Begüm Minkis

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kova dolunayının sarsıcı etkileri bu hafta da etkisini sürdürürken iki önemli açı bizleri karşılayacak. 10 Ağustos’ta Merkür üst oktavı Uranüs ile kare açısını kesinleştirirken, 13 Ağustos’ta da Mars üst oktavı Plüton ile kare açı yapacak. Uranüsyen etkilerin başı çektiği hafta bizlere renkli ve sürprizlerin bol olacağı gelişmeleri getirebilir. Ve ayrıca kendimizi yüksek gerilim hattında hissedebiliriz. Fırsatları havada kapanın kazanacağı bir hafta olacak. 15 Ağustos’ta Uranüs Boğa burcunda uzunca süreceği geri hareketine başlıyor. 14 Ocak 2021’e kadar sürecek retro yılın geri kalanında hesapta olmayan olaylar ve düşünmeden yaptığımız eylemlerle yüzleşmemizi sağlayacak.

Uyanık olanın kazanacağı haftaya ilk girişimizle birlikte 10 Ağustos günü Merkür ve Uranüs karesi kesinleşiyor. Açı yalnızca bu hafta etkili olacak. Aklın yolu bir olmayabilir. İsyankarlık, hedefe ulaşırken alternatifleri değiştirmek, özgürleşme isteğinin artacağı günlere işaret ediyor. Doğası gereği beklenmedik konuşmalar, sürpriz gelişmeler, ani kararlara açık olacağız. Ancak en başta zihinsel bir değişim geçirmeye çok fazla açık olacağız. Mevcut durum, insan veya konuya bakış açımız önümüze gelen sarsıcı olaylar neticesinde değişim geçirebilir.

Elektrik santrallerinde sorunlar, havacılık sektöründe yapılanmalar, uçak kazaları, internette ilgili problemler, bilimsel buluşlar ve söylemler ve para piyasalarında inişli çıkışlı konular hafta içerisinde gündemde olmaya devam edebilir. Bu yerleşim zira 3 Ağustos Kova dolunayı açısını tekrardan çalıştıracak.

13 Ağustos günü Mars ve Plüton karesi kesinleşiyor. Zurnanın zırt dediği yere geldik. Bu açı ile zorlu krizler ve aşılması gereken kaotik faktörler görünür olabilir. Bünyeyi zorlayıcı bir açıdır. Kin, intikam, kıskançlık gibi duyguların ilk başta kişinin kendi psikolojisine zarar verdiğini unutmadan hareket etmeliyiz. Olmuyorsa olmuyor diyerek bırakmayı öğrenmemiz gereken koşullarla yüzleşebiliriz. Açı gerçekleştikten sonra 10 gün kadar halen etkisini hissettirebilir. Başarı için her şeyi göze alabilir, sert, acımasız ve gaddarca tutumlara eğilim gösterebiliriz. Sonuç olarak ihtiraslarının altında ezilmiş bir insana kolaylıkla dönüşebiliriz. Elbette açının etkisiyle başkalarından gelecek bu tür davranışlara maruz kalmamız da olasılık dahilinde.

Makro düzlemde yanardağ aktiviteleri, doğal afetler, yangınlar, patlamalar, savaşlar, suikastler, ego savaşlarını tetikleyebilir. Global çapta hoş olmayan haberlerle karşılaşabiliriz ne yazık ki. Mikro düzlemde insanları etkilemek, taciz ve tecavüz olaylarının artması, dönüştürmek, zorbalık ve manipülatif hareketlerle istekleri elde etmek isteyebiliriz. İlişkilerde bu tür vakalara da açık olacağız.

15 Ağustos’ta Uranüs Boğa burcunda geri hareketine başlıyor. 14 Ocak 2021’e kadar devam edecek. Gezegenin retro hareketi içe dönüş etkisini çoğaltacağından düşünmeden attığımız, abarttığımız, isyankarlık ile boşverdiğimiz her türlü konunun hayatımıza ters tepmeye başladığını fark edebiliriz.

Bireysel olarak ruhumuza dönerek kendimizi tanıyarak neleri yapabileceğimizi sorgulayabiliriz. Retro etkiler; üzerinden geçilmesi gereken konular ve mevcut düzeni içerisine aldığından bu dönemde aniden, belli belirsiz önümüze sunulan ve bizlere bambaşka bir hayat vaad eden kişiler ve olaylara karşı daha dikkatli yaklaşmamız gerekecek. Zira bizleri hayatımızda daha kötü bir yola sokabilirler.

Elbette retro hareket oldukça uzun ve Uranüs jenerasyon gezegeni olduğundan gündelik yaşamda etkilerini pek hissetmeyiz ancak retronun ilk başladığı ve bittiği tarih yakınlarında olaylar günlük hayatlarımızda daha çok kendini gösterebilir.

Ve son olarak haftanın son günü 16 Ağustos‘da kapanışı Güneş ve Mars üçgeni ile yapacağız. Esasında yukarıda bahsettiğim Mars ve Plüton kare etkisini olumluya çevirmek için destek olacak. Yapmak istediklerimizden emin, kararlı ve motivasyonu yüksek hissedebiliriz. Eril enerji, patron ve baba figürlerinden destek almak için bir süreç olabilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10.08.2020: Herkese iyi haftalar! Güne Ay Koç burcunda ve boşlukta başlıyoruz. Gece saatlerinde yorgun, uykulu ve bulanık duygular içerisinde olabiliriz. Önemli konuşmalar yapmadan dinlenmek, kitap okumak ve müzik dinlemek için olumlu olabilir. 04:27’de Ay Boğa burcuna geçerek boşluktan çıkıyor. Dünyevi değerlere daha çok bağlı kalmak, hayatımızı güven içerisinde inşaa etmek isteyebiliriz. Para konuları gündemimizde olabilir. Kimimiz yemek yapmaya, tatil planlamaya, alışverişe veya keyfi faaliyetlere odaklanmak isteyebilir. Abarttığımız takdirde tembel bir gün olacağından dengeli gitmekte yarar var. 09:22’de Ay ve Venüs altmışlık kesinleşiyor. Hafta başı sosyal ilişkilerimiz iyi seyredebilir. Sorunlar varsa şayet kibarlık ve tatlı dille çözümlenebilir. 15:51’de Merkür ve Uranüs karesi kesinleşiyor. Açı yalnızca bu hafta etkili olacak. Aklın yolu bir olmayabilir. İsyankarlık, hedefe ulaşırken alternatifleri değiştirmek, özgürleşme isteğinin artacağı günlere işaret ediyor. Doğası gereği beklenmedik konuşmalar, sürpriz gelişmeler, ani kararlara açık olacağız. Ancak en başta zihinsel bir değişim geçirmeye çok fazla açık olacağız. Mevcut durum, insan veya konuya bakış açımız önümüze gelen sarsıcı olaylar neticesinde değişim geçirebilir. Elektrik santrallerinde sorunlar, havacılık sektöründe yapılanmalar, uçak kazaları, internette ilgili problemler, bilimsel buluşlar ve söylemler ve para piyasalarında inişli çıkışlı konular hafta içerisinde gündemde olmaya devam edebilir. Bu açı zira 3 Ağustos Kova dolunayını tekrardan çalıştıracak. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 11.08.2020: Hareketli etkilerin devam ettiği bir güne giriş yapıyoruz. Ay tüm gün Boğa burcunda seyir edecek. 02:04’te Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Ani uyku bölünmesi, acayip rüyalar, sürpriz bir haberin gelmesi, ilginç gelişmeler gece saatlerinde mümkün. İlham ve üretim hissiyatı da açık olacağından sıra dışı fikirler aniden aklınıza gelebilir. 04:11’de Ay-Merkür karesi kesinleşiyor. İletişimde sorunlar doğabilir. Hissiyatımızı doğru ifade edememek, ego ve inat yapmaya yönelik davranışlar zorlu koşulları beraberinde getirebilir, dikkatli olmakta fayda var. 18:51’de Ay-Jüpiter üçgeni ile akşam saatlerinde iyimser, şanslı ve fedakar etkileşimler altında olacağız. Mevcut durumu en verimli biçimde kullanabiliriz. Ancak 19:44’te Ay-Güneş karesi eril ve dişil enerjide akıcı olmayan, mücadele edilmesi gereken konulara vurgu yapıyor. Karar alırken geçmişi bir referans olarak kullanmak burada fayda sağlayabilir. Duygu ve mantık çatışmasından en iyi sentezi çıkarmak böylelikle mümkün olabilir. 20:31’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Sorunlar olsa da barış, sakin ve huzuru da kendimize çekebiliriz. Sezgilerin bize yol göstericiliği ile gündelik işler rahatlıkla çözülebilir. Merhamet, fedakarlık ve yardımlaşmanın artacağı zamanlara işaret ediyor. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 12.08.2020: Fırtına öncesi sessizlik misali kendimizi dinlenmeye alacağımız bir gün geçireceğiz. Ay günün ilk yarısında Boğa burcunda ilerleyecek. Ancak ilk etapta 10:54 ve 16:45 arasında Ay boşlukta olacak. Bu saatlerde yeni bir girişimden kaçınmakta fayda var. 03:03’te Ay-Plüton altmışlığı ile gecenin sessizliği pek çok şey ifade edebilir kimilerimiz için. Okült konular, psikoloji ve spiritüel faaliyetlerden elde edeceğimiz verimin arttığını görebiliriz. 10:54’te Ay-Satürn üçgeni ile bugün duygularımızda tutucu ve son derece kararlı olabiliriz. Kolay kolay pes etmemek, sabır ve azim yanımızda olacaktır. Sabah erken saatlerde iş başvurusu, devlet dairelerinde iş halletmek, patronlarla konuşma yapmak için iyi. Size verilen sözler kolay kolay unutulmaz. Günün ikinci yarısında enerjiler değişiyor ve 16:45’te Ay İkizler burcuna geçiyor. Neşe, iletişim, ani değişken duygular, keşfetme isteğimizin artacağı zamanlar. Yazan, çizen, boyayan insanlar için harika etkiler. Ellerimiz aktif olacak ve pratikliğimizi her yönde kullanabiliriz. Günün başka da bir açısı yok. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 13.08.2020: Ay tüm gün İkizler burcunda ilerleyecek. Gün içerisinde Ayın temel hiçbir açısı bulunmamakta, bu bağlamda yüksek dozda kararsızlık ve yüzeysel duygular içerisinde olabiliriz. Ancak bilgi aktarımı, ticari faaliyetler, bir dosya hazırlamak, yazı-şiir yazmak gibi bir uğraşınız var ise elinizden güzel işler çıkabilir. Eğlenceli ve mizahçı tarafımız uyanabilir. 10:13’te Mars ve Plüton karesi kesinleşiyor. Bünyeyi zorlayıcı bir açıdır. Kin, intikam, kıskançlık gibi duyguların ilk başta kişinin kendi psikolojisine zarar verdiğini unutmadan hareket etmeliyiz. Olmuyorsa olmuyor diyerek bırakmayı öğrenmemiz gereken koşullarla yüzleşebiliriz. Açı gerçekleştikten sonra 10 gün kadar etkisini hissettirebilir. Başarı için her şeyi göze alabilir, sert, acımasız ve gaddarca tutumlara eğilim gösterebiliriz. Sonuç olarak ihtiraslarının altında ezilmiş bir insana kolaylıkla dönüşebiliriz. Makro düzlemde yanardağ patlamaları, doğal afetler, yangınlar, patlamalar, savaşlar, suikastler, ego savaşlarını tetikleyebilir. Global çapta hoş olmayan haberlerle karşılaşabiliriz. Mikro düzlemde insanları etkilemek, taciz ve tecavüz olaylarının artması, zorbalık gibi konular gündemde yer bulabilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 14.08.2020: Ay tüm gün İkizler burcunda seyahat etmeye devam ediyor. Ancak 14:19 itibariyle boşluğa girecek ve tüm gün böyle. Önemli meseleleri günün ilk yarısına denk getirmek daha iyi olabilir. 03:32’de Ay-Merkür altmışlığı kesinleşecek. Gece çalışanlar ve ilham arayanlar için destek veren bir açıdır. Üretim arzunuz çoğalabilir. 08:15’te Ay-Neptün karesi kesinleşecek. Hayal kırıklıkları, yanılsamalar, yanlış anlaşılmalar, unutkanlık ve kurban psikolojisi gibi konulara açıklık söz konusu olabilir sabah saatlerinde. Kontrolümüz dışında gerçekleşen olaylara karşı daha sağduyulu olmamız ve kontrol etmeyi bırakmamız gerekebilir. 11:32’de Ay-Güneş altmışlığı, 14:19’de Ay-Mars altmışlığı ile öğle saatlerinde motivasyonun yükseldiğini hissedebiliriz. Öylece durup olan biteni kafaya takmaktansa eyleme geçerek, iletişimin gücünü kullanabiliriz. 22:22’de Ay-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu meydana geliyor. Akla kazınacak, kadersel konuşmalar olabilir. Verilen sözler, konuşulanlar hayırlı olabilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 15.08.2020: Herkese iyi haftasonları! Ay İkizler burcunda başlıyoruz fakat 02:35’te kısa bir süre sonra boşluktan çıkarak Yengeç burcuna giriş yapıyor. Keyifli bir gün olabilir fakat kendimizi normalden daha hassas, duygusal hissedebiliriz. Evimizde, sevdiklerimizle, ailemiz ve aile gibi gördüklerimizle daha çok ilgilenmek isteyebiliriz. 16:26’da Ay-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. Lezzetli yemekler yapmak, nostaljik anılarla ruhsal tatmin yaşamak gibi konular verimli olabilir. Sevgi, paylaşım ve ilişkiler için son derece güzel etkiler mevcut. Duyguların tüm gerçekliği ile dile gelmesi, başka birine iç dünyanızı açmak gibi konular olabilir. 22:17’de günün son açısı Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Akşam saatleri daha sürprizli ve ani kararlar vermeye açık gözüküyor. Son dakika plan değişimleri hoşunuza gidebilir. Aniden gelen misafirler de mümkün. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 16.08.2020: Hareketli, heyecanlı ve yoğun bir gün bizleri bekliyor. Ay tüm gün Yengeç burcunda seyahat edecek. İç dünyamız oldukça hareketli, kırılmaya, alınmaya açık etkiler altındayız. 12:32’de Ay-Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor. Abartılı duygusal tutumlar, aşırı tatlı ve yeme isteği, aile-kariyer arasında kararsızlık görülebilir. 15:28’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Dilek dilemek, spiritüel ve dini çalışmalar yapmak verim getirecektir. Sezgileriniz hiç olmadığı kadar açık olabilir. 17:01’de Güneş ve Mars üçgeni kesinleşiyor. Yapmak istediklerimizden emin, kararlı ve motivasyonu yüksek hissedeceğimiz bir sürece giriyoruz. Açının etkisi gelecek bir hafta kadar devamlılık gösterecek. Eril enerjiler arasında anlaşma hakim olabilir. Patron ve baba figürlerinden destek almak için iyi bir süreç olabilir. 20:23’te Ay-Plüton karesi hafta içerisinde meydana gelen Mars ve Plüto açısını tekrardan tetikliyor. 22:31’de Ay-Mars karesi ise tekrardan körüklüyor. Yani akşam saatleri biraz daha baskı altında hissedeceğimiz, olumsuz haberler alacağımız etkiler altında olabiliriz. Gerginlik, huzursuzluk, yıkıcılık, sinir, kırıcı tutumlar olabilir. Bir meseleyi konuşmak, çözmek için pek uygun değil. Dinlenmek, kalabalıklardan uzaklaşmak daha iyi olabilir. Ay Fazı: Balzamik. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis