Merve Çubuktepe

Yeni yılın ilk haftasına tabii ki 2 Ocak 2018’de gerçekleşecek Yengeç burcundaki dolunay damgasını vuracak. Venüs’ün de sahnede olduğu bu dolunay vesilesi ile ilişkiler ve maddiyat teması haftanın en vurgulu konusu olarak görülmekte. Dolunay anında Oğlak burcunda ve hudut dışında olan Venüs zorlayıcı bir durumda. İlişkilerde zaman zaman duygulardan kopma, her şeyi aşırı mantık ve maddiyat çerçevesinde değerlendirme görülebilir. Biraz daha anlayışlı ve duyguların da sahnede olduğu iletişim tarzını kullanmakta fayda görüyorum.

Diğer yandan Güneş-Neptün olumlu açısı da aynı gün kesinleşiyor. Bu açının güzel etkileri vesilesi ile esasen doğru planlanmış ve iyi değerlendirilmiş konuları yeniyıl itibariyle kalıcı ve güçlü bir şekilde hayata geçirmemiz mümkün. İlişkilerde biraz patinaj durumu olsa da kişisel istek ve hayallerle ilgili yeterince çaba gösterilmişse hafta boyunca bunun meyvesini almak da mümkün olabilecek.

Merkür-Uranüs arasında 7 Ocak 2018’de kesinleşecek olumlu açı da haftanın güzel etkilerinden biri. Yaratıcılık, fark yaratma ve kalıpdışı düşünme açısından etkili olacak bu açı varolan sorunların da çözülmesi konusunda destekleyici. Aynı gün Mars ile Jüpiter de kavuşum açısı gerçekleştirecek. Bu haftanın ve hatta önümüzdeki günlerin de en önemli etkilerinden biri. Harekete geçme, cesaret ve enerji açısından oldukça yüksek hissedebileceğimiz bir etki. Ancak altını çizmek lazım ki Jüpiter sahnede olduğu için zaman zaman gerçekleştirdiğimiz eylemler uç noktalara kaçabilir. Faydalı risk ile zararlı risk arasındaki ayrım gerçekten büyük önem kazanıyor. Doğru anda hareket eden, gerektiğinde gözlemleyen ve bilgi toplayan kişi bu açı vesilesi ile mücadelesinde muzaffer olabilecektir. Zamanlamanın bu süreçte çok önemli olacağını vurgulamamız önemli.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 01.01.2018:
Yeni yılın ilk günü Ay 11:29 itibariyle yönettiği Yengeç burcunda. Gün boyunca Ay-Satürn arasında karşıt gerilimli açısı, üzerine de Venüs karşıtlığı etkin. Açıkçası yeni yılın ilk günü biraz zorlayıcı tabiatta, zaman zaman karamsarlık ve hiçbir şey değişmiyor gibi duygular içerisinde olabiliriz. İzolasyon ve kendini kapatma durumu görülebilir. Burada en büyük destek tabii ki sevdiklerimizden geliyor. İçinizde tutup zorlanmak yerine sevdiklerinizin desteği ve Ay Yengeç etkisi ile kuruntu ve gerilimlerden sıyrılabilisiniz. Özellikle de öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler dikkat.

Salı 02.01.2018:
Günün ilk önemli olayı sabaha karşı 05:24’te Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay. Yeni yılın ilk güçlü astrolojik etkisi sahnede. Yazının başında belirttiğim gibi ilişkiler konusunda ilk önemli sınavlardan biriyle karşı karşıyayız. Her şeyi tamamen mantıkla halletme, duygulardan kaçınma gibi durumlar görülebilir. Ancak unutmamak lazım ki sabır ve emekle çabaların meyvesinin de toplanabileceği bir dolunay söz konusu. Güneş-Neptün arasındaki kesinleşen olumlu açı da bu etkiyi esasen perçinlemekte. Özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Balık, Akrep ve Yengeçler için güzel etki getiren bu açı vesilesi ile hem ilham hem de somut sonuçları bir araya getirebilir, hem kalbe hem akla hitap eden ürünler ortaya koyabilirsiniz. Gün içerisinde Ay ilk olarak Jüpiter ile olumlu açı yapıyor, bu da destekleyici bir etki. Sadece akşam saatlerinde biraz frene basmakta fayda var zira Ay sırasıyla Plüton ve Uranüs ile gerilimli açıya girerek tahmin edilmesi zor, gerilimli ve biraz da güç savaşları içeren bir ortam yaratıyor. Öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler bu konuda daha dikkatli olmalı, fevri hareketlerden kaçınmalı.

Çarşamba 03.01.2018:
Venüs ve Jüpiter arasında güzel bir olumlu açı güne damgasını vuruyor. İlişkiler konusunda rahatlık, şans ve çekim duygusunu da tetikleyen bu güzel etkiden en çok su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Balık, Akrep ve Yengeçler faydalanabilir. Aynı zamanda finansal projeler ve maddiyat açısından şahane destekler devrede. Sadece Ay, saat 10:22’ye kadar boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bundan ötürü önemli konuları bu saatten sonra ele almakta fayda var. Ay Aslan’ın dışa dönük, iddialı ve çarpıcı etkisi vesilesi ile dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe 04.01.2018:
Bugün enerji gerçekten yüksek. Ay Aslan burcunda yolculuğa devam ediyor ve ilk olarak Mars ve Jüpiter ile gerilimli irtibata geçiyor. Bugün aşırı gözükara, zaman zaman da inatçı kimseyi duymaz bir halde olabilirsiniz. Özellikle de sabit burçlar Akrep, Boğa, Kova ve Aslanlar dikkat. Sağduyu gerçekten önem kazanıyor, bir bilene başvurmak da. Sınırları çok zorlamamaya dikkat etmelisiniz. Akşam saatlerinde Ay, Merkür ve Uranüs ile olumlu açı yaparak havayı yumuşatıyor. Devreye çok daha dinamik, yapıcı ve hatta eğlenceli etkiler giriyor. En çok da ateş ve hava grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Terazi, Kova ve İkizler burçları bu güzel açıdan faydalanabilecek.

Cuma 05.01.2018:
Ay saat 02:09-11:11 arasında boşlukta kalacak akabinde Başak burcuna geçiş yapıyor. Önemli işlerinizi bu saatler arasında denk getirmemekte fayda var. Öğlen saatlerine kadar bitirilmemiş, ya da bir türlü elinizin gitmediği işleri toparlamak en doğrusu olarak görülüyor. Öğleden sonra ise Ay, Satürn ile olumlu açı yaparak bu yavaş giden enerjiyi biraz canlandırıyor. Odaklanma, dikkat ve mükemmelliyet duygusunun artışı ile işlerinizde yol alabilir, aynı zamanda size faydalarını da deneyimleyebilirsiniz. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar için güzel etkiler devrede.

Cumartesi 06.01.2018:
Ay Başak burcunda yolculuğa devam ediyor. İlk açısı Neptün ile gerilimli karşıt açı olduğu için dikkat dağılmaları, odak bozukluğu ya da bir türlü bir işe kendini verememe, kararsızlık gibi duygular devrede olabilir. Önemli kararlar söz konusu ise öğleden sonrasını beklemekte fayda var. Özellikle de değişken burçlar Başak, Yay, İkizler ve Balıklar dikkat. Neyse ki bu etki çok da uzun sürmüyor; Ay, Venüs ve Güneş ile olumlu açılar yaparak günü sıcaklaştırıyor. Önemli görüşmeler ve aynı zamanda ilişkiler adına şanslı etkiler devrede. En çok da su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar için fırsatlar açık durumda. Bunun üzerine Ay sırasıyla Mars, Jüpiter ve Plüton ile olumlu irtibatta olacağı için özellikle kariyer ve büyük planlarla ilgili önemli görüşmeler ve atılacak adımlar akşam saatlerine denk getirilebilir.

Pazar 07.01.2018:
Haftanın son gününe geldiğimizde Mars-Jüpiter arasındaki kavuşum açısı kesinleşiyor ve çok kuvvetli bir etki yaratıyor. Büyük olaylar, büyük fedakarlıklar, inanılmaz gözükara hareketler belki de asla yapmam diyeceğiniz riskli hareketler… Hepsi bu açının dahilinde duruyor. Diğer yandan Merkür-Uranüs arasındaki olumlu açı da kesinleşerek gökyüzündeki enerji ve yaratıcılığı arttıyor. Yeni haftaya bomba gibi giriş yapmak adına bugünü çok iyi değerlendirebilirsiniz. Bu açıdan özellikle su ve toprak grubu burçları Başak, Boğa, Oğlak, Akrep, Yengeç ve Balıklar faydalanabilecek. Ay, saat 05:50-15:14 arasında boşlukta olduğundan akış biraz daha yavaş olabilir. Sonrasında Ay Terazi burcuna geçiyor ve iyice hareketlilik artıyor. Sadece akşam saatlerinde Ay, Satürn ile gerilimli temasta bulunacağı için aşırılıklar özellikle otorite figürleri ve yaşça büyük kimseler tarafından hoş karşılanmayabilir, dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ