Merve Çubuktepe

Koç dolunayını geride bırakarak güçlü, yoğun ve belki de biraz sabırsız bir ruh haliyle haftaya başlayacağız. Dolunaydan hemen sonra 10 Ekim 2022’de Plüton retrosunu tamamlayarak direkt harekete geçecek. Bu tesir önümüzdeki günlerde güç dengelerinde yeni bir form ve denge vaat ediyor. Eğer bir süredir haksızlığa uğradığımızı hissediyorsak harekete geçebiliriz. Bir diğer önemli olay da 11 Ekim 2022’de Merkür’ün Terazi burcuna geçiş yapması. Bu transit diyalog yollarını açarken çözüme gitmemiz ve orta yolu bulmamızı destekleyecek nitelikte. 12 Ekim 2022’de kesinleşecek olan Mars-Neptün karesi tutulmaların arifesinde hala bazı belirsizliklerin devam ettiği ve dikkat etmemiz gerektiğine işaret etse de Satürn’ün 12 Ekim 2022’de Güneş, 14 Ekim 2022’de Venüs ile yapacağı olumlu üçgen açılar kararlılık, ciddiyet ve sınırları koruyan kişilerin muvaffak olacağına işaret etmekte.

Dolunaydan hemen sonra ilk önemli gökyüzü olayı haftanın ilk gününde gerçekleşecek ve Plüton retrosunu 10 Ekim 2022 saat 00:55’te tamamlayacak. Plüton retroları bireysel düzlemde tek başına çok önemli görünmez ancak bu sefer makroda çok önemli bir etki yaratacak. Plüton ileri harekete geçtiği için artık yavaş yavaş anaretik (zorlayıcı) dediğimiz son derecelere ilerlemeye başlayacak. Plüton Oğlak burcunun 26 derece ve ilerisine doğru hareket edeceği hatta Nisan 2023’te ilk kez Kova burcunda adım atacağı için bu ileri hareket pek çok şeyin sembolü diyebiliriz. Plüton ilk bahar 2023’te Oğlak burcunun 28-29 son derecelerinde gezerken totaliter rejimlerin sert yaptırımları, giderek karışan dünya politikası, çekilen kılıçlar, ideolojilerin uçlara savrulması ve bu sert yaptırımlara gelen tepkiler, isyanlar ve özgürlüğün ayak seslerini duyacağız. İran protestoları bu durumun habercisi. Ve biz de tam da bu atmosfer altında seçim sürecine gireceğiz. Birey, ülke, dünya düzleminde tansiyonun giderek artacağı aşikâr.

Plüton retrosunun takvimi şu şekilde:
Plüton Durağan Konumda: 8 Ekim 2022 saat 00:54 – 10 Ekim 2022 saat 00:54 (26 derece Oğlak)
Plüton İleri Harekette: 10 Ekim 2022 saat 00:55 (26 derece Oğlak)

Bir diğer önemli konu da retro hareketini ve gölgesini geride bırakan Merkür’ün burç değiştirmesi. Merkür 11 Ekim 2022’de Terazi burcuna geçiş yapacak. Hayatımızdaki pürüzleri, eksikleri ve daha iyi hale getirilmesi gerekenleri tespit ettikten sonra maddi manevi bir denge kazanmak adına daha güçlü destekler alacağız. Zihin ve hayatları bu ay fırtınalı bir deniz gibi düşünürsek ayın sonunda Merkür Terazi etkisi ile deniz bu vakit itibariyle durulmaya başlayacak ve daha sağlıklı kararlar vermeye başlayacağız. Merkür 29 Ekim 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek.

Haftanın en dikkat edilmesi gereken açısı ise 12 Ekim 2022’de kesinleşecek olan Mars-Neptün karesi. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10.10.2022: Herkese iyi haftalar! Dolunaydan sonraki ilk gündeyiz. Saat 00:55’te Plüton retrosu sona erecek. Bu tesir önümüzdeki günlerde güç dengelerinde yeni bir form ve denge vaat ediyor. Eğer bir süredir haksızlığa uğradığımızı hissediyorsak harekete geçebiliriz. Ay Koç burcunda saat 03:48’de Satürn, saat 11:13’te Mars ile olumlu altmışlık açı yapıyor. Güne enerjik, kararlı ve odaklı bir tesir altında başlıyoruz. Özellikle önemli işlerimiz varsa saat 13:13’e kadar tamamlamak faydalı olabilir. Saat 16:15’te haftanın zorlu tesirlerinden Venüs-Chiron karşıtı devreye giriyor. Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık, kıskançlık ve taleplerden kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 17:01’de Plüton ile kare açı yapıp boşluğa girerek tüm günü boşlukta geçireceğinden önemli işlerimizi günün ilk yarısında tamamlamakta fayda var var derim. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 11.10.2022: Yeni gün başlarken saat 00:04’te Ay boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapacak. Haftanın en önemli gökyüzü olaylarından biri olan Merkür Terazi transiti saat 02:50’de başlıyor. Hayatımızdaki pürüzleri, eksikleri ve daha iyi hale getirilmesi gerekenleri tespit ettikten sonra maddi manevi bir denge kazanmak adına daha güçlü destekler alacağız. Zihin ve hayatları bu ay fırtınalı bir deniz gibi düşünürsek ayın sonunda Merkür Terazi etkisi ile deniz bu vakit itibariyle durulmaya başlayacak ve daha sağlıklı kararlar vermeye başlayacağız. Merkür 29 Ekim 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek. Ay günün geri kalanında olaysız ve sakin yolculuğuna devam ediyor. Özellikle saat 15:15’te Ay-Juno üçgeni kesinleştiği için 14:15-16:15 arası duygusal ilişkilere dair konuları konuşmak, sorunları çözmek adına ideal tesirlere sahip. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 12.10.2022: Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 00:48’de Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum açısı yapacak. Saat 23:48-01:48 arası ruhsal çalışmalar ve iş birlikleri adına son derece olumlu tesirlere sahip. Saat 04:06’da haftanın en iyicil açılarından Güneş-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ancak… Saat 08:46’da haftanın en zorlu açılarından Mars-Neptün karesi de devreye giriyor. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay saat 09:19’da Uranüs ile kavuşum yapacağı için özellikle sabah saatlerinde temkinli olmamızda fayda var. Saat 10:23’te bir diğer zorlayıcı açı olan Merkür-Jüpiter karşıtı devreye girecek. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bugün oldukça zorlayıcı tesirlere sahip. Eğer önemli işlerimiz varsa Ay’ın Neptün’e olumlu açılar yaptığı 17:24-21:24 arasını değerlendirebiliriz. Bu tesir huzurlu ve uyumlu bir doğaya sahip. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 13.10.2022: Ay saat 00:41’de Plüton ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 00:42-08:09 arasında boşlukta. Boşluk evresi uyku saatlerine denk geldiği için uykudan uyanma, garip rüyalar ve huzursuz ruh hali görülebilir; ancak bu konuları çok da kafaya takmamak ve uyku öncesi hazırlığı iyi yapmakta fayda var. Ay saat 11:07’de Jüpiter ile altmışlık ve saat 14:28’de Merkür ile üçgen olumlu açı yaparken günün en verimli saatlerine adım atıyoruz. Özellikle 09:07-16287 arası her türlü kariyer, finans, hukuk ve ticaret odaklı konuları ele almak için çok uygun. Bu etki imzalar, alım satım işlemleri için de olumludur. Ay saat 18:18’de Güneş ile 135’lik olumlu açı yaparken Ay fazı değişiyor ve Küçülen Ay fazına adım atıyoruz. Bu faz bir konuda ustalaşmak, eğitim almak, öğrenmek ve bilgiyi çevremize yaymak adına idealdir. Bir konuda uzmanlaşmak istiyorsanız önümüzdeki dört gün bunu yapmanın tam zamanı derim. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 14.10.2022: Haftanın en güzel günündeyiz ve haftanın en iyicil açılarından Venüs-Satürn üçgeni saat 09:20’de kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 11:03’te Chiron ile altmışlık olumlu açı yapacak. Saat 10:03-12:03 arası her türlü ruhsal çalışma ve tıbbi tedavi için çok uygun. Akşam saatlerine geldiğimizde günün en iyicil zaman dilimine adım atıyoruz. Ay saat 20:32’de Satürn, 21:50’de Venüs ile olumlu açı yapacak. Özellikle saat 18:32 itibariyle tüm gün başta duygusal konular olmak üzere sorunları çözmek, uzlaşmak, somut adımlar atmak adına ziyadesiyle destekleyici. Daha huzurlu ve yapıcı hissedebiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 15.10.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 02:22’de Güneş ile üçgen olumlu açı yaparak Küçülen Ay fazının en verimli evresine adım atıyor. Bugün yeni bir şeyler öğrenmek, kendimizi geliştirmek ve bilgiyi paylaşmak adına harika bir gün. Ay saat 07:10’da Mars ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Ay’ın boşlukta olduğu 07:11-19:10 arasında boş konuşmalar, dedikodu, agresif demeçlerden uzak durmamızda fayda var zira konular beklenmedik yönlere gidebilir. Ay saat 19:11’de burç değiştiriyor ve Yengeç burcuna adım atıyor. Saat 21:43’te Ay-Jüpiter karesi kesinleşeceği için özellikle akşam saatlerinde abartılı davranışlar, alınganlık ve her şeyi kişisel almaktan kaçınmakta fayda var. Aile ve sevdiklerimizle buzları eritmek, şefkat ile sorunları çözmek adına bu süreci değerlendirebilir veya kendimizi şımartacak aktivitelere girişebiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 16.10.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Yengeç burcunda ve saat 10:18’de Merkür ile kare sert açı yapacak. Sabah saatleri biraz gergin geçebilir, beklediğimiz ilgi ve duygusal tepkileri görmekte zorlanabiliriz. Eğer karşımızdaki kişi konuşmak istemiyor ve mesafesini koruyorsa koşulları zorlamamakta fayda var. Geçmiş konu ve sorunları kafaya takmak yerine şimdiki zaman ve geleceğe odaklanmak zihnimizin kimyasını olumlu yönde etkileyecektir. Ay günün geri kalanında sakin ve olaysız bir şekilde yolculuğuna devam ettikten sonra saat 22:29’da Ay Düğümleri ile olumlu pozisyona geçecek. Özellikle 21:29-23:29 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Bir sorunumuz varsa içimize atmak veya kendimiz debelenmek yerine yardım istemek sıkıntıları beklediğimizden çok daha kolay bir şekilde çözebilir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe