Tuğba Karadayı Ulusoy

Bu haftanın gündem konusu ideallerimiz ve hayallerimiz olacak. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Yeniayin etkisiyle bu hafta artık iyice harekete geçmek isteyebiliriz. Ancak gökyüzünün iki kötücülü olan Mars - Satürn karşıtlığı haftasonuna doğru gerçekleşecek ve bize hayallerimizi gerçekleştirmenin çok da kolay olamayacağını, önümüze engeller çıkabileceğini belirtmektedir. Özellikle de hayallerimiz gerçekleştirilmesi zor hedefleri barındırıyorsa hayal kırıklığı yaşama durumlarımızda söz konusu olabilir. Bu süreçte yapacağımız işleri mantık süzgecinden de geçirmeli ama sezgilerimizi de göz ardı etmemeliyiz. Hafta boyunca Mars, Jüpiter, Neptün ve Satürn’ü sahnede göreceğiz. Hem gezegenlerin etkileşimleri hem de Ay’ın süratli seyahati boyunca uğrayacağı duraklar geçtiğimiz haftalara göre son derece hareketli bir tablo sunuyor bizlere. Güçlü astrolojik yerleşimlerin çelişkili etkilerine şahit olacağız bu hafta. Bu da zaman zaman sanki sınırda yürüyormuşuz gibi hissetmemize neden olabilecek. Özellikle 14 Haziran Cuma ve 16 Haziran Pazar günleri dikkat çekici etkilere sahip. Şimdiden kendimizi hazırlamakta fayda var.

Haftanın gezegen olaylarını mercek altına alacak olursak,

10 Haziran 2019 tarihinde Güneş, Retro pozisyondaki Jüpiter ile karşıt açısını gerçekleştirecek. Bu süreçte kendimizi ifade etmek için karşı tarafı ezmeye çalışma, inançlarını hor görme, kibirlenme konularında sınavlar verebiliriz. Kendi inançlarımızı karşı tarafı ezecek şekilde dayatmak, ilerleyen dönemlerde bizi daha fazla sıkıntıya sokabilir. Gezegenlerin retro pozisyonları genel olarak sınav dönemleridir. Bu noktada Jüpiter’i baş yargıç olarak değerlendirirsek en önemli sınavımızın da ön yargılarımız olacağını aklımızda tutmamız gerekiyor.

13 Haziran 2019’ da Venüs – Kiron Altmışlığı deneyimleyeceğiz. Sevgi ve para gezeni Venüs’ün yaralı şifacı dediğimiz Kiron’la uyumlu açı yapması, ilişkiler konusunda yaralarımızın iyileşebileceğini ifade etmektedir. Bu süreçte sevdiğiniz insanlara sevdiğinizi söylemekten çekinmeyin. İlişkileri konuşmak hatta bu konularda danışmanlık almak size iyi gelebilir. Ayrıca arkadaşlarınızın ilişki problemlerini çözmek de bu dönemin konuları olabilir.

14 Haziran 2019’da Mars – Neptün Üçgeni devreye giriyor. Harekete geçmeyi, dinamizmi temsil eden Mars’ın, idealleri, belirsizlikleri, hayalleri, feda etmeyi temsil eden Neptün ile kuracağı uyumlu açısıyla birlikte hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçebilirsiniz. Sezgilerinizi ön plana çıkararak harekete geçebilirsiniz. Manevi konular gündeme gelebilir ve bu konularla daha fazla ilgilenebilirsiniz.

14 Haziran 2019 tarihinin bir diğer dikkat çekici olayı Mars – Kuzey Ay Düğümü Kavuşumu: Hayat amacınızı bulmak ve keşfetmek için harekete geçebileceğiniz bir süreçtesiniz. Özgüveniniz artabilir, bahaneleri artık kenara bırakmanız gereken zamanlardasınız. Coşkuyla yaptığınız işlerde başarılı olabilirsiniz.

14 Haziran 2019 bitmeyen bir gün misali Mars – Satürn Karşıtlığı ile finali yapıyor: Haftanın en zorlayıcı açısı olan harekete geçmeyi temsil eden Mars’ın, kısıtlatmayı temsil eden Satürn ile karşıt açısı, bir tarafımızın harekete geçmek isterken, bir tarafımızın da bizi durdurmaya çalışacağını hissetmemize sebep olabilir. Yaşam enerjimiz düşebilir, kendi kendimize engel olabiliriz. İsteklerimizi gerçekleştirmek konusunda baskıya uğrayabiliriz. Otorite figürlerinin bize baskı yarattığını hissedebilir onlarla mücadele etmek isteyebiliriz. Özellikle patron ve baba figürleriyle zıtlaşmalar gündeme gelebilir.

16 Haziran 2019 Merkür – Neptün Üçgeni: Sanatsal aktiviteler konusunda çok destekleyici olan bu açı aynı zamanda hayallerinizi gerçekleştirmek için iletişim kanallarını kullanabileceğinizi göstermektedir. Yazı yazmak, resim yapmak, müzik bestelemek, kendinizi ifade etmek için çok destekleyicidir. Hayallerinizi anlatabileceğiniz ve destek alabileceğiniz durumları ifade etmektedir.

16 Haziran 2019 tarihinde gözlemleyeceğimiz bir diğer oluşum Merkür – Kuzey Ay Düğümü Kavuşumu: Zihinsel potansiyelinizi ortaya çıkarmak isteyeceğiniz zamanlardır. Kendinizi daha fazla ifade etmek isteyebilirsiniz. İletişiminiz hızlı akar. Hayat amacınızı ortaya koyacak anlaşmalar yaşayabilirsiniz. Yapacağınız anlaşmalar sizi kadersel olarak iyi yönde etkileyebilir.

16 Haziran 2019 Merkür – Satürn Karşıtlığı: İletişim konularında özgüven problemleri yaşayabilirsiniz. Otorite figürleri ile iletişimde problemler yaşanabilir. Sizden büyük insanlara kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Anlaşmalarda aksaklıklar gündeme gelebilir.

16 Haziran 2019 Jüpiter – Neptün Karesi: Kendinize gerçekleştiremeyeceğiniz hedefler koyma riskiniz olabilir. Kimsenin düşüncelerini yargılamamamız gereken dönemlerdesiniz. İnançlar konusundaki fanatik yaklaşımlar neticesinde hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Bu süreçte kimsenin düşüncelerini değiştiremeyeceğinizi kavramalı, herkesi olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Kibre düşmek aldanma ve aldatılmalara sebebiyet verebilir.

Haftanın günlerine daha da yakından bakalım: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10.06.2019: Haftaya oldukça hareketli bir günle başlıyoruz. Öncelikle Ay Başak burcunda olduğu için görevlerimiz ve işlerimiz oldukça ön planda olacaktır. Gün boyunca hayatımıza ve çevremize çeki düzen vermeye çalışabiliriz. 03:45’de Ay’ın Mars’la uyumlu açısı uyku saati olacağı için rüyaların aktif olabileceğini göstermektedir. İşin içinde Mars varsa sıcaktan uyuyamama gibi durumlar da söz konusu olabilir. Gece boyunca bol uyanabilirsiniz. Papatya çaylarınızı unutmayın.
Sonrasında 08:17’de gerçekleşecek olan Ay Neptün karşıtlığı zaten güne biraz zihnen dağınık başlayacağımızı, yataktan ayrılmakta zorlanabileceğimizi belirtmektedir. Zihniniz dağınık olabileceği için sabah saatlerine işlerini yığmamakta fayda var, hata yapma riskiniz yüksek olabilir.
08:59’da gerçekleşecek olan Ay Güneş karesi ise özellikle karşı cinsle çekişmeler yaşanabileceğini, duygu ve mantığın karşı karşıya kalabileceğini göstermektedir.
09:12’de gerçekleşecek olan Ay Satürn üçgeni sorumluluklarımızı alırsak yaptığımız işlerde başarılı olabileceğimizi belirtir. Otorite figürlerinden destek alabiliriz. Yaptığımız işlerde tecrübelerden faydalanmamız gereken zamanları temsil etmektedir.
09:42’de gerçekleşecek olan Ay Jüpiter karesi ise olayların gereksiz yere büyüyebileceğini, duygusal olarak kendimizi kontrol etmekte zorlanabileceğimizi ifade etmektedir.
15:01’de gerçekleşecek olan Ay Plüton üçgeniyle beraber gün içindeki en güçlü olduğumuz, insanlar üzerinde etki bırakabildiğimiz zaman dilimine giriyoruz. Aradığımız desteği bu saatlerde bulabiliriz. Sonrasında Ay boşluğa girerek ertesi gün 03:28’e kadar boşlukta kalacağı için, bir şey başlatacaksak bu saatten evvel başlatmakta fayda var.
18:27’de Güneş Jüpiter karşıtlığı gerçekleşecek. Ay’ın bu açıyı tetiklemesi 08:59’da başlayacağı için aslında gün genelinde bu etkiyi fazlasıyla yaşayabiliriz. Peki nedir bu etki? Aslında kimliği, istekleri, yaşam amacını temsil eden Güneş’le her şeyi büyüten Jüpiter’in karşı karşıya gelmesi durumudur. Burada kendi kimliğimizi ön plana çıkartmak isteyebiliriz. Böbürlenebiliriz. Karşı tarafın inançlarını küçümseyebiliriz. Bunun da etkisi yaklaşık olarak 5 gün sürer. Gün geneline baktığımızda aslında “ben her şeyi bilirim” demek yerine, bizden fazla tecrübesi olan insanların desteğini almaya çalışmak. Bu şekilde elimizdeki fırsatları daha iyi değerlendirebiliriz. Gün “ben” demekten ziyade “biz” demeyi öğrenme günüdür arkadaşlar. Bu durumdan da en çok İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları etkilenebilir.

Salı – 11.06.2019: Güne ay boşlukta başlayacağız. 03:28’de Ay’ın Terazi burcuna geçmesiyle birlikte güne daha hoşgörülü, naif, insan ilişkilerimiz kuvvetli bir şekilde güne merhaba diyoruz. Bugün yardım etmek, yardım istemek için ideal bir gün.
07:55’de gerçekleşecek olan Ay Venüs uyumlu açısıyla beraber gün içinde ilişkiler bakımından da kendimizi iyi bir şekilde ifade edebiliriz. Maddi konularda yatırımlar gündeme gelebilir. Bugün dünya nimetlerinden keyif alabiliriz ve keyif alacağımız şeylere para harcayabiliriz.
13:02’de gerçekleşecek olan Ay Kiron karşıtlığı biraz yara almaya açık zamanlar. Özellikle duygusal yaralar gündeme gelebilir. Bu durumdan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları daha fazla etkilenebilir.
Kendimizi ifade edip, sevgimizi paylaştığımız, hayattan keyif aldığımız sürece kendimizi iyi hissedebileceğimiz; ancak ani kararlar verip, tepkilerimizi kontrol edemezsek yara alabileceğimiz bir gündeyiz.

Çarşamba – 12.06.2019: Günün hemen ilk saatlerinde, 00:02’de gerçekleşecek olan Ay Merkür karesi iletişim kaynaklı kırılmalar yaşanabileceğini belirtmektedir. Sözlerimize son derece dikkat etmeli ve bize söylenenlere de çok fazla alınganlık yapmamalıyız.
09:18’de gerçekleşecek olan Ay Mars karesi güne biraz gergin başlayacağımızın göstergesi. Sabah saatlerinde kendimizi daha agresif hissedebiliriz. Nefes alalım, sakin olalım :)
12:11’de de Ay Satürn’le karşıtlık yapacak ve öncü misali Cuma günü gerçekleşecek olan Mars Satürn karşıtlığının etkilerini artık hissetmeye başlayacağız. Bu süreçte kendimizi kısıtlanmış hissedebiliriz. Harekete edemeyeceğimizi, baskı altında olduğumuzu hissedebiliriz ve bu da bizi biraz daha depresif bir moda sokabilir. Aslında senenin en zor haftalarından birini yaşamaktayız çünkü gökyüzünün iki kötücülü karşı karşıya gelecek. Bu dönem çok fazla otoriteyle mücadele etmek yerine kendi potansiyellerimizi düşünmek ve geleceğe yatırım çerçevesinde fikirler üretmek daha iyi olabilir. Yapacaklarımızı ve yapamayacaklarımızı tartmamız gereken bir süreçten geçiyoruz.
12:26’da gerçekleşecek olan Ay Jüpiter uyumlu açısı ve 15:57’de gerçekleşecek olan Ay Güneş uyumlu açısıyla birlikte aslında Pazartesi günü yaşadığımız Güneş Jüpiter karşıtlığı tetiklenecek. Bu süreçte sınavlarımızı geçtiysek ödülümüzü alabileceğimiz bir zaman diliminde olacağız. Genel olarak iyi zaman dilimlerine işaret etmektedir. Kendimizi daha iyi gösterebiliriz, hem maddi hem de manevi anlamda şanslı olduğumuz zamanlardır. Bu durumdan Koçlar, İkizler, Aslanlar, Teraziler, Yaylar ve Kovalar daha fazla etkilenebilir.
18:15’de gerçekleşecek olan Ay Plüton karesi ise şartları çok zorlamamamız gereken zaman dilimini göstermektedir. Karşı tarafı manipüle etme ve manipülasyona uğrama riskimiz var. Agresif ve güç savaşlarının ortaya çıkabileceği zaman dilimleridir. Sakin kalmakta fayda var. Ay 18:15’den sonra boşluğa girecek ve ertesi gün 07:02’ye kadar boşlukta kalacak. Dolayısıyla bugün bir şeyler başlatmak istiyorsanız 12:26 ile 15:57 arasını değerlendirmek daha iyi olabilir. Günün genel etkisini Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları daha fazla hissedebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 13.06.2019: Güne Ay boşlukta başlıyoruz ve 07:02’de Ay’ın Akrep burcuna geçmesiyle beraber daha fazla sezgilerimizin ön planda olduğu bir gün deneyimleyebiliriz. Gün boyunca yaptığımız işlerde derinleşebilir, olayların nedenlerine inebiliriz. Dedektif gibi her şeye kuşku ve şüpheyle yaklaşabiliriz. Bugün zekanız değil sezgilerinizle hareket edin o size doğruyu söyleyecektir.
16:10’da gerçekleşecek olan Ay Uranüs karşıtlığı ani beklenmedik gelişmelerin yaşanabileceğini göstermektedir. Kendinizi gergin hissedebilirsiniz. Ani duygusal patlamalar yaşayabilirsiniz. Maddi konularda zorlanmalar gerçekleşebilir. Yatırım yapmak için iyi saatler değildir.
20:09’da gerçekleşecek olan Venüs Kiron uyumlu açısıyla beraber ilişkilerdeki yaralarınızı sarabilirsiniz. Problemleri iletişim yoluyla çözebilirsiniz. Çevrenizin ilişki problemlerine yardımcı olabilirsiniz. Tam bir derdini söylemeyen derman bulamaz saatleri olduğu için dertlerinizi anlatmaktan çekinmeyin. Farklı bakış açıları sizi şifalandırabilir. Bu durumdan Koçlar, İkizler, Aslanlar, Teraziler, Yaylar ve Kovalar daha fazla yarar sağlayabilir.

Cuma – 14.06.2019: Güne 09:11’de gerçekleşecek olan Mars Neptün uyumlu açısıyla başlıyoruz. Bu açıyla beraber hayallerimizi gerçekleştirmek için harekete geçebiliriz. Manevi konulara yönelebiliriz. Sezgilerimizi daha fazla ön plana çıkarıp bunlara göre hareket edebiliriz. Uzun zamandır beklediğiniz adımı bu dönemde atabilirsiniz. Etkisi yaklaşık olarak 10 gün sürebilir. Bu süreçten daha çok Yengeç, Akrep ve Balık burçları faydalanabilir.
10:32’de gerçekleşecek olan Ay Merkür uyumlu açısıyla birlikte iletişim konularında daha aktif olabiliriz. Anlaşma, sözleşme yapmak için uygun saatlerdir.
14:43’de gerçekleşecek olan Mars Kuzey Ay Düğümü kavuşumu ise artık bizi harekete geçirecek zamanlarda olduğumuza işaret etmektedir. İsteklerimizi başarmak için destek sağlar. Önünüze çıkan engel her ne olursa olsun gerekli cesareti bulabilirseniz hayat amacınızı ortaya çıkarabilirsiniz.
Ay’ın 15:53’de Neptün’le 16:12’de Mars’la yapacağı uyumlu açı isteklerimizi harekete geçirmek için ihtiyaç duyduğumuz duygusal motivasyonu da bulabileceğimize işaret etmektedir.
Ay 16:21’de Satürn’le uyumlu açı yapacak. Bu etkileşim de sorumluluklarımızı alabilirsek ruhsal motivasyonu da yakalayabileceğimizi göstermektedir.
Fakat hem günün hem de haftanın en zorlayıcı açısı olan Mars Satürn karşıtlığı 18:49’da gerçekleşecek. Bu etkileşim yüzünden harekete geçme arzunuz karşısında bariyerlerle karşılaşabilirsiniz. Yaparım yapamam arasında kalabilirsiniz. Kendi motivasyonunuzu düşürebilir ya da bunu düşürecek insanlarla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Fakat burada unutmamak lazım ki Satürn işin içindeyse ne kadar zorlarsa zorlasın aslında sizi güçlendirmek için oradadır. Dolayısıyla bu süreçte zaaflarınıza rağmen, bunları saklamaya çalışmak yerine yılmadan çalışırsanız ödülünü fazlasıyla verebilir. Bu durumdan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları daha fazla etkilenebilir.
Günü 22:45’de Ay’ın Plüton’la yapacağı olumlu açıyla kapatıyoruz. Bu etkileşim kendimizi daha güçlü hissetmemize sebebiyet verecek. Burası isteklerinizi gerçekleştirmek için sizden güçlü kişilerden de destek alabileceğiniz zaman dilimleridir. Sonrasında Ay boşluğa girecek ve ertesi gün 12:02’ye kadar boşlukta kalacak. Bu süreçte bir şeyler başlatmak yerine hobilerinize yoğunlaşmak daha iyi sonuçlar doğurabilir.

Cumartesi – 15.06.2019: Güne Ay boşlukta başlıyoruz ve 12:02 itibarıyla Ay Yay burcuna geçiyor. Kendimizi daha iyimser, keyifli ve neşeli hissedebiliriz. Bakış açılarımızı genişletebilecek insanlarla tanışabiliriz. Bugün gökyüzü, dünün karışıklığından sıyrılarak biraz dinlenmemiz için şans veriyor bize. Dolayısıyla yeni şeyler keşfetmek, kafamızı dağıtmak için iyi bir gündeyiz.
22:21’de gerçekleşecek olan Ay Kiron uyumlu açısıyla beraber, kalp kırıklarımız dinebilir ve nihayet kendimizi daha iyi hissedebiliriz. Ruhsal çalışmalar yapmak için ideal zamanlardır. Maneviyata yönelmek, ruhunuza iyi gelen çalışmalar yapmak için kullanabilirsiniz. Yoga, meditasyon ve ibadetle geçirebilirsiniz. Ruhunuzu şifalandırmak için bu saat dilimini kaçırmayın derim.

Pazar – 16.06.2019: Güne Ay Yay burcunda başlıyoruz ve 03:22’de gerçekleşecek olan Ay Venüs karşıtlığı ilişkiler konusunda zorlayıcıdır. Tabi o saatte rüyanızda ilişkinizle ilgili problemli şeyler de görebilirsiniz. Gün geneline çok etkisi olmayabilir.
14:42’de gerçekleşecek olan Merkür Neptün uyumlu açısı ile birlikte ilham perileri yanınızda olacak. Ruhsal ve sanatsal çalışmaları iletişim yoluyla aktarabilirsiniz. Maneviyatı kelimelere dökebilirsiniz. Eğer yazmaktan hoşlanıyorsanız bu dönemi fazlasıyla kullanabilirsiniz. Bu durumdan özellikle Yengeç, Akrep ve Balık burçları daha fazla faydalanabilir.
15:18’de gerçekleşecek olan Merkür Kuzey Ay Düğümü kavuşumuyla beraber artık istediklerinizi söylemeniz gereken zamanlardasınız. Bu dönemde tanıştığınız ve iletişimde olduğunuz insanlar size kadersel anlamda destek verebilir. Reklam, pazarlama, yazdıklarınızı yayınlama gibi istekleriniz varsa bu saatleri kullanabilirsiniz.
Fakat sonrasında 17:00’de gerçekleşecek olan Merkür Satürn karşıtlığı bu konularda güven problemleri yaşayabilme riskini göstermektedir. Zihninizin durduğunu hissedebilirsiniz. Bu noktada Neptün’den faydalanmalı, kendi iç sesinize yönelmeli ve sezgilerinizi dinlemelisiniz.
18:21’de gerçekleşecek olan Jüpiter Neptün karesi ise tam bir fanatizm göstergesidir. İnançlarınızı karşınızdaki insanlara empoze etmeye çalışırsanız hayal kırıklığı yaşayabileceğinizi ifade etmektedir. Bunun etkisi yaklaşık olarak 10 gün kadar sürebilir. Bu süreçte ideallerinizin gerçekleşebilir olduğundan emin olmanız gerekmekte. Eğer hedefleriniz gerçeğe dönüşmekten çok uzaksa sonrasında üzülen siz olabilirsiniz. Bu durumdan da en çok İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları etkilenebilir.
22:08’de gerçekleşecek olan Ay Jüpiter kavuşumu haftanın en şanslı saatleridir. Özellikle dilek dilemek, istemek konularında çok büyük şanslar getirebilir ancak 22:10’da da Ay’ın Neptün’le yapacağı kare açı aslında Jüpiter Neptün karesini tetikleyecektir. Dolayısıyla burada dilekler konusunda da imkansızı istememek makul olabilir :). Gün geneli bize hayallerimizi gerçekleştirmek için yeni insanlarla tanışabileceğimizi, kendimizi ifade edebileceğimizi göstermektedir. Buradaki önemli olan detay isteklerimizde aşırıya kaçmamak. Kendi vicdan muhasebemizi yapar ve kendimize gerçekleştirebileceğimiz hedefler koyarsak tüm engellere rağmen başarıya ulaşabiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dilerim,
Tuğba Karadayı Ulusoy