Merve Çubuktepe

Mayıs ayının ilk haftasına oldukça güzel ve uyumlu açı kalıplarıyla giriş yapacağız. En iyi haberle başlamak gerekirse: Merkür retrosu sona eriyor. Bir süredir zaten retro dolu gökyüzünü iyice çarşamba pazarına çeviren Merkür 3 Mayıs 2017’de gerileme sürecini tamamlayacak, biz de rahat bir nefes almaya başlayabileceğiz. Merkür’ün tam olarak kendine gelmesi (yani esas hızına ulaşması) 18 Mayıs 2017 itibariyle gerçekleşiyor ama önemli olan öncelikle retronun sona ermesi. Yani bu tarih itibariyle artık tıkalı belirsiz konular, gecikmeler ya da anlaşmazlıklarla ilgili yavaş yavaş yol almaya başlıyoruz.

“Keşke o zaman şöyle yapsaydım, bir şansım daha olsaydı” dediğiniz konularla ilgili haritanız da destekliyorsa tekrar fırsatları değerlendirme şansı bulabilirsiniz. Ya da umudunuzu kestiğiniz bir konuyla ilgili beklenmedik olumlu haberler gelebilir. Venüs’ün Koç burcundaki hareketi de canlılık, enerji ve maceraperestlik adına gücümüzü arttıracak. Bahar yorgunluğu, bezginlik gibi hisleri yavaş yavaş geride bırakabileceğiz bu sayede. :)

Bu hafta özellikle dikkat çeken bir etki ise Güneş ve Neptün arasında 4 Mayıs 2017 itibariyle kesinleşen olumlu açı. Zira gergin ve zorlayıcı etkilerin baskın olduğu bir hafta yerine daha sakin, huzurlu ve anlayışlı bir etki mevcut bu hafta. Yardımlaşma, şefkat ve en önemlisi küslüklerin bitmesi; barışmalar adına da güzel bir etki söz konusu. Bu tarih itibariyle Merkür retrosu da bittiği için sorunlar güzelce konuşulup çözüme doğru ilerlemek mümkün.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 01.05.2017: Haftaya Ay Yengeç burcundayken başlıyoruz. Bugün artık son demlerini yaşayan Merkür retrosunun üzerine; Ay, Jüpiter ve Plüton ile gergin açı yapacak. Yani aşırı hassas, duygusal ve hatta alıngan olmak mümkün. Her şeyi aşırı kişisel alabilir ya da sürekli geçmiş konuları ısıtıp ısıtıp önümüze getirebiliriz. Akabinde de Ay-Merkür ve Ay-Uranüs gergin açısı var. Yani bugün duygusal açıdan patlamalar, yanlış anlaşılmalara açık bir gün. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, ondan ötürü bugün biraz daha sakin olmaya çalışmakta fayda var. Özellikle Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazilerdikkat. Balık, Boğa, Akrep, Başak burçları ise bu etkiyi lehlerine kullanma şanslarına sahip; tabii ki soğukkanlılıklarını korumaları ve akılcı hareket etmeleri önemli.

Salı 02.05.2017: Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor; dünün aksine bugün çok daha akışkan ve canlı bir etki söz konusu. Zira hem Ay-Venüs hem de Ay-Mars olumlu açıları kişisel güç ve motivasyonu arttıyor. Aynı zamanda işin içerisinde Venüs ve Mars da olduğu için duygusal konularla ilgili şanslı bir etkileşim de söz konusu. Mars İkizler burcunda olduğu için flörtler, eğlenceli zeka oyunları ve tatlı çekişmelere açık bir gündeyiz. Özellikle de Aslan, Yay, Koç, İkizler, Terazi ve Kova burçları bu etkiden maksimum faydalanabilirler.

Çarşamba 03.05.2017: Hepimize geçmiş olsun, Merkür retrosu bugün itibariyle sona eriyor. Merkür adına konuşursak en azından 12 Ağustos 2017’ye kadar kafamız rahat diyebiliriz artık. :) Yazının başında belirttiğim gibi aksilik, karmaşa ve iletişim kopuklukları yavaş yavaş azalmaya başlayacak. Merkür’ün Koç burcunda olması da zihinsel olarak canlandırıcı bir etki yaratıyor. Ancak belirttiğim gibi tam hızına ulaşması 18 Mayıs 2017’yi bulacağı için olumlu etki yavaş yavaş harekete geçecektir. Ay Aslan burcuna yolculuğuna devam ediyor, sabah saatlerinde Ay-Güneş karesi aktif, yani oley retro bitti diye hemen birileriyle laf dalaşına gitmemek önemli. Neyse ki bu etki çok uzun sürmeden Ay-Jüpiter olumlu açısı devreye giriyor, başarı ve canlılık etkisi artıyor; aynı zamanda bu etki görünür olmak ve takdir toplamak açısından da faydalı, özetle işleyen demir ışıldar. İyi kullanırsa Aslan, Yay, Koç, İkizler, Terazi ve Kova burçları da daha ışıldayabilir.

Perşembe 04.05.2017: Ay, 07:36-12:47 saatleri arasında boşlukta. Yani önemli görüşmeler, planlar adına bu evreyi pas geçmekte fayda var. Akabinde Ay Başak burcuna geçecek ve özellikle retrodan sonra yorulup bir kenara bıraktığımız konulara detaylı odaklanmamızı sağlayacak. Bir konuyla ilgili eksiklik ya da hataları tespit etmek, işimizi kusursuzlaştırmak adına güzel bir etki mevcut. Gün yapısı itibariyle oldukça sakin, huzur içerisinde kendimize ve yapacaklarımıza kanalize olmak mümkün. Zaten kesinleşen Güneş-Neptün olumlu açısı da özellikle birlikte çalışma, anlayış ve uyumun öneminin altını çiziyor. Aynı zamanda karşılıklı konuşma, bağışlama ve küslüklerin sonlaması adına güzel bir etki görünüyor. Boğa, Akrep, Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık burçları bu etkiden en iyi şekilde yararlanabilir.

Cuma 05.05.2017: Bugün biraz vites düşürmek iyi olabilir. Zira Başak burcunda yolculuğuna devam eden Ay önce Mars sonra Neptün ile gergin açı yapacak. Yani acelecilik, dikkatsizlik sonucu yapılan hatalara son derece açık bir gün. Bir işi yarım yamalak yapayım da bitsin demek özellikle de değişken burçlar Balık, İkizler, Başak ve Yaylara iyi gelmeyebilir. Ayrıca sakarlık ve kazalara da açık bir etkileşim var, dikkat. Hiçbir şeyi son ana bırakmayıp planlı programlı hareket etmek önemli. Neyse ki günün son açısı Ay-Güneş arasındaki olumlu etki. Özellikle de özenle yapılmış, düzgün çalışmaları sergilemek; otorite figürleriyle temasa geçmek adına uygun bir etki mevcut.

Cumartesi 06.05.2017: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde Plüton ile olumlu açı yapıyor. Öğlene kadar her şey yolunda. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Boğa, Oğlak, Başak, Yengeç, Boğa ve Akrepler için pek de güzel bir etki mevcut. Ancak cuma günü gibi altını çizdiğimiz konu dikkatli olmak, detaycılık ve acelecilikten kaçmak. Zira Ay aynı zamanda Satürn ve Kiron ile de gergin etkileşimde olacak. Dünkü uyarılar hala sürmekte. Zaten Ay 15:43-21:21 arasında boşlukta olduğu için önemli bir işiniz var ve yetiştiremiyorsanız ertesi güne alıp düzgün bir şekilde halletmek sizin için çok daha yararlı olabilir. Boşluk evresinin bitişi ile birlikte Ay Terazi burcunda geçiş yapacak.

Pazar 07.05.2017: Esasen Ay Terazi burcunda; ahenkli, uyumlu ve güzel bir etkileşim söz konusu. Sadece günün ilk yarısında Ay-Venüs gergin açısı aktif olduğu için duygusal meselelerle ilgili görüşmeleri gündüz vaktinde yapmamak daha iyi olabilir. Zira iyi niyetle başlayan bir konuşma bir anda “Sen şunu dedin, sen zamanında bunu yaptın” gibi bir diyaloga dönüşebilir. Bu etkiyi atlattıktan sonra mis gibi Ay-Mars olumlu açısı akabinde Ay-Jüpiter kavuşumu var. İşte bu harika bir etki; hem duygusal konular olsun hem de keyifli zaman geçirmek olsun harika bir şekilde değerlendirilebilir. Hava ve ateş grubu burçları Terazi, Kova, İkizler, Aslan, Yay ve Koçlar bu etkiyi en iyi şekilde kullanabilirler. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.