Merve Çubuktepe

Bu hafta çok daha akışkan ve tempolu bir düzleme geçiyoruz. Öncelikle 4 Mart 2021 itibariyle Mars İkizler burcuna geçiş yapacak. Mars Boğa burcundayken hem gökyüzündeki baskın sabit yerleşimleri sert bir şekilde tetikliyor hem de enerjisi oldukça yavaş kalıyordu. Şimdi Mars hem daha aktif bir pozisyonda olduğu İkizler burcuna geçecek hem de Satürn’le olumlu temaslarda bulunacak. Belirsizliklerin azaldığı, hızlı ve dinamik zamanlar bizi bekliyor. Burada anahtar cümle “Ağlamayan çocuğa meme verilmez”. Yani bir derdimiz, talebimiz varsa şayet bunu dile getirmek çok önemli olacak. Mars İkizler burcunda bazen diller sivrileşir, laf dalaşları artar. İşleri her zaman sakin ve net tondan konuşmak, laf kalabalıklarından uzak durmak da elimizi güçlendirecektir. Mars 23 Nisan 2021’ye kadar bu burçta kalacak.

Mars İkizlerin de gücünü elimize alarak artık söz söyleme, şarkı söyleme zamanı. Üşendiğimiz, elimizin gitmediği veya “Ya yapamazsam?” dediğimiz her şey adına harekete geçme zamanındayız. Merkür de bu hafta ana gölge fazdan çıkıyor, önümüzdeki hafta son gölge fazı da tamamen bitecek. Yani hayat hızlanıyor, akışkan ve gerçek temposuna ulaşıyor.

5 Mart 2021’de Merkür-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı her türlü finans işlemleri, kariyer girişimleri, mülakatlar, başvuru, iş kurma, işe giriş gibi konularda ziyadesiyle etkilidir. Özellikle bu konularda önemli işlerimizi hayata geçirmek adına +-3 günlük dönemden faydalanabiliriz. En etkili zaman ise 3-5 Mart 2021 aralığı. Bu açı kalıbı aynı zamanda bir konuda bilgilenmek, eğitim almak, uzmanlaşmak adına da etkilidir. Makro ölçekte ise Kova burcunda bir kavuşum olduğu için daha fazla tepkisellik, protesto, mevcut düzen ve sistemin sorgulanması adına da tepkileri beraberinde getirecektir.

3 Mart 2021’de Venüs-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle duygusal anlamda hoş ve sevimli sürprizleri beraberinde getiriyor. Bu hafta itibariyle “Seviyorsan, git konuş bence” dönemine giriyoruz. Boğa-Balık hattındaki bu açı duyguların dile gelmesi, biraz çabayla beklenmedik mutlu sonuçları da beraberinde getirebilir. Hiç akla gelmeyen yeni ve sürpriz aşklar da söz konusu olabilir. Finansal anlamda emek verilen konularda yatırımların karşılığının alınması gündeme gelebilir. Son olarak bu açı kalıbı imajınızda daha çizginizin dışında bir değişim yapmak adına da kullanılabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili, ancak en etkili olduğu zaman dilimi ise 1-3 Mart 2021 aralığı.

Bu hafta açısal motifler ve gök olayları açısından karmaşadan uzak. Zira bol kare açılı veya kaotik haftalardan yeterince nasibimiz aldık. Bizi bekleyen günler sade, net ve ayrıca da tempolu görünüyor. Biraz çabayla üzerimizdeki toprağı silkeleyip, uyanan doğanın ritmine ayak uydurabiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 01.03.2021: Herkese iyi haftalar! Yeni bir aya adım atıyoruz. Ay Terazi burcunda saat 10:13’te Chiron ile karşıt açı gerçekleştirecek. Bu açı sebebiyle kalp kırıkları ve yaralanmalara açıklık olabilir, sözlerimizi dikkatli seçmeliyiz. Saat 12:16’da günün en iyicil açılarından Ay-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Özellikle bir işe odaklanıp bitirmek, sunumlar, önemli toplantı ve görüşmeler adına +-2 saatlik süreyi çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz mümkün. Saat 19:58’de Ay-Plüton BiSeptile açısı kesinleşiyor. +-1 saat boyunca aniden patlayabiliriz, biriktirdiklerimiz dışarı çıkabilir, bir nevi dök içini rahatla etkisi söz konusu ancak bu duyguyu kontrol etmek kolay olmayabilir. Saat 22:27’de Ay-Merkür üçgeni devrede olacak. Gece saatleri bir konuda bilgi almak, eğitim, sınavlar, eksikleri kapatmak ve zihin egzersizleri gibi konular için çok uygun. CV hazırlamak, sunuma hazırlanmak, ödev yapmak gibi konular için de değerlendirilebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 02.03.2021: Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde. Venüs-Plüton arasındaki Novile açı saat 12:40’ta kesinleşiyor. Gün içerisinde özellikle kapanmamış davalar, eski ilişkilerle alakalı yüzleşmeler gündeme gelebilir. Bir haksızlık varsa eğer kişi bu konuda yüzleşerek hakkını alabilir veya doğruluğunu ispat edebilir. Ay saat 17:09’da Plüton ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Öğleden sonra bir miktar gerilimli görünüyor, kolay sinirlenebilir ve ani tepkiler verebiliriz dikkat. Ay saat 17:10-23:39 arasında yani neredeyse günün geri kalanında hep boşlukta olduğu için bugün gergin, atar giderli tepkiler, ültimatomlar ve sert emirler çok ters tepebilir, işler bir yere varacağı yerde daha çok arapsaçı olabilir. Ay saat 23:38 itibariyle boşluktan çıkarak Akrep burcunda geçiş yapıyor. Belirsizlik duygusundan kurtulup daha odaklı bir ruh haline geçiyoruz, gece yarısına doğru bir konuya kafayı çok takabiliriz, uykusuzluğa karşı uyku hazırlığını bitki çayları ve doğal yağlarla yapmak faydalı olabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 03.03.2021: Haftanın en iyicil etkilerine sahip gününe geldik. Ay Akrep burcunda ve saat 11:38’de Venüs ile üçgen açı yapacak. Bugün gökyüzünde oldukça romantik ve canlandırıcı tesirler söz konusu. Duygusal konuşmalar adına özellikle +-2 saatlik dönemi değerlendirebilirsiniz. Saat 12:21’de Ay-Uranüs karşıtı devrede olacağı için beklenmedik iş aksilikleri, ani tepkiler görülebilir, soğukkanlılığı korumak çok önemli. Bir iş eğer o şekilde olmuyorsa tutturmak yerine başka yol bulmak en verimlisi olacaktır. Saat 14:04’te Ay-Satürn karesi devrede. Bugün ciddiyet, kurallara tam uymak oldukça önemli. Gereksiz samimiyet veya kuralları esnetmeye çalışmak oldukça ters tepebilir, özellikle de öğlen saatlerinde. Ve 20:09’da haftanın en iyicil açısı Venüs-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle duygusal anlamda hoş ve sevimli sürprizleri beraberinde getiriyor. Bu hafta itibariyle “Seviyorsan, git konuş bence” dönemine giriyoruz. Boğa-Balık hattındaki bu açı duyguların dile gelmesi, biraz çabayla beklenmedik mutlu sonuçları da beraberinde getirebilir. Hiç akla gelmeyen yeni ve sürpriz aşklar da söz konusu olabilir. Finansal anlamda emek verilen konularda yatırımların karşılığının alınması gündeme gelebilir. Son olarak bu açı kalıbı imajınızda daha çizginizin dışında bir değişim yapmak adına da kullanılabilir. Ve son olarak 21:51’de Ay-Güneş üçgeninin harika etkisi ile günü bitiriyoruz. Bugün duygusal anlamda birçok olumlu tesir içeriyor, mevcut ilişkileri düzeltmek adına kullanılabilir, kalbi boş olanlar için de yeni şanslara açık bir haftadayız. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 04.03.2021: Ay Akrep burcunda saat 03:01’de Merkür, 04:21’de Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Gece yarısından sonraki saatlerde uyanıksanız bir konuya çok takılmasını özellikle de laf dalaşlarını önermem. Veya finans kariyer odaklı bir işe odaklanıyorsak hata yapma riski olabilir. Açı kalıpları geçici gergin rüyalar yaratabilir ancak etkisinde kalmamalıyız. Saat 06:29’da önemli bir transit sahneye çıkıyor ve Mars İkizler burcuna geçiş yapıyor. Belirsizliklerin azaldığı, daha hızlı ve dinamik zamanlar bizi bekliyor. Burada anahtar cümle “Ağlamayan çocuğa meme verilmez”. Yani bir derdimiz, talebimiz varsa şayet bunu dile getirmek çok önemli olacak. Mars İkizler burcunda bazen diller sivrileşir, laf dalaşları artar. İşleri her zaman sakin ve net tondan konuşmak, laf kalabalıklarından uzak durmak da elimizi güçlendirecektir. Mars 23 Nisan 2021’ye kadar bu burçta kalacak. Mars İkizlerin de gücünü elimize alarak artık söz söyleme, şarkı söyleme zamanı. Üşendiğimiz, elimizin gitmediği veya “Ya yapamazsam?” dediğimiz her şey adına harekete geçme zamanındayız. Saat 09:30’da Ay-Neptün üçgeni devrede. Özellikle +-2 saatlik dönemi her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için değerlendirebilirsiniz. Ay saat 19:09’da Plüton ’le altmışlık açı yaparak boşluğa girecek ve günün geri kalanında bu şekilde seyahatine devam edecek. Akşam saatleri itibariyle vites küçültebilir, daha rutin veya önceden başlanmış işlerimize odaklanabiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 05.03.2021: Ay saat 01:42’ye kadar boşlukta ve 01:43’te Yay burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresinin hakim olduğu ilk saatlerde düşüncelerin aşırı yoğun olmasından ötürü uykuya dalmakta zorluk görülebilir. Saat 02:31’de Ay-Mars karşıtı kesinleşiyor. Uyanık olanların daha sakinleştirici müzikler, görsellerle çevirili olması daha dinlendirici olabilir, gereksiz ani enerji patlamaları görülebilir zira. Ve saat 06:27’de Merkür-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı her türlü finans işlemleri, kariyer girişimleri, mülakatlar, başvuru, iş kurma, işe giriş gibi konularda ziyadesiyle etkilidir. Özellikle bu konularda önemli işlerimizi hayata geçirmek adına +-3 günlük dönemden faydalanabiliriz. Bu açı kalıbı aynı zamanda bir konuda bilgilenmek, eğitim almak, uzmanlaşmak adına da etkilidir. Makro ölçekte ise Kova burcunda bir kavuşum olduğu için daha fazla tepkisellik, protesto, mevcut düzen ve sistemin sorgulanması adına da tepkileri beraberinde getirecektir. Saat 14:25’te Ay-Chiron üçgeni +-1 saatlik dilimde ruhsal çalışmalar ve ibadet için elverişli bir zemin oluşturuyor. Saat 16:55’te Ay-Satürn altmışlığı da bu yapıcı ve dingin etkileri güçlendirmekte. Saat 18:57’de Ay-Venüs karesi kesinleşirken insan ilişkileri adına dikkat edilmesi gereken saatlere giriyoruz. Özellikle akşam saatleri alınganlık ve yanlış anlaşılmalara açık olabilir, dikkat. Hemen hüküm vermemeliyiz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 06.03.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yay burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 03:55’te Güney Ay Düğümüyle kavuşum yapıyor, akabinde 04:30’da Güneş ile kare açıya geçiyor. Ay, Son Dördün fazına geçmekte. Bu faz en toplumsal, hırslı Ay fazlarından biridir. Yaptıklarımızı göstermek ve kendimizi ispat arzusu artar. Etkili işler ortaya koymak adına iyi bir fazdır ancak hırsın kontrol edilmesi gerekir. Ay saat 08:06’da Merkür, 09:35’te Jüpiter ile olumlu altmışlık açılar yapacak. Özellikle günün ilk yarısını her türlü önemli yazışmalar, kariyer ve finans işleri için de değerlendirebiliriz. Okumak, bilgilenmek, eğitimler için de harika bir tesirdir. Saat 12:44 itibariyle Ay, Neptün ile kare açı yaparak kalan tüm günü boşlukta geçirecek. Özellikle öğleden sonra dalgınlık, unutkanlık ve bir konuda odaklanma zorluğu görülebilir. Eşyaları ve şifreleri iyi kontrol etmekte fayda vardır. Ayrıca çelişkili ifadeler ve demagoji sebebiyle aldanmaya açık olabiliriz; her şeyi enine boyuna sorgulamakta fayda var. 21:43’te Venüs-Mars BiNovile açısı da devrede olduğu için özellikle gönül işlerinde emin olmak, doğru soruları sormamaktan çekinmemek çok önemli. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 07.03.2021: Ay saat 05:21’e kadar Yay burcunda boşlukta seyahat ettikten sonra Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bugün oldukça sade ve sakin bir gün. Kah dinlenmek, kah üşendiğimiz işleri yapmak adına değerlendirilebilir. Özellikle saat 14:17’de Ay-Güneş Quintile iyicil açısı da devrede olduğu için günün en verimli saatleri 13:47-15:47 arası olarak görülüyor. Aile, otorite figürleri, ebeveynlerle arayı düzeltmek istersek eğer de bu açı destek sunmakta. Ve saat 19:08’de Ay-Uranüs üçgeni devreye girerek günün iyicil etkisini daha yükseltirken aynı zamanda dinamizm de katıyor. Enerjimiz artabilir, daha yaratıcı ve coşkulu hissedebiliriz. Çözüm bulamadığımız bir konuda pat diye aklımıza şahane bir fikir gelebilir veya unuttuğumuz bir şeyi birden hatırlayabiliriz mesela. Saat 20:17’de Ay-Neptün Quintile iyicil açısı da +-1 saat boyunca her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun bir tesir oluşturuyor. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe