Merve Çubuktepe

Bu hafta ayağımızı yere sağlam basabileceğimiz; özellikle kariyer ve maddiyat konularında fırsatlar açısından olumlu bir hafta bizleri bekliyor. Gökyüzünde Güneş ve Merkür vesilesi ile bir çok olumlu görünüme tanık olacak; aynı zamanda gerçekçi beklentiler ve mantıklı planlar ile hayatımızda aksayan yerleri düzeltme, disipline girme ve odaklanma gücünü bulacağız.

11 Eylül 2018’de Güneş-Jüpiter ve Güneş-Plüton olumlu açıları kesinleşirken; 12 Eylül 2018’de Jüpiter-Plüton olumlu açısı kesinleşiyor. Jüpiter-Plüton arasındaki açı uzun vadeli bir etki. Artık Jüpiter de uzun süredir retro değil. Bu bağlamda bu iki gezegenin uyumlu çalışması içsel bir iyileşme sürecini başlatabilir. Bazen bir şeyler yaptığınızda etkisini anlık fark edemezsiniz, ama zaman geçtikçe aynaya baktığınızda farklılığı görürsünüz. İşte bu açı da tam olarak bu etkiye sahip. Diğer yandan Güneş’in irtibatları özellikle haftanın ilk yarısında maddi fırsatlar, birinden destek bulmak, güçlü hissetmek, ön planda olmak ve insanlarda etkileyici bir intiba bırakmak konusunda destekleyici. İçinizdeki gücü hissetmeli, ondan kaçmak yerine kucaklamalısınız. Bu hafta, tam zamanı…

Duygusal konularda ise bu hafta türbülanslı bir hava söz konusu. 12 Eylül 2018’de Venüs-Uranüs karşıtlığı ve Merkür-Neptün karşıtlığı ilişkilerde dalgalanmalar yaratabilir. Yalan söyleyenin yalanı çıkabilir, pot kırabilir. Bu hafta bazı insanlar gerçeği abartılı sözlerle çarpıtırken, bazıları da duymak istemedikleri gerçeğe karşı kulaklarını kapatıp aşırı ve gereksiz bir olumlama durumuna geçebilirler. Bu iki uca savrulmamak, ufacık konulardan büyük krizler oluşturmamakta fayda var.

Haftanın son günü 16 Eylül 2018’de Merkür; Plüton ve Jüpiter ile olumlu açı yaparak tekrar atmosferi yumuşatacak.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 10.09.2018:
Yeni haftaya Ay Başak burcunda başlıyoruz. Ay 18:12’de Mars ile olumlu açı yapacak. Günün genelini etkileyen bu açı sayesinde yeni haftaya zinde, motivasyonu yüksek ve detay odaklı girebilirsiniz. Üşendiğiniz işleri toparlamak adına harika bir etkidir. Bu açı özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için faydalı. Açı kalıbı kesinleştikten sonra Ay 18:12-18:19 çok kısa bir süre boşlukta kalıyor, akabinde Terazi burcuna geçiş yapıyor. Gece saatlerine kadar huzurlu ve ahenkli bir etki mevcut; kafa dağıtmak, sanat ya da estetik odaklı şeylerle uğraşmak için olumlu. Ancak 22:33’te Ay-Satürn karşıtlığı kesinleştiğinden bu saat itibariyle gerilim, sürtüşme ve engellenmeye yönelik bir açı oluşuyor, odaklanmamakta fayda var.

Salı - 11.09.2018:
Mars Kova burcuna geçiş yapıyor. Retrosu ile bu yaza damgasını vuran, hatta bu yazın kötü adamı Mars Oğlak burcundaki kısa yolculuğunu tamamlayarak bu sefer ileri harekette Kova burcunun misafiri olacak. Özellikle yazın yaşadığınız bazı olaylar tekerrür edebilir, aynı hataları yapmadan doğru kararlar alabilirseniz eğer bu sefer ufkuzunuzu açacak, dünyaya başka bir gözle bakmanızı sağlayacak etkiler söz konusudur. Bu transitten özellikle İkizler, Terazi, Koç ve Yay burcunda Güneş, yükselen ve önemli yerleşimleri olanlar faydalanabilir. Bahsettiğim uyarılar konusunda sabit burçlar Kova, Boğa, Akrep ve Aslanlar çok dikkatli olmalı. Diğer yandan Güneş-Jüpiter ve Güneş Plüton olumlu açıları da kesinleşiyor. Bu güzel açılar kariyer, atılımları, iş görüşmeleri ve başvurular aynı zamanda yatırımlar için de olumludur. Bu etkiden de en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay Terazi burcunda gün içerisinde yolculuğuna devam edecek ve özel bir açısı bulunmuyor. Uyumlu atmosfere sahip bugünü Mars’ın burç değiştirmesini idrak etmek, zekamızı bir silah gibi kullanıp muzaffer olmak adına düşünerek geçinebiliriz.

Çarşamba - 12.09.2018
Uzun vadeli ve iyicil bir etki olan Jüpiter-Plüton olumlu açısı kesinleşiyor. Haritanın tesir ettiği alanlarında bir dönüşüm, hatta arıtma süreci deneyimleyebilirsiniz. Ruhen arınmak, size fazlalık gelen ne varsa kurtulmak ve yeniden daha hayırlısı inşa etmek adına harika bir açı kalıbı. Bu güzel tesirden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Diğer yandan Venüs-Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor. İşte ilişkiler adına riskli, kısa vadeli ama dikkat edilmesi gereken açılardan biri. Ufacık bir şeyden çıkan olaylar, aşırı kıskançlıklar belki bencillikler ve biraz da takıntı… Minik bir trip, ya da gözdağı vermek amacıyla yapılan ama aslında istenmeyen bir ayrılık konuşması olayları bir anda karıştırabilir. Arkasında durulmayacaksa rest çekilmemesi gereken bir zaman dilimi. Ay gün içerisinde 01:57-21:14 arasında uzun bir süre boşlukta. Zaten bugün önemli bir şeylere başlama ya da konuşma değil, elimizdekini muhafaza etme günü. Ve Ay 21:14’te Akrep burcuna girer girmez, 21:51’de Mars gece yarısında ise Uranüs ile karşıt ve akabinde Venüs ile kavuşum yapıyor. Son derece arıza bir gün, özellikle de gece saatlerinde ayrılık furyası başlamaması adına herkes sığınaklara. Özellikle de sabit burçlar Akrep, Boğa, Kova ve Aslanlar dikkat.

Perşembe - 13.09.2018:
Ay Akrep burcunda; yoğun, duygulu ve tutkulu bir etkileşim mevcut. Aklınız sürekli taktığınız konuya odaklı kalabilir, başka bir şeye dikkatinizi vermekte zorlanabilirsiniz. Tam bir Duru gören Can Manay durumu yani. :) Ancak moraliniz bozulmasın Venüs-Satürn olumlu açısı da bugün kesinleşiyor. Bir önceki günden gelen yoğun ve zorlayıcı etkiler yerine daha mantıklı ve ayakları sağlam basan bir tesir mevcut. Buzları eritmek, barışmak, önemli iş görüşmesi ya da yatırım kararları adına mantık odaklı kalındığı sürece çözüm bulunabilir. Bu açıdan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay; 23:01’de Merkür, 23:50’de Neptünle olumlu açı yapacağından bu yapıcı etki günün son anlarına dek sürecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma - 14.09.2018:
Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor 06:58’de Plüton ile olumlu açı yapacak, 07:33’te Jüpiter ile kavuşum yapacak. Üstüne 11:53’te de Güneş ile olumlu irtibatı var. Yani günün ilk yarısı esasen olumlu durumda. Her türlü önemli iş, özellikle de maddi işler adına öğleden önceyi önerebilirim. Su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu açılardan daha fazla yararlanabilir. Ay 11:53’ten sonra gün boyunca boşlukta kalacak. Ancak altını çizmek lazım ki Merkür-Neptün karşıtlığı da bugün kesinleşiyor. Aşırı beklentiler, pembe hayaller, aslında öyle olmayan birine çok büyük değer yüklemek, ancak kişinin aslında en başından beri öyle olmadığını anlamak, aynı zamanda kolay kanabilme ya da dolandırıcılık… Bu açı tuzaklarla doludur, kesinlikle duygularınızı karıştırmayın ve hep bir şeyi değerlendirirken objektif olun. Eğer içinize sinmiyorsa güvendiğiniz bir kişiden fikir almayı deneyin. Bu konuda en çok değişken burçlar Yay, İkizler, Başak ve Balıklar dikkat.

Cumartesi - 15.09.2018:
Ay saat 03:44’te boşluktan çıkıyor akabinde Yay burcuna geçiş yapıyor. Bugün tam anlamıyla teferruatsız, canlı ve neşeli bir gün. Biraz pembe gözlüklerinizi takın, hep gitmek isteyip gidemediğiniz o mekana gidin, seviyorsanız sporla ilgilenin ama en önemlisi eğlenin ve hayattan keyif alın. İlginizi çeken şeyleri okumak ve araştırmak adına da çok güzel bir tesir mevcut, ya da bir işin ustasını dinlemek de… Bugünü sadece ruhunuza ve içinizi zenginleştirmeye adayın derim. :) Bu güzel tesir özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için faydalı durumda.

Pazar - 16.09.2018:
Günün ilk yarısında Ay Yay burcunda ve 08:12’de Neptün ile kare açı yapacak. 17:47’de de Merkür ile karesi var. Yani Merkür-Neptün karşıtlığını tetikleyerek bir T-Kare açı kalıbı oluşturuyor. Bu sert etki sebebiyle lafı süsleyip püslemeden dile getiriyorum; bugün kimseye kolay kolay güvenmeyin. Bir şeyi hemen tamam oldu diyerek kabul etmeden bir kaç kere düşünün, ve size aktarılan şeylerin objektif olup olmadığını sorgulayın. Yani kesinlikle dolduruşla, ya da aşırı ağdalı ve süslü sözlerle bir anda karar vermeyin. Bu konu da özellikle değişken burçlar Balık, Başak, İkizler ve Yaylar dikkat. Diğer yandan bu durumu adeta dengelercesine Merkür; Plüton ve Jüpiter ile olumlu açılar yapacak. Merkür malumunuz Başak burcunda. Bizi sağduyu, mantık ve gerçekçiliğe davet ediyor. Bu mantıkla ilerleyenler ise beklenmedik bilgi, güç ya da ilham bulabilirler. Yatırım planı yapmak adına da harika açı kalıplarıdır. Bu açılardan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ