Begüm Minkis

1 Şubat İstanbul saatine göre 08:45’te 12 derece Kova burcunda kuvvetli bir yeniay gerçekleşecek. Venüs retrosunu uğurlamış olsak da Merkür’ün geri hareketi halen devam ediyor. Dolayısıyla paçayı halen tam anlamıyla kurtarmış sayılmayız. Almamız gereken dersleri henüz almadıysak şimdi Satürn ve Uranüs etkili bu çarpıcı yeniay ile doğum sancısı başlıyor. Düşünce biçimimiz, eksantrik isteklerimiz, saflıklarımızla sınanacağımız ve büyük öğretmenden derslerimizi alacağımız gelişmelerle karşılaşmamız mümkün. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Unutmamalıyız ki sağlam olan yapılar, kökleşmiş davranış kalıpları bir anda değişmez ve yıkılmaz. Ancak ‘’artık yeter’’ dediğin noktada ne sabır kalır ne de hatır. Kendi fikirlerimizin sağlamlığıyla yüzleşeceğimiz bu süreç maalesef bazı kişiler için sancılı geçebilir. Herkesin kendi düşüncelerinden sorumlu olduğu bu dünya bir zihin ve düşünce okuma alanı olmadığını görebiliriz. Başkası adına düşündüklerimiz ve yaptığımız planlar yalnızca kendi kendimizi esir ettiğimiz prangalarımız, hırslarımız ve kişisel fikirlerimizden öte olmadığını fark ederek bir yol ayrımına gitmek zorunda kalabiliriz.

Yeniayın an haritasını incelediğimizde yine 21 derece Kova burcunun yükseldiğini görüyoruz. Güneş, Ay, Satürn, şans noktası ve yükselen Kova burcunda konumlanırken mutluluğun bu temalara yönelmekten geleceğini ifade ediyor. Öte yandan Yeniay Balık burcu temalarını içinde barındıran onikinci evde gerçekleşecek. Balık ve Kova burcu baskınlığı olan bir gökyüzüne doğru adım adım ilerlerken yeniay vesilesiyle bu sürecin ilk aşamalarını gözlemlememiz mümkün. Başkalarının da sesini duymak, duygudaşlık yapmak, anlaşılmak, fedakârlık etmek ve birlik bilinci oluşturmak içten içe daha önem kazanmaya başlıyor.

Özgürlük ihtiyacının artması ile bireysel ve toplumsal alanda düzen değişimine yönelik istekler yükselebilir. Sınırlarımızı, haddimizi bizlere hatırlatan Satürn’ün yeniaya eşlik ettiğini unutmamak gerek. Yeni başlangıçlar yapmak isterken başka insanları harcıyor, zarar veriyor veya düşüncesizce davranıyorsak büyük ve beklenmedik sorunlarla karşılaşabiliriz. Kendi bağımsızlığımızı düşünerek hareket etmek de semboliğin dışına çıkmak ve bencil olmaktır. Bu dengeyi iyi ayarlamak gereken bir süreç olabilir zira özgürlüğün dahi bir sınırı vardır. Başkaları adına düşünüp, en iyi olacak şeyleri, en doğru kararları vermek bizleri aşan bir durum olduğunu kabul etmemiz gerekebilir.

Kova yeniayı ile insanın insana daha saygılı olmak zorunda olduğu bir süreç başlayacaktır. Uranüs Güneş, Ay ve Satürn ile kare açı ile olumsuz, Venüs ve Mars ile de üçgen açı ile uyumlu, Jüpiter ile de altmışlık açı ile uyumlu konfigürasyonda bulunuyor. Uranüs’ün bu denli baskın olduğu var olan epey konunun farklı bir boyutta ilerlemesi gerektiğinin haberini bizlere vermektedir. Doğru değerlendirildiğinde kendimizi yenilemeye dair tüm bu motivasyonumuz sorunlar içinde bir avantaja da dönüşebilecek.

Merkür ve Plüton kavuşumu da onikinci evde bulunarak gizli saklı tüm duygu ve düşüncelerin, projelerin, bilimsel çalışmaların, komplo teorilerinin ortaya çıkabileceğini ifade edebilir. Maskelerin düşüşüne şahit olabiliriz. Bilinçaltında ise gelecek kaygıları, sosyal çevre beklentileri, arzu ve ideallerin çok fazla vurgulanması arka planda hazırlıklara sokabilir. Büyük bir girişimden ziyade büyük bir hazırlık sürecini temsil eden yeniay pek çok kişiye temeli sağlam attırabilir.

Türkiye haritasına göre sekizinci evde gerçekleşecek etkiler piyasalarda hareketlilik getirebilir. Dış borçlar, gümrük fiyatlarında artış görülebilir. Halkın güvenliğini tekrardan sorgulayabiliriz. Suçlar, saldırılar ve kalabalıklardan gelecek tehlikelere karşı dikkat etmek gerekebilir. Finansal olarak Venüs’ün de artık ileri konuma geçmiş olması yukarı yönlü hareketleri canlılık getirebilir. Eldeki değerleri satma fırsatları maddi olarak doğarken ekonomik gerçeklerde tekrardan yüzeye taşınarak en çok tartışılan konu haline gelebilir.

Kalp ve dolaşım sorunları, kan problemleri, bilek burkulması ve spor kazalarına çok açık bir süreç olacaktır. Satürn etkisi ulusal kayıplar, yaşlıları ilgilendiren hastalıklar, maden ve yer altını ve dağ turizmini öne çıkarabilir.

Kova yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Geleceğe dair arzularınız ve sosyal çevre ile kurduğunuz bağlantıların önem kazanacağı bir sürece giriyorsunuz. Hedeflerinizi yakın bulduğunuz dostlarınızla paylaşabilir, iş teklifi sunabilirsiniz veya sizin önünüze fırsatlar gelebilir. Yüksek miktarlarda giderler yapmamaya dikkat etmeniz gerekebilir. Kariyer hayatınızda gerçekçi, ayakları yere sağlam basan kararlar almakta fayda var. Bilhassa yatırımlarınızı iyi hesaplamalı ve ileriyi öyle planlamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Toplum önündeki duruşunuz, statü ve başarılarınızı ilgilendiren yeni ve orijinal adımlar atabilirsiniz. Kadersel rotanızı ilgilendirecek ve sizden beklenmeyecek yön değişikliklerine de açık olabilirsiniz. Göz önünde olmak isteyerek toplumsal olaylarda başrolü çekebilirsiniz. Üstlerle ve otorite figürleri ile iletişiminize dikkat etmeniz gerekebilir. Sizi fazla başına buyruk bulabilir ve kontrol etmeye çalışabilirler.Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yeni yerler keşfettiğiniz, sürpriz seyahatlere çıktığınız ve bilginin derinini aradığınız bir sürece giriyorsunuz. Akademik kariyerinizi ilerletebilir veya geleceğinizi ilgilendiren uzmanlık sınavlarına girebilirsiniz. Hayatınızı derinlemesine sorgulayabilirsiniz. Uzak akrabalarınız ile ilgili sorunlar, yardım etmeniz gereken insanlar olabilir. Sağlığınızı ilgilendiren alışkanlıklarınızı değiştirebilir, önceden hiç denemediğiniz bir ilgi alanına yönelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi anlamda gelir gider dengenizi bozacak harcamalardan kaçınmanız gereken bir süreç. Borçlar kapıya dayanmış olabilir. Ortaklı paralarınızı ilgilendiren yeni kararlar alabilirsiniz. Aile bireyleri olarak daha çok kendi kazançlarınızın sorumluluklarını alarak yönetmeniz gerekebilir. Ayak bağı olan borçları bir anda ödeyerek bitirme kararı alabilirsiniz. Psikoterapi ve okült danışmanlıklar için çok uygun olabilir. Büyük farkındalık yaratabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İlişkilerinizin geleceğini çok fazla düşünerek sorumluluklar altında ezilebilirsiniz. Evliliğiniz ve aile hayatı arasında kalabilirsiniz. Karşınızda size olgun davranan, yaşça büyük rehber kişiler olabilir ve size yol gösterebilir. Danışmanlık, ortaklık, davalar konuları ile yakından ilgilenerek insanlarla birlikte hareket edebilirsiniz. İnsanlarla konuştuklarınız, teklifleriniz ve tutumlarınız bu süreçte daha şaşırtıcı bir hal alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sağlığınız, gündelik rutin ve sorumluluklarınızla daha çok ilgilenmeniz gereken bir sürece gireceksiniz. Aksattığınız işleri ajandaya not alarak disiplinli biçimde ilerlemeye başlayabilirsiniz. Evcil hayvanlarınız veya akrabalarınız ile ilgili sorunlar olabilir ve ilgilenmenizi gerektirebilir. Kendiniz haricinde insanlara da fayda sağlamak isteyebilirsiniz. Uzak ülkelerden sürpriz misafirleriniz veya gerçekleştireceğiniz seyahatler vesilesi ile düzen değişimi de yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aşk hayatınız, zevk aldığınız faaliyetler ve çocuklarınızla iletişiminizin öne çıktığı zamanlar olabilir. Hobinizi mesleğe dönüştürebilirsiniz. Riskli harcamalarda bulunabilir, hatta çocuğunuzun geleceği, okul yaşamı için ödemeler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Sevgiliniz ile kısa ve eğlenceli seyahatlere çıkabilirsiniz. Yalnızsanız da arkadaşlarınızla birlikte bulunduğunuz mekanlardan yeni kısmetleriniz çıkabilir. Flört etmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ev yaşamınızı ilgilendiren önemli değişimler yaşayabilirsiniz. Taşınabilir, mirastan pay alabilir veya mülk alıp/satabilirsiniz. Aile sorumlulukları öne çıkabilir. Evlilik ve ortaklık yaşamınızda uzun zamandır birlikte yönetemediğiniz sorunlar var ise tekrardan yüzeye çıkabilir. Bireysel davranmaktan kaçınarak karşı tarafa da değer verebilir, denge kurabilir ve bencillikten uzaklaşabilirsiniz. Kimileriniz aniden evlilik veya anlaşmalı boşanma kararı alabilirsiniz.

YAY: Zihinsel faaliyetleriniz ve iletişiminizin öne çıktığı süreçlere giriyorsunuz. Bu süreçlerde tercih ettiğiniz üslup ve seçtiğiniz kelimeler iş yaşantınızda önem arz edebilir. Fikirleriniz, sosyal medya içerisinde yaptıklarınız için kolay onay alamayabilirsiniz. Ticari süreçlerde müşterilerinizde anlaşmanız zorlaşabilir. İş ve sektör değişimi yaşayabilir ve farklı ilgi alanına dair eğitime yazılma kararı alabilirsiniz. Akrabalarınızla sık sık haberleşebilir ve ziyaret edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Parasal anlamda yeni başlangıçlar yapmak istiyor olabilirsiniz. İş hacminizi büyütmek amacıyla sorumluluk alabilirsiniz. Emlak alım satımı yapabilir veya devlet kanallı gelir elde edebilirsiniz. Uzun vadeli yatırımlarınızdan güçlü miktarlarda para kazanma ihtimaliniz bulunuyor. Hobileriniz, aşk ve sosyal yaşantınız sebebiyle de zevk için giderler yapabilirsiniz. Kendi değerinizi duygusal yaşamınız, üretkenliğiniz ve özgüveniniz kökenli belirleyebilirsiniz. Bu noktalarda sorun var ise yapılandırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Sizin için elbette önemli bir sürece giriyorsunuz. Her anlamda etki altındasınız. Aile yaşantınız, özel yaşamınız ve evliliğiniz ile ilgili ani yeniliklere soyunabilirsiniz. Aile içinde anlaşmazlık, gerginlikler olsa da yönetimi elinize alarak sorunları giderebileceksiniz. Dış görüntünüz, sağlığınız başta olmak üzere imajınızda da farklılıklar size iyi gelebilir. Diş tedavilerine başlayabilir ve genel sağlık kontrolünden geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Büyük bir sona gelmiş olabilirsiniz. Yepyeni bir deneyim sahasına başlayacak olabilirsiniz. Şimdi bedensel ve ruhsal düzeyde hazırlık sürecine gireceksiniz. Check uptan geçebilir, spora başlayabilir veya disiplinli diyet programları yapabilirsiniz. Arkanızdan dönen gizli olaylar var ise ortaya çıkabilir. Fedakarlık etmeniz, affetmeniz gereken olaylar gelişebilir. İnisiyatif siz de olabilir zira zihinsel olarak kendinizi oldukça güçlü hissedecek gereksiz hezeyanlara girmeyeceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis