Merve Çubuktepe

O kadar hareketlilikten sonra bu hafta gökyüzü sonunda sakinleşiyor. Merkür retrosu, Yay yeniayı derken aşırı yoğun etkilerle uğraştık. Neyse ki yeni hafta kafayı toparlama, derin bir nefes alma ve dinlenme adına etkili olacak. İsteyenler koşabilir. :)

Hafta içerisinde 13 Aralık 2018’de Merkür tekrar Yay burcuna geçiş yapıyor. Retro sırasında Merkür Akrep burcuna dönmüştü, şimdi direkt harekette Merkür Yay burcuna ilerleyecek ve 5 Ocak 2019’a kadar bu burçta kalacak. Gökyüzünde ekimden beri Venüs ve Merkür sebebiyle retro enerjisi olduğundan sürekli geçmiş hesaplar, insanlar ve sorunlarla uğraştık. Olan oldu, çözülen çözüldü; çözülmeyeni ise geride bırakmak ve artık ileriye bakmak adına elimizde çok güçlü bir destek var.

Unutmayın sürekli arkaya bakarak yürümenin ikinci sakıncası vardır: Birincisi, yolun ilerisinde yerde duran taşları görmez ve tökezler; hatta düşebilirsiniz. İkincisi yolun ilerisinde aslında sadece baksanız fark edeceğiniz bir sürü güzellik ve fırsatlar vardır, ancak odağınız arkada olduğundan maalesef bunları göremezsiniz. Elbette insanın geçmişe dönmesi, muhasebeler ve yüzleşmeler yaşaması gerekiyor ancak sonsuza dek geçmişe bakarak yaşanmaz, yaşanmamalı da. İşte bu haftanın ana mesajı da artık ileriye bakarak yürümek olacak. Eğer çok yorulduysanız bu yolculukta biraz mola vermek, dinlenmek, sadece sevdiğiniz şeyleri yapmak, saçınızı başınızı yaptırıp yenilemek adına da süreci değerlendirebilirsiniz elbette.

16 Aralık 2018’de Venüs-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı gerek duygusal gerek maddi konularda somut ve iyicil gelişmelerle alakalıdır. Yeni ve ciddi bir ilişki, iyi hesaplanmış bir yatırım, halihazırda iyi giden her türlü insan ilişkisinde boyut atlama meydana gelebilir. Ve önümüzdeki hafta şahane açılarla dolu bir hafta olacak onu da belirteyim. Yani bu hafta isteyen dinlensin, isteyen bir sonraki haftanın şanslı etkilerinden destek almak adına şimdiden isteklerin peşinden koşmaya ve gerekeni yapmaya başlasın. Çok yorucu zamanlar oldu, yeni yıla yaklaşırken biraz mutluluk herkesin hakkı. Biraz da değil, çok mutluluk diyelim biz ona. :)

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10.12.2018: Yeni haftaya Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. Saat 06:20’de Ay-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Sabah saatlerine ciddi, kararlı, pazartesi üşengeçliği olmadan başlayabilirsiniz. Pazar günü yorumunda da söylemiştim diyete başlama ve sigarayı bırakma gibi konularda şahane uygun bir etki bu, üstelik Ay da büyüyor. Sabah saatlerinde dürüstlük ve doğrudan ifadeler önemli olacaktır, bundan dolayı ne karşınızdakinin lafı kıvırması hoş karşılanır ne de belirsiz ucu açık ifadeler. Ufak tefek konular gereksiz sinir oluşturabilir günün ilk bölümünde, ancak etki geçici. Yine de günün ilk yarısında stres yönetimi açısından öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Aşırı baskı ve bir şeyi tutturmak elde patlar, ancak doğru oranda ısrar ve akılcı yaklaşım zafer getirebilir. Akşam ve gece saatlerinde Ay-Merkür altmışlığının güzel etkisi devrede olacak. Bir konuda plan yapmak, bir bilene danışmak, yeni bir şeyler okumak ve öğrenmek için destekleyicidir. Bu açıdan da özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 11.12.2018: Ay gece yarısı 00:26-02:39 arasında boşlukta kalacak akabinde Kova burcuna geçecek. Boşluk evresinden önce son açısı Uranüs ile kare. Yani sürprizli bir gün, özellikle de her konuda “bana ne bana ne” diyenleri bugün zorlu etkiler bekleyebilir. Ajanda ve planlarınızın dışında olaylar gelişebilir. Ay Kova burcundayken takım çalışması yapmak, birlikte bir şeyler üretmek güzeldir. Tam tersi şahsi oynamak ise pek olumlu dönüş getirmez. Çoğul düşünen, bütünün hayrına odaklanan kazacaktır. Bu enerjiden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar özellikle faydalanabilir. Diğer yandan 14:00’te Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Bugün ilişkilerde özgürlük teması çok önemli. Aşırı baskı, kısıtlama, “beni hemen görüntülü ara” gibi yaklaşımlar arızalı sonuçlar getirebilir. Diğer yandan aşırı güvenli “Benim kimseye ihtiyacım yok” yaklaşımları sorun çıkarabilecektir. Gelen yardım ellerini itmeyin derim. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Çarşamba – 12.12.2018: Ay Kova burcunda ve haftanın en güzel günlerinden biri bizleri bekliyor. Kara Çarşamba adını Pembe Çarşamba’ya çevirecek bu gidişle. ? Son zamanlarda Çarşamba günlerinin açıları harika, böyle gitsin bakalım. Ay Kova burcunda, Güneş Yay burcunda saat 20:36’da kesinleşecek ancak tüm günün doğasını oluşturan güzel bir altmışlık açı yapacaklar. Bugünün uyumlu etkileri vesilesi ile karşılıklı anlaşma, ortak bir yol bulma mümkün olabilir. Egomuz yerine kalbimizle konuşabiliriz. Bir süredir hep aynı düşünce ve konularda sıkıştıysanız ufkunuzun açılması, yaratıcılığın canlanması mümkündür. İkili ilişkilerde önemli konuları konuşma ve barışma denemeleri için akşam saatleri ve sonrası özellikle ideal. Bu güzel etkileşimlerden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar özellikle faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 13.12.2018: Merkür Yay burcuna geçiş yapıyor. Asıl bu yıl gündeme tabii ki retrosuyla damgasını vurdu, ancak retrosunu yaptı bitirdi, Merkür bu esnada kısa bir süre Akrep burcuna döndü ve şimdi tekrar ileri harekette Yay burcunda. Bu transitin en olumlu özelliği insanı geniş düşünmeye itmesidir, geçmişe bozuk plak gibi takılmak yerine ileriye bakmayı ve plan kurmayı da temsil eder. Ancak gölge yönüyle aşırı iddialı, her şeyi bilen bir tavır oluşturabilir. En büyük gölgesi “Ben her şeyi biliyorum, öğrenecek bir şeyim kalmadı” cümlesidir. Unutmayın öğrenme süreci sonsuzdur. İyi değerlendirildiğinde motivasyon, yenilik ve iyimserlik getirir; bir nevi insanın kendi kendini gaza getirmesini sağlar. Ay Kova burcunda yolculuğunun son demlerinde Uranüs ile olumlu açı yapacak ve 13:19-15:39 arasında boşlukta kalacak, akabinde Balık burcuna geçecek. Malumunuz boşluk süresine önemli ve yeni işler denk getirilmemeli. Günün dinamik, keyifli etkileri özellikle günün ilk yarısında çok baskın olacak. Mülakatlar, sınavlar ve önemli konuşmaları için bu olumlu etkilerden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. 16:38’de Ay-Merkür karesi kesinleştiğinden yazının başında belirttiğim sivri dil ve iddialaşma konusu artabilir. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar biraz kendisini frenlemeli.

Cuma – 14.12.2018: Ay Balık burcunda, haftanın en pamuk şekeri ve en duygusal günündeyiz. :) Hemen saat 07:09’da Ay-Venüs üçgeni oluşacak. Tamam Ay-Jüpiter karesi 07:43’te oluşup her şeyi biraz abartılı yaşayabileceğimizi gösteriyor ama o kadar da olsun yani… Cuma gecesi ve haftasonu planları adına çok duygusal, romantik ve yoğun etkiler var gerçekten. Duygularınızı dile getirmek, aşk itirafları, dertleşmek, dost sohbetleri adına bugünü değerlendirebilirsiniz. 10:31’de Ay-Satürn olumlu açısı da her türlü iş güç konusu, patronlarla konuşma, bir işi layıkıyla bitirme adına destekleyici. Ve 19:34’te Ay-Neptün kavuşumu var. Çok yoğun çok ruhsal bir etki oluşuyor. Dünyevi anlamda pembe mor sislerin içinde romantik dakikalar, şiirsel sözler, kavuşma ve barışmalar gündeme gelebilir. Ancak yine de altını çizmek zorundayım ki biraz fazla pembe sis var ortamda görmeyi zorlaştırıyor. Aşırı olumlama ve hayallere de dikkat etmek lazım, altını çizeyim ne olur ne olmaz. Diğer yandan ruhsal çalışmalar yapmak, niyetler ve dualar adına da özellikle akşam saatleri çok uygun doğada. Tüm bu güzel etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 15.12.2018: Sabaha karşı 05:18’de Ay-Mars kavuşumunun yoğunluğuyla uyanıp 08:04’te Ay-Plüton altmışlığı ile güne başlayacağımızdan iddialı, enerjik ve sezgisel açıdan güçlü enerjiler devrede olacak. Diğer yandan kafalar biraz karışık olabilir, birden fazla işi yapmak ya da bir seçim konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Bocalıyorsanız mutlaka güvendiğiniz birinden destek almalısınız. İş olsun insan ilişkisi olsun günün ilk yarısını değerlendirmeye çalışın zira Ay-Güneş karesi 14:49’da kesinleşecek ve akabinde Ay Balık burcunda tüm gün boşlukta olacak. Günün ilk yarısında özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar günlük hayat sorunları çözmek, bir fark yaratmak, insanlara ilham vermek, bir anda ilham hissederek özel şeyler yapmak adına avantajlı durumdalar. Öğleden sonra ise Ay-Güneş karesi ve boşluk süreci günün atmosferini karmaşık hale getiriyor. Bugün ilişkiler konularda pek zorlamamak lazım ne barışma çabası ne de kavga etmenin pek bir getirisi yok gibi görünüyor. Bu açıyla boşluğa giren Ay sonuçsuz gerilimlere işaret eder sadece. Bundan ötürü hayati meseleleri öğleden sonra bir kenara koyup Ay Balık sembolizmi ile de alakalı olarak müzik dinlemek, sanatsal faaliyetler, su kenarında olmak, ruhsal çalışmalar gibi konulardan çok daha dinlendirici olacaktır. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Balık ve Yaylar dikkat.

Pazar – 16.12.2018: Ay 03:43’e kadar boşlukta akabinde Koç burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca Ay’ın 09:47’de Merkür, 20:12’de Jüpiter ile olumlu açıları olacak. Haftanın en iyi günlerinden biri kesinlikle Pazar diyebilirim. Bu açılar CV hazırlamak, iş başvuruları, önemli bir işi bitirip pazartesi sunmak gibi konular adına son derece idealdir. Yatırım, alım satım gibi konularda bir sonraki gün işlemler yapılabilir. Konsantrasyon için bu tesirler olumludur. Bu açılardan özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Bugün ayrıca Venüs-Satürn olumlu açısı da kesinleşiyor. Bu açı sinastride pek sevilir çünkü her daim ciddi ve kalıcı bir ilişkinin sembollerinden biri olarak görülür. Bu güzel etkileşim bugün hazır Ay’ın da açıları son derece güzelken ciddi ilişkilere yelken açmayı, özel biri ile tanışmayı ve var olan güzel bir ilişkinin boyut atlayabilmesini sembolize ediyor. Aynı zamanda yeni haftada doğru yatırım hamleleri yapılabilir, maddi beklenti ağır ama kalıcı olarak toparlayabilir. Bu güzel etkileşim de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için özellikle etkili durumda. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ