Merve Çubuktepe

ocak ayını geride bırakırken şubat ayının ilk haftasında sevgi ve duygusal ihtiyaçlarımızla ilgili açılar göze çarpıyor. özellikle 6 şubatta gerçekleşecek venüs-plüton kavuşumu adeta "aşk her şeyi affeder mi?" sorusunu sorduruyor. bu hafta toprak burcunda yolculuğuna devam eden merkür ve venüs hem düşüncelerimiz hem de duygularımızı çok daha ayağı yere basar bir şekilde ve somut olarak ifade etme istediğimizi ortaya çıkarıyor. pek tabii ki somut da karşılıklar istiyor. :)

özetle sürüncemede giden ilişkiler, bir türlü cevabı alınamayan sorular, belirsizliklerle ilgili bu hafta toleransımız iyice düşebilir. "uzatma, sadede gel" yaklaşımına dönebiliriz. özellikle haftanın son günü kesinleşecek venüs-uranüs kare açısı sonucunda hiç beklenmedik ani kopuşlar ya da "ben daha değerliyim ve beni üzmene artık izin vermiyorum" gibi yaklaşımlar sonucunda önemli değişiklikler yaşayabiliriz. biraz daha kendi hayatımızın odakları daha ön planda olacak bu süreçte. ego tuzağına düşmeden ilerlemeye dikkat etmeliyiz bu anlamda.

haftanın önemli astrolojik olayları:

1 şubat 2016 - ay akrep burcunda
haftaya güçlü duygusal isteklerle başlıyoruz. ay merkür ve jüpiter ile uyumlu açılar yapıyor, odaklanarak son derece verimli işler ortaya koyabiliriz. akşam saatlerine doğru mars ile ay kavuşarak son derece güçlü bir etki yaratıyor. bir yandan da venüs-uranüs’ün güzel altmışlık açısı hala etkin. duygusal açıdan duyarlı olabiliriz, böyle yerleşimlerde eski ilişkiler, zaaflar son derece tetikleyici ve çekici olabilir. gene de güvenmediğiniz durumlarda kendinizi kaptırmak yerine gökyüzündeki toprak gruplarındaki bir çok gezegeni dinleyip anı yaşadıktan sonra gene emniyet moduna geçerseniz ilerleyen günlerde daha az can sıkıntısı yaşamayı garantileyebilirsiniz. :)

2 şubat 2016 - ay yay burcunda
salı günü ay gece 3 civarından akşam 18.00’e kadar boşlukta olacak. hevesli ve canlı hissedebiliriz ama bir şeyleri nihayete erdirmek ya da kesin sonuçlar beklemek için elverişli bir gün değil. ay’ın neptün ile bir gergin teması olacak, çok beklenti içinde olduğumuz ya da çok iyi bildiğimizi düşündüğümüz konularla ilgili beklenmedik gelişmeler karşımıza çıkabilir. bugün özellikle tavsiye alarak ilerlemek ve burnumuzun dikine gitmemek kritik. özellikle de değişken burçlar başak, balık, yay ve ikizlerde gezegenleriniz varsa ekstra dikkat.

3 şubat 2016 - mars plüton altmışlık açısı / güneş satürn altmışlık açısı
çarşamba günü azmeden, vazgeçmeyen, odaklanan kazanır mesajlı açılar hakim gökyüzünde. sabırla bekleyip artık harekete geçmek istediğiniz konularla ilgili çok ideal bir yerleşim söz konusu. soğukkanlı, elinizdeki verilere son derece hakim bir şekilde ilerleyerek başarılı olabilirsiniz. özellikle su ve toprak grubu burçları mars-plüton etkileşimlerini iyi kullanarak güzel sonuçlarla alabilirler. mesela bir mülakat için çok uygun bir açı olabilir bu. aynı zamanda hava ve ateş grupları da bilgilerine güvendikleri yaşça büyük olgun otorite figürlerinden destek alabilirler.

4 şubat 2016
öğlen saatlerinden sonra ay burcunda yay boşluğa geçecek. perşembe günü mevcut açıların hükmü devam ediyor. buna ek olarak merkür-kiron altmışlığı özellikle duygusal ve çözümlenemeyen konuların mantıklı bir şekilde ortaya konması için güzel bir ortam yaratıyor. bu anlamda önemli bir konuşma yapmak ya da bir türlü iletişime geçemediğiniz bir kişiyle oturup artık şapkaları öne koyup kaçmadan yüzleşmek açısından güzel bir etki.

5 şubat 2016 - ay oğlak burcunda
cuma günü ay gece 03.00 itibariyle oğlak burcuna geçiyor ve oğlak burcundaki venüs, merkür ve plüton ile kavuşum açısı yapıyor. bir yandan da uranüs ile gergin açısı olduğundan kişisel maddi ihtiyaçlarımızla ilgili aşırı talepkar olabiliriz, karşı tarafı anlamamız zorlaşabilir. bu anlamda biraz daha empati faydalı olacaktır. ancak bunun dışında yeni bir işe girişmek, yeni sorumluluklar almak için de son derece ideal bir yerleşim. özellikle toprak ve su grupları kariyer ve maddi konularda önemli atılımlar gerçekleştirebilirler önümüzdeki günlerde. ancak bu atılımlar ciddi sorumluluklar ve iş yükü de getirebilir bu bağlamda planlarınızı detaylı yapıp buna göre karar vermek önemli.

6 şubat 2016 - venüs plüton kavuşum açısı / güneş uranüs altmışlık açısı / merkür jüpiter üçgen açısı
cumartesi gününe gördüğünüz gibi bir açı şenliği ile başlıyoruz. :) son derece güçlü ve duygusal anlamda yenilmez hissedebiliriz. bize duygusal anlamda yük getiren, bizi ruhen ve madden tatmin etmeyen ve hatta yoran konuları bir anda "lüzumsuzsa söndür" düsturu ile kapatabiliriz. ancak açılar çok kuvvetli bir tür kararlar alırken gene de emin olmak lazım. :) merkür tam hızına ulaştığı için artık düşünce ve iletişim de güçlü bir tempoda seyretmekte. yani kaybetmeden korkmadan seçimleri yapma ve kararları uygulama zamanı. genel olarak aşırı saplantı ya da korku yüzünden hareket etmediğimizden emin isek gerçek kişisel isteklerimizden gitmenin tam vaktidir diyebilirim. önemli bir görüşmeniz olacaksa saat 18.00’e kadar ay boşluğa girmeden yapmanızı ya da ertesi güne bırakmanızı tavsiye ederim.

7 şubat 2016 - ay kova burcunda / venüs uranüs kare açısı
haftanın son günü sabah saatleri ile ay kova burcuna geçiyor ve satürn ile altmışlık açı yapıyor. sorumluluk alabilen ve yaratıcı bir ruh halindeyiz. venüs jüpiter ile son derece şanslı ve güzel bir üçgen açıya yaklaşsa da bir yandan da uranüs ile kare açı yapıyor. yani fevri olmamaya ve ani duygusal patlamalara dikkat! özellikle öncü burçlar koç, yengeç, oğlak ve terazi bu anlamda daha hassas olabilir. aldığınız kararlar için dönüp bakmadan pişman olmadan "bu benim seçimim" demek kritik bu noktada. geçmişe ve engellere odaklanmak yerine yeni açılacak fırsatlara yönelip bu bağlamda düşünmek çok daha faydalı olacaktır.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…