Merve Çubuktepe

Yılın en önemli zamanlarından birine geldik. 5 Mayıs 2023’te 14 derece Akrep burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma doğum sancısı ile başlayan büyük bir dönüşüm enerjisi içeriyor. Değişim, konfor alanından çıkış ve krizlerle sınanarak yepyeni bir düzen kurmanın eşiğindeyiz. Tutulma birçok kişinin hayatını doğrudan etkileyebilir. Bu süreçte değişime hazırlıklı, dengede ve dirayetli olmak çok önemli. “Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını?” sözü tutulmayı net bir şekilde özetlemekte. Ayrıca bu hafta 7 Mayıs 2023 itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçiş yapacak ve tutulmanın gerginliğini yavaş yavaş üzerimizden atmaya başlayacağız. Bu transit huzur, denge ve aile gibi kavramları daha ön plana çıkarırken hayatımızdaki öncelikleri olumlu bir şekilde yapılandıracaktır. Venüs 5 Haziran 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli gökyüzü hareketlerini daha detaylı inceleyelim. Tabii ki ilk sırada tartışmasız Ay tutulması var. 5 Mayıs 2023 saat 20:33’te 14 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan bu tutulma bir önceki Güneş tutulmasının adeta devam filmi niteliğinde.

Tutulmada Uranüs vurgusu var ve oldukça tepkisel. Bu sebeple de kişisel alanları sıkıştırılan, yoksullaştırılan ve ötekileştirilen herkesin dikkat çekici bir tepki gösterebileceği tesirler mevcut. Hayatımızda değişimin kaçınılmaz olduğu bir noktaya geliyoruz. Buna direnmek yerine değişimi kabul etmek yolumuzu açacaktır. Çünkü hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme adım atıyoruz.

Tutulma anında Güneş ile Menkar yıldızının kavuşumda olması baskı, sertlik ve “benim dediğim olur” tavrını beraberinde getirebilir. Ancak Uranüs’ün de etkisiyle ne kadar baskı yapılırsa o kadar sert ve güçlü karşı tepkisi olacaktır.

Unutmayalım ki tutulmaya Venüs-Neptün karesi de eşlik ediyor. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Duygusal konularda gol yemeyelim, dikkatli olalım.

Olumlu açıdan bakarsak eğer tutulmaya eşlik eden bir diğer açı da Jüpiter-Venüs altmışlığı. Bu açı kalıbı duygusal ve finansal konularda eğer çaba gösterir ve geçmişten ders alırsak eğer olumlu sonuçlar elde edebileceğimize işaret eder. Özellikle sabır ve kararlılıkla bir şeylere odaklanırsak çözüm bulmamız mümkündür. Bu süreçte rehberimiz geçmiş olacak, kısır döngülere girmezsek birçok yeni ve olumlu olasılık ortaya çıkabilir.

Ay ile Zuben Elgenubi yıldızının kavuşumu ise tutulmanın karmik açıdan gücünü vurguluyor. Özellikle ay boyunca negatif karma yaratmamaya büyük özen göstermeliyiz. Bu evrede “ne ekersen onu biçersin” düsturu baskın olacaktır. İnsanları kıskanan, manipüle eden, komplo kuran zararlı kişilere karmik açıdan tokat gibi geri dönüşler olabilir, büyük yüzleşmeler yaşanabilir.

Ay tutulmasının Sabian sembolü “Gülen çocuklar beş kum tepesi üzerinde oynuyor”. Bu sembol kendimizi dürüstçe ifade etmenin önemini vurgular. İmalar ve dolaylı ifadelerden kaçınmak önemlidir. Beş duyuyu ve varlığımızı etkin bir şekilde kullanmayı unutmamız, hayatın yoğun temposu içerisinde kendimizi iyi etmeye odaklanmamız önemlidir.

Ülkemiz haritasına çok güçlü etkilere sahip olan bu tutulma krizlerle gelen şok dalgaları ve dönüşümü ile piyasaları daha da karıştırabilir. Tutulma seçimlerden kısa bir süre önce gerçekleşecek. Söylemler giderek sertleşirken seçim zamanı oldukça gergin bir atmosferde olacağız. Ülkeyi çok büyük bir değişim ve dönüşümün beklediği kesim. Maalesef deprem riski mevcut diyebiliriz. Özellikle tutulmanın yaklaştığı +-1 aylık dönemde Marmara ve Batı Egede sismik hareketlilik görülebilir. Umarım hiçbir şey olmadan atlatırız.

7 Mayıs 2023’te Venüs Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flörtöz enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Tabii transitin yarısı Merkür retro döneminde gerçekleşeceği için bu tür kararlar almak adına mümkünse retrodan sonra yani 17 Mayıs 2023 ve sonrasında harekete geçmek daha faydalı olacaktır. Venüs 5 Haziran 2023’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 01.05.2023: Herkese iyi haftalar! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Adil, bereket ve refah dolu günlerin gelmesi dileğiyle. Yeni haftaya Ay Başak burcunda başlıyoruz. Saat 08:38-12:38 arası günün en verimli zamanları zira Ay-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ayrıca saat 12:08’de Ay-Mars altmışlığı kesinleşeceği için öğle saatlerini her türlü efor gerektiren iş ve spor için de değerlendirebiliriz. Özetle günün ilk yarısının enerjisi çok iyi ve işlerimizi bu yarıda bitirirsek iyi ederiz. Akşam saatlerinde hava durgunlaşıyor. Saat 18:31-22:31 arasında Ay-Venüs karesi etkin. Özellikle duygusal konuları bu saatlerde ele almamakta fayda var. Malum Merkür retrosundayız, işler daha da sarpa sarabilir. Günün Sabian sembolü “Açmış çiçeklerini sulayan bir kadın.” Bu sembol insan ve doğa uyumlandığında ortaya çıkacak eşsiz güzellikleri temsil eder. Unutmayalım ki eğer bahçemize bakarsak yeşerir. Sembol ne ekersek onu biçeceğimizi de hatırlatır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 02.05.2023: Ay-Güneş 135’liği saat 02:00’de kesinleşiyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Ay tutulmasına az kaldı… Bu sebeple biraz daha stresli ve teyakkuz halinde hissedebiliriz. Akışta kalmaya çalışmakta fayda var. Ay saat 02:52’de Neptün ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 02:53-09:08 arasında boşlukta. Boşluk evresinde uykuya dalmakta zorluk, garip rüyalar ve aniden uyanma görülebilir. Saat 09:09’da Ay boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapıyor, dengelenmeye başlıyoruz. Saat 09:50-11:50 arası günün en verimli saatleri zira Ay-Plüton üçgeni devrede. Önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmenizi öneririm. Ay günün geri kalanında olaysız yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Ana caddede genç çift vitrinlere bakıyor.” Bu sembol kendimizi yansıtmanın, renklerimizi ve düşüncelerimizi en güçlü şekilde ifadenin önemini vurgular. Hayata farklı açılardan bakmak ve bazen insanları suçladığımız konuların kendi zaaflarımız olabileceğini hatırlamamız önemlidir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 03.05.2023: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Gün boyunca neredeyse hiç majör açısı yok. Bugünü daha çok dinlenmek, tutulma öncesi kendimizi dengelemek ve Merkür retro sebebiyle geçmişin muhasebesini yaparak geçirebiliriz. Sadece saat 17:19-19:19 arasına dikkat zira Ay-Chiron karşıtı devrede olacak bu saatlerde ruhsal açıdan yıpranmaya açık olabiliriz, koşulları çok zorlamamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir hamal bagaj yığınını keyifle dengeliyor.” Bu sembol kompleks ve yorucu düşünceler yerine çözümlerin en basit fikirlerle hızlı bir şekilde bulunabileceğine işaret eder. Bazen gerçekler çok basit ve nettir, önümüzde durmaktadır. Sadece aşırı özgüven ile kontrolsüz risklerin alınmasından kaçınılmalıdır. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 04.05.2023: Ay Terazi burcundaki yolcuğunun son demlerinde ve 00:10’da Mars ile kare sert açı yapıyor. Günün ilk saatleri gergin olabilir, gereksiz çatışmalardan kaçınmakta fayda var. Neyse ki sabah saatlerinde dengeleniyoruz, saat 08:50-12:50 arasında Ay-Venüs üçgeni etkin. Tutulma öncesi bir şeyleri çözmek, uzlaşmak ve huzur bulmak adına en iyicil saatlerdeyiz. Ay saat 12:16’da Jüpiter ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor ve 12:17-17:32 arasında boşlukta kalacak. Bu saatler özellikle ticari ve finansal girişimler için uygun değildir ve olayları abartmaktan uzak durmalıyız. Ay saat 17:33’te boşluktan çıkıp Ay tutulmasının gerçekleşeceği Akrep burcuna geçiyor. Ve saat 20:39’da haftanın zorlayıcı açılarından Venüs-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Günün Sabian sembolü “Çocuklar deniz kabuklarını gelgite fırlatıyorlar.” Bu sembol tek olmak yerine çoğulluğun ve kolektifin gücünü vurgular. Düşüncelerimizi paylaşmak ve içimizdeki enerjiyi insanlarla çoğaltmak önemlidir. Kişi eğer iç sesini dinlerse varoluşun daha yüksek aşamaları ile temasa geçebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 05.05.2023: Haftanın en önemli gününe geldik. Bugün Ay tutulması gerçekleşecek. Öncesinde Ay Akrep burcunda saat 00:56’da Güney Ay Düğümü ile kavuşum açısı yapacak. Bugün çok karmik bir gün, her türlü önemli işaret, karşılaşma ve detayı iyi incelemekte fayda var. Ve negatif karma yaratmamaya özen göstermeliyiz. Saat 07:02’de haftanın iyicil açılarından Jüpiter-Venüs altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal ve finansal konularda eğer çaba gösterir ve geçmişten ders alırsak eğer olumlu sonuçlar elde edebileceğimize işaret eder. Özellikle sabır ve kararlılıkla bir şeylere odaklanırsak çözüm bulmamız mümkündür. Saat 10:15’te Ay-Merkür karşıtı olduğu için tutulma öncesi iletişim kopuklukları ve gerginlikler gün boyunca görülebilir, dikkat. Ve saat 20:33’te 14 derecede Akrep burcunda Ay tutulması gerçekleşiyor. Bir önceki Güneş tutulmasının adeta devam filmi niteliğinde. Tutulmada Uranüs vurgusu var ve oldukça tepkisel. Bu sebeple de kişisel alanları sıkıştırılan, yoksullaştırılan ve ötekileştirilen herkesin dikkat çekici bir tepki gösterebileceği tesirler mevcut. Krizlerle gelen şok dalgaları ve dönüşümü sembolize eden bu tutulma piyasaları da oldukça karıştırabilir. Deprem riski mevcut diyebiliriz. Özellikle tutulmanın yaklaştığı +-1 aylık dönemde Marmara ve Batı Egede sismik hareketlilik görülebilir. Günün Sabian sembolü “Elinde sopa olan bir adam boğucu fırtınaya göğüs geriyor.” Bu sembol zor koşullara karşı dirayetin önemini temsil eder. Ve unutmayalım ki zekâ karşısında kaba güç en sonunda çaresiz kalır. Tahmin ettiğimizden çok daha güçlü ve dayanıklı olduğumuzu her daim hatırlamalıyız. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 06.05.2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay tutulmasından sonraki ilk gündeyiz, bu da iniş çıkışlı bir ruh hali yaratabilir; bu durum oldukça doğaldır. Ay Akrep burcunda ve saat 08:50’de Mars ile üçgen olumlu açı yapıyor. Özellikle 06:50-10:50 arası günün en verimli saatleri. Tutulmanın dumanı henüz tüterken önemli işlerimizi, ertelediğimiz veya yarım bıraktığımız konuları ele almak adına harika zamanlar. Ay saat 15:37-17:37 arasında Neptün ile üçgen olumlu açı etkisinde olacağı için bu evre ruhsal çalışmalar için çok uygun. Ay saat 17:38’de bu açıdan sonra boşluğa girecek ve 17:39-23:04 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Bu süreçte akışta kalmak, daha rutin konularla uğraşmak ve koşulları zorlamamak faydalı olacaktır. Ay saat 23:05’te boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor ve 23:41’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yapacak. Günün son saatlerinde çok daha güçlü ve kararlı hissedebiliriz. Günün Sabian sembolü “Yaşlı adam bir ozanı kalabalığa gerçekleri iletmesi için sınıyor.” Bu sembol ruhsal yalnızlık ve hüznü temsil eder. Bazen kimsenin bizi anlamadığını düşünebiliriz. Ancak unutmamalıyız ki ruhumuzun her zaman tahmin ettiğimizden ötede ve güçlü bir potansiyeli vardır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 07.05.2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Yay burcunda ve saat 09:51’de Satürn ile kare sert açı yapıyor. Günün ilk yarısı yavaş ve blokajlı geçebilir, önemli konuları bu evreye denk getirmemekte fayda var. Özellikle otorite figürleri ve bizden yaşça büyük kişilerle şiddetli şekilde çatışmaktan kaçınmalıyız. Saat 17:24’te haftanın bir diğer önemli olayı gerçekleşiyor ve Venüs Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flörtöz enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Venüs 5 Haziran 2023’e kadar bu burçta seyahat edecek. Tabii transitin yarısı Merkür retro döneminde gerçekleşeceği için bu tür kararlar almak adına mümkünse retrodan sonra yani 17 Mayıs 2023 ve sonrasında harekete geçmek daha faydalı olacaktır. Günün Sabian sembolü “Kılıçlar ve meşaleler arasındaki sembolik savaş.” Bu sembol cehalet ve bilginin savaşının tezahürüdür. Fiziksel dürtüler ve ulvi amaçlar birbiri ile çatışmaktadır. Bu ebedi döngüde bilgi ve aklın yolundan gitmek zafer getirecektir. Bir taraf seçmek zaruridir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe