ile 20:16’da Ay boşluk evresine denk getirmemeniz daha iyi olabilir. 20:16’da Ay Yay burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Tutulmaya doğru hazırlanıyoruz. Hayat amacımızı sorgulayabilir, evren ile ilgili büyük düşünceler içerisine girebiliriz. Bildiğimizi sandıklarımızın da bir yanılgıdan oluştuğunu fark etmeye başlayabiliriz. 22:43’te Ay-Satürn altmışlık açısı günün son olumlu açısı. Doğru ve kalıcı kararlar almak, aldığımız kararları disiplin ile devamını getirebilmek açısından bize destek verecektir. Günün olumlu etkilerinden tüm burçlar faydalanabilir.

Cuma – 05.06.2020: Ay tüm gün Yay burcunda hareket edecek. Tutulma günündeyiz. Duygusal ve ruhsal olarak hassas olmamız mümkün. 14:03’te Merkür-Uranüs altmışlığı gerçekleşiyor. Uzun zamandır beklenilen bir toprak, gayrimenkul, ailevi tıkanıkları içerisine alan konularda rahatlatıcı haberler gelebilir. Hoş sürprizlerin bizi memnun etmesi mümkün. Unuttu sandığınız insanlardan aniden haberler ve teklifler sizi mutlu edebilir. 16:57’de Ay-Venüs karşıt açısı keyifsizlik, kararsızlık ve seçimlerin beklenilen hazzı vermemesine neden olabilir. Şartları ve insanları zorlamak ve ısrardan kaçınılması gereken zamanlar olacaktır. 22:12’de Ay-Güneş karşıtlığı ile Yay burcunda Ay Tutulması meydana geliyor. Tutulma ülkemizden gözlemleneceğinden etkisi de daha kuvvetli olur ki kısa süreli fakat yoğun bir değişim getirmesiyle dikkat çekecek bir tutulma olacaktır. Tutulmayı en iyi tanımlayan sözcük “çok bilen çok yanılır”. Olgunlaşmak ve yeni deneyim kazanmanın asla bir sonu olamaz. Yaşam şartları ve insan ilişkileri geliştikçe deneyimlerde çeşitlenir Farkındalık için gözleri her daim açık tutmak şart olacaktır. Tutulma akabinde 22:44’te Ay-Mars karesi kesinleşiyor. Gergin, aksi ve huzursuz hissedebiliriz. Bugün kolay kolay uykuya dalamama, baş ağrısı, tansiyon gibi sorunlara karşı da dikkatli olmak gerekebilir. Günün açılarından tüm burçlar etkilenecek.

Cumartesi – 06.06.2020: İlluzyonların ve sonlanmaların öne çıkacağı bir gündeyiz. Ay Yay burcunda güne başlıyoruz. 07:10’da Ay-Neptün karesi kesinleşiyor ve boşluğa giriyor ve akşam 22:44’de kadar da boşlukta kalacak. Aşırı yönsüzlük ve kararsızlık içerisinde gidip gelebileceğimiz bir gün gibi gözüküyor. Hayal kırıkları ile duygusal buhranlar yaşayabiliriz. Hassas ve kırılganlık ile dinlenme ihtiyacında olabiliriz. Yeni bir karar almak için pek uygun olmayacaktır. 21:09’da Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu bırakma, sonlanma, vazgeçme, kabullenme konularını ifade ediyor. Size hizmet etmeyen duygusal bağlılıkları kökten koparmak isteyebilirsiniz. 22:10’da Güneş-Mars karesi kesinleşiyor. Akabinde 22:44’te Ay boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiyor. Ciddi, mesafeli fakat daha hareketli bir akşam geçirebiliriz. Bir konuda azim yapmak, pes etmemek ile bir başarı kazanmak söz konusu. İşe güce adayabilirsiniz kendinizi. Yalnız Güneş ve Mars karesi ile +- 5 günlük süreçte eril figürler, baba, eş veya patronlarla anlaşmazlıklar yaşanabilir. Sahnede olan ve yönetici konumdaki kimselerin atışmalarına şahit olabiliriz. İlişkilerde ego çatışmaları yaşanabilir. Abartı algılanacak güçlü tepkiler, eleştirilere kapılmak ve kızgınlıklar duymak mümkün. Günün sert etkilerinden değişken nitelikteki burçlar İkizler, Başak, Yay, Balıklar daha dikkat etmeli.

Pazar – 07.06.2020: Ay tüm gün Oğlak burcunda hareket edecek. Pazar tatilinde olsak da sorumluluklara, iş güce odaklanmak isteyebiliriz. Duygusal tutumlardan ziyade mantıklı ve mesafeli bir duruş dikkat çekebilir. Karamsarlık ve kıtlık bilincine de çok kapılmamak lazım. 14:08’de Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken ani pozitif değişiklikler, ani alınacak kararlar dikkat çekebilir. Plan değişikliklerine hızla ayak uydurmak kolay olabilir. 17:05’te Ay-Merkür karşıtlığı akşam saatlerinde duygular ve fikirler arasında zıtlaşma, huzur kaçmasın diye söylenmesi gereken şeyleri içe atma gibi iletişim bozukluklarını doğurabilir. Bu nedenle gelecek adına önemli konuşmaları bu sürece denk getirmemek daha iyi olabilir. Günün pozitif etkilerinden su ve toprak elementi Yengeç, Akrep, Balık ve Boğa, Başak, Oğlaklar daha fazla yararlanırken iletişim sorunlarına karşı öncü nitelikteki Koç, Yengeç, Terazi, Oğlaklar dikkat etmeli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis