Begüm Minkis

Ay ve Güneş yine karşı karşıya gelerek zorlu bir mücadeleyi başlatıyor. 1 Ağustos 2023 İstanbul’a göre 21:31’de 9° Kova burcunda gerçekleşecek Jüpiteryen dolunay büyük yükseliş ve çöküşlerin işaretçisi gibi gözüküyor. Böylece bir dönemi geride bırakırken bizleri bekleyen yeni sürecin gerektirdiği sorumlulukları hissetmeye başlayacağız. Kova dolunay’ı 12.evde gerçekleşirken bu esnada yükselendeki Satürn Balık yerleşimi gerçeklerle yüzleşeceğimize, geçmişte yapılanların da hesabının kesileceğini gösteriyor. Unutmamalıyız ki zaman her şeyin ilacıdır. Bir zamanlar bizi mutlu veya mutsuz ederek kontrol altına alan unsurlar bile zamanla önceliğini, popülerliğini ve nihayet gücünü kaybetmeye başlar. İşte tam da böyle bir değişim zamanına giriyoruz. Belki de bu dolunay ile asıl özgürleşeceğimiz şey kendi kendimizi esir ettiğimiz düşünce kalıpları, hiç bitmeyecek sandıklarımız ve gecikmeye uğrayan beklentilerimizdir. Dolunayla beraber evrensel bir görüşle dürüst yaşayanların büyük hayallerine kavuşması mümkün olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Kova burcunda gerçekleşecek dolunaylar insanlarla ilişkili meseleleri, grupları, dayanışma gerektiren durumları, yüksek zekayı, marjinaliteyi, ani gelişmeleri ve şaşırtıcı durumları ifade eder. Dolayısıyla dolunay takibinde bizi alışmış olduğumuz konfordan ve öngörülebilirlikten çıkartan sıra dışı gelişmeler olabilir. Kova burcunun doğal yöneticisi Satürn’dür. Bu dolunayda Satürn’ü 7° Balık’ta yükselende ve Deneb Adige sabit yıldızı üzerinde görmekteyiz. Bu etki üzerimizde hüküm kuracak güçlü gelişmelerin bir habercisi niteliğinde gözüküyor. Çevresel koşullarla uyumlanmamız, uyarıları dikkate almamız, üzerimize düşenleri yapmamız gerekebilir.

Deneb Adige sabit yıldızı Merkür ve Venüs doğasındadır. Yüksek irade, zeka, adaptasyon, bilimsel uğraşılardan, sanattan ve teknoloji üzerinden para kazanmak, mucitlikle ilişkilidir. Bu süreçte bu konularda önemli gelişmeler veya ilerlemeler kat edilebilir. Dünya astrolojisine göre Kova burcu; elektrik santrallerini, teknolojiyi, devrimsel olayları, isyanları, toplumsal olayları, kaosu, bilimsel buluşları, bilim insanlarını, hak ve eşitlik arayışlarını temsil eder. Bu sebeple de global çapta bunlara da şahit olabiliriz.

Dolunay derecesi 5 Mayıs 2023’de gerçekleşmiş olan Akrep Ay Tutulması derecesini de tetiklediği için dünya çapında iz bırakan gündemlerin ortaya çıkabileceğini bekleyebiliriz. Çevremizde güç gösterisi yapan insanlar olabilir. Gizli saklı işlere pek fazla çekilmemek iyi olabilir. Borsa, döviz, bankacılık, dijital para ve kumarhanelerle ilişkili beklenmedik sistemsel bozukluklar, çöküş, hırsızlıklar ve kayıplar görülebilir. Uyuşturucu baronlarıyla ilişkili haberler görebiliriz. İntihar, ölüm ve yas haberleri alabiliriz.

Cerrahi müdahale, estetik işlemleri sıklaşsa da Venüs geri hareketine devam edeceği için estetiğe ve modaya dair facialar da görebiliriz. Dizler, bilekler, topuklar, ayaklar, kalp ve damar yolları rahatsızlıkları, sırt ağrıları, skolyoz vb. ilişkili sorunlar bu süreçte artabilir.

Dolunay’da Venüs ve Mars gökyüzünün en şanslı ikinci en parlak yıldızı kabul edilen Betelgeuse sabit yıldızıyla etkileşimde gözüküyor. Bu yıldız Mars ve Merkür doğasındadır. İlişkiler ve ortaklıklar ilişkili güzel haberler almamıza vesile olabilir. Ancak her yıldızın olduğu gibi Betelgeuse’un da ters etkileri vardır. Bilhassa geçimsiz, tahammülsüz ve düşüncesiz insanların güçten düşmesine, yıkım ve şiddetli olaylar yaşamasına neden olabilir. Zekasını iyi işler için kullanan kişiler de maddi manevi makamsal yükseliş yaşayabilir, takdir görebilir, kadınlardan büyük fayda görebilir.

Dolunay’ın sabian sembolüne bakarsak eğer Gelip geçici olduğu anlaşılan bir popülarite. Sembol bize kısa ömürlü fırsatların varlığını, ancak değerlendirip değerlendiremeyeceğimizin tamamen bizim farkındalığımıza kalacağını gösteriyor. Çok net ve uzun vadeli planlar içerisine girmek için müsait bir zamandan geçilmediğini, geri gelmeyecek hayatımızdan çıkan unsurları tekrar elde etmek adına daha fazla zorlamamız gerektiğini bizlere hatırlatabilir.

Dolunay Türkiye haritasına göre 8.evde Ceres asteroitinin üzerinde gerçekleşecek. Yükselende kayıp ve bitişlerle ilişkili güney düğümün üzerine oturacak olması maalesef bu süreçte bazı önemli kişilerin vefatları veya sağlık sorunlarının gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Ülkemiz kaderi hak edişi neyse onu yaşayabilir. Ekonomik koşullara dair çok büyük beklentilere girmemek gerekebilir. Emekliler, SGK kurumları, vergi daireleri, dış borçlar gündem olabilir gözüküyor.

Kova Dolunayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sosyal çevre organizasyonlarında sıklıkla vakit geçireceğiniz, liderliğinizi ortaya koyacağınız ve sürpriz fırsatlarla karşılaşacağınız bir zaman içerisine giriyorsunuz. Gereken çabayı gösterdiğiniz takdirde gelecek ideallerinizle ilişkili baskıların daha çok azaldığını hissedebilirsiniz. Beklenmedik eski arkadaşlarınızdan haberler almanız sizi mutlu edebilir. Bu süreçte mesleki gelirlerinizde artış olabilir, terfi edebilir ve iş arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyerinize dair zorlukların hafiflediği, otoriter baskılardan ve dogmatik fikirlerden kurtulduğunuz bir zamana giriyorsunuz. Terfi edebilir ve kendi alanınızda popüler olabilirsiniz. İtibarınız iyileşebilir. Taşınabilir, ev alabilir, çocuk sahibi olabilir veya evlenmeye karar verebilirsiniz. Bazı iş ortaklıklarınızı da sorguladığınız ve yol ayrımına gittiğiniz zaman da olabilir. Dolunay etkisiyle kadersel bir yola sürüklenmeniz de olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Uzak bir bölgeye yolculuk planlayabilirsiniz. Resmi prosedürlere dair engeller ortadan kalkabilir. Emek verdiğiniz bir alanda çalışmalarınızın karşılığını alarak mezun olabilirsiniz. Kimileriniz yabancı şirketlerle iş görüşmesi yapabilirsiniz. Yurt dışına çıkmayı veya kendi internet sitenizi kurmayı düşünebilirsiniz. Kendi beceri ve zekanızın farkına varabilirsiniz. Bu süreçte hayata olan korkularınız dağılabilir, bakış açınız daha iyimserleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Duygusal ve psikolojik krizlerinizi çözümlediğiniz, pek çoğunu geride bıraktığınız bir zamana giriyorsunuz. Sizi şüphelendiren gizli saklı durumlar ortaya çıkabilir. Bilhassa hırsızlık, aldatma ve aldatılma gibi bir problem varsa iyice emin olabilirsiniz. Bu süreçte ödemelerinize, banka hesaplarınıza, harcamalarınıza normalden daha fazla odaklanarak çeki düzen vermek isteyebilirsiniz. Uzun süredir kıyıda köşede bekleyen ve istenilen tatmini vermeyen yatırımlarınız varsa hareketlenmeye başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Bu süreçte karşıt burcunuzda gerçekleşecek dolunayla beraber her türlü ilişkinizi gözden geçireceksiniz. Eşiniz, ortağınız, sevgiliniz ve yakın arkadaşlarınızla ilişkili sizi yoran katı tutum ve eleştiriler varsa eğer düzelmeye başlayabilir. Bu süreçte eski bir dostunuzla aranızda tekrar samimiyeti arttırabilirsiniz. Birbirinizin gönlünü alabilir ve birlikte sosyal davetlere katılabilirsiniz. Hukuki bir süreç sizin lehinize beklenmedik biçimde sonlanabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Günlük sorumluluklarınız ve iş yükünüzü hafifleten gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bu süreçte eski iş arkadaşlarınızdan veya çalıştığınız kurumlardan haber alabilir, tekrardan değerlendirilmeye tabi tutulabilirsiniz. Evcil hayvanınız varsa eğer aşılarını yaptırabilir, kendinizde sağlık tetkiklerinden geçebilirsiniz. İstediğiniz kiloya ulaşabilmek ve diyet programlarınızı sonlandırmak için uygun bir zaman. Uzun süredir kullandığınız bir ilaç vs varsa eğer kullanmayı bitirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sevgilinizle ve çocuklarınızla ilişkinizin hareketleneceği zamanlar. Bir arkadaşlığı aşka taşıyabilir veya sevgilinizle beraber gelecek ideallerinizi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Bu süreçte kendinizi mutluluk tufanına kaptırarak her söylenileni kabul etmemeye özen göstermeli ve ilişkilerde gerekli mesafeyi çizmelisiniz. Elinize aileniz veya yatırımlarınız kaynaklı ek paralar geçebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ailevi konuları, ev düzeni ve kendi bilinçaltı problemlerinizle ilişkili sorunlara daha yapıcı biçimde yaklaşabilirsiniz. Sizi duygusal veya fiziksel engelleyip geriye çeken bir durum ortadan kalkmaya başlayabilir. Ev içi huzursuzluk varsa hafifleyebilir, tadilatlarınız, miras sorunları veya ev sahibinizle yaşadığınız mücadeleleriniz varsa tamamlanabilir. Sağlıklı bir ilişkiniz varsa eğer birlikte yaşamak veya aile olmak için daha çok çabalayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bilginizle ve zekanızla fark yaratacağınız bir zamana girmektesiniz. Eğitim görüyorsanız eğer mezun olabilir, işsizseniz yeni iş anlaşmaları yapabilirsiniz. Kimileriniz araç satın alabilir, veya teknolojik cihazlarını daha üst modeliyle yenileyebilir. İnternet üzerinden iş yapıyorsanız işleriniz açılabilir. Kardeş, kuzen ve komşularınızla yaşadığınız anlaşmazlıklar hafifleyebilir. Eğer siz fikirlerinizin doğruluğunda haklıysanız ilahi adalet yerini bulabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Finansal açıdan yaşadığınız korku ve kaygılar geride kalmaya başlayabilir. İşleriniz açılabilir ve yeni birtakım yatırımların sorumluluğunu alabilecek konuma gelebilirsiniz. Bu dönemde şahsi harcamalarınızı arttırabilirsiniz. Temin edemediğiniz alacaklarınızı alabilirsiniz. Yetenekleriniz doğrultusunda işinize ayrıcalık katmaya başlayabilirsiniz. İş kurma, ortaklık başlatma ve evlilik vb. konularda da yüzünüz gülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda meydana gelecek dolunay tüm yaşam biçiminizi sil baştan değiştireceğiniz anlamına gelmektedir. Korkularınız, geçmiş hatalarınız ve sizi engelleyen çevresel koşullardan sıyrılabilirsiniz. Sağlığınızda şifayı bulabilir, arzu ettiğiniz beden ve ruh haline erişmeye başlayabilirsiniz. İlişkilerde aşırı sınırı koymamaya ve karşınızdaki kişilere kaldırması güç ağır sorumluluklar yüklememeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde ego çatışmaları yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sizin arkanızdan çevrilen veya sizin çevirdiğiniz gizli saklı durumlar varsa eğer ortaya çıkabilir. Arkadaşlarınız veya sevgiliniz tarafından sizi mutlu edecek sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bir türlü bitmeyen yorgunluk hissiniz varsa eğer geride kalabilir. Sizin enerjinizi emen, kötü niyetli ve negatif insanlardan kurtulabilirsiniz. Kilo vermek, detoks veya spora başlarsanız çok hızlı sonuç alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis