Merve Çubuktepe

Yeni yılın ilk haftasına Merkür Retrosu ve geçmişi geride bırakarak taze bir başlangıç enerjisiyle adım atacağız. Merkür, 3 Ocak 2024 itibariyle ileri hareketine başlayacak ve günler ilerledikçe hızlanarak yeni yıl hedeflerimize başlamak adına destekleyici tesirlerini bize sunacak. Önemli bir gelişme olarak 4 Ocak 2024’te Mars’ın yüceldiği en güçlü konum olan Oğlak burcuna geçişi de yavaş yavaş üzerimizdeki rehavetten sıyrılarak kararlık, irade ve zafer konusunda önümüzdeki dönemde en büyük müttefikimiz olacak gibi görünüyor. Mars 6 Mart 2024’e kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek. Umut ve cesaret dolu başlangıçlar dileğiyle…

Haftanın en önemli gökyüzü olayıyla başlamak gerekirse eğer, yeni yılın ilk gününe Merkür durağan konumda gireceğiz. Merkür, 1-3 Ocak 2024 arasında durağan konumda kaldıktan retrosunu tamamlayacak. 3 Ocak 2024 itibariyle Merkür retrosu resmen sona eriyor, ancak ana gölge fazdan 7 Ocak 2024’ta çıkacak ve tam hızına gelmesi 20 Ocak 2024’ü bulacak. Yine de hızı düşük olsa da ileri hareketteki Merkür ana gölgeden fazdan çıktıktan sonra çok daha verimli iletişim, organizasyon ve düşünsel akış yaratır. Kararlılık, makro bakış açısı ve çok yönlü dogmalardan sıyrılmış düşünce tarzı bu süreçten maksimum verim almamızı sağlar.

Mars 4 Ocak 2024’te Oğlak burcuna geçecek. Bu durum çok önemli; Mars yüceldiği, en kontrollü, soğukkanlı ve başarmaya açık olduğu konumda. İrademiz en üstün noktaya çıkabilir, öfkelenmeden, kontrolü kaybetmeden doğru adımları atarak odaklandığımız konuda muzaffer olmamız mümkün. Konsantrasyonu da oldukça yükselten bir etkidir. Spor ve diyete başlamak, kural ihlali yapmadan düzenli devam etmek adına da ziyadesiyle destekleyicidir. Mars Oğlak dönemlerinde her şeyin planlı olmasında fayda vardır, gereksiz doğaçlama, sadece içgüdüleri kullanmak ve duygusal kararlara odaklanmak pek fayda getirmez. Mars, 6 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli açı kalıplarını incelediğimizde bu hafta majör açı sayısı az, ancak etkileri nispeten daha gerilimli doğada. Merkür’ün de haftanın sonuna doğru kendine gelmeye başlayacağını düşünürsek eğer özellikle haftanın ilk yarısında insan ilişkilerinde daha özenli ve empatik olmamızda fayda var.

1 Ocak 2024’te Venüs-Satürn karesi kesinleşecek. Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

6 Ocak 2024’te Güneş-Chiron karesi kesinleşecek. Ego krizleri, ego patlaması kaynaklı ruhsal yaralanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca bir hata yaptığımızda kendimize aşırı yüklenmek ve yıkıcı olmak yerine daha anlayışlı olmakta fayda vardır. Riskli hareketler, sağlığımızı zorlayacak davranışlardan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 01.01.2024: Herkese iyi haftalar ve mutlu yıllar! Yeni yılın ilk gününe Ay Başak burcunda ve saat 02:09’da Ay-Jüpiter üçgeninin olumlu etkisi ile başlıyoruz. Bereketiyle gelsin… Merkür saat 05:07’de durağan konuma geçecek ve 3 Ocak 05:07’ye kadar durağan konumda. 3 Ocak 2024 itibariyle Merkür retrosu resmen sona eriyor, ancak ana gölge fazdan Ocak 2024’ta çıkacak ve tam hızına gelmesi 20 Ocak 2024’ü bulacak. Yine de hızı düşük olsa da ileri hareketteki Merkür ana gölgeden fazdan çıktıktan sonra çok daha verimli iletişim, organizasyon ve düşünsel akış yaratır. Kararlılık, makro bakış açısı ve çok yönlü dogmalardan sıyrılmış düşünce tarzı bu süreçten maksimum verim almamızı sağlar. Durağan evre sırasında yaptıklarımız kalıcı olup uzun vadeli dönemleri etkileyebileceğinden çok iyi düşünüp öyle hareket etmeliyiz. Saat 09:58-13:58 arası günün en verimli zamanları zira Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Gün içerisindeki tüm önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Saat 16:25’te haftanın en önemli açı kalıbı Venüs-Satürn karesi kesinleşiyor. Duygusal blokajlara son derece açık bir tesir. Gerek karşımızdaki kişilerden istediğimiz yakınlık veya sıcaklığı göremeyebilir ya da bizzat kendimiz duygusal yönümüze daha uzak hissedebiliriz. Bu dönemler tüm insan ilişkilerinde geçici bir soğukluk yaratabilir, koşulları çok zorlamamak ve sürekli iletişim talebinde bulunmamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün ve yeni yılın ilk Sabian sembolü “Çarpıcı renklerini sergileyen bir grup sülün.” Bu sembol seçici olmanın önemine vurgu yapar. Seçim yapmak, zor beğenmek bazen yalnızlığı da getirebilir ancak nihayetinde en iyisine ulaşmamızı sağlayan bir köprüdür. Doğru zamanlarda kendimizi geri çekmenin uzun vadeli faydaları da olabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 02.01.2024: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor saat 06:09’da Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Güne dinamik, yaratıcı ve hevesli bir şekilde başlıyoruz. Bu açı kalıbı diyete başlamak, farklı bir şey denemek, hayat rutini değişikliği kararı alıp uygulamak adına destekleyicidir. Ay saat 09:53-13:53 arasında Merkür ile kare sert açı yapacağı için önemli imza, görüşme ve başvuru gibi konuları bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Bugün Merkür durağan konumda, ileri hareketten önceki son gündeyiz, hatalı karar almak ve gaflara açıklık söz konusu olabilir; fevri ve riskli kararlar almamak doğrusu olacaktır. Saat 17:49’da Ay-Neptün karşıtı kesinleşirken akşam saatleri itibariyle dalgınlık ve unutkanlığa açık olacağız. Duygu sömürüsü, aşırı ısrar veya aldatıcı ifadelere karşı temkinli olmak önemli görünüyor. Günün Sabian sembolü “Bir bilim dersinde sergilenen doğal güzellikler.” Bu sembol görünenin ötesindeki güzellikleri keşfetmekle ilgilidir. Ezberden hareket etmek veya sürekli konuşmaya bir şeyler anlatmaya çalışmak yerine dinlemek ve gözlem yapmak bize asıl zenginliği getirecektir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 03.01.2024: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:12’de Mars ile kare, 02:35’te Plüton ile üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor. Ay saat 02:36-03:46 arasında kısa bir süre sonra boşlukta kaldıktan sonra Terazi burcuna geçiş yapacak. Haftanın en önemli olayı saat 05:08’de gerçekleşiyor ve Merkür retrosu sona eriyor. Merkür günler ilerledikçe daha hızlanarak yeni yıl hedeflerimize adım atmak adına destekleyici tesirlerini bize sunacak. Merkür ana gölge fazdan 7 Ocak 2024’ta çıkacak ve tam hızına gelmesi 20 Ocak 2024’ü bulacak. Yine de hızı düşük olsa da ileri hareketteki Merkür gölgeden fazdan çıktıktan sonra çok daha verimli iletişim, organizasyon ve düşünsel akış yaratır. Kararlılık, makro bakış açısı ve çok yönlü dogmalardan sıyrılmış düşünce tarzı bu süreçten maksimum verim almamızı sağlar. Günün en verimli zamanları saat 13:15-17:15 arası zira Ay-Venüs altmışlık olumlu açısı kesinleşiyor. Her türlü duygusal konu, önemli görüşme, uzlaşma ve barışma gibi konular için güzel destekler altında olacağız. Günün Sabian sembolü “Karla kaplı zincirler altında ateşe tapan bir kişi meditasyon yapıyor.” Bu çarpıcı sembol zıtlıkları simgeler. Evrende her şey zıttı ile anlam kazanır. Tıpkı karanlık olmasa aydınlığın önemini kavrayamayacağımız gibi. Tıpkı kötü olmasa iyinin değerini bilemeyeceğimiz gibi. Sembol mutlak irade savaşını kazanmanın önemine vurgu yapar, çelişkiler ve karanlık yönlerimizle yüzleşmekten kaçınmamak gerekir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 04.01.2024: Ay Terazi burcunda ve saat 06:30’da Güneş ile kare açı yapıyor. Bu vesile ile Son Dördün Ay Fazına geçiş yapıyoruz. Bu faz en iddialı, hırslı ve kendimizi başkalarına ispat etmek istediğimiz dönemi temsil eder. Kararlılık ve direnç yüksektir, ancak aynı zamanda istekler ile davranışlarımız arasında çelişkiler oluşabilir. Alma-verme dengesini bu süreçte iyi ayarlamakta fayda vardır. Saat 09:58-11:58 arasında Ay-Chiron karşıtı kesinleştiği için özellikle iletişim tarzı ve aşırı hırslı davranışlara bu zaman diliminde ekstra dikkat etmeliyiz, zira kırgınlıklar oluşabilir. Haftanın en önemli transiti saat 17:57’de gerçekleşiyor ve Mars Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu durum çok önemli; Mars yüceldiği, en kontrollü, soğukkanlı ve başarmaya açık olduğu konumda. İrademiz en üstün noktaya çıkabilir, öfkelenmeden, kontrolü kaybetmeden doğru adımları atarak odaklandığımız konuda muzaffer olmamız mümkün. Konsantrasyonu da oldukça yükselten bir etkidir. Spor ve diyete başlamak, kural ihlali yapmadan düzenli devam etmek adına da ziyadesiyle destekleyicidir. Mars Oğlak dönemlerinde her şeyin planlı olmasında fayda vardır, gereksiz doğaçlama, sadece içgüdüleri kullanmak ve duygusal kararlara odaklanmak pek fayda getirmez. Mars, 6 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian sembolü “Mükemmel bir şekilde korunmuş bir Maya kabartması.” Bu sembol bize gerçek başarıların ve değerli insanların ne yapılırsa yapılsın insanların zihninden silinmeyeceğini hatırlatır. Ancak unutmayalım ki geçmişe alakalı problemleri ileri bakmaya başladığımızda gerçekten çözebiliriz. Ve bedenler ölümlü olsa da fikirler ölümsüzdür… Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 05.01.2024: Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 14:40’ta Plüton ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 14:41-15:39 arasında boşlukta kaldıktan sonra saat 15:40’ta Akrep burcuna geçiş yapacak. Günün ilk yarısı nispeten daha verimsiz olsa da akşam saatleri itibariyle güzel tesirler bizleri bekliyor. Özellikle saat 17:02-19:02 arasında etkin olan Ay-Mars altmışlığı ve 20:48-00:48 arasında etkin olan Ay-Satürn üçgeni günün en verimli zamanları. Her türlü önemli işimizi özellikle bu vakitlere denk getirirsek daha iyi sonuç alabiliriz. Günün Sabian sembolü Güneş derecesi geçiş aşamasında olduğu için ilginç bir şekilde iki tane olacak. İlk sembol “Bir hastanede çocuklar koğuşu oyuncaklarla dolu.” Bu sembol bazen ilk denemelerde problem yaşanabileceğini bize hatırlatır. Unutmayalım ki yeryüzündeki hiçbir buluş ilk deneyde başarıya ulaşmamış, tekrar eden bir hata ve öğrenme zinciri ile son haline gelmiştir. Bu yüzden ilk sorun yaşadığımız anda odaklandığımız konuda pes etmememiz ve sorumluluk almamız önemlidir. İkinci sembol ise “Spor kıyafetlerini giymiş bir okul dolusu genç.” Bu sembol rekabetin canlandıran keyifli doğasına vurgu yapar. Hayatta hiçbir konuda rekabet olmazsa gelişim de olmaz, herkes konfor alanında kalır. Bunu en iyi spor dallarındaki rekabet süreçlerinde görürüz, dişli rakipler yeni rekorlar ve denenmemişi deneme arzusunu ortaya çıkarır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 06.01.2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcunda ve saat 02:34’te Jüpiter ile karşıt açı gerçekleştirecek. Gecenin geç saatlerinde abartılı tepkiler, düşünceler, ani acıkma veya harcama isteği gibi duygularla karşılaşabiliriz. Saat 11:35’te haftanın önemli açı ve zorlayıcı kalıplarından Güneş-Chiron karesi kesinleşiyor. Ego krizleri, ego patlaması kaynaklı ruhsal yaralanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca bir hata yaptığımızda kendimize aşırı yüklenmek ve yıkıcı olmak yerine daha anlayışlı olmakta fayda vardır. Riskli hareketler, sağlığımızı zorlayacak davranışlardan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Neyse ki gece saatlerine doğru hava yumuşamaya başlıyor. Saat 20:12-00:12 arası günün verimli zamanları zira Ay-Güneş altmışlığı devrede olacak. Son Dördün Ay fazının en verimli zamanlarına adım atıyoruz. Her türlü ikili ilişki konularını ele almak adına ideal bir etkidir. Ayrıca sorunları daha kolay çözmek ve destek bulmak adına da olumlu bir tesir söz konusu. Günün Sabian sembolü “Gizlice güneşlenen baskılanmış bir kadın.” Bu sembol baskılanan dürtü ve isteklerin daha güçlü bir şekilde geri tepebileceğini gösterir. Kişisel ve sosyal esaretten kaçma isteği varsa dayanılamaz hale gelebilir. Bir şeyleri bazen insanlara değil kendimize itiraf etmek daha zordur, ancak bunu başarınca da asıl çözümlemeler karşımıza çıkar. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 07.01.2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Akrep burcunda ve saat 08:59’da Juno ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Güne romantik ve ilişki bağlarının güçlendiren bir tesirle başlıyoruz. Saat 13:20-17:20 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin olacak. Her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması ve meditasyon adına harika tesirler devrede olacak. Ay gece geç saatlere kadar sakin yolculuğunu sürdürecek. Ay Akrep burcunda olduğu için bu evre bir konuya odaklanmak, tamamlamak ve en iyi hale getirmek için idealdir. Ayrıca sezgilerimiz güçlü çalışarak bize çok şey anlatabilir. Ay saat 23:21’de Plüton ile altmışlık açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve günün geri kalan kısmında boşlukta kalacak. Günün Sabian sembolü “Birlik bayrağı bir savaş gemisinde dalgalanıyor.” Bu sembol hayata meydan okuma vaktinin geldiğini gösterir. Korkularımızla kaçmak yerine yüzleşmenin tam zamanıdır, zira korktuğumuz şeylerle yüzleştiğimizde onların büyüttüğümüz kadar da “korkunç” olmadığını da görebiliriz. Rekabetten beslenme ve özgüven artışı söz konusudur. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe