Merve Çubuktepe

Yeni bir aya merhaba diyoruz. Şubat 2021 önemli açı kalıplarının olduğu baskın dokuda bir ay. Daha önce de belirttiğim gibi yapı olarak 2020 yılının Ocak ve Şubat ayının devamı gibi. Mart 2021’den sonra daha değişik bir tablo görmeye başlayacağız.

Bu ay gökyüzünde Kova burcu çok baskın durumda olacak. 17 Şubat 2021’e kadar Satürn-Merkür-Jüpiter-Venüs-Güneş bu burçta olacak. Haliyle Kova burcunun temalarındaki vurgu ve isyankâr motif artıyor. Demek ki kimsenin alanını ihlal etmemeli, herkese bize davranılmasını istediğimiz gibi davranmalıyız.

Bu haftanın önemli olayı 1-25 Şubat 2021 Venüs Kova transiti. Sürekli hesap kitap, ciddi konular ve mantıkla hareket ettiğimiz bir düzlemin yerini yavaş yavaş özgürlük duygusu, farklı olma isteği, yaratıcılık, kendi yolunu çizmek gibi kavramlar alacak.

Bu dönemde rutinleşmiş ilişkilerin köküne kibrit suyu dökülebilir, zira tekdüze ve sıkıcı olan her şeye karşı alerjik hissedeceğimiz bir dönem bizi bekliyor. İlişkilerde kendi beklentileriniz, kişisel özgürlüğünüz de önem kazanacaktır. Bu süreçte sizi baskılayan ya da kendinizi tam olarak ifade etmenizi engelleyen kişiler varsa onlara karşı durmanız hatta zaman zaman duygusal patlamalar yaşamanız mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken kaçış ve isyan temasının boyutudur. Haliyle her geleneksel yapıyı sıkıcı diye yok saymak sonradan sizi eksik hissettirebilir.

Diğer yandan Venüs Kova dönemi imaj konusunda radikal değişimleri de getirebilir. Çok farklı ve modern tarzları deneyebilirsiniz. Ancak tabii sonradan pişman olmamak için ne kadar “farklı” olmak istediğinize iyi karar vermelisiniz. Venüs Kova transitleri çok romantik pelüş tesirler değildir, tüm insan ilişkilerinde nefes alma zamanıdır.

Haftanın dikkat çeken açılarına göz atarsak eğer 1 Şubat 2021’de Güneş-Mars karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı doğası gereği agresyona açıktır. Eril ve otoriter figürlerle daha fazla çatışabiliriz. Enerjimiz yüksek ancak bir miktar da dengesiz olacaktır. Öfkeyle kalkanın zararla oturacağını unutmayalım. Açı kalıbı üç gün boyunca etkili.

Diğer önemli bir açı kalıbı da 6 Şubat 2021’de kesinleşecek olan Venüs-Satürn kavuşumu. Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır. Açı kalıbı beş gün boyunca etkili durumda.

Dedim ya sınır bilincinin çok çok önemli olduğu bir haftadayız. Zaten Merkür Kova retrosu başladı ve iletişim hatlarında ciddi karışıklara açık yapılar var. Bunun üzerine 7 Şubat 2021’de Venüs-Uranüs karesi kesinleşirken vurgu daha da artıyor. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var.

Tekrar vurgulamak lazım ki hem Merkür retro hem de gökyüzünde beş gezegenin Kova burcunda olması çok önemli. Bu yapı elektronik eşyalar, online hizmetlerle doğrudan alakalıdır. Veri kayıplarına en açık olan Merkür Retrolarından biridir. Bu sebeple verileri yedeklemek, şifreleri güncellemek, ani voltaj değişimlerine karşı önlem almak faydalı olacaktır. Önemli uygulamalar ve programlarda global çöküş veya veri ifşası gündeme gelebilir. Havacılık problemleri, elektrik kesintileri, teknolojik aletlerde problemler çok olası durumda.

Bu retronun en iyicil etkisi bir zamanlar çok sevip ilgilenip yarım bıraktığınız bir konuyu ele almak ve derinlemesine öğrenme gücü vermesidir. Mesela çocukken dikiş dikmeyi çok seviyorsanız şimdi tekrar denemenin tam zamanı. Eski ilgi alanlarına yeni bir yorum getirerek derinleşmek de keyifli olabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 01.02.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda saat 06:17’de Plüton ile üçgen olumlu açı yapacak. Yeni güne, kararlı, motive ve hatta hırslı başlayabiliriz. Bir işe dört elle sarılıp iyi sonuçlar almak mümkün. Saat 10:25’te Ay-Güneş arasında 135’lik açı oluşuyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Küçülen Ay fazları diyetler için çok etkilidir. Üstelik Ay da Başak burcunda olduğundan pazartesi diyete başlama kararı adına harika bir etki. Haftanın önemli açılarından Güneş-Mars karesi saat 13:33’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı doğası gereği agresyona açıktır. Eril ve otoriter figürlerle daha fazla çatışabiliriz. Enerjimiz yüksek ancak bir miktar da dengesiz olacaktır. Öfkeyle kalkanın zararla oturacağını unutmayalım. Açı kalıbı üç gün etkili. Saat 14:09’da Ay-Venüs üçgeni kesinleşiyor. Ve Ay boşluğa giriyor. Ay çok kısa bir süre 14:09-14:26 arasında boşlukta akabinde Terazi burcuna geçiş yapıyor. Daha uyumlu, yumuşak ve duygusal bir atmosfer söz konusu. Özellikle öğleden sonraki dönem duygusal ve finansal konuları ele almak adına iyicil durumda. Günün son açısı olan Ay-Satürn üçgeni 23:32’de kesinleşiyor. Gecenin geç saatleri bir konuya tam odaklanmak için ideal. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 02.02.2021: Ay Terazi burcunda saat 00:30’da Chiron ile karşıt sert açı yapıyor. Gece yarısı civarları önemli konuşmaları yapmak için pek ideal değil. Can sıkıcı şeylerle yüzleşebiliriz. Neyse ki saat 07:57’de Ay-Jüpiter üçgeni devrede ve günü keyifli bir şekilde başlatıyor. Huzurlu ve cömert hissedebiliriz. İştah artabilir. Bu açı kalıbı finansal girişimler ve yatırımlar için de uygundur. Saat 13:49’da Ay-Güneş üçgeni iyicil tesiri daha da yükseltmekte. Öğle saatleri her türlü toplantı, mülakat, görünür olduğumuz her konu adına destekleyici. İlişkiler adına da daha ahenkli bir zemin oluşabilir. Akşam saatlerine doğru frene basıyoruz zira Ay, 20:30’da Mars ile Septile, Venüs ile BiSeptile açılar yapacak. Bu açı kalıpları ikili ilişkilerde çelişkili düşünceler ve hatalı kararlar getirebilir. Bu sebeple bu konulara dair kritik işleri akşam saatlerinden önce ele almakta fayda var. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 03.02.2021: Ay Terazi burcundaki son demlerinde 09:14’te Plüton ile sert kare açı yapıyor. Günün erken saatlerinde üzerimizde fazla baskı ve stres hissedebiliriz. Hemen arkasından 09:14’te Ay, Merkür ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 09:14-17:15 arasında boşlukta olacak. Bu sebeple bu saatlerde Merkür retrosunun da etkisiyle bir maile cevap almakta zorluk, iletişimin akışkan olmaması, bir meselenin ne kadar konuşulsa da bir yere varmaması gibi durumlar görülebilir. Saat 17:16’da Ay boşluktan çıkıyor ve Akrep burcuna geçiş yapıyor. Tutku, odak, sezgilerin yükseleceği tesirler altındayız. Saat 21:54’te Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Kalp kırıklıklarına açıklık söz konusu, bu sebeple her türlü konuda beklentilerimizi en gerçekçi seviyede tutmamızda fayda var. Ay Fazı: Son Dördün.

Perşembe – 04.02.2021: Ay Akrep burcunda saat 02:47’de Satürn ile kare sert açı yapıyor. Uykuya dalmakta güçlük veya gergin rüyalar görülebilir. Uyanık olanlar herhangi bir konuda engelleme hissi varmış gibi düşünebilirler. Saat 04:57’de Ay-Uranüs karesi de kesinleşiyor. Sabahın ilk saatleri beklenmedik aksiliklere uğraşmak ve doğaçlama yeteneklerimizi kullanmamız gerekebilir. Ve 11:39’da Ay-Jüpiter karesi de devrede. Haftanın en zorlu günündeyiz açıkçası. Bu açı kalıbı da özellikle öğlen saatleri esasen tüm gün Merkür retrosu etkisi ile her türlü finansal girişim, para işlemi, al sat, yatırım gibi konularda çok dikkatli olmamız gerektiğini söylüyor. Dikkatli olmazsak zarar edebiliriz. Ayrıca gereksiz harcama ve alışveriş çılgınlığa dikkat. Saat 17:50’de Ay-Mars karesi de devrede bu da agresyon ve çatışmayı yükseltiyor. Sonunda günün son açısı olan Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün fazına geçiyoruz. Bugün tam bir “haydi sığınaklara” günü. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 05.02.2021: Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son bölümünde 02:11’de Neptün ile harika bir üçgen açı yapacak. 00:11-04:11 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Veya sanat icra ediyorsanız yaratıcılığınızı da konuşturabilirsiniz. 05:23’te Venüs-Neptün yarım kare açısı devrede olacak. Duygusal konular başta olmak üzere yanılgılara, illüzyonlara ve kandırılmaya açıklık söz konusu. Her şeyi çok dikkatli ve mantık filtresi ile değerlendirmeliyiz. Saat 09:26’da Ay-Merkür karesi de iletişim problemleri ve yanlış anlaşılmalara vurgu yapmakta. Elektrik kesintisi veya cihaz arızaları söz konusu olabilir. Saat 12:19’da Ay-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Ay saat 12:19-20:17 arasında uzun bir süre boşlukta olacak. Bu zamanları daha boş viteste veya önceden başlanmış işlerle değerlendirebiliriz. Günlük rutinimizde güzelleştirmeler yapabiliriz. Saat 20:17 itibariyle Ay Yay burcuna geçiş yapıyor enerjimiz dengelenirken canlanmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 06.02.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yay burcunda seyrini sürdürüyor. Haftanın en güzel günlerinden birindeyiz. Saat 05:43’te Ay-Güneş iyicil Quintile açısı hemen ardından da 06:00’da Ay-Venüs altmışlığı, 06:20’de Ay-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Güne keyifli ve huzurlu bir şekilde başlamak adına harika etkiler. Ve saat 10:06’da haftanın en önemli açılarından Venüs-Satürn Kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal ve maddi konularda kendi özgürlük ve isteklerimizi merkeze alırken kişisel sınırlarımızı da çizmemizi desteklemekte. Daha anlayışlı, herkesi düşünen çoğulcu bir yapı söz konusudur. Duygusal veya maddi konularda herkesin menfaati ve kişisel isteklerini dikkat almak önemli olacaktır. Açı kalıbı beş gün etkili. Saat 14:42’de Venüs-Chiron altmışlığı kesinleşirken tüm gün ruhsal çalışmalar için ideal bir atmosfer oluşturmakta. Zaten 21:40’ta Güneş de transit Ay düğümleriyle olumlu açı yapacak. Ruhsal enerjisi gerçekten yüksek ve güzel bir gündeyiz. Sevdiğimiz şeyleri yapmaya odaklanmak enerjimizi yükseltecektir. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 07.02.2021: Ay Yay burcunda ve saat 03:29’da Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Önemli haberler gelebilir, rüyalarınız güçlü ve anlamlı mesajlar taşıyabilir. Saat 06:32’de haftanın bir diğer önemli açısı olan Venüs-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı azalarak beş gün etkili. Saat 09:16’da Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Ay saat 23:52’ye kadar yani tüm gün boşlukta. Bu sebeple Pazar gününü daha aheste geçirmek, çok önemli işlerle uğraşmadan akışta kalmak en güzeli. 23:52 itibariyle Ay burç değiştirerek Oğlak burcuna geçecek, boşluk evresi sonrası daha kararlı ve mantıklı bir enerji devreye giriyor. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe