Merve Çubuktepe

Uzun zamandır astrolojik açıdan bu kadar sakin bir hafta görmemiştim. Ve buna kesinlikle ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Zira normalden çok daha yoğun bir Merkür retrosu deneyimi geçirdik. Gerek yaptığım anketler ve aldığım yorumlar da Balık burcunda bir retronun normalden çok daha etkili olduğunu gösteriyor.

Bir önceki ay zaten retronun puslu havası, kafa karışıklığı, derin nostaljisi ve zaman zaman aksilikleri ile geçti. Bu hafta itibariyle ise 3 Nisan 2019 itibariyle Merkür ilk olarak ana gölge fazdan çıkıyor, iyice bir kendine geliyor. Yani Retro tesirlerini iyice geride bırakıyoruz. Üzerine 5 Nisan 2019’da Koç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniay Koç burcu sembolizmi gereği buram buram Balık burcu etkisi altında hülyalara dalan ve biraz da yayılan bünyeleri tekrar toparlamaya yönelik çalışacak.

Yeniay anında Satürn’ün bir kare irtibatı var. Merkür Retro evresini bir süredir spora ara vermiş ve genelde günlerini oturarak geçiren bir sporcu gibi düşünebilirsiniz. Şimdi bu kişi birden eski sportif temposu ile koşmaya çalışırsa vücuduna zarar verebilir, bundan dolayı önce ısınması ve hızını da kademeli olarak arttırması gerekir. Satürn de bizi bu konuda uyarıyor esasen. Yani Retro sonrası yeniay gücüyle aniden, planlanmadan ve bir anlık heyecanla rasgele yapılan işler sorun çıkarabilir veya bir engelle karşılaşabilir. Bundan ötürü bir işe girişirken ilerleyen adımları düşünmeyi ve adım adım ilerlemeyi unutmamalıyız. Tabii Satürn’ün azimle alakalı mesajını da unutmamak gerekli. İlk gördüğümüz engelde tekrar durmayı seçersek asla ilerleyemeyiz. Bundan ötürü tökezlesek bile ayağa kalkıp aynı hareketi tekrar tekrar yapmak gerekir. Zaten bir süre sonra siz fark etmeden o hareketi zorlanmadan yapıyor ve yenilerine doğru ilerliyor olursunuz.

2 Nisan 2019’da Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşecek. Bu kavuşum Retro dönemde de olmuştu şimdi direkt harekette de tekrarlanıyor. Bu kavuşum yoğun bir ruhsal enerji, sezgisel güç ve yaratıcılık barındırır, ancak aynı zamanda dalgınlık, unutkanlık ve odaklanma zorluğu oluşturabilir. Burada yine duraksamamak ve biraz sabırlı olmak gerekiyor, zira 5 Nisan 2019 Koç burcunda yeniay ve asıl 7 Nisan 2019’da kesinleşecek Merkür-Satürn altmışlığı bu belirsiz havayı dağıtarak ayağımızı sağlam basmamızı sağlayacak. İşin asıl bu hafta yeniaydan önceki dönemi biraz kafa dinlemek ve güç toplamak için kullanmakta fayda var. Zihninizde karmaşık bir desen gibi duran noktalar bu etkileşimden sonra birden bire birleşebilir ve bir anlam kazanabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 01.04.2019: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda ve saat 06:01’de Jüpiter ile kavuşum yapıyor. Güne biraz rehavet duygusu ile başlayabiliriz. Ancak bu etkileşim iyimser ve olumlu tesirler de içermekte. Ay günün çoğu bölümünde 06:01-17:49 arasında boşlukta olacağından bugün bir konuya odaklanmak zor olabilir, içinizden bir işle uğraşmak pek gelmeyebilir. Bugün bünyeyi çok zorlamadan ilginizi çeken ve yeteneğinize uygun konuları seçmenizde fayda var. Bu tesirler özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için etkili. Boşluk evresinden sonra 17:49 itibariyle Ay Balık burcuna geçiş yapıyor ve 19:43’te ilk açısı Mars ile kare sert irtibat olacak. Bu saatler itibariyle zaman zaman gerilim ve çatışmaya açık etkiler görülebilir, özellikle iyi niyetle olsa da kendini ifade edememe veya gaflar oluşabilir. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Saat 20:29’da Ay-Uranüs olumlu açısı kesinleşirken atmosfer bir miktar daha toparlanıyor ancak yine de tedbiri elden bırakmamakta fayda var.

Salı – 02.04.2019: Haftanın en güzel gününe hoşgeldiniz. :) Ay Balık burcunda ve saat 09:31’de Venüs ile kavuşum yapıyor. Gün boyunca duygusal, sıcak ve romantik bir atmosfer söz konusu. Duygusal konular daha fazla ön plana çıkabilir ve duygular dile gelebilir. Barışma ve kavuşmalar adına da uygun bir etkileşim. Saat 12:36’da ise Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Bu etkileşim de devreye girince bugünün gerçekten ruhsal enerjisinin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Gün boyunca sezgisel potansiyeliniz artabilir, işaretleri iyi takip etmek gerekli. Tüm bu güzel etkileşimler özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için güçlü. Sadece gün boyunca Merkür-Neptün kavuşumu sebebiyle odaklanmakta zorluk, dikkat dağınıklığı ve unutkanlık görülebilir.

Çarşamba – 03.04.2019: Ay Balık burcunda ve saat 04:24’te önce Neptün, 04:48’de ise Merkür ile kavuşum yapıyor. Bu saatlere denk gelen vakitlerde film gibi, çok ilginç ve anlam dolu rüyalar görebilirsiniz. Sabah sabah ilhamınız yüksek ve yaratıcı fikirlerle dolu uyanmanız da mümkün. :) Bu etkilerden sonra Ay 09:57’de Satürn, 16:08’de ise Plüton ile olumlu açı yapıyor. Ay’ın boşluğa gireceği 18:35’ten önce bu açıların gücünü kullanarak tüm önemli iş ve konuşmaları tamamlamanızda fayda var. Bugün ayrıca her türlü iş görüşmesi, bürokratik konu ve önemli girişimler için de değerlendirilebilir, zira Merkür de ana gölge fazından çıkarak iyice kendine geliyor. Tüm bu güzel tesirler özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için güçlü. Ay günün kalanını boşlukta geçireceğinden biraz keyif yapmak ve anın tadını çıkarmak en güzeli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 04.04.2019: Ay saat 05:57’de boşluktan çıkıp Koç burcuna geçecek. Boşluk evresi ancak sabaha karşı gerçekleşeceğinden uykuya dalma ve uyku kalitesi adına zorluk olabilir, uyumadan rahatlatıcı bir müzik, güzel bir bitki çayı iyi gelebilir. Saat 06:39’da Mars-Kiron altmışlığı da kesinleşiyor ve yeniay öncesinde kendimizi sorgulama sürecine giriyoruz. Bugün yeniaydan önceki gün yani Ay balzamik fazda olduğundan koşulları çok zorlamamak ve en önemlisi kendimizi ruhen hırpalamamakta fayda var. 11:02’de Ay-Kiron kavuşumu da kesinleşirken bu vurgu iyice artıyor. Sadece ani fevri çıkış ve sivri dil ile karşınızdaki kişiyi kırmamaya dikkat edin, davranışların bir sonraki aşamasını hep düşünün. Saat 11:15 itibariyle Ay-Mars altmışlık olumlu açısı kesinleşirken hareket kabiliyetimiz artacak, daha güçlü ve motive hissedebileceğiz. Ve saat 22:17’de Plüton ile Güney Ay Düğümü kavuşacağından haritasında özellikle etki alanlar yeniay enerjisi vesilesi ile önemli karmik deneyimler yaşayabilirler. Günün tesirleri özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için etkili.

Cuma – 05.04.2019: Ay Koç burcunda ve saat 11:50’de bu burçta yeniay gerçekleşiyor. Gün boyunca yeniay enerjisini özellikle güçlü hissedeceğiz. Yeniay Merkür retrosunda durağanlaşan veya odağını bulmakta zorlanan bünyelere adeta tetikleyici ve uyandırıcı vazifesi görmekte. Ancak yeniay anında Satürn de sert açı ile etkili olduğundan bir işe bir anda hiçbir hazırlık yapmadan değil, alıştıra alıştıra girişmekte fayda var. Körlemesine ve anlık dürtüyle yapılan işlerde engeller oluşabilir. Diğer yandan bu etkileşim bir konuda inisiyatif almak ve Merkür retrosunda hazırlık yaptığınız konuları hayata geçirmek adına oldukça olumlu. Bu konuda özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar avantajlı. Sadece 21:01’de Ay-Satürn karesi kesinleşeceğinden gece saatleri çatışma ve bir konuda dirençle karşılaşma durumuna açık, sınırları çok zorlamamakta fayda var. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar bu konuda dikkat.

Cumartesi – 06.04.2019: Yeniaydan bir sonraki güne geldik. Her zaman yeniaydan bir sonraki gün harekete geçmek adına daha etkilidir ancak bugünün çoğu Ay boşluk evresinde geçeceğinden yeni işlerden ziyade elde olana odaklanmakta fayda var. Ay Koç burcunda ve saat 05:14’te Jüpiter ile son olumlu açısını yapıp boşluğa girecek. Ay saat 05:15-16:07 arasında boşlukta olacağından esasen bizi son derece rahat, keyifli ve biraz da “Aman canım neyse ne” dedirtecek etkiler bekliyor. :) Bu iyimser ve olumlu etkilerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Saat 16:07’de Ay boşluktan çıkarak Boğa burcuna geçiyor ve 19:08’de Uranüs ile kavuşum yapıyor. Günün kalan bölümünde daha net ve odaklı bir enerji var. Beklenmedik ve olumlu enerjiler gündeme gelebilir, bir anda gücünüzü toplayarak daha iyi hissedebilirsiniz. Bu güzel etkileşimler de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici.

Pazar – 07.04.2019: Merkür-Satürn arasındaki olumlu altmışlık açı kesinleşiyor. Bugün oldukça verimli, sakin ve huzurlu etkilere sahip. Kafanıza koyduğunuz işi halletmek, bir konuya bereket getirmek, yaratıcılık ve kararlılığı birleştirmek adına harika bir kombinasyon bizleri bekliyor. Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ederken saat 19:03’te Venüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Akşam saatlerine doğru duygusal konular daha ağırlık basarken, romantizm odaklı hoş bir atmosfer oluşuyor. Gün boyunca gerek dünyevi gerek kalbi konularda bir şeyleri çözmek, meseleyi tatlıya bağlamak ve iyi hissetmek adına tüm destekler devrede olacak. Tüm bu pozitif etkileşimlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe