Merve Çubuktepe

Bu hafta bayramdan hemen önce oldukça gergin açı kalıplarının hâkim olduğu bir hafta bizleri bekliyor. Özellikle hafta sonuna kadar sert açılar gökyüzünde baskın olduğu için iletişim stilinden davranışlara kadar pek çok alanda gerilimli tesirler devrede olacak. Özellikle 11 Haziran 2024 Mars-Plüton karesi haftanın geneline öfke patlaması, kavga, ani gerilim, cinnet ve suç olayları gibi tatsız motifler oluşturmakta. Aynı zamanda bu açı kalıbı yerleştiği burçlar sebebiyle zorlaşan ekonomik koşullar ve yaşam standartlarına da artan bir tepkisellik yaratabilir. 12 Haziran 2024’te de Merkür-Satürn karesi diyalog kurmayı ve çözüm bulmayı zorlaştırıyor. Açıkçası bu hafta özellikle miadı dolan, toksik veya tahammül edilmesi zor kişilerle bardak taşacağı için ilişkiler tamamen kopabilir ve bunda gerçekten bir hayır olabilir. Ancak genel düzlemde toplumsal stres yüksek olduğu için gereksiz kavgaya girmemek ve sorunlu tiplerden uzak durmak en iyisi. Haftanın sonlarını gelirken 14 Haziran 2024 MerkürGüneş kavuşumu sonrası tansiyon düşmeye başlayacak ve neyse ki bayrama sakin huzurlu açı kalıpları altında giriş yapacağız. Bu haftayı atlatalım, bayramdaki gökyüzü iyi. Şimdiden herkese iyi bayramlar, iyi dinlenmeler!

Haftanın önemli etkilere gelirsek eğer, giriş bölümünde belirttiğim üzere hafta geneline sert açılar hakim. Sert açı kombinasyonları başlamadan neyse ki olumlu bir açı kalıbı kendimizi dengede tutmak adına bize destek veriyor. 11 Haziran 2024’te Venüs-Chiron Altmışlığı kesinleşecek. Duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Ancak… Belirttiğim üzere genel gökyüzü bu hafta oldukça sert ve en zorlu açı kalıbı da aynı gün. 11 Haziran 2024’te Mars-Plüton Karesi kesinleşecek. Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbının oluştuğu burçlar sebebiyle ekonomik krize daha fazla toplumsal tepki ve patlama da gelebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Gerilimli etkilere devam… 12 Haziran 2024’te Merkür-Satürn Karesi kesinleşecek. İletişimde blokajların ortaya çıkabileceği bir dönemdir. İfade etmek istediğimiz düşünceleri doğru ve net bir şekilde ifade etmek için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekebilir. İletişimde yaşanan gecikmeler, aksamalar veya yanlış anlamalar olabilir. Bu dönemde ayrıca düşüncelerimizi sorgulama ve eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme eğiliminde olabiliriz. Bu da zaman zaman zihinsel yorgunluğa veya aşırı düşünmeye neden olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Neyse ki yavaş yavaş gökyüzü tansiyon düşürmeye, Chiron’un olumlu açılarıyla bir denge bulmaya çalışıyor. Özellikle 13-16 Haziran arası ruhsal çalışmalar için oldukça ideal.
13 Haziran 2024’te Güneş-Chiron Altmışlığı kesinleşecek. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

14 Haziran 2024’te Merkür-Chiron Altmışlığı kesinleşecek. Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

Haftanın sonuna gelirken asıl denge ve huzuru bulmaya başlıyoruz. Bayrama sakin ve huzurlu tesirler altında gireceğiz.

14 Haziran 2024’te Güneş-Merkür Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Hayır işi yapmak bereketi çoğaltırken negatif karmayı temizleyebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10 Haziran 2024: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcunda gece geç saatlerde 03:50’ye kadar Plüton ile sert görünümde. Uyanık olanlar için sinir basması, ani tepkiler verme, giydirmeli mesaj gönderme eğilimi oluşabilir. Neyse ki sabah saatlerine keyifli başlıyoruz saat 05:08 itibariyle Ay-Jüpiter altmışlığı güne motive başlamamızı sağlayacak. Ayrıca saat 07:33’te Hilal fazına, yani İkizler yeniayından sonra başlangıçlar adına en verimli döneme adım atıyoruz. Özellikle günün ilk yarısına önemli görüşme, finansal ve resmi işlemleri denk getirebilirsiniz. Bugün Ay Aslan burcunda olduğu için hobi faaliyetlerine odaklanmak, kişisel bakım ve saç işlemleri gibi konular için güzel tesirler söz konusu; bayram öncesi hazırlıklar için ideal bir gün. Gece saatlerinde ruhani enerji yükseliyor özellikle saat 21:18 ve sonrasında Ay, Ay düğümleriyle olumlu konuma geçeceği için gecenin geri kalanına her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması ve tarot okuması gibi konuları denk getirebilirsiniz. Sezgileriniz güçlü çalışabilir, onları dinleyin derim. Günün Sabian sembolü “Bir işçi eylemi şehir meydanını kalabalıklaştırıyor.” Bu sembol sosyal anlamda eşitlik talebiyle ilgilidir, her türlü gelir adaletsizliğine karşı bir isyanı yansıtır. Mücadele umutsuz görünebilir, hatta bilerek umutları kırmak isteyen bozguncular da olabilir, ama pes etmeme zamanıdır. Zira kaderin gücü ve adaleti vardır, ancak tek buna güvenmek yetmez; haklar eylemle ve gerekirse söke söke alınır. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 11 Haziran 2024: Ay Aslan burcunda saat 05:34 itibariyle Merkür ile üçgen olumlu açı yaparak günü başlatıyor. Saat 10:12’de haftanın iyicil açı kalıplarından Venüs-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Duygusal ve ruhsal konularda şifalanma getirebilen bu açı özellikle birey veya taraflar adım attığında kalbi yaralanmaları dengeleyebilir; barışma, uzlaşma ve ortak paydada buluşmak söz konusu olabilir. Öfke yerine anlayış, empati ve şefkat çok şeyi değiştirebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bugünün doğası çok gergin en iyicil ve verimli saatleri ise Ay-Güneş altmışlığının etkin olduğu 12:47-14:47 arası. Ancak… Saat 16:21’de haftanın en zorlu açı kalıbı Mars-Plüton karesi kesinleşiyor. Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbının oluştuğu burçlar sebebiyle ekonomik krize daha fazla toplumsal tepki ve patlama da gelebilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün ikinci nispeten olumlu saatleri ise 17:01-20:01 arasındaki Ay-Venüs altmışlığı. Ay saat 22:17’de Uranüs ile kare yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve günün geri kalanını bu şekilde geçirecek. Günün Sabian sembolü “Dans eden çiftler hasat festivalini dolduruyor.” Bu sembol zorlayıcı ancak kritik bir karar almakla ilgilidir. Eğer kişi eski alışkanlıklarından sıyrılarak yeni bir düzen kurmaya adım atarsa tüm kartlar tekrar dağıtılacaktır. Kişinin abartmaya ihtiyaç duymadan, eksiksiz, yalın ancak en bütünsel haliyle kendisini gösterme vakti gelmiştir. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 12 Haziran 2024: Ay saat 08:38’e kadar uzun bir süre boşlukta akabinde saat 08:39’da Başak burcuna geçiş yapıyor. Gece Ay boşlukta olacağı için uykuya dalmakta zorluk, garip rüyalar ve ani uyanmalar görülebilir. Günün en verimli zamanları Ay-Mars üçgeninin etkin olduğu saat 11:26-13:26 arası. Efor gerektiren veya üşendiğimiz işleri bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Saat 13:47’de haftanın bir diğer zorlu açısı Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. İletişimde blokajların ortaya çıkabileceği bir dönemdir. İfade etmek istediğimiz düşünceleri doğru ve net bir şekilde ifade etmek için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekebilir. İletişimde yaşanan gecikmeler, aksamalar veya yanlış anlamalar olabilir. Bu dönemde ayrıca düşüncelerimizi sorgulama ve eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme eğiliminde olabiliriz. Bu da zaman zaman zihinsel yorgunluğa veya aşırı düşünmeye neden olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbının üzerine saat 16:49’da Ay-Jüpiter karesi de devrede. Her şeyi abartabilir, aniden sinirlenebilir ve haddinden fazla tepkiler gösterebiliriz. Tahammül eşiğimiz düşük olabilir. Açıkçası zor enerjilere sahip bir gün bizleri beklemekte. Günün Sabian sembolü “Üç yavru yuvalarından gururla dışarı bakıyor.” Bu sembol doğuştan gelen özgüven ve asaletle ilgilidir. Hiçbir şey asla tam siyah veya beyaz değildir, her zaman siyah-beyaz-gri; yani üçlülük vardır. Gerçekten saf ve doğal olan her zaman yapmacık olana göre üstündür. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 13 Haziran 2024: Saat 09:24’te Güneş-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, genel olarak önceki günlerden farklı olarak sakin ve olaysız bir gün bizleri beklemekte. Bayram öncesi temizlik, eşyaları düzenlemek, ayrıştırmak, eskileri atmak gibi konular adına ideal etkiler devrede. Sadece saat 23:17’de gece geç saatlerde Ay-Satürn karşıtı devreye gireceği ve blokajlı bir tesir oluşturacağı için önemli işlerimizi saat 21:17’den önce tamamlamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Kaygısız çocuklar donmuş bir gölet üzerinde sorunsuz kayıyor.” Bu sembol en zor ortamlarda bile rahatlama becerisini gösterir. Hata yapma korkusundan kişi özgürleştiği zaman tam potansiyeli ortaya çıkar. Bu süreçteki takdirleri kabul etmek ve kucaklamak da mühimdir. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 14 Haziran 2024: Saat 05:01’de Merkür-Chiron altmışlığı kesinleşecek. Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Başak burcunda saat 06:50’de Merkür, saat 10:50’de Güneş ile kare sert açı yapacağı için güne bir miktar gergin başlayabiliriz. Bu vesileyle İlk Dördün Ay fazına geçiş yapıyoruz. Neyse ki saat 10:50 itibariyle Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken daha keyifli, üretken ve odaklı hissedebiliriz. Saat 19:32’de haftanın önemli açı kalıplarından Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Hayır işi yapmak bereketi çoğaltırken negatif karmayı temizleyebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 20:53’te Neptün ile karşıt açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve çok kısa bir süre 20:53-21:13 arasında boşlukta kaldıktan sonra Terazi burcuna geçiş yapacak. Neptün karesi hata, dalgınlık ve yanlış muhakeme oluşturabilir, bu sebeple önemli işlerimizi gece saatlerine denk getirmemekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir bahçıvan palmiye ağaçlarını özenle kesiyor.” Bu sembol eşya ve mülklere en az beden kadar özen göstermemiz gerektiğini bize hatırlatır. Bunu yaptıkça insan köklenecek ve dünyayla bağını güçlendirecektir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 15 Haziran 2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda saat 00:39’da Plüton ile üçgen olumlu açı yapıyor. Gece olaysız, en güzeli de saat 06:43 itibariyle Ay-Jüpiter üçgeninin olumlu etkisiyle yeni güne başlıyoruz. Zinde, keyifli, motive ve ahenkli hissedebiliriz. Bu tesir seyahatler adına da olumlu etkiye sahiptir. Ay gün boyunca olaysız, sakin ve huzurlu yolculuğuna devam edecek. En önemlisi saat 21:17-01:17 arasında Ay, karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşum halinde olacak. Kadersel karşılaşmalar, tesadüfler ve yüzleşmeler gündeme gelebilir. Denklemleri değiştirecek haberler alabilirsiniz. Bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için de çok uygundur. Ayrıca sezgileriniz inanılmaz güçlü çalışabilir, onlara muhakkak kulak verin derim. Günün Sabian sembolü “Dantel gibi kırağı ile kaplı ağaçlar kış gökyüzüne uzanıyor.” Bu sembol var oluştaki her şeye değer vermekle ilgilidir, her insanın temel görevlerinden biri çevresindeki güzelliklere sahip çıkmaktır. Doğal akışa uymak kişiye hediyeler getirecektir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 16 Haziran 2024: Herkese iyi bayramlar! Bayramın ilk günü gökyüzü gerçekten çok sakin. Zaten hafta boyunca fazlasıyla zorlu açı kalıbı vardı, bayramın ilk gününde ise huzurlu bir gökyüzü bizleri bekliyor. Ay Terazi burcunda ve gün boyunca neredeyse önemli bir açı kalıbı gerçekleştirmeyecek. Terazi burcu sembolizmini düşünürsek bugün tam olarak dengeyi bulma, uyum yakalama, kafayı dinlendirme ve keyif alma enerjisinin olduğu bir gün. Özellikle bayram tebriği vesilesiyle belki biraz soğumuş veya araya zaman girmiş ilişkileri canlandırmanın ve dengelemenin tam zamanı. Sadece 18:24-20:24 arasında Ay-Chiron karesi etkin olduğu için bu aralıkta demeçlere, sivri çıkışlara ve gereksiz alınganlıklara dikkat. Günün Sabian sembolü “Ormandan çıkan genç çingene uzak şehirlere bakıyor.” Bu sembol derin bir özlem ve bir yerlere varma isteğiyle ilgilidir. Kişi entelektüel birikimini arttırmalı ve hayat içerisinde kullanmalıdır. Özgüven ile kişisel başarma potansiyeli kademeli artacaktır. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle, şimdiden iyi bayramlar!
Merve Çubuktepe