Begüm Minkis

1 Nisan’da İstanbul saatine göre 09:24’te 11 derece 30 dakikada üzerimizdeki ölü toprağını atacak Merküryen Koç yeniayı gerçekleşecek. Yeniay ile birlikte hedeflerimize koştuğumuz bireysel yarış pistlerinde başlangıç pozisyonumuzu alıyoruz. Tazeliği ve diriliği temsil eden yeniay takibinde ilkleri yapmak, önceden denenmemişi denemek ve sıfır kilometre yenilikler gerçekleştirmek mümkün gözüküyor. Bu vesile ile hayata reset atmak ve sadece işimize yarayan verilerle devam etmemizi sağlayacak etkiler bizimle olacak. Şevkimiz, tutkumuz ve savaşma cesaretimizin alevlendiğini hissedebiliriz. Öte yandan bu süreçte sonunu düşünmeden, aşırı davranışlarla ilerleyenler öz farkındalıklarını yitirmemek konusunda dikkatli olmalıdır. Zira son gazla yol alırken frenlerin tutmadığını fark edebilirler. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Burçlar kuşağının ilk mensubu Koç burcu bahar mevsimini başlatır. Koç burcu diğer öncü burçlara kıyasla ateş elemente mensup olduğu için atılgan, neşeli, umarsız özelliklere sahiptir. Koç yeniayları doğrudan heves, çocuksuluk, merak ve girişimcilik ile bağlantılıdır. Değişiklik ihtiyacımızı yoğun biçimde karşılayacak bir yeniay deneyimleyeceğiz. Bu kadar eylemselliğin olduğu yerde kontrollü olmak, düşünmek ve planlı olmak elbette ilk düsturumuz olmalı. Yangına körükle gitmemeli, gereksiz maceralara karşı temkinli olmalıyız. Zeka ve iletişimi temsil eden Merkür yeniay anında oryantal konumda bulunduğu için yeniayın temsil ettiği Koç burcu arketiplerini daha verimli biçimde hayata katma şansını bizlere veriyor.

Liderler, patronlar, antrenörler, piyasayı şekillendiren öncü kuruluşlar, yeme içme firmalarının sıkça konuşulacağı zamanlar olabilir. Koç burcunda Güneş ve Ay’ın kavuşumuna Yunan mitolojisinde de yaralı şifacı bir sentor olan bilinen Chiron (Kiron) asteroiti eşlik etmektedir. Bilgelik, tıp bilimleri ve spiritüel konuların ön plana çıkmasının yanında yara almak ve şifayı bulmak temalarını da içerisinde taşıyan bir yeniay olacak. Şifayı bulmak için ilk önce bizi hasta eden yaradan kurtulmak gerekebilir. Adımlarını yeni saymaya başlayan bir çocuk gibi yanan ateşi maddi gerçeklerden ayıramayarak tutmaya çalışırsak ve hatta sahip olmak istersek tabii ki elimiz yanabilir. Bu süreçte haddimizi bilmek, yaşça büyükleri dinlemek, geçmiş deneyimlerden ders çıkarmak, otoriteye saygı duymak başarı için kılavuz niteliği taşıyor.

Yeniay anında İkizler burcu yükseliyor. İnsan ilişkilerinin aktif olması söz konusu, bilgi paylaşımları, anlaşma ve sözleşmeler görülebilir. Medya kuruluşları, gazetecilik ve reklam sektörü ön plana çıkabilir. Yeni gıda ve teknolojik ürünler piyasaya sürülebilir. Son dönemlerde gündemde olan kripto paralarla yakından bağlantılı NFT Satışları ile dijital piyasalarda dikkat çekici gelişmeler olabilir.

Yeniay anında Venüs, Mars ve Satürn Kova burcunda haritanın tepe noktasında (onuncu evde) stelyum oluşturuyor. Kolektif alanda ve topluluklarda yankı uyandıracak, herkesi etkileyecek kaotik gelişmeleri temsil etmektedir. Olumlu anlamda metaverse dünyası gibi, yeni sosyal medya uygulamaları, kampanyalar ve projeler dikkat toplayabilir. Olumsuz anlamda ise doğal afetler, denizlerden gelecek tehlikeler, cahil cesareti sebebiyle ölümler, boğulma vakaları, sel felaketleri ve trafik kazaları olabilir.

Alderamin sabit yıldızı yeniay anında Güneş ve Ay ile kavuşumda bulunuyor. Jüpiter ve Satürn yönetiminde verimli bir yıldızdır. İkincil liderlerle ilgili olduğu için başkan yardımcıları, bakanları, ekip liderleri, asistan gibi kişileri gündeme getirebilir. Sanat ile ilgili güzel gelişmeler olabilir. Tasarımları ile dikkat toplayan dünya markası Apple ve Walt Disney gibi şirketleri konuşabiliriz. Bu yıldız ayrıca hukuksal başarı ve hakkın yerini bulması ile ilgilidir. Uzun süredir beklediğiniz emek vermiş olduğunuz işlerin karşılığını alabilirsiniz.

11 derece Koç burcu’nun sabian sembolü “Bir yaban kazı sürüsü.” Yaban kazları uzun mesafe kat eden göçmen kuşlardır. Gruplar halinde neredeyse hiçbir kuşun ulaşamadığı kadar yükseklerden uçarlar. Oksijen seviyesinin az olduğu 8000m yükseklikte dahi ölmeden yolculuklarını tamamlarlar. Bu sembol bizlere dayanışmanın, birliğin gücünü göstermekle beraber şahsi yeteneklere ve stratejilere vurgu yapar. Yetenekleri fark etmek ve geliştirmek için önemli bir sürecin başlayacağını söyleyebiliriz.

Dünya astrolojisini incelediğimizde ise Rusya-Ukrayna savaşı maalesef yaklaşık bir aydır devamlılık gösteriyor. Koç burcu; askeri hareketlilik, ordular, askeriye, patlayıcı maddeler, güç savaşları ve terör estirme ile ilgili konularla doğrudan ilgili olduğundan koç yeniayı bu konuları tekrardan sahneye taşıyacak fakat Merkür gezegeni yeniayda etkin olduğu için bu savaşın daha zihinsel boyuta ve iletişim kabiliyetine endeksleneceğini de söyleyebiliriz. Unutmamak lazım ki bazı sözler kılıçtan keskin ve etkili olabilir.

Özellikle Türkiye haritasının yeniaydan direkt etkilenmesi savaş sürecinde dış ilişkilerimizi yoğunlaştıracaktır. Beklenmedik olaylar ve talepler altında kalabiliriz. İhracat/ithalat süreçleri savaştan olumsuz etkilenebilir, ham madde sıkıntısı çekilebilir. Gıdaya ek zamlar gelebilir ve ticari sözleşmeler iptal edilebilir. Onuncu evde gerçekleşen yeniay ülke liderini doğrudan ilgilendirecek ve gelecekte olacak seçimlerin gündemde üst sıralara tırmanmasını sağlayabilecek yeni sıcak gelişmeleri göstermektedir.

Yeniay takibinde gerçekleşecek önemli iki açı kalıbından da söz etmek istiyorum. 5 Nisan’da 22 derece Kova burcunda iki malefik Mars ve Satürn kavuşacak. Bu açı kalıbı yaklaşık iki yılda bir farklı burç ve derecelerde gerçekleşerek yeni bir dönemi başlatır. 12 Nisan’da ise 23 derece Balık burcunda Jüpiter ve Neptün kavuşumu gerçekleşecek. Bu açı kalıbı 12 yılda bir gerçekleştiği için daha çok yılın gündemi ve uzun vadeli dönemleri temsil eder. Dolayısıyla yeniay ile beraber hem majör hem minör olarak döngüler arka arkaya açılacağından mutlak iz bırakmasını bekleriz.

Bu döngüde bazı yaşam alanlarımızda sorunların büyümesi ile daralma, kısıtlanma yaşayarak yeni sınav alanlarımızla tanışacağız ancak bazı problemlere de veda ederek umut veren yeni ideallerle beyaz bir sayfa açacağız. Bu etkiler tamamen kişisel haritanıza göre değişecektir.

Sağlık astrolojisine göre baş bölgesi sorunlarına açık bir zaman olabilir. Kafa travmaları, kulak, burun ve göz problemleri, Kas ve adele zedelenmeleri görülebilir. Tehlikeli hareketlerden, fazla maceradan ve riskli sporlardan kaçınmak gerekebilir.

Koç yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İmajınızı ilgilendirecek yeni kararlar sizi daha enerjik hissettirebilir. Genel yaşam kalitenizi ilgilendirecek ve sizi bilhassa kariyerde başarıya taşıyacak yeni temeller atmanız olası. Bedeniniz ve sağlığınızla yakından ilgilenebilir ve hassasiyetlere açık olabilirsiniz. Kimileriniz diyet veya spora başlamak için daha hevesli hissedebilir. İlişkilerde olayları kendi perspektifinizden görmeye açık olabilir empati yapamamak sebebiyle bazı fikirsel tartışmalara girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yeni bir döneme girmek amacıyla tamamlanma ve hazırlık sürecine giriyorsunuz. Hayatınızda vadesi dolmuş olayları akışa bırakarak müdahil olmayabilirsiniz. Karışık olayları arka planda düzenlemek için zamanınız olabilir. Tüm bunları yaparken ilhamınız, ruhsal ve mizahi tarafınız güçlenebilir bu süreçte. Kimileriniz sağlık kontrolleri yaptırabilir ve yaşam tarzında değişiklikler gerçekleştirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sosyal çevreniz, iş bağlantılarınız ve gelecek arzularınız kariyeriniz adına önemli olabilir. İşinizi büyütebilir, yeni arkadaşlıklar kurabilir ve daha çok tanınabilirsiniz. Bu dönemde olabildiğince gerçekçi olabilmek aşama aşama ilerlemek ve detayları düzenli şekilde gözden geçirmeniz gerekiyor. Kimileriniz tören, parti, tur ve organizasyon süreçleri ile de ilgilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kariyerinizle ilgili dikkat toplayacak yeni fikir ve projelerinizle başarı kazanabilirsiniz. Mesleki eğitimler, organizasyonlar ve ticari bağlantılar içerisine dahil olabilirsiniz. Aile büyüklerinizden maddi manevi destekler almanız bu dönem sizin için önemli olurken ego çatışmalarına girme riskiniz de masada. Kimileriniz ise kariyer veya mal sahibi olmanız nedeniyle yer değişikliği yaşayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yeni vizyon ve umutlarınız devreye giriyor. Kariyerde yön değişikliği yapabilirsiniz. Hayalinizdeki iş ve hedefler için yaratıcı fikirlerinizi ortaya koyabilirsiniz. Yurt veya şehir dışı iş potansiyelinizde genişleme görülebilir. Bakış açınızı geliştirecek yeni gelişmeler meydana gelebilir. İnançlarınızı, yaşam felsefinizi, profesyonel hayatınıza dair bilgi birikimlerinizi tekrardan sorgulayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ödemeler, krediler, borç, miras ve sigorta konuları dahilinde yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Diş operasyonları, olmanız gereken cerrahi müdahale ya da estetik ameliyatları var ise bu zamanı uygun bulabilir harekete geçebilirsiniz. Hayatınızdaki toksik unsurları temizleyerek yaşam enerjinizi motivasyonunuzu koruyabilirsiniz. Psikolojik danışmanlık ve terapiler için uygun zamanlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Potansiyelinizi, düşmanlıklarınız ve davaların gidişatını daha net görebileceğiniz bir süreç geçirebilirsiniz. İlişki, ortaklık kurabilir veya evlilik kararı alabilir gözüküyorsunuz. Yalnızsanız hızlı tanışmalar ile arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Sağlığınız hassas olabilir, hormonal sorunlar yaşayabilirsiniz ve bağışıklığınız zayıflayabileceğinden yaşam kalitenize de gereken özeni göstermeniz gerekiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Çalışma ortamınızda, takım arkadaşlarınızla, müşterilerinize verdiğiniz hizmette ve günlük rutinlerinizde yeni kararlar gündeme gelebilir. İşsizseniz çalışmaya başlayabilir, hobilerinizi mesleğe çevirebilirsiniz. Spora başlayabilir, detoks yapabilir veya check up yaptırabilirsiniz. Sağlık sorunu yaşamamak adına bünyenizi fazla zorlamamaya, görünmez kazalara ve gereksiz ilaç almamaya dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk hayatınız, hobileriniz ve riskli yatırımlarınızı odağa alabilirsiniz. Aniden tutkulu bir aşk macerasına atılabilir veya görüştüğünüz kişi ile birden iletişimi kesebilirsiniz. Şansınıza çok fazla güvenerek düşüncesizce davranışlar sergilememelisiniz. Bu dönemde mülkten, kiradan, aile şirketlerinden fayda sağlayabilirsiniz. Çocuk yapmaya karar verebilir, varsa sık sık ilgilenmenizi gerektirecek eğitim süreçleri devreye girebilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aile hayatınız, aile şirketiniz ve varsa ciddi beraberliğinizde yeni plan ve projeler devrede olabilir. Evinizde bahar temizliği yapmak, boya badana, tadilat ve tamiratlarla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Kimileriniz de taşınabilir, evlilik kararı alabilir veya mülk yatırımları ile ilgilenebilirsiniz. Bilinçaltınız, geçmiş anılarınız bir film şeridi gibi gözlerinizin önünden geçebilir. Kendinizi hiç olmadığı kadar duygusal, duyarlı ve hassas hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kısa seyahat, eğitim ve diğer insanlarla kuracağınız iletişim süreçleri hız kazanabilir. Sizi geliştirecek, yaşamınıza heyecan katacak yeni bir araç veya teknolojik alet satın alabilirsiniz. Fayda sağlamayan anlaşma ve sözleşmeleri daha yararlı hale getirmeniz, fes etmeniz veya arge çalışması yapmanız gerekebilir. Kardeş ve kuzenleriniz ile fevri tepkiler vererek fikir çatışmaları yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Finansal olarak size katkı sağlaması muhtemel yeni fikir ve projelere odaklanabilirsiniz. Yeni yatırımlar yapabilir, ortaklık kurabilir veya çalışansanız maaşınıza zam alabilirsiniz. Bireyselliğinizin ve zekanızın farkına varıyor olabilirsiniz. İnanç ve vizyonunuzda büyüme gerçekleşebilir. Yeteneklerinizi geliştirebilir, özgüveninizi şifalandırabilir ve kişisel ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis