Merve Çubuktepe

Yılın en olumlu astrolojik etkilerine sahip haftalarından birine adım atıyoruz. Tıkalı giden veya duran süreçleri tekrar harekete geçirecek iki önemli açı kalıbı bizleri bekliyor. 3 Temmuz 2024’te kesinleşecek Venüs-Satürn üçgeni ilişkilerde yapılanma, ciddiyet, barışma ve dengelenme gibi fırsatları getirirken, 5 Temmuz 2024’te Mars-Satürn altmışlığı hareket alanımızı genişletirken, eylemlerimizi de etkin ve güçlü kılacak. Gerek ilişkiler gerek kariyer konusunda akışkan ve verimli tesirler söz konusu. En önemlisi de haftanın sonuna yaklaşırken 6 Temmuz 2024 saat 01:57’de 14 derece Yengeç burcunda Sirius yıldızı ile kavuşumda çok güçlü ve olumlu bir yeniay gerçekleşecek. Bu yeniayın etkisini asıl bir sonraki hafta hissedeceğiz, ancak her anlamda yeniden doğuş, yeşerme ve yapılanma sürecine adım atıyoruz. Ayrıca iyileşme onarım etkisi de cabası. Yeniaydan hemen önce Balzamik fazın son evresi 5 Temmuz 2024 akşamı ruhsal çalışmalar yapmak son derece etkili olabilir. Güzel bir hafta olsun!

Haftanın en önemli astrolojik olayı ile başlayalım: 6 Temmuz 2024 saat 01:57’de 14 derece Yengeç burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yılın en etkisi en olumlu ve güçlü gökyüzü olaylarından birini yaşayacağız.

Yeniay anında Ay ve Güneş tam 14 derecede Sirius yıldızı ile kavuşumda olacak. Sirius gökyüzündeki en parlak yıldızdır, antik çağlardan beri ruhani ve ezoterik anlamı son derece önemlidir. Bu bağlamda yeniayın ruhani enerjisi son derece yüksek. Özellikle yeniaydan bir gün önce balzamik Ay’da 5 Temmuz 2024 akşamı ruhsal çalışmalar yapabilirsiniz. Arınma, dönüşüm, yeniden doğuş ve iyileşme temalarına odaklanmak özellikle anlamlı olacaktır.

Uzun süredir alışık olmadığımız bir tablo karşımızda, yeniayın neredeyse tüm açıları olumlu. :) Güneş-Ay ile Satürn üçgeni ve Mars-Satürn altmışlığı kariyer ve finans konularında dengelenme, güçlenme ve başarı etkisini beraberinde getiriyor. Bir işi yeniaydan sonra hayata geçirip muvaffak olabiliriz ve bozulan dengeler düzelebilir. Jüpiter kraliyet yıldızı Aldebaran ile paralel olumlu konumda olduğu için yatırımlar, alım satım işlemleri için de olumlu tesirler söz konusu.

Duygusal açıdan da son derece olumlu açı kalıpları bizleri beklemekte. Yine yeniay anında Venüs-Satürn ve Venüs-Neptün üçgeni, aynı zamanda Venüs-Uranüs altmışlığı devrede olacak. İlişkiler adına en olumlu kombinasyonlardan biri etkinleşiyor. Kalbi boş olanlar için yepyeni bir aşk gündeme gelebilir, ilişkisi olmayanlar için gelecek odaklı altı dolu bir şans gelebilir. Ayrıca kopan ancak gerçekten duygusal bağı olan ilişkilerde tekrar toparlanma etkisi görebiliriz. Gerek kariyer ve finans gerek duygusal konular için yeniaydan sonraki ilk hilal yani 9-10-11 Temmuz 2024 tarihleri adım atmak adına çok uygun zamanlar.

Merkür 2 Temmuz 2024 itibariyle Aslan burcuna geçiş yapacak. Merkür burada daha cüretkâr, iddialıdır. Düşünce ve istekler daha doğrudan, baskın ve gururla dile getirilir. Kibirli demeçler ortaya çıkabilir, bazen ölçü kaçabilir. Ancak diğer yandan Merkür Aslan iyi bir hatip sembolüdür, insanları coşturmak, liderlik etmek ve bir amaç için birleşmek adına da kuvvetli bir tesirdir. Gösterişli sevgi sözcükleri, taahhütler gündeme gelebilir. Merkür 26 Temmuz 2024’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Haftanın üç tane önemli kesinleşen açısı var ve üçü de olumlu doğada. :) 2 Temmuz 2024’te Merkür-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için güzel tesirler yaratır, hislere hitap ederek insanları etkilemek ve orta yolu bulmak mümkündür. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

3 Temmuz 2024’te Venüs-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

5 Temmuz 2024’te Mars-Satürn altmışlığı kesinleşecek. İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 1 Temmuz 2024: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcunda ve yeni haftayı saat 07:56’da Ay-Güneş altmışlığı ile açıyoruz. Son dördün fazının en verimli evresindeyiz ve yeni haftanın ilk günü günün ilk yarısını her türlü önemli adım için değerlendirebiliriz. Ay gün boyunca sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek, akşam saatlerinde ise saat 19:18’de Mars ile kavuşum, 21:42’de Venüs ile altmışlık açı yapacak. Mars-Venüs altmışlığını tetikleyen Ay, akşam saatleri itibariyle ilişkiler konusunda hareketli ve dinamik bir tesir yaratıyor. Sadece çok gaza gelip harlanmadan, sakin ve diplomatik bir şekilde ilerlemek yeterli. Bozulan parçaları yeniay öncesinde toplamak ve dengelemek mümkün. Günün Sabian sembolü “Bir palyaço neşeyle her türlü insani özelliği yansıtıyor.” Bu sembol bizi anlamsızlığın içine düşme riskine dair uyarır. Her yönümüzle insan olduğumuzu kabullenmeli ve mükemmel olma takıntısına girmemeliyiz. En önemlisi dogmalara saplanmak yerine açık fikirli olma zamanıdır. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 2 Temmuz 2024: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde günü 00:27’de Ay-Satürn altmışlığı olumlu açısıyla açıyor. Gece saatleri huzurlu ve dengede. Sabah saatleri sakin ve biraz yavaş geçebilir, ancak saat 11:29’da Ay-Uranüs kavuşumu ile hareketlenmeye başlıyoruz. Ve saat 11:48’de Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Siriuslu yeniay öncesi en ruhani Ay fazındayız. Üzerine saat 14:53’te haftanın en ruhani ve olumlu açı kalıplarından Merkür-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için güzel tesirler yaratır, hislere hitap ederek insanları etkilemek ve orta yolu bulmak mümkündür. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Saat 15:49’da Merkür burç değiştiriyor ve Aslan burcuna geçiş yapıyor. Merkür burada daha cüretkâr, iddialıdır. Düşünce ve istekler daha doğrudan, baskın ve gururla dile getirilir. Kibirli demeçler ortaya çıkabilir, bazen ölçü kaçabilir. Ancak diğer yandan Merkür Aslan iyi bir hatip sembolüdür, insanları coşturmak, liderlik etmek ve bir amaç için birleşmek adına da kuvvetli bir tesirdir. Gösterişli sevgi sözcükleri, taahhütler gündeme gelebilir. Merkür 4 Ağustos 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Ay saat 18:42-18:51 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra İkizler burcuna geçiş yapacak. Akşam saatleri önemli görüşme, başvuru ve işlemler için olumlu. Ay-Merkür altmışlığı ve Ay-Plüton üçgeninin etkin olduğu saat 19:15-23:10 arası değerlendirilebilir. Günün Sabian Sembolü “Kutsal ışıkla sarılmış bir bebeğe bakan Çinli hemşire.” Bu sembol her canlının tanrının bir parçası olduğunu bize hatırlatır. Doğuştan gelen güçlü özelliklerimizi kabul etmek ve üzerine eğilmek önemlidir. Özümüze dönüp yanlış beklentileri aştığımızda aydınlanma da bizi bulacaktır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 3 Temmuz 2024: Haftanın en olumlu açı kalıplarından Venüs-Satürn üçgeni saat 04:40’ta kesinleşiyor. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay İkizler burcunda ve saat 08:04-12:04 arasında hayırlı Jüpiter ile kavuşum yapacak. Önemli tüm kariyer, finans konuları ve resmi işlemleri bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Saat 10:26’da Merkür-Plüton karşıtı devreye gireceği için hafta sonuna kadar çok restli, iddialı ve baskılı ifade biçimlerinden kaçınmakta fayda var. En doğru şeyi söyleseniz bile dikte eder, ifadeleri iyi ayarlamaz veya diplomatik olmazsanız haksız duruma düşebilirsiniz, dikkat. Öğleden sonra saat 14:49’da Venüs-Pallas üçgeni kesinleşirken özellikle dişil enerjiyi güçlendirici çalışmalar yapabilir, ilişkilerde sorunları çözebilir ve kişisel bakımla ilgilenebiliriz. Günün Sabian sembolü “Dikkat çekici bir baş parmağı olan el bir şeyler almak üzere uzanıyor.” Bu sembol kör inadın hiçbir faydası olmadığı aksine zarar getireceğini bize hatırlatır. Zararsız görünen illüzyon ve istekler sonradan sorun yaratabilir. Aşırı ısrar ve tutturma kişi fark etmezse eğer kendisini başkalarının gözünde itici kılabilir. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 4 Temmuz 2024: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde, haftanın ruh hali en iniş çıkışlı günündeyiz. Saat 04:47 itibariyle Ay-Satürn karesi kesinleştiği için sabahın erken saatleri ağır aksak ve blokajlı başlayabilir. Neyse ki saat 09:54-13:54 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin. Bu aralık özellikle ruhsal ve tıbbi şifa çalışmaları, ruhsal pratikler için çok uygundur. Önemli işlerimizi de özellikle bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Gece saatlerine geldiğimizde hava bulutlanmaya başlıyor, saat 23:43’te Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Özellikle saat 21:43 itibariyle önemli işleri ele almamak ve kesin yargılarda bulunmamakta fayda var, hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir, dikkat. Ay saat 23:45’te boşluktan çıkıp Yengeç burcuna adım atacak ve yeniaya yavaş yavaş hazırlanmaya başlayacağız. Günün Sabian sembolü “Yalnız bir yaşlı adam kuzey doğudaki karanlıkla yüzleşiyor.” Bu sembol ruhsal sorunlardan kaçmak yerine cesur bir şekilde yüzleşmenin getireceği şifa ve mutlulukla ilgilidir. Gerçek güç bilgelikten gelir ve hepimize bir armağandır. Unutmayalım ki korkusuzluk bir insanın giyeceği en güzel zırhtır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 5 Temmuz 2024: Yeniaydan önceki son gün ve Balzamik Ay fazının en güçlü evresindeyiz. Ay Yengeç burcunda ve gün boyunca özel bir açısı yok. Ancak gece saatlerine geldiğimizde saat 22:02’de çok güçlü ve önemli bir açı kalıbı kesinleşiyor: Mars-Satürn altmışlığı. İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ayrıca saat 22:00 itibariyle ertesi gün saat 05:52’ye kadarki aralığı Sirius etkili yeniay öncesinde ruhsal çalışmalar için değerlendirebilirsiniz. Arınma, dönüşüm, yeniden doğuş ve iyileşme temalarına odaklanmak özellikle anlamlı olacaktır. Günün Sabian sembolü “Büyük bir şölenden sonra dinlenen neşeli ve yorgun insanlar.” Bu sembol kafa dağıtmak ve ferahlamak için bazen daha yüzeysel şeylere de ihtiyaç duyduğumuzu bize hatırlatır. Yetişkinlik ve sorumlulukları bazen bir an geride bırakmak bizi güçlendirirken tazeler. Sadece dağıtma noktasına varmadan bunu dengelemek önemlidir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 6 Temmuz 2024: Herkese iyi hafta sonları! Yeniay gününe geldik. Saat 01:57’de 14 derece Yengeç burcunda yeniay meydana gelecek. Yılın en etkisi en olumlu ve güçlü gökyüzü olaylarından birini yaşayacağız. Yeniay anında Ay ve Güneş tam 14 derecede Sirius yıldızı ile kavuşumda olacak. Sirius gökyüzündeki en parlak yıldızdır, antik çağlardan beri ruhani ve ezoterik anlamı son derece önemlidir. Bu bağlamda yeniayın ruhani enerjisi son derece yüksek. Uzun süredir alışık olmadığımız bir tablo karşımızda, yeniayın neredeyse tüm açıları olumlu. :) Güneş-Ay ile Satürn üçgeni ve Mars-Satürn altmışlığı kariyer ve finans konularında dengelenme, güçlenme ve başarı etkisini beraberinde getiriyor. Bir işi yeniaydan sonra hayata geçirip muvaffak olabiliriz ve bozulan dengeler düzelebilir. Jüpiter kraliyet yıldızı Aldebaran ile paralel olumlu konumda olduğu için yatırımlar, alım satım işlemleri için de olumlu tesirler söz konusu. Duygusal açıdan da son derece olumlu açı kalıpları bizleri beklemekte. Yine yeniay anında Venüs-Satürn ve Venüs-Neptün üçgeni, aynı zamanda Venüs-Uranüs altmışlığı devrede olacak. İlişkiler adına en olumlu kombinasyonlardan biri etkinleşiyor. Kalbi boş olanlar için yepyeni bir aşk gündeme gelebilir, ilişkisi olmayanlar için gelecek odaklı altı dolu bir şans gelebilir. Ayrıca kopan ancak gerçekten duygusal bağı olan ilişkilerde tekrar toparlanma etkisi görebiliriz. Gerek kariyer ve finans gerek duygusal konular için yeniaydan sonraki ilk hilal yani 9-10-11 Temmuz 2024 tarihleri adım atmak adına çok uygun zamanlar. Yeniaydan sonra Ay’ın Satürn ve Mars ile olumlu irtibatta olduğu saat 09:09-13:56 arası günün tüm önemli işleri için günün en olumlu zamanları. Duygusal konular için Ay-Venüs kavuşumunun etkin olduğu 17:26-21:26 arası değerlendirilebilir. Günün Sabian sembolü “Bir adam üzerine kare çizilmiş bir parşömen tutuyor.” Bu sembol yaşam üzerinde katı bir kontrol sağlama duygusu ile ilgilidir. Ancak aşırı kontrol kişinin keyifli anları kendi sınırlarıyla gölgelemesine ve o anı yaşamasına engel olabilir. Bu konuda esneklik mutluluğu da getirecektir. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 7 Temmuz 2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde 06:47’de Ay-Neptün üçgeni kesinleştikten sonra boşluğa giriyor ve 06:47-06:55 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bugün özellikle kişisel bakım, imaj değişimi gibi konular için son derece uygun. Özellikle saat 11:46-15:46 arasını bu tür konular için değerlendirebilirsiniz. Bugünün de ruhani enerjisi yüksek, özellikle Ay-Vesta ve Ay-Merkür kavuşumunun etkin olduğu 19:46-01:23 arasını her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için değerlendirebilirsiniz. Bu aralık ayrıca sorunları çözmek, orta yol bulmak ve barışmak adına da uygundur. Acil ve odaklanması zor bir konuyu da rahatça çözebilmeniz mümkündür. Yine Günün Sabian sembolü “Arketipsel ruh yaşam bileşenleri ile dolu.” Bu sembol yaşamın tüm değer ve deneyimlerinin mükemmel bir şekilde toplanmasını temsil eder. Dağınık görünen sayısız parça bir anda yerine oturabilir ve kişi aradığı sırra ulaşabilir. Ruhsal açıdan öğrenme ve doyum süreci söz konusudur. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe