Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü sakin ve olumlu tesirlere sahip. Bir süredir çalkantılı hareketlere sahne olan gökyüzü tekrar dengeye giriyor. Bu hafta 11 Mayıs 2021’de Boğa burcunda bir yeniay gerçekleşecek. En önemlisi bolluk, bereket ve genişlemenin gezegeni Jüpiter 14 Mayıs itibariyle yönettiği yere geliyor ve Balık burcuna geçiyor. Bu durum dünyayı saran zorlu koşulların hafiflemesi adına iyicil bir tesir olabilir.

Jüpiter yönettiği Balık burcunda 14 Mayıs-28 Temmuz 2021 aralığında seyredecek. Jüpiter’in devam eden süreçteki seyrine bakacak olursak: 19 Haziran 2021’de durağan konumda, 21 Haziran 2021’de ise 19 Ekim 2021’e kadar sürecek retrosuna başlayacak. Bu bağlamda Jüpiter’in Balık burcunda en etkin olduğu dönemler 14 Mayıs-18 Haziran 2021 aralığı diyebiliriz.

Jüpiter yönettiği burçta olduğu için bu esnada bolluk, bereket, huzur ve bütünleşme gibi tesirleri daha sağlıklı bir şekilde yayar. Haritamıza Jüpiter’in temas ettiği alanlarda canlanma, şükür ve yeterlilik duygusunu daha fazla hissedebiliriz. İçimizdeki ruhsal yön ile daha fazla bütünleşmemiz mümkündür. Pandemi konusunda Mart 2022 asıl önemli eşik olmakla birlikte, özellikle Mayıs sonu itibariyle normal hayata daha yakınsayan, vakaların hafiflediği bir yaz dönemine adım atabiliriz. (Bu kalıcı bir durum değil, ama hafifleme olabilir. Düzelme için ülke haritasının aldığı tesirleri de hesaba kattığımızda en erken yıl sonu diyebiliriz.)

Jüpiter Balık dönemleri şansın daha rahat aktığı, huzur etkisinin yükseldiği zamanlardır. Maneviyat ve iç dünyayla buluşmayı kolaylaştırır, bu durum bize hem iç sesimizi duymayı öğretirken hem de yolumuzu aydınlatır. Genel etki itibariyle sıhhat adına koruyucu ve iyileştirici bir tesir oluştursa da sert açı alan haritalarda ayak bileği ve ayaklarda sıkıntı, su toplaması, ödem ve hormon düzensizlikleri oluşturabilir. Bu dönemler ödemi engelleyen bir beslenme tarzına geçmekte fayda vardır, aynı zamanda kilo almak kolaylaşabilir.

11 Mayıs 2021 saat 21:59’da 21 derece Boğa burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında kraliyet yıldızları ön planda. Kuzey Düğümle iyicil yıldız Aldebaran, Güney düğümle zorlayıcı yıldız Antares kavuşum yapacak. Tam bir karma ve hesaplaşma yeniayı. Yani tüm davranışlarımızda iyisiyle kötüsüyle Ay tutulması öncesinde yüzleşeceğimiz tesirler devrede olacak. Doğru davranmış olanların Ay ve Güneş’in olumlu açıları eşliğinde önlerinde yeni kapılar açılabilir; ilham ve güç beraberinde gelebilir. Yeniay ve dolunaylar +-7 gün özellikle etkili olurlar. Terazi dolunayı, Koç yeniayı ve Akrep dolunayı derken çok sert Ay etkileri gördük. Şimdi Boğa yeniayı vites düşürecek ve daha sakin bir tesir oluşturacak.

12 Mayıs 2021’de Mars-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Haftayı canlandırırken keyifli bir enerji oluşturuyor. Daha hevesli olmak, bir süredir durgunlaştıysak tekrar cesaret ve motivasyon toplamak mümkün. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Aynı gün 12 Mayıs 2021’de Merkür-Satürn üçgeni kesinleşecek. Ciddiyetle bir kararı uygulamak, üstler ve yaşça büyüklerden destek almak; uzlaşmak gibi konular adına destekleyici. Aklı selim ve mantıklı kararlar almak, doğru adımlar atmak adına harika bir açı. Mülakat, toplantı, sunum ve başvurular adına da avantajlı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

13 Mayıs 2021’de Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 10.05.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Koç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:51 itibariyle boşluğa girecek. 01:51-02:57 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Boğa burcuna geçiyor ve yeniaya hazırlanmaya başlıyoruz. Bugün balzamik ay fazının son ve en güçlü günü olduğu için diyete girmek, bir konuyu bırakmak ve sonlandırmak adına en ideal gündeyiz. Ay Boğa iştah açsa da Balzamik fazda etkisi daha düşük olur. Ruhsal çalışmalar ve ibadet adına da bu etki çok uygundur. Gün boyunca sakin akış devam edecek ve 22:01’de Merkür, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşacak. Akşam saatleri bir konuya odaklanma, önemli konuşmalar, başvurular ve öğrenme adına çok etkili durumda. (Özellikle 20:01-00:01 arası) Gün boyunca toprak ve doğaya temas etmek, kokular ve renklerle çevrelenmek ruhen bize çok iyi gelebilir. Ay Fazı: Balzamik.

Salı – 11.05.2021: Yeniay günündeyiz. Ay saat 00:11’de Mars ile altmışlık olumlu açı yapacak. Gün boyunca daha enerjik, üretken ve hareketli hissedebiliriz. Egzersiz yapmak, üşendiğimiz konulara odaklanmak ve fiziksel güç gerektiren işler için çok uygun bir açıdır. Saat 01:35’te kesinleşecek Ay-Uranüs kavuşumu da bu durumu desteklemekte. Saat 05:55’te Ay-Satürn karesi devrede olduğu için sabah uyanmak ve güne adapte olmak bir miktar zor olabilir, solumuzdan kalkabiliriz. Gün boyunca bizden yaşlı ve konum olarak daha üst kişilerle dalaşmamızda fayda var. Ve saat 21:59’da haftanın en önemli olaylarından Boğa burcunda yeniay 21 derecede gerçekleşiyor. Tüm davranışlarımızda iyisiyle kötüsüyle Ay tutulması öncesinde yüzleşeceğimiz tesirler devrede olacak. Doğru davranmış olanların Ay ve Güneş’in olumlu açıları ışığında önünde yeni kapılar açılabilir; ilham ve güç beraberinde gelebilir. Yeniay ve dolunaylar +-7 gün özellikle etkili olurlar. Terazi dolunayı, Koç yeniayı ve Akrep dolunayı derken çok sert Ay etkileri gördük. Şimdi Boğa yeniayı vites düşürecek ve daha sakin bir tesir oluşturacak. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 12.05.2021: Haftanın astrolojik olarak en hareketli günündeyiz. Ay Boğa burcunda yeniay sonrası 00:46’da önce Neptün ile altmışlık olumlu açı yapacak. Özellikle 22:46 (bir önceki günden)-02:46 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun. Haftanın en iyi gökyüzü etkilerinden Mars-Uranüs altmışlığı saat 05:47’de kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 09:06’da Ay-Plüton olumlu üçgen açısı da bu tesiri yükseltiyor. Özellikle 07:06-11:06 arası önemli konuları konuşmak, güçlü etki bırakmak ve destek bulmak adına ideal tesirler içermekte. Ve Ay saat 15:23’te Jüpiter ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. +-2 saat boyunca olayları abartma, aşırı yiyip içme ve harcama görülebilir. Ay saat 15:23-15:42 arasında çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra İkizler burcuna geçecek. Merak, konuşma ve araştırma isteğimiz artacaktır. Buna ek olarak saat 21:33’te aynı temalarla ilgili son derece olumlu bir açı olan Merkür-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Ciddiyetle bir kararı uygulamak, üstler ve yaşça büyüklerden destek almak; uzlaşmak gibi konular adına destekleyici. Aklı selim ve mantıklı kararlar almak, doğru adımlar atmak adına harika bir açı. Mülakat, toplantı, sunum ve başvurular adına da avantajlı. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 13.05.2021: Haftanın ruhsal enerjisi en yüksek ve iyicil günlerinden birindeyiz. Ay İkizler burcunda saat 01:20’de Venüs ile kavuşum açısı yapacak. Akabinde saat 08:45’te Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Özellikle açının kesinleşmeye girdiği 06:45-10:45 arasında maksimum etkiyi deneyimleyebilirsiniz. Ay saat 13:29’da iyicil Kuzey Ay Düğümü ile kavuşarak günün yapıcı etkisini yükseltiyor. Bugün imece yapmak, ekip çalışmaları için de çok uygun. Saat 19:02’de Ay-Satürn üçgen olumlu açısı da akşam saatlerinde ciddiyet ve konsantrasyonla girmemizi sağlıyor. Buna ek olarak 21:32’de Ay-Merkür kavuşumu da zihinsel aktiviteyi arttırmakta. Akşam saatlerinden gece yarısına dek eğitim almak, ders çalışmak, kitap okumak, sunum hazırlamak ve her türlü önemli görüşme için bu zamanları değerlendirebiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 14.05.2021: Haftanın en önemli olayına sahne olan bugünde saat 01:35’te büyük iyicil olarak adlandırılan Jüpiter yönettiği Balık burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter yönettiği Balık burcunda 14 Mayıs-28 Temmuz 2021 aralığında seyredecek. Bir bilgi olarak Jüpiter’in Balık burcunda en etkin olduğu dönemler 14 Mayıs-19 Haziran 2021 aralığı olacak. Jüpiter yönettiği burçta olduğu için bu esnada bolluk, bereket, huzur ve bütünleşme gibi tesirleri daha sağlıklı bir şekilde yayar. Haritamıza Jüpiter’in temas ettiği alanlarda canlanma, şükür ve yeterlilik Genel etki itibariyle sıhhat adına koruyucu ve iyileştirici bir tesir oluştursa da sert açı alan haritalarda ayak bileği ve ayaklarda sıkıntı, su toplaması, ödem ve hormon düzensizlikleri oluşturabilir. Bu dönemler ödemi engelleyen bir beslenme tarzına geçmekte fayda vardır, aynı zamanda kilo almak kolaylaşabilir. Ay İkizler burcunda saat 13:50’de Neptün ile kare sert açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve tüm gün bu burçta kalacak. Bugün daha rehavet ve dalgınlık içerisinde olabiliriz. Unutkanlık olabilir, bu sebeple her şeyimizi iyi kontrol etmeliyiz. Ayrıca radikal fikirler ve bir konuda kesin hükümden kaçınmalıyız; konu bize yansıtılandan farklı olabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 15.05.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 04:31’de boşluktan çıkarak yönettiği Yengeç burcuna girecek. Boşluk evresinde bebeklik ve çocukluğumuza dair rüyalar görebilir, önemli çözümlemeler yapabiliriz. Aile ve özellikle annemizle daha fazla iletişim kurmak rahatlatıcı gelebilir. Ayrıca bugün farklı yemekler pişirmek, insanlara ikram etmek gibi konular da ruhen doyurucu olabilir. Ay boşluktan çıktıktan kısa bir süre sonra Jüpiter ile saat 04:45’te olumlu üçgen açı gerçekleştirecek. Su elementinde oluşan bu üçgen açı hem ruhen bizi yükseltirken sezgilerimizi keskinleştirebilir. Diğer taraftan daha duygusal, nostaljik ve hassas hissedebiliriz. Her kişisel almamakta fayda var. Gün boyunca yardımlaşma ve merhamet kavramları önemli olacaktır, bütçemize göre yardıma muhtaç kimselere destek olabiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 16.05.2021: Haftanın son gününde Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 01:03’te Güneş ile 45’lik yarım kare açı yapacak. Yani Hilal fazına geçmiş oluyoruz. Hilal fazı yeniaya göre çok daha enerjik ve dinamiktir. Bu sebeple bir şeylere başlamak veya ilk adım atıldıysa o şeyi geliştirmek adına ziyadesiyle destekleyici bir dönemdir. Daha sabırsız ve hızlı hissedebilir, yenilikler arayabiliriz. Ay saat 03:34’te Uranüs ile olumlu altmışlık açı yaparak günün dinamizmini daha da yükseltmekte. Çok ilginç, hatta fantastik rüyalar görebilirsiniz. Ay saat 08:05’te Mars ile kavuşum yapacağı için güne enerjik ancak daha sabırsız ve bir miktar agresif başlayabiliriz. Kırıcı davranış ve ani tepkilerden uzak durmalıyız. Egzersiz ve hareket için iyi bir tesirdir, ancak Mars etkisi sebebiyle vücudu çok zorlamamakta fayda var. Günün geri kalanında Ay aheste bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Aile saati, dinlenme, biraz eski günleri yad etme gibi faaliyetlerle huzur bulabiliriz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,

Merve Çubuktepe